Ma slomiše se prijavljujući stanove na bookingu. Jedino ako nisu svi ‘hoteli’VensanKasel je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:51Drug mi izdaje stan i redovno svaki mjesec uplaćuje , mislim da je to obavezno ako si na bookingu ...admin je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:47Kako će ljudi vidjeti korist od skakanja cijena stanova, kad niko od tih sto izdaju stanove ne prijavljuje goste i ne plaća porez.Slatinash_7 je napisao/la: ↑08 jul 2025, 11:12
Liebing bio noć prije Torabija u Zetri dobro se sjećam, neki na after a neki na "liječenje"..Zbog njega volim techno i elektroniku..prvi nastup Coxa je bio otkazan zbog vulkana na Islandu meni se čini, karta bila tad nepojmljivih 50 KM ali je bilo dupke puno, ja mislim da nije bilo 100 ljudi sto su vratili kartu na refundaciju..Sarajevo definitivno nije centar dešavanja kao Beograd, nije ni blizu Zagreba ali makar mi ne dolazi Saun Paul mrtvi da prodaje fušeraj od muzike, glasa i stasa..Ni Gunsi neće biti ništa bolji.. Za dovođenje Metallice, duplog koncerta Ramštajna i slične stvari treba skinuti kapu, Sarajevo kao ni čitava BiH još uvijek blizu toga..
Meni je krivo samo što ljudi ne vide koliko to para generiše jednom gradu i svakom pojedincu u njemu..Pa sad za Ramštajn po 10 puta skakale cijene stanova u BGu i opet puno, ogromna je to cifra priliva novca..U Tuzli kod nas žao što na Panonsko ne mogu da naprave neki fini ljetni festival, bilo kakve muzike..
Da bi neki grad investirao u takve stvari, prvo mora da ima organizovan povrat investicije. A svi oni koji bi htjeli da im grad pravi turističku ponudi da oni izdaju stanove bo prvo trebali shvatiti da moraju platiti porez.
Do tad, ne vidim poentu da se troše novci poreskih obveznika kako bi neko mogao privatno klepati lovu.

Po ovome smo imali oko 2.000 turista u Sarajevu po jednom danu. Što stranih, što domaćih, što nekih poslovnih dolazaka isl. U totalu 2.000 ljudi koji nisu iz Sarajeva za jednu noć u martu u cijelom Sarajevu.
Nemoj me nasmijavati pričom da se prijavljuje.