Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Steta dobrih kvala za Bearmana, starta sa 10 mjesta kazne. Tsunoda na kraju opet solidno 11 mjesto sa ovom kaznom Bearmana.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Bravo za Maxa ..mada ga lično ne volim mora se priznati da ima ono nešto ...frajer bukvalno gura ovaj bolid do krajnjih granica...ako ne bude kakve pizdharije na startu mislim da nema tempo za čitavu trku..pa čak mislim da su i crveni trenutno u boljoj poziciji što se tiče tempa..jedva čekam trku..z suštini hajd ga znaj...
Nakon drugog sektora, Hamilton je imao dosta znacajnu prednost i izgledalo je da ce ici na P1.
Vjerovatno je napravio neku greaku u zadnjem sektoru.
Red Bull je na pravcu ko raketa. Niko im nije ni blizu u drugom sektoru bio. Vidjet cemo kako ce sutra to izgledati.
Vjerovatno je napravio neku greaku u zadnjem sektoru.
Red Bull je na pravcu ko raketa. Niko im nije ni blizu u drugom sektoru bio. Vidjet cemo kako ce sutra to izgledati.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Dajte GOAT-u ovaj Meklaren pola sekunde će im svima na glavu nabiti
44. pol
44. pol
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Bio je prikaz omjera Max Piastri kad su postavili identično vrijeme. "Samo" u krivinama je Oscar bio brži, na ostalim dijelovima staze Max.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Sutra ako kiša padne Maks je donji. Izabrali su setap sa manjim downforceom ali su dobili na brzini na pravcima
Ako kiša padne neće imati downforcea sekunde, pleasaće na sve strane
Ako kiša padne neće imati downforcea sekunde, pleasaće na sve strane
MANIJACI JUG 1987
Sjetimo se samo prosle sezone kakva ludnica i kakvi preokreti su bili.
Nema kise sutra u vrijeme trke, moguca je kisa u jutarnjim satima, tako da bi trka trebala biti po suhom ali je hladnije vrijeme. Kako god ja ocekujem top trku, vjerovatno najbolju do sada
Prosle. Gdje je vecina trka bila takva. Ove sezone susta suprotnost. Moras imati ozbiljnu prednost da bi pretekao.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Red Bull puno brzi na pravcima, Mclaren u sporim krivinama. U brzim, tu su negdje.
https://www.facebook.com/share/v/1AkLmRp3cX/
Par stvari koje primjetim kod Maxa:
1- žali se na bolid više nego svi ostali vozači zajedno što je po meni rezultat dvije stvari, prvo njegov stari je bio odličan vozač ali je često imao nesreću da vozi loša auta i zna dobro koliko brzo možeš ostati bez posla u F1, drugo Max ima ogroman kredit u Red Bullu i punu slobodu nakon svega što je uradio za njih. Drugi vozači se boje stati na žulj timskim inženjerima i često prešute neke stvari a to ih na kraju samo košta.
2- njegove primjedbe na bolid su obično vrlo konkretne i detaljne, dok kod drugih vozača se uglavnom sve svodi na "somethings wrong with the car" i slične generične gluposti. Dakle Max očigledno poznaje svoje auto mnogo bolje od ostatka grida i može ravnopravno da razgovara sa mehaničarima svoje ekipe.
P.S. Leclerc je u padu forme jer je Elkann izvršio pritisak da se bolid Ferrarija prilagodi Hamiltonu, odnosno da težište bude što više nazad.
1- žali se na bolid više nego svi ostali vozači zajedno što je po meni rezultat dvije stvari, prvo njegov stari je bio odličan vozač ali je često imao nesreću da vozi loša auta i zna dobro koliko brzo možeš ostati bez posla u F1, drugo Max ima ogroman kredit u Red Bullu i punu slobodu nakon svega što je uradio za njih. Drugi vozači se boje stati na žulj timskim inženjerima i često prešute neke stvari a to ih na kraju samo košta.
2- njegove primjedbe na bolid su obično vrlo konkretne i detaljne, dok kod drugih vozača se uglavnom sve svodi na "somethings wrong with the car" i slične generične gluposti. Dakle Max očigledno poznaje svoje auto mnogo bolje od ostatka grida i može ravnopravno da razgovara sa mehaničarima svoje ekipe.
P.S. Leclerc je u padu forme jer je Elkann izvršio pritisak da se bolid Ferrarija prilagodi Hamiltonu, odnosno da težište bude što više nazad.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
znači da će maxa biti jako teško obići da kažem nemoguće. ali treba se na startu odbraniti.Evander je napisao/la: ↑06 jul 2025, 08:47Red Bull puno brzi na pravcima, Mclaren u sporim krivinama. U brzim, tu su negdje.
Race pace Mclarena je i ovdje bolji u odnosu na druge, tako da ocekujem neki undercut od strane jednog od Norris - Piastri dvojca.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Može, ako bude imao DRS.Chip je napisao/la: ↑06 jul 2025, 10:04znači da će maxa biti jako teško obići da kažem nemoguće. ali treba se na startu odbraniti.Evander je napisao/la: ↑06 jul 2025, 08:47Red Bull puno brzi na pravcima, Mclaren u sporim krivinama. U brzim, tu su negdje.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Ogromna kisa na F3.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Nije to baš tako.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑05 jul 2025, 17:30Dajte GOAT-u ovaj Meklaren pola sekunde će im svima na glavu nabiti
44. pol
Ako je Max brzi od Yukia 0,7sec po krugu u Red Bullu ne znači da bi to bio i u Mclarenu.
Kvalitet vozača dolazi do izražaja u lošem automobilu.
Max će iz Red Bulla da istjera 99,5 % i vozi vrijeme 1:40,00.
Yuki će da istjera iz Red Bulla 98,5% i vozi 1:40,70.
Ali ako Yukiu daš automobil koji se puno lakše vozi onda će Yuki iz njega da istjera 99,5% i vozi 1:40,00, Max će da istjera 99,9% i vozi 1:39,70, razlika više neće biti 0,7sec već samo 0,3 sekunde.
Max je bolji i od Piastria i od Norrisa i pobjeđivao bi ih u Mclarenu ali ne bi to bile tolike razlike koliko neki misle.
I sa ukljucenim drs-om, ostali su na pravcu sporiji od Red Bulla.jose je napisao/la: ↑06 jul 2025, 10:26Može, ako bude imao DRS.Chip je napisao/la: ↑06 jul 2025, 10:04znači da će maxa biti jako teško obići da kažem nemoguće. ali treba se na startu odbraniti.Evander je napisao/la: ↑06 jul 2025, 08:47Red Bull puno brzi na pravcima, Mclaren u sporim krivinama. U brzim, tu su negdje.
Mada, to nece bit kljucno u utrci. Red Bull gubi na nekim drugim dijelovima staze.
Po svoj prilici, pocetak utrke ce biti pod kisom. To ovako podesenom Red Bullu, nikako nece odgovarati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.