Ja sam kupovao u Doper-Techu u Kiseljaku. 2-3 laptopa, jedan desktop racunar, nikad ni najmanji problem nisam imao.ASD je napisao/la: ↑01 jul 2025, 10:05Kratko pitanje za elektronski pismenije.
Gdje kupujete laptope?
Da li je stvarno kod nas treći kvalitet?
Od ljudi koji žive u Njemačkoj sam čuo da najčešće kupuju u Mediamarktu, Saturnu ili Amazonu, ali mi djeluje poprilično skupo jer ne trebam za sada neki specijalan laptop.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- napoleon72
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Obzirom da nećeš uzimati ništa specijalno, nema potrebe da gledaš inostrano tržište.ASD je napisao/la: ↑01 jul 2025, 10:05Kratko pitanje za elektronski pismenije.
Gdje kupujete laptope?
Od ljudi koji žive u Njemačkoj sam čuo da najčešće kupuju u Mediamarktu, Saturnu ili Amazonu, ali mi djeluje poprilično skupo jer ne trebam za sada neki specijalan laptop.
Većinu potrošačke elektronike uzimam u Plus.ba i prezadovoljan sam. Nerijetko su jeftiniji od konkurencije, a usluga je profesionalna. Nikakvih problema nisam imao, primjera radi laptop mi je zimus ušao u 7. godinu upotrebe.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
bob je napisao/la: ↑01 jul 2025, 07:06ma realno sto se tice tramvaja se poboljsalo idem ujutru istim i tu nemam prob prije god znalo se cesce desiti da stane samo al sad je bolje … cak app koju su izbacili mi je super par puta nigdje upalim je izbaci info kad ce doci i bude .. al ne mozes staviti 2.2 za **** prevoz javni neke pakete napravi pa u zg je lazem oko 0,5 do 0.7 mislim ovo prvo ke 15 min drugo sat ili 0.7 1 euro nisam sig al nije preko .. nesto slicno si trebali staviti marka 15 min / 2 km sat …Virtu4l je napisao/la: ↑30 jun 2025, 22:06Ljudi obnovili kompletan vozni park, rekonstruisali pruge, produžili linije, ali je problem što je usluga poskupila.
Pa da, u suštini najbolje je bilo kod zelenih, tramvaji stari 60 godina, cijena vožnje ista, GRAS u minusu 100 miliona, decenijama pred stečajem. E sad kad su ljudi smanjili dug GRAS-a za 55 miliona, kada su sve rekonstruisali i obnovili, kada to preduzeće napokon staje na noge, problem je cijena vožnje.
Bolje bi bilo da je uz sav napredak, cijena vožnje ostala ista a kompanija svake godine u minus. SDA modus operandi.
Da je nekako pronaći model da su cijene iz 1999. godine, da je Drina marka, a da plate rapidno rastu.
Treba vremena da sve to profunkcioniše, kao što rekoh, ne mogu se tri decenije javašluka, kriminala i korupcije ispraviti u svega tri godine.
Mnogo ozbiljnije države od naše su te sisteme gradile decenijama.
Kod nas su i dalje najveći problem zeleni kriminalci od kojih se ne može disati, tu su, ne prestaju sa lažima i podmetanjima. Teško je raditi u takvom okruženju. Oni veoma dobro znaju da ne mogu apsolutno ništa, da nemaju kadrove za portire a kamoli za ozbiljnije funkcije. Knjiga koja je spala na nekog Zahiragića i Diu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Estoniji je trebalo oko 12 godina da, od ekonomski razorene i institucionalno slabe države postane stabilna, demokratska zemlja koja ispunjava uslove za EU.
BiH je stagnirala decenijama. Da se ozbiljno krene raditi, trebat će minimalno 15 godina do nekog zaokreta.
BiH je stagnirala decenijama. Da se ozbiljno krene raditi, trebat će minimalno 15 godina do nekog zaokreta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
CPU infotech.ASD je napisao/la: ↑01 jul 2025, 10:05Kratko pitanje za elektronski pismenije.
Gdje kupujete laptope?
Ali najbolje ti je da kazes sta ti otprilike treba, pogledas na YouTubeu recenzije i vidis cijene na vise mjesta.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Što bi rekao brat bombay, bez političkih tema.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- Varijantas8
- Kontakt:
Da li ima trodnevna karta za javni prijevoz, ne vozim se javnim prevozom pa ne znam. Znam po evropi da imaju trodnevne karte za sve prevoze. Tipa staviti 5-6 KM da su te karte.Virtu4l je napisao/la: ↑01 jul 2025, 11:03bob je napisao/la: ↑01 jul 2025, 07:06ma realno sto se tice tramvaja se poboljsalo idem ujutru istim i tu nemam prob prije god znalo se cesce desiti da stane samo al sad je bolje … cak app koju su izbacili mi je super par puta nigdje upalim je izbaci info kad ce doci i bude .. al ne mozes staviti 2.2 za **** prevoz javni neke pakete napravi pa u zg je lazem oko 0,5 do 0.7 mislim ovo prvo ke 15 min drugo sat ili 0.7 1 euro nisam sig al nije preko .. nesto slicno si trebali staviti marka 15 min / 2 km sat …Virtu4l je napisao/la: ↑30 jun 2025, 22:06Ljudi obnovili kompletan vozni park, rekonstruisali pruge, produžili linije, ali je problem što je usluga poskupila.
Pa da, u suštini najbolje je bilo kod zelenih, tramvaji stari 60 godina, cijena vožnje ista, GRAS u minusu 100 miliona, decenijama pred stečajem. E sad kad su ljudi smanjili dug GRAS-a za 55 miliona, kada su sve rekonstruisali i obnovili, kada to preduzeće napokon staje na noge, problem je cijena vožnje.
Bolje bi bilo da je uz sav napredak, cijena vožnje ostala ista a kompanija svake godine u minus. SDA modus operandi.
Da je nekako pronaći model da su cijene iz 1999. godine, da je Drina marka, a da plate rapidno rastu.
Treba vremena da sve to profunkcioniše, kao što rekoh, ne mogu se tri decenije javašluka, kriminala i korupcije ispraviti u svega tri godine.
Kod nas su i dalje najveći problem zeleni kriminalci od kojih se ne može disati, tu su, ne prestaju sa lažima i podmetanjima. Teško je raditi u takvom okruženju. Oni veoma dobro znaju da ne mogu apsolutno ništa, da nemaju kadrove za portire a kamoli za ozbiljnije funkcije. Knjiga koja je spala na nekog Zahiragića i Diu.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Znaci nema dalje. Zivjela Bosna (i Hercegovina)
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Sto se skakalo, skakalo seNakon incidenta sa turistom: U Mostaru postavljena ploča sa upozorenjem zabrane skoka bez dozvole.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Dnevna je sad 7,10Varijantas8 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 12:03Da li ima trodnevna karta za javni prijevoz, ne vozim se javnim prevozom pa ne znam. Znam po evropi da imaju trodnevne karte za sve prevoze. Tipa staviti 5-6 KM da su te karte.Virtu4l je napisao/la: ↑01 jul 2025, 11:03bob je napisao/la: ↑01 jul 2025, 07:06
ma realno sto se tice tramvaja se poboljsalo idem ujutru istim i tu nemam prob prije god znalo se cesce desiti da stane samo al sad je bolje … cak app koju su izbacili mi je super par puta nigdje upalim je izbaci info kad ce doci i bude .. al ne mozes staviti 2.2 za **** prevoz javni neke pakete napravi pa u zg je lazem oko 0,5 do 0.7 mislim ovo prvo ke 15 min drugo sat ili 0.7 1 euro nisam sig al nije preko .. nesto slicno si trebali staviti marka 15 min / 2 km sat …
Sumnjam iako ima trodnevna da je ispod 20
Ma nemoguce da je dnevna 7 maraka. To je fakat previše za onu uslugu i kvalitet.
- JayCatwright
- Kontakt:
i ja se nadam da je ovo neka zaj3bancija, čuj 7 KM lol
- relativizam
- Kontakt:
Bit će i 10 km dnevna ,samo dok se zaduze u augusta za nova vozila
- JayCatwright
- Kontakt:
Evo danas npr. udes kod BBi i čitav dan tramvaji ne rade, što ti samo pokazuje o kakvom se nepouzdanom prevoznom sredstvu radi i ti treba da plaćaš kartu po tim cijenama kojih se ne bi postidio ni Beč npr.
U Minchenu, dnevna karta za zonu M, tj. centar košta 9,7 eura.
Za M-1 zonu oko 11 eura, pa sve do npr. M-5 zone koja pokriva aerodrom i košta cca 16 eura. Znači područje od preko 40 km.
Naravno mjesečna zakon, 58 eura po cijeloj Švabiji, a na raspolaganju U-Bahn, S-Bahn, regio, bus itd.
BiH mora ulagati u željeznice. Nemoguće da je vrhunac javnog prevoza onih 10ak km tramvajske pruge u Sarajevu, te ljetna linija Sarajevo - Ploče.
Kad poprave i prošire uslugu nek dižu cijene. Do tada, država mora intervenisati.
Za M-1 zonu oko 11 eura, pa sve do npr. M-5 zone koja pokriva aerodrom i košta cca 16 eura. Znači područje od preko 40 km.
Naravno mjesečna zakon, 58 eura po cijeloj Švabiji, a na raspolaganju U-Bahn, S-Bahn, regio, bus itd.
BiH mora ulagati u željeznice. Nemoguće da je vrhunac javnog prevoza onih 10ak km tramvajske pruge u Sarajevu, te ljetna linija Sarajevo - Ploče.
Kad poprave i prošire uslugu nek dižu cijene. Do tada, država mora intervenisati.
Pa Beč ima najbolji javni prevoz na svijetu, a dnevna karta je mislim 8 eura (tramvaj, metro, bus).JayCatwright je napisao/la: ↑01 jul 2025, 13:07Evo danas npr. udes kod BBi i čitav dan tramvaji ne rade, što ti samo pokazuje o kakvom se nepouzdanom prevoznom sredstvu radi i ti treba da plaćaš kartu po tim cijenama kojih se ne bi postidio ni Beč npr.
Znaci platiš kartu i opet ne znaš da li će raditi tramvaj.

Mislio sam da nema gluplje sorte od SDA članova i SDA borova, ali izgleda da sam se prevario.
Jedno 100 puta se reklo da su zeljeznice i putnicki transport finansijski nemoguce kod nasAsteriks je napisao/la: ↑01 jul 2025, 13:17U Minchenu, dnevna karta za zonu M, tj. centar košta 9,7 eura.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Prema EU propisima, potrebno je blizu 30 % cestovnog prometa prebaciti na željeznički i vodeni.StevieG8 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 13:33Jedno 100 puta se reklo da su zeljeznice i putnicki transport finansijski nemoguce kod nasAsteriks je napisao/la: ↑01 jul 2025, 13:17U Minchenu, dnevna karta za zonu M, tj. centar košta 9,7 eura.
Tu se naravno misli i na teretne vozove.
Potrebna je modernizacija postojeće linije Sarajevo - Ploče te remont i
elektrifikacije pruge Doboj-Tuzla-Zvornik.
Ogromna sredstva preko različitih fondova su na raspolaganju.
BiH mora donijeti dugoročnu strategiju razvoja željezničke infrastrukture, sa jasno definisanim prioritetima i glavnim pravcima.
Nakon toga se izrađuju tehničke studije, uključujući studije izvodljivosti i glavne projekte koji detaljno prikazuju opravdanost ulaganja, tehničke specifikacije i sl.
S pripremljenom dokumentacijom, država podnosi aplikacije međunarodnim fondovima i institucijama, poput WBIF-a itd.
Kada su projekti kvalitetno pripremljeni i usklađeni s evropskim prioritetima, sredstva se odobravaju te započinje konkretna realizacija.
Sve je moguće.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 01 jul 2025, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.
- RollingPaper
- Kontakt:
Nek naprave koji autoput, yebena 2025 godina nema normalnog autoputa u Federaciji, Dodik je tata za njih sto se tice autoputeva. DaBogda ih stigla kazna, za svaku marku koju su pokrali, svim politicarima u Fedraciji. Go.vna usmrdjela, a jos veca su ovi sto ih zaokruzuju na izborima.
- Varijantas8
- Kontakt:
Gdje se u Sarajevu ima kupiti grcki jogurt, znace ne grcki TIP jogurta, nego pravi!?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.