Najsmijesnije mi sad sto govore kao nisu znali da Iran posjeduje ovakvu vrstu oruzja, a ono znaju da posujeduje, ili da je blizu (vec 30 godina blizu ali haj), nukleranog oruzja

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ma ima on dovoljno obrazovanja da i sam ne vjeruje u tu priču što priča, ali savršeno dobro zna da populizam prolazi i da je neko ko samo može političar, na tržištu ne može doprinijeti.
Gdje je to rekao?Bundesliga je napisao/la: ↑21 jun 2025, 17:01De nemojte tog idiota postavljati bgt. Lik koji je govorio da mi u Bosni nemamo sapuna. Otvoreni neprijatelj ove države.
Uglavnom u tom je nekom šovinističkom smislu, kao da smo mi u BiH, (naročito Bošnjaci muslimani) prljavi, niža rasa. Smeće teško od čovjeka, ruski igrač i miletov kompanjon.Dakle, još jednom govorim – građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem", kazao je Milanović u intervjuu HRT-u.
Treba uzimati siromasnim i davati bogatim.ASD je napisao/la: ↑21 jun 2025, 17:11Ma ima on dovoljno obrazovanja da i sam ne vjeruje u tu priču što priča, ali savršeno dobro zna da populizam prolazi i da je neko ko samo može političar, na tržištu ne može doprinijeti.
Uzet ćemo bogatim i podijeliti siromašnim, jaka ideja.
Pa samo će valjati drugim saveznim državama koje će jedva dočekati kapital koji napusti New York.
Kapitalizam itekako funkcioniše, pokazalo se u najrazvijenijim državama Svijeta.
Ovaj cisti kapitalizam u Americi ne funkcionise, sve je gore i gore.
Sve ja to razumijem. I veoma sam upućen da se to dešava, i budi siguran da će povećanje nameta samo još povećati te stvari jer će ti ljudi biti skuplji.soko je napisao/la: ↑21 jun 2025, 18:07
Ovaj cisti kapitalizam u Americi ne funkcionise, sve je gore i gore.
Nisi sigurno upucen dovoljno.
Postave revenue ako to ne postignu, daju ljudima otkaz.
Da vidis samo kako kad budu layoffs, ljudi koji rade po 30 godina. Samo dodje security i donese kutiju i kupi se, imas 30 minuta da se spremis.
Konstantno gledaju kako da sto vise zarade, prvo su slali ove obicne poslove za Kinu itd. Pa onda tehnicke. I sam mozes vidjeti rezultat tog, gdje je Kina bila prije 30 godina gdje je sad. A to je sve preko Amerike i zapada.
Nije, jedini nacin je da sistem brani radnike. Da ne mozes radnika tako sutnuti jer je firma postavila ne realne ciljeve. Samo da bi neko napunio svoj djep jos vise.ASD je napisao/la: ↑21 jun 2025, 19:09Jedini način da izbjegneš to davanje kutije je da smanjiš ljudima plate, a da ti preko noći smanji platu za duplo, ti bi prvi napustio firmu.
Jako logična stvar.
U visokorazvijenim zemljama, posao u industriji je jako ranjiv i lako zamjenjiv.
U Sloveniji su se ljudi pobunili prošle godine jer je čitava firma preseljena u Bosnu, zbog jeftinije radne snage. A isto tako smo mi izgubili neke industrije koje smo imali prije rata, a koje su otišle u Aziju.
Evo, čak i da se složim s tobom, da si u pravu. Navedi mi kako ćeš to sve spriječiti ovim socijalnim mjerama koje brat socijalista planira da uvede u New York.
Pazi sad, opet naglašavam New York, gdje je ekonomija okrenuta uslugama, koje sigurno neće ići u Kinu, već iz Kine dolaze u Ameriku.
Bruda lako je tebi, nismo svi isti. Ti imas kesh a i zene te zeleTommyHilfiger je napisao/la: ↑21 jun 2025, 22:46Bas krenuh napisati post. Lezim u skupom hotelu, pijem Dom Perignon, kraj mene vec odradjena talijanka i citam kako kmecavci cvile jer im je obicni racun izbio cvaju iz novcanika.![]()