FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

reds
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la reds » 17 apr 2011, 10:59

Dani Alves: Nisam napravio penal, Real me razočarao

Slijevaju su komentari nakon subotnjeg derbija u Primeri, u kojem su Real i Barcelona remizirali 1-1. Mnogo je i komentara oko dva dosuđena jedanaesterca tijekom ogleda...

Strijelci su bili Lionel Messi s jedne i Cristiano Ronaldo s druge, čime je Argentinac došao do 30. pogotka ove sezone u Primeri, a Portugalac do 29. Počinitelji jedanaesteraca su bili Albiol, odnosno, Dani Alves, makar ovaj potonji odbija priznati da je bilo što nedozvoljeno skrivio u svom šesnaestercu.

- Nisam napravio jedanaesterac. Sve je bilo čisto. Oduzeo sam loptu po pravilima i nikoga nisam udario, niti slučajno, niti namjerno. U našem se klubu u pravilu ne komentira suđenje, no ponekad i to morate. Osvrnuo sam se na sve jer sam nevin, penala nije bilo - rekao je brazilski nogometaš.

Dani Alves je uputio i pokoju "otrovnu strelicu" prema suparničkoj momčadi.

- Nije mi baš bio jasan stav Reala. Mislim, oni su nas lovili, tražili su kontakt na ljestvici Primere, a igrali su s tolikim brojem obrambenih igrača.

Slično je nakon ogleda zborio i Xavi.

- Bili smo mnogo bolji od Reala i čudno je što nismo uzeli tri boda.
FK Pjetlovi

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 17 apr 2011, 11:42

Mourinho jos jednom pokazao koliki je kreten. Debil nece namjerno da prizna da prekrsaji u 16m Barce i Reala ni u snu nisu slicni, samo dolijeva ulje na vatru. Vjerovatno je skontao da mu je u duelima protiv Barce jos samo to ostalo kao jedino oruzje :roll: :roll:

Sta je real sa ovakvim likovima sebi dozvolio, nikako ne mogu da skontam. Postali su pravi ciganski klub :oops: :oops:

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 17 apr 2011, 11:55

Cruyffova formula protiv Madrida: "2 neriješena na Bernabeu, 1 pobjeda na Mestalli, 1 pobjeda na Camp Nou." ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 17 apr 2011, 12:15

Vidjelo se sinoc koliko kapiten znaci ovoj ekipi.Covjek kao da nije pauzirao ovoliko dugo,pojeo ih je gore,zajedno sa Piqueom.

Evo izgleda da je zamjenjen zbog mjere predostroznosti,isto kao i Adriano.Bice valjda spremni za srijedu,ako ne u potpunosti,bolje da ne igra ni jedan,pogotovo kapiten,trebace on puno,slijedi LP.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 apr 2011, 12:16

Odlican rezultat, a TREBALA je biti pobjeda !
Uopste nije bilo kontakta, i Marcelo je dobro odglumio faul.
A Villa me je juce razocarao, pa imao je makar 5 sansi da postigne gol :roll:

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 17 apr 2011, 12:23

Oce neko propustiti mec u sredu (Sa obe strane) ?
MVP - Messi-Villa-Pedro

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 17 apr 2011, 12:26

losmi je napisao/la:Oce neko propustiti mec u sredu (Sa obe strane) ?
Kod Barce nece niko,jos se i vraca Mascherano.Tamo Albiol(mada bi bilo bolje da igra :mrgreen: )
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 17 apr 2011, 12:31

Kao prvo samo bi volio da neko postavi onaj nedosudjen penal nad Villom kada je izmakao loptu Casillasu a ovaj ga pokosio.
Osvrnucu se na sudjenje jer se svi osvrcu protiv nas pa reko da se i ja osvrnem.Penal za Real je vise nego smjesan, mislim iz svakog moguceg ugla je vidljivo da ga Alves nije ni dohvatio.
Penal nad Villom je vise nego penal.Covjek je napravio 2 penala u jednom napadu.a potom poceo saketat Davida i fol se nesta bunit.
Al najuocljiviji detalj je kada je Villa izmakao loptu Ikeru.Ono je penal po svim mogucim propisima.Villa dosao prije do lopte, izmakao u stranu loptu , Iker ga pokosio.kraj PENAL.
Real je mizerna ekipa.u ova naredna 3 Classica rasut cemo ih ko tahranu.Covjek mora ic na 3 boda, igra kuci, i on igra sa 3 adnja vezna i sa 4 stopera.Sramotno!!
99% sam siguran da Puyolu nije nista, nego eto ono je bilo namjerno ga izveo.
Messi bukvalno je hodao citavih 90 minuta i opet kad je primio jedno 3 -4 lopte izbaci im citavu odbranu.Ocekujem u naredne 3 utakmice njegovih 100% mogucnosti a to je znaci da Real gine !
Villa je van forme ali i takav lagano moze napravit belaj Realovoj odbrani.

Zadovoljan sam, titula je tu.
Real ne moze sastavit 3 dobra passa. Njihova jedina prilika su prekidi , kao da su neka Engleska ekipa.Sve sami destruktivci u igri.

Edin-TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin-TM87 » 17 apr 2011, 12:33

Cuj nad viljom penal :lol: :lol: :lol: :lol: ahahahahhahahhhhhhhhhhhahah

jest on izmakno loptu, al je iker udario prvo loptu, pa njega

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 17 apr 2011, 12:35

sta mislite sta je zajednicko izmedju mourinha i mancinija: igranje sa 3 zadnja vezna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mes Que Un Club

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 apr 2011, 12:37

Edin-TM87 je napisao/la:Cuj nad viljom penal :lol: :lol: :lol: :lol: ahahahahhahahhhhhhhhhhhahah

Ono nikad u zivotu nije bio penal. Villa je pao prije Casillasa. Isto kao sto je uradio Marcelo ;)

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 17 apr 2011, 12:39

Andres je napisao/la:Kao prvo samo bi volio da neko postavi onaj nedosudjen penal nad Villom kada je izmakao loptu Casillasu a ovaj ga pokosio.
[youtube][/youtube]

Barca je ovim zestoko ostecena,ali sta se moze,valja se boriti protiv sudaca.Da se drzao kriterija,Barca bi odnijela 3 boda.

Blaugrana

Mes Que Un Club

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 apr 2011, 12:41

yaoo Boze dragi pa kako Barca ima pravo da se ljuti na suce to mi nikako nije jasno :lol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 17 apr 2011, 12:42

Goalgetter je napisao/la:
Edin-TM87 je napisao/la:Cuj nad viljom penal :lol: :lol: :lol: :lol: ahahahahhahahhhhhhhhhhhahah

Ono nikad u zivotu nije bio penal. Villa je pao prije Casillasa. Isto kao sto je uradio Marcelo ;)
i sta to implicira ??? Da je barcelona pokradena.u situaciji kod Ville penal je mogao biti dosudjen.Villa je bio prije Ikera !
a u drugoj situaciji ne mozes reci nista.Nit ga je covjek dohvatio nit je bilo dobro iscenirano.Covjek pada 3 sekunde nakon Alvesovog starta.
Penal nad Villom ne isplati se komentarisat jer ono je bilo saketanje a ne udarac.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 apr 2011, 12:44

barcelona je kontrolisala dosta igru u prvom poluvremenu, imala veci posjed, al s igracem manje je real bio cak bolji....alves se bez veze buni zbog penala, treba sutit i rec hvala sudiji i Bogu jos vise sto nisam crveni dobio....messi isto treba biti zadovoljan sto je kod onog ispucavanja lopte nije dobio karton...messiju se moze oprostit veliki igrac, ne samo po samoj igri nego i veliki sportista al onakve stvari sebi ne smije dozvolit...a alves je vec druga prica, to je vec glumac koji da je igracu slomio nogu opet bi rekao da nije bio penal....inace glumatanje igraca koji traze da se protivniku da žuti karton il crveni, koji stalno gestikuliraju, bune se žešće bi kaznjavao, toga je sinoc bilo jako puno...inace se to mnogo ustalilo kod mnogih ekipa a pogotovo kod ekipa s juga evrope
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 apr 2011, 12:45

ali sta se moze,valja se boriti protiv sudaca.
sto jest,jest
[youtube][/youtube]
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 17 apr 2011, 12:45

Hajd sad smo svi generali poslije bitke, sudijske greske se desavaju pa sta... Cinjenica je da sa igracem vise nismo smjeli dozvoliti da se priblize sesnaestercu a kamo li da dominiraju, medjutim, sta je tu je, bitno da nismo izgubili.
Villa se nafulo ko nikad u zivotu, ne znam stvarno sta se desava sa njim, isto ko da ima dvije lijeve noge. Pedro pao u formi i to dosta, odlicno su odigrali po meni samo Adriano, Puyol i Messi, dok Iniesta i Xavi nisu imali svoju noc, sinoc su imali vise netacnih pasova nego u cijeloj polusezoni...

bilo kako bilo, okrecemo se finalu CdR i mecevima ChL...

Visca Barca !!!
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 apr 2011, 12:49

Dushi_Rob je napisao/la:Hajd sad smo svi generali poslije bitke, sudijske greske se desavaju pa sta... Cinjenica je da sa igracem vise nismo smjeli dozvoliti da se priblize sesnaestercu a kamo li da dominiraju, medjutim, sta je tu je, bitno da nismo izgubili.
Villa se nafulo ko nikad u zivotu, ne znam stvarno sta se desava sa njim, isto ko da ima dvije lijeve noge. Pedro pao u formi i to dosta, odlicno su odigrali po meni samo Adriano, Puyol i Messi, dok Iniesta i Xavi nisu imali svoju noc, sinoc su imali vise netacnih pasova nego u cijeloj polusezoni...

bilo kako bilo, okrecemo se finalu CdR i mecevima ChL...

Visca Barca !!!
villa mi je jedan od najjacih napadaca uopšte i meni nije bilo jasno zasto se onako lose pokazao sinoc...kod prijema lopte bio los, katastrofalni sutevi, realizacija....totalno se van forme pokazao
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 17 apr 2011, 12:50

Stvarno se ovo Villi ne smije desavati u narednim Classicima,jer imao je 2 zicera sinoc,mogao je donijeti pobjedu.Takodjer,nakon gola i crvenog za Halu,trebalo je vise stegnuti i pokusati zabiti i 2. gol i time rijesiti sve.I samo igraci su priznali da su trebali isto raditi,da su se previse oslanjali na posjed.Ali dobro,naucili su nesto,sigurno je.

Slijede puno vaznije utakmice,imam osjecaj da ona sinocnja nije nista napspram onog sto slijedi.

Blaugrana

Mes Que Un Club

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 17 apr 2011, 14:58

Samo pratite razne pacenike (navijace Arsenala oni po defaultu navijaju za Real jer im je Barsa nabila strašne komplekse, zatim navijaci Manchester Uniteda isto tako, zatim Chelsea i tako redom)...navijaci Reala su svjesni da ih Barca kvasi godinama, pa i ne kriju to...ali ovi ostali ,svi se redom solidarišu sa frankovcima, za njih navijaju, zaboravili na svoje klubove, a zašto?? zašto im svima toliko smeta Barca?? zato što je toliko dobra, da se ne može više to trpiti i sakrivati u sebi...a sve što je najbolje se mrzi, psihologija ljudi sa kompleksom niže vrijednosti...njihovu klubovi nemaju taj kvalitet, javlja se zavist i ljubumora, ali problem je što se to ne sakriva i nema autocenzure vec se kompleksi javno manifestuju - toliko su jaki da se ne mogu potisnuti...samo pratite ove Pajine podanike i sav taj jad koji iz njih izlazi.
Kako je to jadno vidjeti :oops: :oops: ne mogu sebe a ni ostale navijace Barse zamisliti, da se u ovolikoj mjeri i ovako ofirno solidarišu za neki drugi klub...samo pratite poslije Kupa, kad im budu maramice nudili i tješili sa pricama od sudijama, protekciji, UEFU,FIFI,Vatikanu i raznim zavjerama i urotama.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.