FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
51
20%
2. Borbu za Evropu
117
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
41
16%

Ukupno glasova: 257

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 05 jun 2025, 20:43

EmirTM87 je napisao/la:
05 jun 2025, 20:29
1921boy je napisao/la:
05 jun 2025, 15:35
svemalim1 je napisao/la:
05 jun 2025, 15:16
mislim da nije dvije godine, ali nebitno. pod ugovorom je, a na stolu ponude iz hnl-a i tu se prica zavrsava sto se nas tice.

siroki je pametno odlucio da ga gura, stavio mu traku oko ruke i uzece fine pare za njega ako ovako nastavi, da li direktno, da li kroz neko ugradjivanje u transfer i sl.

ovako nam je i kulasin otisao. sta god neko mislio o njemu, sad je reprezentativac, a gurani su neki antitalenti na ustrb njega. ne pratim previse mlade kategorije, znam da je stanje lose, ali mozda tu ima neki taraba ili kulasin koji nije prepoznat. meni recimo zenicanin zvuci zanimljivo, po onome sto sam cuo.

ako ista adzem zna zna sa mladim igracima, tako da vjerujem da ce dobiti sansu svaku ko ima kvalitet.
Vidim evo da ima ugovor jos godinu dana.

Zenicani je jako zanimljiv igrac. Mnogi ga sikaniraju zbog majke koja se buni sto ne igra i sto nije dobio priliku u prvom timu jos uvijek. Ja sam ga gledao par puta djeluje 3interesantno.

Ako od nekoga mozemo ocekivati da dadne priliku mladim igracima to je Adzem.
Ne znam kakav je Zenicanin al mama ga sigurno i koci i pici trenerima po zivcima. Mali je nekad isao na privatne treninge kod Jusufbegovica uz ostalu djecu, i prisustvovao sam kad je ona tu pored svih roditelja uzela da drzi predavanje Jusufbegovicu kako da vodi treninge, na koji nacin.

Mozda je mali talentovan ali ona mora malo prepustiti fudbal strucnjacima i prestati kociti dijete
On je prvi strijelac U19 lige i kupa, tu nikom roditelji ne mogu pomoc

Ovaj Seva presao u Zrinjski, a Goletic iz Zelje otisao u Igman
slika
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 05 jun 2025, 20:46

NoDi80 je napisao/la:
05 jun 2025, 20:43
EmirTM87 je napisao/la:
1921boy je napisao/la:

Zenicani je jako zanimljiv igrac. Mnogi ga sikaniraju zbog majke koja se buni sto ne igra i sto nije dobio priliku u prvom timu jos uvijek. Ja sam ga gledao par puta djeluje 3interesantno.

Ne znam kakav je Zenicanin al mama ga sigurno i koci i pici trenerima po zivcima. Mali je nekad isao na privatne treninge kod Jusufbegovica uz ostalu djecu, i prisustvovao sam kad je ona tu pored svih roditelja uzela da drzi predavanje Jusufbegovicu kako da vodi treninge, na koji nacin.

Mozda je mali talentovan ali ona mora malo prepustiti fudbal strucnjacima i prestati kociti dijete

slika
Nismo mi rekli da mu mama pomaže, nego odmaže.
Grupa iznad svakog pojedinca.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 jun 2025, 20:52

Riquelme1921 je napisao/la:
05 jun 2025, 20:46
NoDi80 je napisao/la:
05 jun 2025, 20:43
EmirTM87 je napisao/la:

slika
Nismo mi rekli da mu mama pomaže, nego odmaže.
Razumijem brate
Mislio sam i ja u fazonu,nek pricaju sta hoce teren je mjerilo svima
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 05 jun 2025, 21:53

Pitanje na koje niko nece da odgovori.Zasto klub koji ima bogatu istoriju,najvise navijaca,dolazi iz glavnog grada nema para i radi toga navijaci trpe da gledaju pojačanja iz Goska i slicnih buranija.Zasto nemamo para.Klub nije vise ni medju prva 3 u drzavi.Halo mi smo trenutno tek 4 klub u zadnjoj ligi Evrope.Zasto nemamo para.Ko neda da se pare ulože.Jeb…vas pojačanja ovakva i igraci koji nemogu nigdje pa dodju kod nas.

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 05 jun 2025, 22:04

EmirTM87 je napisao/la:
1921boy je napisao/la:
svemalim1 je napisao/la:
05 jun 2025, 15:16
mislim da nije dvije godine, ali nebitno. pod ugovorom je, a na stolu ponude iz hnl-a i tu se prica zavrsava sto se nas tice.

siroki je pametno odlucio da ga gura, stavio mu traku oko ruke i uzece fine pare za njega ako ovako nastavi, da li direktno, da li kroz neko ugradjivanje u transfer i sl.

ovako nam je i kulasin otisao. sta god neko mislio o njemu, sad je reprezentativac, a gurani su neki antitalenti na ustrb njega. ne pratim previse mlade kategorije, znam da je stanje lose, ali mozda tu ima neki taraba ili kulasin koji nije prepoznat. meni recimo zenicanin zvuci zanimljivo, po onome sto sam cuo.

ako ista adzem zna zna sa mladim igracima, tako da vjerujem da ce dobiti sansu svaku ko ima kvalitet.

Eh ta vremena u Hillsu

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 jun 2025, 22:49

Alipasino je napisao/la:
05 jun 2025, 21:53
Pitanje na koje niko nece da odgovori.Zasto klub koji ima bogatu istoriju,najvise navijaca,dolazi iz glavnog grada nema para i radi toga navijaci trpe da gledaju pojačanja iz Goska i slicnih buranija.Zasto nemamo para.Klub nije vise ni medju prva 3 u drzavi.Halo mi smo trenutno tek 4 klub u zadnjoj ligi Evrope.Zasto nemamo para.Ko neda da se pare ulože.Jeb…vas pojačanja ovakva i igraci koji nemogu nigdje pa dodju kod nas.
Mi smo 33 liga evrope, blize vrhu nego dnu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 05 jun 2025, 23:23

Dugo očekivani poziv stigao na Grbavicu: Vedad Muftić naknadno pozvan u reprezentaciju BiH?
**** :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 05 jun 2025, 23:27

Koje su karakteristike ovog Zenicanina pa ima dobru statistiku. Ono sto sam ja primjetio nije ni neki target igrac, a nije nesto ni brz. Pa me bas interesuje koji su mu kvaliteti koje ocigledno mora da ima?

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 06 jun 2025, 00:09

Alipasino je napisao/la:
Brate isto pitanje sam postavio, i onda su me pojedini papci ovdje napali kako sam pesimista, negativac pa sam digao ruke i jednostavno shvatio da je nas Zeljeznicar postao jedna sirotinjska prica sredine tabele koju guli i pljacka ko hoce i bukvalno stopira razvoj vec skoro deceniju. Nazalost.

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 06 jun 2025, 00:11

Hansestadt je napisao/la:
05 jun 2025, 23:27
Koje su karakteristike ovog Zenicanina pa ima dobru statistiku. Ono sto sam ja primjetio nije ni neki target igrac, a nije nesto ni brz. Pa me bas interesuje koji su mu kvaliteti koje ocigledno mora da ima?
Karaktersitike su mu da udara momke na treningu i da pravi incidente i da mu se podilazi po pitanju toga

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 06 jun 2025, 01:45

F1921B je napisao/la:
06 jun 2025, 00:09
Alipasino je napisao/la:
Brate isto pitanje sam postavio, i onda su me pojedini papci ovdje napali kako sam pesimista, negativac pa sam digao ruke i jednostavno shvatio da je nas Zeljeznicar postao jedna sirotinjska prica sredine tabele koju guli i pljacka ko hoce i bukvalno stopira razvoj vec skoro deceniju. Nazalost.
Eh pa eto objasnit ću vam ja ako vam već nije jasno.

Željo je kroz cijelu historiju udruženje građana dakle nikada nije imao vlasnika. Kroz posljednje desetljeće u klubu se desio niz stvari koje su doprinijeli tome da je klub praktički 2021. bio na rubu puta kakvim je Čelik išao. Ako vam treba napisati detaljno javite se objasnit ću vam i to. U to vrijeme, kod naših rivala je priča bila malo drugačija.

FK Sarajevo ima vlasnika već 10 godina. Prvo Tan, pa Nam, pa sada Mirvić. Mirvić recimo pravi cijelu državu budalama, pere pare preko Sarajeva, dobija milione za transfere a ti igrači nikad ne zaigraju za klub u koji su prešli, na izvještaju objave da je prosječna plata 4 hiljade itd., Sarajevo može imati vlasnika jer im nema šta uzeti, niti imaju svoj stadion niti išta.

HŠK Zrinjski drže oni ći.futi koji imaju veze sa Aluminijem i šta sve ne, naravno uz HDZ, imaju novca, dobro rade a protektovani su u savezu zahvaljujući Beusu. Vlasnik im je ozbiljna priča, slao Benjamini Karić prijetnje smrću. Dakle praktički klub ispred jedne političke partije.

FK Borac ima podršku Dodika, stranke i kompletne Republike Srpske. Jedini klub u koji se ulaže novac. Uz to, ima Vicu Zeljkovića koji ih protektuje toliko da je već počeo vrijeđati našu inteligenciju. Dakle praktički klub ispred jednog entiteta.

I sada tu dolazimo mi, koji već godinama imamo probleme sa dugovima, koji i dan danas vraćamo dugove iz prošlih dana dok ostali peru pare preko države i prave ih budalama, dok rade po savezu šta hoće. Mi to ne možemo! Zbog dugova moramo objavljivati čiste finansijske izvještaje za razliku od Borca i Sarajeva i ne smijemo se s tim igrati. Vlasnika koji će nam dati pare nemamo jer smo udruženje građana i jer nema zakona o sportu u Bosni i Hercegovini dakle ne možemo zaštiti imovinu, ne smijemo na nekog prepisati sve nismo toliko glupi. Pored toga, imamo i previše domaćih dušmana koji opstruišu klub. Imamo i puno navijača FK Amara i NK Misketa, što je dokaz koliko ima bolesnih ljudi u našoj čaršiji.

Treba li još neko objašnjenje?
Grupa iznad svakog pojedinca.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 06 jun 2025, 04:16

Željo je nekada bio i to Sarajevo i taj Zrinjski i taj Borac, samo se nije iskoristila šansa i sad nije ništa više od toga + korona i zato danas nema para. Imao je pomoć i države i politike i sudija i privrede igralo se na kraju na sve ili ništa i nije se uspjelo, malo je falilo, ali nije se uspjelo. Da jeste danas bi bili Dinamo, ali nije i ti što su igrali na sve ili ništa su bili svjesni da ako ne uspiju ide pušalgija dugogodišnja. Zato i imaš te dugove koje spominješ i danas te guše, nastali su na početku muljažom države, a kasnije u doba Misimovića katastrofalnom biznis politikom gdje se rasipalo i pare bukvalno bacale u bunar

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 06 jun 2025, 06:20

Znaci bacila se kocka il bos il hadzija.Posinpu pa sad trpi.Dokle do tebe je tj do mene i slicnih.Hvala na objasnjenju.Ja bi to ovako.Nekad bila dobra ckapi sad znaru ko lopov u pola 12.Ili je.. ili sjedi i placi nema ti druge.Steta za Zelju nije ovo zasluzio.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 06 jun 2025, 07:15

Niti jedan igrač nikada neće postati igrač ako se roditelji miješaju u to treba li igrati ili ne igrati. Ja da sam trener to bi dijete odmah ostavio po strani, za njegovo dobro. I ovo nema veze sa malim Zlatanom, ovo ima veze sa čitavim omladinskim pogonom. Zato i postoje akademije gdje su mladi igrači izolirani, i fokusirani su samo na teren i trening, bez štetnih eksternih uticaja.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 06 jun 2025, 09:22

Lokomotifa je napisao/la:
06 jun 2025, 07:15
Niti jedan igrač nikada neće postati igrač ako se roditelji miješaju u to treba li igrati ili ne igrati. Ja da sam trener to bi dijete odmah ostavio po strani, za njegovo dobro. I ovo nema veze sa malim Zlatanom, ovo ima veze sa čitavim omladinskim pogonom. Zato i postoje akademije gdje su mladi igrači izolirani, i fokusirani su samo na teren i trening, bez štetnih eksternih uticaja.
Gdje nam je akademija???

Znaš li ti koliko je trenera loših u našim klubovima koji samo gledaju sebe i uzimaju para da djeca igraju?

Roditelji koji drže do sebe i svog djeteta naravno da će se miješati i štititi svoje dijete.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 06 jun 2025, 10:29

Pricate o djeci,a zavrsit ce ko Laus mali...cak i gore.. Pa dijete je imalo statistiku u rangu Neymara i sta bi ? Dodje i grije dijete klupu,umjesto da se forsira...U nas samo Golman moze nesto uciniti ili Stoper jer na svim ostalim pozicijama je pritisak...

Btw : Bajram Serif Mubarek Olsun svim Pripadnicima Islamske Vjeroispovjesti...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jun 2025, 10:53

Roditelji se ne miješaju tamo gdje postoji sistem i profesionalizam, kod nas nema nijedno od to dvoje pa ni u tragovima. Kao prvo, ljudi koji rade taj posao su amateri koji su dostupni roditeljima u svakom trenutku, i kao drugo i najvažnije - uzlovi koje mi nudimo su nešto malo više od ništa.

Kad steknemo uslove da tu djecu izdvojimo, izloujemo, da im se ne može prići, kao ni trenerima, onda smo uradili posao.

Jednom sam bio Rominom trening centru u Trigoriji, lakše sam ušao u američku ambasadu nego tamo u kamp.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 06 jun 2025, 11:07

Baš zato moramo duogoročno i mi planirati akademiju, to je jedini način razvoja mladih igrača, ovaj naš mahalski način rada u omladinskom pogonu neće nas nigdje dovesti.

Imaju stručna lica koja su plaćena da prepoznaju talenat djeteta i da sa njim rade, a ne da mame i tate o tome odlučuju, pa makar to bila i moja djeca.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 06 jun 2025, 11:15

Ako budemo pravili nesto kao akademiju treba gledati kako je to Sarajevo uradili i onda sve kontra toga.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 06 jun 2025, 11:42

Riquelme1921 je napisao/la:
06 jun 2025, 01:45
F1921B je napisao/la:
06 jun 2025, 00:09
Alipasino je napisao/la:
Eh pa eto objasnit ću vam ja ako vam već nije jasno.

Željo je kroz cijelu historiju udruženje građana dakle nikada nije imao vlasnika. Kroz posljednje desetljeće u klubu se desio niz stvari koje su doprinijeli tome da je klub praktički 2021. bio na rubu puta kakvim je Čelik išao. Ako vam treba napisati detaljno javite se objasnit ću vam i to. U to vrijeme, kod naših rivala je priča bila malo drugačija.

FK Sarajevo ima vlasnika već 10 godina. Prvo Tan, pa Nam, pa sada Mirvić. Mirvić recimo pravi cijelu državu budalama, pere pare preko Sarajeva, dobija milione za transfere a ti igrači nikad ne zaigraju za klub u koji su prešli, na izvještaju objave da je prosječna plata 4 hiljade itd., Sarajevo može imati vlasnika jer im nema šta uzeti, niti imaju svoj stadion niti išta.

HŠK Zrinjski drže oni ći.futi koji imaju veze sa Aluminijem i šta sve ne, naravno uz HDZ, imaju novca, dobro rade a protektovani su u savezu zahvaljujući Beusu. Vlasnik im je ozbiljna priča, slao Benjamini Karić prijetnje smrću. Dakle praktički klub ispred jedne političke partije.

FK Borac ima podršku Dodika, stranke i kompletne Republike Srpske. Jedini klub u koji se ulaže novac. Uz to, ima Vicu Zeljkovića koji ih protektuje toliko da je već počeo vrijeđati našu inteligenciju. Dakle praktički klub ispred jednog entiteta.

I sada tu dolazimo mi, koji već godinama imamo probleme sa dugovima, koji i dan danas vraćamo dugove iz prošlih dana dok ostali peru pare preko države i prave ih budalama, dok rade po savezu šta hoće. Mi to ne možemo! Zbog dugova moramo objavljivati čiste finansijske izvještaje za razliku od Borca i Sarajeva i ne smijemo se s tim igrati. Vlasnika koji će nam dati pare nemamo jer smo udruženje građana i jer nema zakona o sportu u Bosni i Hercegovini dakle ne možemo zaštiti imovinu, ne smijemo na nekog prepisati sve nismo toliko glupi. Pored toga, imamo i previše domaćih dušmana koji opstruišu klub. Imamo i puno navijača FK Amara i NK Misketa, što je dokaz koliko ima bolesnih ljudi u našoj čaršiji.

Treba li još neko objašnjenje?
Puno veci klubovi i lige imaju 100x nego cijela nasa liga (od stadiona, auta, nekretnina itd), pa imaji vlasnika, mijenjaju vlasnika i ostalo.

Nama treba privatizacija cim prije uz definisanje da ne mozes srusiti stadion i napraviti nesto drugo, to je lako odredivo. Ali i privatizacija gdje se stakori u vidu dijela nasih "navijaca", skupstine i ostalih laznih ljubitelja Zelje nece petljati. Do tada nam nece doci niko normalan da ulozi.

Primjer Sarajeva - pa bolje bi im bilo da imaju stadion, prostore stadiona, pomoci itd. Lakse bi dosli do rezultata. Mi smp u boljoj poziciji prinalaska investitora, ali mi se trudimo da ne dodje jer imamo uzasne ljude u klubu i oko kluba koji hoce svoj dio kolaca, a nista da rade.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.