Nisam pronasao tu informaciju niti vidio da je na klupi gledajuci utakmicu.
Adrian Leon Barišić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Adrian Leon Barišić
Nazaloat netocno, na sluzbenim stranicama ga nema na popisu.
Oporavio se od povrede, danas je na klupi protiv Servettea.
Odigrao posljednjih pet minuta utakmice. Pobjedom nad Servetteom su skoro pa osigurali titulu, pošto imaju devet bodova više četiri kola do kraja. Ali kakav je transfer Shaqiri, lik će im sam donijeti titulu.
Lugano - Basel 2:5 84 minuta
Barisic (23) usao sad
Nas Barisic je novi prvak Svicarske!
Jos tri kola do kraja, ali sve je gotovo
Cekamo i finale kupa Basel i drugoligas Biel
Sjajna sezona za naseg reprezentativca
Dupla kruna je blizu, a slag na tortu bi bio plasman na SP sa nasom reprezentacijom
Sigurno je da ce ovaj momak igrati za jos veci klub
Barisic (23) usao sad
Nas Barisic je novi prvak Svicarske!
Jos tri kola do kraja, ali sve je gotovo
Cekamo i finale kupa Basel i drugoligas Biel
Sjajna sezona za naseg reprezentativca
Dupla kruna je blizu, a slag na tortu bi bio plasman na SP sa nasom reprezentacijom
Sigurno je da ce ovaj momak igrati za jos veci klub

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Nakon pobjede večeras, samo im treba da Servette sutra ne pobijedi Young Boyse i prvaci su.
I službeno prvaci Švicarske 

-
- Kontakt:
Šteta povrede u završnici sezone, ali odličan transfer u Basel i odlična sezona generalno. Mislim da je pred njim jako solidna karijera i na klupskom i pogotovo na reprezentativnom nivou.
Mislim da bez po muke može postati bundesligaški stoper i to da tamo igra ne baš epizodnu ulogu, nego da ostvari kontinuitet kroz xy godina.
Mislim da bez po muke može postati bundesligaški stoper i to da tamo igra ne baš epizodnu ulogu, nego da ostvari kontinuitet kroz xy godina.
Lausanne - Basel 1:2 45 minuta
Barisic (23) u prvih 11
Barisic (23) u prvih 11
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Adrian Leon Barišić za ****: Slovenija je slična Austriji, uz svo poštovanje bivšim selektorima, ali...
Sjani defanzivac je u razgovoru za **** govorio o sezoni u Bazelu, Ligi šampiona koja bi za njega bila ispunjenje sna te naravno Zmajevima i Čeliku, klubu koji zauzima posebno mjesto u njegovom srcu.
“Nakon osam godina vratili smo titulu u Bazel što je veliki uspjeh. Ovaj klub ima epitet najvećeg u Švajcarskoj. Zadovoljan sam, odigrao sam 30 od 38 utakmica u prvenstvu i naravno da bih bio još srećniji da nije bilo te povrede. Igrali smo na visokom nivou. Pritisak uvijek postoji kada igrate za najveći klub u državi. Ali, sa time se treba naučiti nositi i što prije prođete to u karijeri biće vam lakše poslije” – rekao je Barišić na početku razgovora za naš portal.
Bazel je nekada bio redovan učesnik Lige šampiona i sada će imati priliku da se vrati u elitno takmičenje pošto su 21. put u istoriji osvojili titulu prvaka Švajcarske. Kako stvari stoje trofejni tim će na tom putu imati pomoć bh. fudbalera.
“Bazel je igrao dugo Ligu šampiona, igrali su dobro i pobjeđivali su velike klubove. Cilj je vratiti klub u elitno takmičenje. Što se mene tiče naravo da želim da napravim sljedeći korak u karijeri, ali mi se ne žuri nigdje. Bio bi uspjeh igrati Ligu šampiona sa Bazelom, tako da neću forsirati transfer. Ali, ako dođe dobra ponuda ili nešto što bi bio baš veliki korak u karijeri naravno da bih razmislio. Fokusiran sam da završim sezonu na visokom nivou pa ćemo na ljeto vidjeti šta će biti” – kazao je on svjestan da tim u nedjelju čeka veliko finale kupa i prilika da Bazel osvoji duplu krunu.
Tim će igrati kvalifikacije za elitno klupskog takmičenje i to će biti prilika da bh. fudbaler zaigra na velikoj sceni
“Liga šampiona je san svakog fudbalera. Svi smo odrasli na takvim utakmicama. Igranje Lige šampiona bi bilo ispunjenje sna i možda i najveći uspjeh u mojoj karijeri” – svjestan je on.
U nedjelju je finale Kupa Švajcarske, a ubrzo nakon toga je i okupljanje reprezentacije BiH. Prvo se će Zmajevi dočekati San Marino u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
“Nemam puno odmora. Odmah nakon finala idem na okupljanje reprezentacije. Favoriti smo protiv San Marina i ljudima je vjerovatno muka od izreke da svako igra fudbal. Ali, to govorimo da budemo oprezni ne treba nikoga potcijeniti. Svaki meč moramo da uđemo maksimalno ozbiljni i siguran sam da ćemo takvim pristupom upisati nova tri boda” – istakao je Barišić.
Nakon San Marina selekciju BiH čeka duel protiv Slovenije. To je prijateljski meč koji će Zmajevima odlično da posluži pred nastavak kvalifikacija.
“Prijateljska protiv Slovenije će dobro da posluži. Dugo nismo igrali kontrolni meč protiv tima koji je našeg ranga. Imaju jaku reprezentaciju i možda su slični Austriji i biće nam dobra priprema. Imaju talentovanu ekipu i dobre ofanzivce kao što je Šeško i to je utakmica koja nam mnogo toga može pokazati” – rekao je sjajni defanzivac.
On iza sebe ima 11 utakmica u dresu reprezentacije BiH za koju je debitovao kod selektora Faruka Hadžibegića.
“Prošle su skoro dvije godine od debija za A selekciju kod selektora Hadžibegića. Srećan sam što imam povjerenje selektora Sergeja Barbareza. Uz svo poštovanje svim drugim selektorima, ali sa Barbarezom i Emirom Spahićem reprezentacija je organizaciju i ozbiljnost digla na viši nivo. To polako pokazuju i rezultati i nadam se da ćemo iz godine u godinu postati sve ozbiljnija reprezentacija i da ćemo se vratiti na put na kojem smo bili 2014. godine” – jasan je on.
I za kraj nam je otkrio koliko prati Premijer ligu i da li vidi sebe u dresu nekoga bh. kluba.
“Pratim Premijer ligu zbog prijatelja u Zrinjskom i Sarajevu. Nekako sam fudbalski put gradio u Hrvatskoj kroz Osijek i mlađe kategorije Hajduka i Dinama. Kada bih se vraćao na Balkan to bi prije bilo u Hrvatsku. Moja majka je iz Zenice, tamo sam često i ima stan blizu stadiona. Čelik zauzima posebno mjesto u mom srcu i bilo bi lijepo da su u Premijer ligi” – zaključio je Adrian Leon Barišić razgovor za ****.
Usao u 75 minuti, vode 1:4 u finalu kuala
Jos nekih 10 minuta i Barisic (23) dize drugi trofej ove sezone
Jos nekih 10 minuta i Barisic (23) dize drugi trofej ove sezone
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Osvojiše i kup. Šteta povrede poslije reprezentativnih utakmica u martu, pa nije do kraja odradio u fullu.
Fun fact, i on je od marta do sad odigrao nekih 90 minuta pa mu se to ne spočitava.
Fun fact, i on je od marta do sad odigrao nekih 90 minuta pa mu se to ne spočitava.
Potajno se nadam nekom prelasku u Bundesligu.
kako bi volio da predje u Gladbach, oni vole da kupuju igrace iz svicarske lige.
kako bi volio da predje u Gladbach, oni vole da kupuju igrace iz svicarske lige.
- MoodyReboot
- Kontakt:
Momak definitivno ima kvalitet za prelazak u Bundesligu, vidjećemo hoće li se to ganjati ovog ljeta ili će htjeti igrati Ligu prvaka s Baselom.
Po meni je vec spreman za bundesligu i volio bih da predje sto prije. Mislim da ce Basel igrati kvalifikacije za LP tako da je upitno hocel to ostvariti. Prerastao je on Svicarsku ligu koja i nije bog zna kako kvalitetna, samo moze stagnirati kao i Dedic u Salzburgu.
Ako ostane u Bazelu ne dat mu više da igra. Samo sa klupe da povremeno ulazi.
Momak koji redovno prolazi ispod radara. Danas velika greška, sjetim se Luksemburga. Bilo ih je jos.
Od njega se očekuje više. A ne dobijamo to.
Ja generalno nisam zadovoljan njegovim predstavama.
Sto se tice potencijalnog transfera, ne znam sta bih rekao. Ako se dobro sjećam prošle godine nije otišao u Lyon (ili sam ga pomiješao s nekim drugim) zbog povrede, a evo i ove godine je bio odsutan u finišu sezone zbog povrede.
Sreća u nesreći je da Basel pravi odlične izlazne transfere, pa možda i bude nesto dobro u lige 5.
Za dobro naše reprezentacije bi bilo važno da ode u jače lige i dodatno napreduje, poradi na defanzivi, smirenije igra.
Od njega se očekuje više. A ne dobijamo to.
Ja generalno nisam zadovoljan njegovim predstavama.
Sto se tice potencijalnog transfera, ne znam sta bih rekao. Ako se dobro sjećam prošle godine nije otišao u Lyon (ili sam ga pomiješao s nekim drugim) zbog povrede, a evo i ove godine je bio odsutan u finišu sezone zbog povrede.
Sreća u nesreći je da Basel pravi odlične izlazne transfere, pa možda i bude nesto dobro u lige 5.
Za dobro naše reprezentacije bi bilo važno da ode u jače lige i dodatno napreduje, poradi na defanzivi, smirenije igra.
Trenutno korisnika/ca: Beduin, sirBobbyMoore i 23 gosta.