Opet mlatis praznu slamu. Znači ti predlažeš promjenu vlasnika? Vjerovao ili ne za to se pita samo jedan čovjek a on će to uraditi kad on procjeni da je to najbolja opcija za njega. Ja te pitam, koji je tvoj prijedlog za trenera. Naravno, osim Bonere, Brochia and co.memaga je napisao/la: ↑29 maj 2025, 14:29Sta zelis da napisem, ako si pored ociju slijep onda ne znam....dvije godine sam pisao za ovaj scenario sta se danas desio....
Ovo sa alegrijem je sviranje kardana, kupovina vremena odnosno produzivanje agonije....bez temeljne promjene, odnosno prodaje Milana i dolaska novih vlasnika sa vizijom nama nema boljitka....
Ovi su pogubljeni u vremenu i prostoru, sve poteze koje rade su potezi ocajnika, da se eto nesto pokusa....
AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Il Club più titolato al mondo!
-
- Kontakt:
Milanezi bašum sagosum
Ma vazda isto s.ere on, vazda nesto kritikuje on je rekao bla bla, tako je govorio i za Piolija pa na kraju osvojio titulu. On vazda nesto prdi ovdje , a nikad nista nije rekao koga bi on za trenera volio vidjeti.muxa je napisao/la: ↑29 maj 2025, 15:03Opet mlatis praznu slamu. Znači ti predlažeš promjenu vlasnika? Vjerovao ili ne za to se pita samo jedan čovjek a on će to uraditi kad on procjeni da je to najbolja opcija za njega. Ja te pitam, koji je tvoj prijedlog za trenera. Naravno, osim Bonere, Brochia and co.memaga je napisao/la: ↑29 maj 2025, 14:29Sta zelis da napisem, ako si pored ociju slijep onda ne znam....dvije godine sam pisao za ovaj scenario sta se danas desio....
Ovo sa alegrijem je sviranje kardana, kupovina vremena odnosno produzivanje agonije....bez temeljne promjene, odnosno prodaje Milana i dolaska novih vlasnika sa vizijom nama nema boljitka....
Ovi su pogubljeni u vremenu i prostoru, sve poteze koje rade su potezi ocajnika, da se eto nesto pokusa....
Evo ja sam svakako za Maxa, rekao sam da bi volio vidjeti prije ova dva sto su bili ovu sezonu Paladina, Italiana i Fabregasa, ovaj zadnji ima sve da bude vrhunski trener i da uskoro preuzme nekog velikana, al vrijeme ce pokazati.
Max je po meni trenutno odlican izbor
Ako je već Talijan, a nije Carlo ili Conte, onda mi je Max itekako prihvatljiva opcija. Jest da je njegov fudbal horor, ali iskreno yebe mi se kako ćemo igrati ako imamo rezultate.
Nažalost, ono što je Pioli uradio uspjeli su ukanaliti za samo jednu sezonu, pa tako nakon godinu dana od njegovog odlaska, umjesto da težimo da budemo bolji nego što smo bili sa njim, molimo Boga da se rezultatski vratimo na nivo gdje smo bili sa Piolijem.
To je onako jedan vrhunski primjer idiotizma ljudi u klubu kad za godinu dana, od želje da napreduješ ti apsolutno nazaduješ pa se pokušavaš čupati iz govana i vratiti se na nivo od prije godinu dana koji ti tad nije bio dovoljan
Mercato bi trebao biti zanimljiv, baš me zanima hoće li odmah poletiti da prodaju Reijndersa i Rafu, kao i to da li će Thea i Majka nekome dati za bagatelu, da li će uspjeti možda produžiti ugovore sa njima ili će u najgorem slučaju sljedeće ljeto otići besplatno što je apsolutno realna opcija sa ovakvim "stručnjacima" u klubu.
Nažalost, ono što je Pioli uradio uspjeli su ukanaliti za samo jednu sezonu, pa tako nakon godinu dana od njegovog odlaska, umjesto da težimo da budemo bolji nego što smo bili sa njim, molimo Boga da se rezultatski vratimo na nivo gdje smo bili sa Piolijem.
To je onako jedan vrhunski primjer idiotizma ljudi u klubu kad za godinu dana, od želje da napreduješ ti apsolutno nazaduješ pa se pokušavaš čupati iz govana i vratiti se na nivo od prije godinu dana koji ti tad nije bio dovoljan

Mercato bi trebao biti zanimljiv, baš me zanima hoće li odmah poletiti da prodaju Reijndersa i Rafu, kao i to da li će Thea i Majka nekome dati za bagatelu, da li će uspjeti možda produžiti ugovore sa njima ili će u najgorem slučaju sljedeće ljeto otići besplatno što je apsolutno realna opcija sa ovakvim "stručnjacima" u klubu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Vrlo jednostavno, dovedes Klopa dadnes odrjesene ruke u vezi transfera, osiguras garancije covjeku za rad ( budzet solidan, plus ostanak igraca, ), pustis covjeka da radi duzi period .npr bez pritiska rezulata ( period od 4 god )....90 posto sam siguran da bi se Milan vratio u vrh svjetskog nogometa....vrlo jednostavno vrlo prosto, ovakvom Milanu sa Klopom pridodati 3 ciljana pojacanja, oni su u vrhu svjetskog nogometa, ne serije a nego svjetskog nogometa za par god.muxa je napisao/la: ↑29 maj 2025, 15:03Opet mlatis praznu slamu. Znači ti predlažeš promjenu vlasnika? Vjerovao ili ne za to se pita samo jedan čovjek a on će to uraditi kad on procjeni da je to najbolja opcija za njega. Ja te pitam, koji je tvoj prijedlog za trenera. Naravno, osim Bonere, Brochia and co.memaga je napisao/la: ↑29 maj 2025, 14:29Sta zelis da napisem, ako si pored ociju slijep onda ne znam....dvije godine sam pisao za ovaj scenario sta se danas desio....
Ovo je idealizam, vlasnici ne gledaju tako, tako da od toga nema NISTA....
Sto se tice Maxa, nikako mi se ne dopada ama bas nikako, forsiranje nogometa od prije 30 god., zabij pa se brani ( zabijes u prvih 10 min, resto 80 min.se brani protiv svakoga, pa ga primis u 85 itd ) zgadi nogometnu igru. Plan b u njegovoj igri ne postoji znaci ko bivo samo guraj odbranu gore u napadu sta se desi....
Forsiranje penzionira omiljena stvar kod njega znaci Camarda i ovih par mladjih mogu se odmah pakovati, jer taj lik samo vjeruje igracima 32+....ukratko o njemu ako mi jos sta naumpadne napisat cu....
Prazna slama??? Nista konkretno???
Forsiranje penzionira omiljena stvar kod njega znaci Camarda i ovih par mladjih mogu se odmah pakovati, jer taj lik samo vjeruje igracima 32+....ukratko o njemu ako mi jos sta naumpadne napisat cu....
Prazna slama??? Nista konkretno???
Ova sezona ne igranja l.p udarac ozbiljan finansijski idarac, jedan od kapitalaca ce ici sigurno da bi se ispeglale knjige....transferi ce ovisiti od prodaje polovnjaka i zo je to za sljedecu god.
Allegri je doveden da osigura l.p sto je njihov primarni cilj, biti medju prva 4 ( citaj cetvrti ) i da si stalno u l.p da imas pozitivnu bilansu....kad dodje ponuda za prodaju kluba ( naravno zarada 100+ mil) prodat ce Milan i to je to....ako ne bude nikakvih ponuda gledat se da knjige budu u pozitivnom bilansu ( cekas da neko ponudi ) i tako se moze meditirati godinama, cisto poslovno vodjenje firme...neki trofeji, neki snovi o Milanu itd sa ovim vlasnicima mozemo ZABORAVITI....
Allegri je doveden da osigura l.p sto je njihov primarni cilj, biti medju prva 4 ( citaj cetvrti ) i da si stalno u l.p da imas pozitivnu bilansu....kad dodje ponuda za prodaju kluba ( naravno zarada 100+ mil) prodat ce Milan i to je to....ako ne bude nikakvih ponuda gledat se da knjige budu u pozitivnom bilansu ( cekas da neko ponudi ) i tako se moze meditirati godinama, cisto poslovno vodjenje firme...neki trofeji, neki snovi o Milanu itd sa ovim vlasnicima mozemo ZABORAVITI....

Auuuu koja ubica od trenera. Kod nas otjeran jer je igrao užasan fudbal, uz to doveo nam nepotrebnog Matrija da bi si Juve priuštio transfer Teveza. Onda s Juve izgubio 2 Finala Ch. Lige, radio po Italiji sta je htio jer su im svirali svake gluposti. Roma se na proljeće tada žalila na suđenje za Juventus.
Tip dobije otkaz u Juventusu jer je užasan fudbal stvorio, poslije toga niko ga nije htio a ko fole trebao Chelsea i Bayern preuzet. Vrati se u Juventus i ljudi ga otjeraju.
E pa rossoneri, sretno vam sa Allegrettom. Inter i Juve crkaju od smijeha koga smo doveli, a vi slavite.
Pioli je bio bolji izbor od ove panchine di merda. Otjerali smo Piolija radi fudbala koji je pružao, al će te da uživate sad u fudbalu. Naročito kad krene trošenje para na silne talente u 29toj godini.
A sada zvanično ADDIO! Hvala za Superkup i... to bi bilo to 
Pa evo čitam gore opravdanja za dovođenje Allegretta. Kakvo ba opravdanje? Pa bolan pogledaj mu CV. Čovjek poslije nas samo vodio Juve. Niko ga nece. Juve ga ponovo doveo, i zaj*bo se. Samo nasi vjeruju da su snjim uboli zlatnu koku, kao što su vjerovali Lapatogui Pa se navijači bunili, pa onda Fonseca ball, I onda pušač Sinan Sakic. Dobor ovaj zadnji je čak i mene prevario na početku kad sam mislio napokon došao pravi frajer, kad ono doso tata da dadne svom malom od 120 mil da igra.
Bas me zanima koga će Alegretto sad posebnog tražit. Na koga ćemo sad bacit 30 miliona.
Dok god se ne vrati Paolo i ovo sve rastjera, ovaj klub constantno propada.
Nadao sam se da ga nece dovest, al eto... sta je tu. Valja trpit još jednu sezonu.
Iskreno ne znam što da mislim. Alegri je stara škola italijanskog fudbala, ali je problem što je ostao na tom nivou. Nisam optimist, možda je bolje da je ostao Konseisao. Ako Veseli bude se držao jednog šuta po utakmici, teško da može bolje. Opet činjenica je da se previše primilo golova, gubile su se utakmice koje su "morale" dobiti. Konseisao je pao na "malim" utakmicama. Da je dobio samo domaće utakmice bili bi sigurno u LŠ.
Opet mislim da nije samo trener problem, nego igrači i njihova qurtzobolja odnosno motiv koji su imali samo protiv velikih ekipa
Nije bilo konstantnosti u igri i to je najveći razlog zašto Konseisao nije ostavio bolji utisak.
Ali dokle god Kar(D)inale je glavni, onaj stari: Furlani, Moncada i Zlatan zadužen za igrače bojim se da bolje se ne može.
Opet mislim da nije samo trener problem, nego igrači i njihova qurtzobolja odnosno motiv koji su imali samo protiv velikih ekipa
Nije bilo konstantnosti u igri i to je najveći razlog zašto Konseisao nije ostavio bolji utisak.
Ali dokle god Kar(D)inale je glavni, onaj stari: Furlani, Moncada i Zlatan zadužen za igrače bojim se da bolje se ne može.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
-
- Kontakt:
Nisam ni ja bio za njega prvenstveno zbog tog njegovog vođenja onog tima iz torina. Conte bi im bio preskup, onog iz Atalante naši ne bi mogli čekati jer njemu treba vremena da nađe i napravi tim koji je po njegovoj mjeri tako da je dolazak Allegrija ipak nadam se najbolja opcija.
Znam da igra neće biti lijepa i da nećemo biti zadovoljni njom ali čak i u onoj šampionskoj sezoni sa Piolijem ja sam najčešće bio razočaran igrom. Nisam nešto često gledao Napoli ali mislim da ni njihovi navijači nisu bili oduševljeni igrom ali ipak su rezultati bili najvažniji. Alo smo mogli gledati ovu sezonu sa onom dvojicom trenera a gledao sam je čitavu izdržaću i Allegrija.
Drago mi je da su trenera veoma brzo doveli pa se nadam da će sa istom žustrinom krenuti u pravljenje tima. Nadam se da će ona osnova ostati a to su Maignan, Reijnders i Pulišić a ako će se sa novim trenerom uozbiljiti Theo I Leao onda i sa njima.
Poboljšanje odbrane i po barem jedna kvalitetna prinova u defanzivnoj i u ofanzivnoj liniji sredine terena i napadu su one stvari koje trebaju unaprijediti.
Znam da igra neće biti lijepa i da nećemo biti zadovoljni njom ali čak i u onoj šampionskoj sezoni sa Piolijem ja sam najčešće bio razočaran igrom. Nisam nešto često gledao Napoli ali mislim da ni njihovi navijači nisu bili oduševljeni igrom ali ipak su rezultati bili najvažniji. Alo smo mogli gledati ovu sezonu sa onom dvojicom trenera a gledao sam je čitavu izdržaću i Allegrija.
Drago mi je da su trenera veoma brzo doveli pa se nadam da će sa istom žustrinom krenuti u pravljenje tima. Nadam se da će ona osnova ostati a to su Maignan, Reijnders i Pulišić a ako će se sa novim trenerom uozbiljiti Theo I Leao onda i sa njima.
Poboljšanje odbrane i po barem jedna kvalitetna prinova u defanzivnoj i u ofanzivnoj liniji sredine terena i napadu su one stvari koje trebaju unaprijediti.
Ali kako izleti hahaha ko da je maznuo pare iz Cardinaleovog sefa i krenuo da bježi iz grada 

možda mu se pripišalo

"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Kratak rezime trenutnog stanja kluba : dok god treneri budu birali da ostanu u mrtvoj Bologni ispred Milana, ja se apsolutno ne mogu nadati nicemu pozitivnom.... nije mi jasno kako niko nije vidio potencijal da kupi MIlan od bogatih i spreminh na ulaganje investitora, pocevsi od kluba, grada, pa do historije sve Milan ima i onda te na kraju zapadnu raspali ameri koji nece foce da uloze, a sto je najgore ni nemaju nekog plana i po meni to je najgore od svega.
A ko ti uopste garantuje da se pregovaralo sa Italianom?? Zat nismo naucili da se svakoj objavi novinara ne vjeruje??
Max je pravi izbor i ono sto nam treba. Sad dq vidimo iduce poteze Tarea. Za sada vec puno bolji posao radi od predhodnika. Ovima prije izbor bio Fonseca, Sergio , a Tare Max, Conte i Italiano. Drugo rekao je Cityu ili posaljite nenormalnu ponudu za Tijjanija ili ****. Rafu je stavio kao nedodriöjivog i da je on plan projekta. Ide u produzavanje ugovora Theu i Majku.
I na to sve je rekao da je veliki fan Liberalija i Camarde.
Dakle puno puno bolje za ovih par dana nego ovi za dvije godine
Max je pravi izbor i ono sto nam treba. Sad dq vidimo iduce poteze Tarea. Za sada vec puno bolji posao radi od predhodnika. Ovima prije izbor bio Fonseca, Sergio , a Tare Max, Conte i Italiano. Drugo rekao je Cityu ili posaljite nenormalnu ponudu za Tijjanija ili ****. Rafu je stavio kao nedodriöjivog i da je on plan projekta. Ide u produzavanje ugovora Theu i Majku.
Brat
Auuu vec se osjeti pozitivno zracenje, ko saharski pijesak se siri....jos da zategne odbranu eeee ma nema klempo je nas....ronaldo99 je napisao/la: ↑30 maj 2025, 08:21A ko ti uopste garantuje da se pregovaralo sa Italianom?? Zat nismo naucili da se svakoj objavi novinara ne vjeruje??
Koliko se gluposti napisah ti u ovom postu, eeee malo je reci...zamolit cu kolegu milanistu da ovaj post spremi u arhiv neka se ima zlu netrebalo....

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.