Znam ja to, pričali smo već o tome, već hoću da kažem da ni oni neće imati taj luksuz da taj svoj core (u ovom slučaju njih trojicu) okruže elitnim/vrhunskim role igračima kao što to sad imaju u Dortu, Hartensteinu i Carusu. Danas vrhunski role player koji igra obje strane terena teško da možeš naći ispod 20 miliona po sezoni, osim ako nije na nekom rookie ili team-friendly ugovoru a ti uglavnom nisu dostupni.
Znam da imaju dosta pickova, ali ni pickovi ti nisu garant da svaki put pogodiš na draftu ili da razviješ igrača. Povrede, nesretne neke okolnosti, problemi van terena, ne uklapanje u sistem ili ekipu, svašta se tu može desiti i to nije garant nikakav bez obzira na jačinu drafta.
Što se tiče produženja ugovora KP-u i Holidayu, mislim da je to uradio da bi trejdao obojicu, međutim, ko je mogao prognozirati da će KP ovoliko grohnuti (iako ima historiju povreda, ali ne i virusa), odnosno da će oboliti od neidentifikovanog virusa koji ga kosi sa nogu 3 od posljednja 4 mjeseca? Holiday ima neku vrijednost i sumnjam, ali sumnjam da će morati se kačiti pick da se riješi njegov ugovor koji zaista jeste strašan kad se ovako pogleda jer će neka ekipa morati u 38. da ga plaća 30+ miliona.
Govorim o potencijalnom trejdu Whitea, gdje Brad ima historiju da trejda role igrače na vrhu svoje vrijednosti - a White, uz dužno poštovanje tebi, ne bi sigurno otišao za samo 1 pick. Čak bih rekao da ima i veću vrijednost na otvorenom tržištu od Browna i da bi itekako dosta, ali baš baš dosta dobio Boston za njega u slučaju da bude dostupan.
Pa pazi, zadnjih 6 sezona period kada se uzme bili su uspješni itekako njih dvojica, da je moglo više u nekim momentima i sezonama - moglo je, ali izvući 4 finala konferencija, 2 finala i 1 titulu uopšte nije mala stvar u današnjem NBA, malo koji dvojac se može pohvaliti ovakvim rezultatima i runovima u bilo kojem periodu još od GSW-a.
Uopšteno je sada budućnost sva upitna i pitanje je hoće li moći se praviti slični napadi s obzirom da je najbolji igrač i lice franšize doživio povredu koja je uništila mnoge karijere ili ih unazadila, ipak je u pitanju (meni lično, a i po mišljenju mnogih) bio top5 ili barem top6 igrač lige u čemu se eto ne slažemo. Ali je neki garant do sada bio, da kada njih dvojicu imaš uglavnom ćeš igrati finale konferencije u većini slučajeva, bez obzira na supporting cast koji se mijenjao tokom godina (od Smarta, Williamsa jednog i drugog, Brogdona i sl.).
Svakako da vjerujem Bradu i da ne bih želio da bude bilo ko drugi na njegovom mjestu i znam da će uraditi ono što je najbolje za budućnost uopšteno ekipe za iduću godinu, idućih 5 ili idućih 10 godina.