NEZALAGANJE je napisao/la: ↑23 maj 2025, 03:21
Svakako je i to opcija, da se ne dira jezgro, ali budi siguran da vise nikad neces imati ovakve role igrace oko Tatuma i Browna kao sto si ih imao u zadnje 2-3 sezone. Zbog njihovih ugovora plus White (skoro 140mil) nemoguce je to uraditi.Na to dodas Hausera i Pritcharda i to je cap. Ako mislis da je to nukleus dovoljan za napad na titulu, grdno se varas.
Ovako, ako izvuces 3-4 lutrijska pika i sto da ne Jabari Smitha koji ima solidan upside kao PF, je itekako dobra osnova da gradis oko Tatuma i dovodis mu pojacanja bilo kroz draft bilo kroz daljnji trejd tih pikova.Da ne pominjem cap fleksibilnost.
P.S.Ja ti fino gore navedoh....Kako mislis da se promijeni cijela ekipa oko njih? Na koji nacin?
Naravno da neće, to je sa novim CBA nemoguće, o tome je i Brad Stevens govorio na press konferenciji prošle sezone poslije titule - pravo vrijeme za trejdati i otići u 2nd apron je bilo predprošle sezone, odnosno kada je on otišao all-in za Porzingisa i Holidaya, te produžio obojici ugovore + Whiteu i Hauseru.
Jedini način da imaš takav
supporting cast oko svoje zvijezde ili svoje dvije zvijezde u ovom slučaju je trenutno moguće ako je jedan od njih ili obojica čak na rookie ugovorima. Primjer takve ekipe evo gledamo u OKC-u, Chet i Jalen imaju rookie ugovore, pa su u stanju plaćati Dorta, Carusa i Hartensteina. Čim budu počele ekstenzije Cheta i Jalena, morat će se riješiti ili jednog od njih dvojice (jer Shaija neće sigurno) ili komplet support cast - Dort, Caruso, a pogotovo Hartenstein (jeste da on ima tim opciju za tu godinu kada ovoj dvojici počnu ekstenzije ali ok).
Core je Jayson-Jaylen-Derrick i Pritchard. Tako bar ja vidim iz poteza Brada i ono o čemu priča konstantno, sumnjam da će ikoga od njih četvorice trejdati prije povratka JT-a na teren, iako me ne bi iznenadilo da
cashouta na Whiteu s obzirom da Brad ima historiju trejdanja igrača koji su na vrhu što se tiče svoje vrijednosti.
Hauser će biti trejdan ovo ljeto, to nije ni upitno, ekstenzija je potpisana samo da bude trejdan ovo ljeto i bit će zainteresovanih, nije negativan asset.
Ostatak će se popunjavati kroz draft i kroz pokušaj izvlačenja nekih igrača (kao što je to bio White) koje ostatak lige ne cijeni ili kojima nešto fali - primjera radi, znaš i sam, Derrick White nije imao ove procente za 3 ni blizu kada je bio u SAS-u, sve je to razvio kod nas. To su pokušali sa Tillmanom kada su trejdali za njega, da ga "nauče" šutu za 3, pa da bude zamjena za Horforda, međutim nije uspjelo.
Zato što Jabari Smith nije ni blizu po produktivnosti (upitno je, može li u nekoj budućnosti barem biti blizu, jer stagnira u razvoju) Jaylenu, onome što on znači ekipi (on je praktički lider ove ekipe, na terenu i van njega,
ličnost da kažem tako u svlačionici), svejedno ćeš ga morat produžiti za 2 sezone kada se Tatum vrati - vrijedi li on uopšte te ekstenzije koju će tražiti? Vjerovatno ne.
A pikovi koje dobiješ za njega (neka bude pick broj 10. ove godine i još 2 picka prve runde koja će vjerovatno biti u regiji 10-20 po meni nisu vrijedni. U tim dijelovima drafta imaš nekih maksimalno 6-7% (ako i toliko) šansi da ubodeš igrača kao što je Jaylen, i nekih možda 15-20% da ubodeš igrača koji može kroz 2-3 sezone biti važan rotacijski igrač u šampionskoj ekipi. Previše rizika, a ne vrijedi iskreno, a vjerujem i da tako Brad razmišlja koliko se vidi iz njegovih poteza i izjava.