NBA Playoffs 2024-2025

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

alemsa
Kontakt:

Re: NBA Playoffs 2024-2025

Post Postao/la alemsa » 23 maj 2025, 00:52

baboedindzeko09 je napisao/la:
22 maj 2025, 21:42
Na osnovu čega si ti skontao da hoće da ide kod Udoke, a prva opcija će svakako biti u Celticsima iduće sezone.
Do kad dok se Tatum ne vrati? Pukla tikva u Bostonu :kafa:

Sad ces malo ti gledati Jalen Greena :kafa:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 maj 2025, 01:58

How yes no, jedva čeka Stevens da pokloni Hjustonu Browna za Jalena Greena. :rol:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 23 maj 2025, 02:01

Kakve gluposti lik pise :urnebes:

Nalozio se na jednu od glupih ideja Billa Simmonsa koji nikakve veze sa ekipom nema

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 maj 2025, 02:47

Pa pukla tikva u Bostonu, sta vi ocekujete da ce se vratiti Tatum one tamo sezone (i to sa upitnikom nakon ovakve povrede) a u medjuvremenu ce rekonstruisati ekipu i opet napasati titulu? :rol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 maj 2025, 02:53

Ne znam da li ima istine u tome da Brown ode u HOU, ali nije nimalo bezazlena ideja da BOS pogleda u pravcu njegovog trejda.

Zasto? Zato sto je ugovor koji on ima masivan, a cap se nekako mora srezati.Lako je reci pa rijesicemo se Porzingisa ili Holidaya, ali kako to izvesti?? Porzingis je u ovom momentu negativan asset.100% moras kaciti pik da ga se rijesis, a to nije nimalo pametno po novim cap pravilima gdje je pik 1.runde fakticki svetinja.Holiday jos uvijek ima neku vrijednost, ali ima i dug ugovor.Sumnjam da bi neko dao pik za njega.To bi bio trejd za igrace cime nisi rijesio pitanje capa.

Whitea nema logike da dajes, kao ni Hausera ili Pritcharda koji su na dobrim ugovorima. Sta ti onda preostaje?? Pa preostaje Brown.

Druga stvar, sto je i Bobby Marks rekao, nema ekipa sa cap prostorom.To je problem kad zelis da se rijesis neke plate, a pogotovo ovih 30mil+ plata kojih bi BOS da se rijesi.

Eventualni trejd Browna bi omogucio BOS da uzme mladog igraca na boljem ugovoru, koji ima potencijal i omogucio bi da uzmes i koji pik kako bi mogao napraviti retool oko Tatuma kad se oporavi.Zato ova ideja nije bezazlena. I ako je to bas HOU, uzmes FVV koji ima 40+mil plus mlad igraci da meciras Brownovu platu i uzmes pikove.Iduce godine si oslobodio 40+mil FVVa jer je ovdje nagrada taj mladi igrac i sto vise pikova.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 maj 2025, 02:58

^tako je, nije realno da ce Brown u Houston (mada bi FO mozda prije Giannisa) no po meni Brown im treba biti glavni prioritet (nadam se da GM slicno razmislja), a jest realno da ce 2028 Tatum i Brown napasti titulu, nakon sto su vec osisani od Knicksa. Ma dajte molim vas

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 maj 2025, 03:07

Svaki off-season ista priča. Doslovice 0 šanse da bilo ko od dvojca Tatum-Brown bude trejdan. Radije će promijeniti komplet ekipu oko njih, kao što su radili do sad ovih godina, nego se riješiti nekoga od njih dvojice.

Epsko samoubistvo za FO bi bilo da trejdaju Browna, jer neće dobiti ni približno paket za ono što on pruža za ekipu, a i uopšteno franšizu i grad niz godina. Čuj Jalen Green ili Jabari Smith i Eason i pikovi i slični paketi.

Sreća pa je GM pametan i jedan od najboljih u ligi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 maj 2025, 03:21

23 maj 2025, 03:07
Svaki off-season ista priča. Doslovice 0 šanse da bilo ko od dvojca Tatum-Brown bude trejdan. Radije će promijeniti komplet ekipu oko njih, kao što su radili do sad ovih godina, nego se riješiti nekoga od njih dvojice.

Epsko samoubistvo za FO bi bilo da trejdaju Browna, jer neće dobiti ni približno paket za ono što on pruža za ekipu, a i uopšteno franšizu i grad niz godina. Čuj Jalen Green ili Jabari Smith i Eason i pikovi i slični paketi.

Sreća pa je GM pametan i jedan od najboljih u ligi.
Svakako je i to opcija, da se ne dira jezgro, ali budi siguran da vise nikad neces imati ovakve role igrace oko Tatuma i Browna kao sto si ih imao u zadnje 2-3 sezone. Zbog njihovih ugovora plus White (skoro 140mil) nemoguce je to uraditi.Na to dodas Hausera i Pritcharda i to je cap. Ako mislis da je to nukleus dovoljan za napad na titulu, grdno se varas.

Ovako, ako izvuces 3-4 lutrijska pika i sto da ne Jabari Smitha koji ima solidan upside kao PF, je itekako dobra osnova da gradis oko Tatuma i dovodis mu pojacanja bilo kroz draft bilo kroz daljnji trejd tih pikova.Da ne pominjem cap fleksibilnost.

P.S.Ja ti fino gore navedoh....Kako mislis da se promijeni cijela ekipa oko njih? Na koji nacin?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 maj 2025, 03:33

OKC nevjerovatno dobro limitira Edwardsa da napadne obruc kad je postavljena odbrana.Puno njegovih driblinga protiv Wallacea i Dorta koji ne vode nigdje...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 maj 2025, 03:36

Ma extra trade i za njih i za nas, za Giannisa bi morali izokrenuti cijelu ekipu, dok je Brown mega fit. I ne znam sta ocekuje za lika koji nije superstar a prima 60 milki, pa neces dobiti paket kao da je Ant. Jabari Smith je jak potencijal, tek je proigro nakon sto se vratio nakon povrede, on mi se i ne daje u tom trade, prije Whitmore

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 maj 2025, 03:36

NEZALAGANJE je napisao/la:
23 maj 2025, 03:21
Svakako je i to opcija, da se ne dira jezgro, ali budi siguran da vise nikad neces imati ovakve role igrace oko Tatuma i Browna kao sto si ih imao u zadnje 2-3 sezone. Zbog njihovih ugovora plus White (skoro 140mil) nemoguce je to uraditi.Na to dodas Hausera i Pritcharda i to je cap. Ako mislis da je to nukleus dovoljan za napad na titulu, grdno se varas.

Ovako, ako izvuces 3-4 lutrijska pika i sto da ne Jabari Smitha koji ima solidan upside kao PF, je itekako dobra osnova da gradis oko Tatuma i dovodis mu pojacanja bilo kroz draft bilo kroz daljnji trejd tih pikova.Da ne pominjem cap fleksibilnost.

P.S.Ja ti fino gore navedoh....Kako mislis da se promijeni cijela ekipa oko njih? Na koji nacin?
Naravno da neće, to je sa novim CBA nemoguće, o tome je i Brad Stevens govorio na press konferenciji prošle sezone poslije titule - pravo vrijeme za trejdati i otići u 2nd apron je bilo predprošle sezone, odnosno kada je on otišao all-in za Porzingisa i Holidaya, te produžio obojici ugovore + Whiteu i Hauseru.

Jedini način da imaš takav supporting cast oko svoje zvijezde ili svoje dvije zvijezde u ovom slučaju je trenutno moguće ako je jedan od njih ili obojica čak na rookie ugovorima. Primjer takve ekipe evo gledamo u OKC-u, Chet i Jalen imaju rookie ugovore, pa su u stanju plaćati Dorta, Carusa i Hartensteina. Čim budu počele ekstenzije Cheta i Jalena, morat će se riješiti ili jednog od njih dvojice (jer Shaija neće sigurno) ili komplet support cast - Dort, Caruso, a pogotovo Hartenstein (jeste da on ima tim opciju za tu godinu kada ovoj dvojici počnu ekstenzije ali ok).

Core je Jayson-Jaylen-Derrick i Pritchard. Tako bar ja vidim iz poteza Brada i ono o čemu priča konstantno, sumnjam da će ikoga od njih četvorice trejdati prije povratka JT-a na teren, iako me ne bi iznenadilo da cashouta na Whiteu s obzirom da Brad ima historiju trejdanja igrača koji su na vrhu što se tiče svoje vrijednosti.

Hauser će biti trejdan ovo ljeto, to nije ni upitno, ekstenzija je potpisana samo da bude trejdan ovo ljeto i bit će zainteresovanih, nije negativan asset.

Ostatak će se popunjavati kroz draft i kroz pokušaj izvlačenja nekih igrača (kao što je to bio White) koje ostatak lige ne cijeni ili kojima nešto fali - primjera radi, znaš i sam, Derrick White nije imao ove procente za 3 ni blizu kada je bio u SAS-u, sve je to razvio kod nas. To su pokušali sa Tillmanom kada su trejdali za njega, da ga "nauče" šutu za 3, pa da bude zamjena za Horforda, međutim nije uspjelo.

Zato što Jabari Smith nije ni blizu po produktivnosti (upitno je, može li u nekoj budućnosti barem biti blizu, jer stagnira u razvoju) Jaylenu, onome što on znači ekipi (on je praktički lider ove ekipe, na terenu i van njega, ličnost da kažem tako u svlačionici), svejedno ćeš ga morat produžiti za 2 sezone kada se Tatum vrati - vrijedi li on uopšte te ekstenzije koju će tražiti? Vjerovatno ne.

A pikovi koje dobiješ za njega (neka bude pick broj 10. ove godine i još 2 picka prve runde koja će vjerovatno biti u regiji 10-20 po meni nisu vrijedni. U tim dijelovima drafta imaš nekih maksimalno 6-7% (ako i toliko) šansi da ubodeš igrača kao što je Jaylen, i nekih možda 15-20% da ubodeš igrača koji može kroz 2-3 sezone biti važan rotacijski igrač u šampionskoj ekipi. Previše rizika, a ne vrijedi iskreno, a vjerujem i da tako Brad razmišlja koliko se vidi iz njegovih poteza i izjava.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 maj 2025, 03:49

Kakvi 10-20, imamo pik Netsa i pik PHX 2027 unprotected oba pika u istom draftu, znaci nakon slijedece sezone. Sto ce ti vjerovatno biti oba pika od 1-10

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 23 maj 2025, 03:50

alemsa je napisao/la:
23 maj 2025, 02:58
^tako je, nije realno da ce Brown u Houston (mada bi FO mozda prije Giannisa) no po meni Brown im treba biti glavni prioritet (nadam se da GM slicno razmislja), a jest realno da ce 2028 Tatum i Brown napasti titulu, nakon sto su vec osisani od Knicksa. Ma dajte molim vas
Bostonov prozor je zavrsen. Tatum i Brown nikad zajedno više nece u finale

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 maj 2025, 03:52

To si rekao i 2022. godine. Valjda ubodeš nekad, mada puno veće šanse imaju svakako njih dvojica nego penzioneri iz SF. :think:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 maj 2025, 03:53

nerkolfc je napisao/la:
23 maj 2025, 03:50
alemsa je napisao/la:
23 maj 2025, 02:58
Bostonov prozor je zavrsen. Tatum i Brown nikad zajedno više nece u finale
Ma nije jos svjestan samo ce mu se reci :kafa:

Uzmi pikove 2027 Netsa i PHX, kud ces bolje, obje ekipe ce biti tarabe. A i Boston ce Jalen Green voditi do lutrije
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 23 maj 2025, 04:04, ukupno mijenjano 1 put.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 maj 2025, 03:57

Ništa hajde, nastavi da maštaš da će Brown biti trejdan za Whitmorea ili Jalena Greena :urnebes:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 maj 2025, 03:59

23 maj 2025, 03:57
Ništa hajde, nastavi da maštaš da će Brown biti trejdan za Whitmorea ili Jalena Greena :urnebes:
Pa treba Bostonu Green da budu zagarantovani u lutriji plus ova dva pika znaci ubost ces prvi pik s jednim od ta 3, plus Boston je to moglo bi se i nasteliti. Win win win svakom

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 maj 2025, 04:06

@babo Prvo da rijesimo to vezano za OKC...

And for the people that think extensions for SGA, Jalen Williams and Chet Holmgren will break up this OKC team.

I have news for you

It won't -Bobby Marks

Nece, jer i pored supermaxa SGAa, OKC zna ko im je core, a i max ugovori Cheta i Williamsa su prvi i nece biti preveliki, obzirom na projecirani rast capa.Druga stvar, oni imaju draft kapital koji ce im omoguciti da rotiraju sve role igrace, kad to budu zeljeli i ako im neko ugrozava cap.Samo za ovo ljeto imaju Topica koji je presjedio cijelu sezonu plus 2 pika na ovom draftu.

BOS to nema i kao sto vec pisah, BOS je svjesno otisao all in.To ce doci na naplatu i to je neminovno.Po meni, za duzu konkurentnost BOS nisu se smjeli dati ovoliki ugovori Holidayu i Whiteu (Porzingis je vec imao ugovor).Jednog se trebalo pustiti PRIJE produzenja ugovora i uzeti koji pik zbog fleksibilnosti, ali to je moje razmisljanje.Sta imas sad od trejda Whitea? 30mil necega opet moras vratiti i sta si dobio?On mozs izvuci 1 pik i to je to.I to ne lutrijski.

Ja shvatam i tvoje razmisljanje, ali ti govorim o strani price gdje se gleda 4-5 godina unaprijed i napad mozda na titulu gdje ce Tatum jos biti u dobrim godinama.Tandem Brown-Tatum nije neka nezaustavljiva sila tipa James-Wade pa da cekas na njih i pored svega i budes siguran da mogu nositi bilo koga pored sebe.Znas i sam da je snaga BOS bas bila u sirini i 5-6 igraca koji mogu braniti, napasti obruc i zabiti trojku.To kad oduzmes, tu sirinu, sam onda skontaj dokle ova dvojica mogu, jer, necemo se lagati, nijedan od njih nije ni top 5-6 igraca lige!? Da ne pominjem da ova liga ne ceka nikog i da ces za onu tamo sezonu kad se Tatum vrati imati sigurno jos neku silu ili dvije poput ovog OKCa.

Ne znam, teska vam je situacija i vjeruj mi da i ja jedva cekam da vidim koji su to potezi koje ce Brad povuci!?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 maj 2025, 04:14

Ostaje Giannis izgleda, dobro je, znaci Brown u Houstonu, sad je zapisano u vremenu :kafa:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 23 maj 2025, 04:22

alemsa je napisao/la:
23 maj 2025, 04:14

Ostaje Giannis izgleda, dobro je, znaci Brown u Houstonu, sad je zapisano u vremenu :kafa:
Postujem lojalnost al vjerujem i njemu da je zavrsen posao oko prstenja. Bit ce tim druge runde dok je on u prime i onda lutrija.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.