Prva Liga FBiH 2024/25
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva Liga FBiH 2024/25
Na koljena pred babuku seljačiću rumeni 

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Dobro si razumio, nego ova kockoglava fukarešćina se javlja, ono nešto mislilegendarnadruga je napisao/la: ↑18 maj 2025, 19:30Ako sam ih ja dobro razumio onda sam upravu. Ako može potvrda 100%

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Svi ste u pravu

Pravila su se pocela mjenjati poslije Celikovog baraza za ulazak u Prvu Ligu. U zrijebu su se nasle ekipe Celika, Klisa, G.Rahica i Iskre. Sreca je spojila Celik i Klis kao prvi par a Rahic i Iskru kao drugi par. Celik i Klis su bili pobjednici svojih liga, a Rahic i Iskra petoplasirani u svojim ligama.
Posto se ovo ispostavilo neposteno prema pobjednicima liga, onda se odlucilo da se ide poludirigovanim zrijebom tako da pobjednici lige ne mogu igrati medjusobno, ako u zrijebu ucestvuju i ekipe koje su nize plasirane. (slucaj od prosle sezone, Travnik-Brotnjo, Famos-Lukavac)
Druga promjena je da ekipa mora imati licencu i biti minimalno peta je, mislim, uvedena ove godine, posto se ide na skracenje lige, pa da se najmanje losoj ekipi iz Prve Lige dadne jos jedna sansa da sacuva status prvoligasa. Ali to je pod uslovom ako u barazu Druge lige budu tri ekipe. U slucaju da su dvije ekipe stekle uslove za promociju, onda se baraz ne bi ni igrao.

Pravila su se pocela mjenjati poslije Celikovog baraza za ulazak u Prvu Ligu. U zrijebu su se nasle ekipe Celika, Klisa, G.Rahica i Iskre. Sreca je spojila Celik i Klis kao prvi par a Rahic i Iskru kao drugi par. Celik i Klis su bili pobjednici svojih liga, a Rahic i Iskra petoplasirani u svojim ligama.
Posto se ovo ispostavilo neposteno prema pobjednicima liga, onda se odlucilo da se ide poludirigovanim zrijebom tako da pobjednici lige ne mogu igrati medjusobno, ako u zrijebu ucestvuju i ekipe koje su nize plasirane. (slucaj od prosle sezone, Travnik-Brotnjo, Famos-Lukavac)
Druga promjena je da ekipa mora imati licencu i biti minimalno peta je, mislim, uvedena ove godine, posto se ide na skracenje lige, pa da se najmanje losoj ekipi iz Prve Lige dadne jos jedna sansa da sacuva status prvoligasa. Ali to je pod uslovom ako u barazu Druge lige budu tri ekipe. U slucaju da su dvije ekipe stekle uslove za promociju, onda se baraz ne bi ni igrao.
@phillies jako lijepo si objasnio.Bilo bi dobro kad se propozicije nebi mijenjale svako malo, čisto da se naviknemo na njih.Već sutra je prva meč lopta za nekoliko ekipa.phillies je napisao/la: ↑18 maj 2025, 20:25Svi ste u pravu![]()
![]()
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- superFrankie
- Kontakt:
Haha Piska opet bio gospodin na utakmici.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Citirat cu sam sebe da vam ukazem na jos jednu zanimljivost. 27. kolo, cetvrti sudija KOLOBARA GORAN. Isti sudija suspendovan u 24. kolu jer je pokrao Jedinstvo protiv Tomislava. Sve slucajnosti

- slogauskoplje
- Kontakt:
I što će uraditi kao četvrti sudac? Odugovlačiti s izmjenama ako Tomislav bude vodio?
Ne vidim nikakav sumljiv obrazac delegiranja. Tri zaredom kući Tomislav ne zna za pobjedu, sigurno da je do sudaca pa imaju čak dva boda u tri kola kod kuće.
Ne vidim nikakav sumljiv obrazac delegiranja. Tri zaredom kući Tomislav ne zna za pobjedu, sigurno da je do sudaca pa imaju čak dva boda u tri kola kod kuće.
Sloga Uskoplje
Nije ti SUMLJIVO da TOMISLAVGRADU glavni sudija bude iz POSUSJA?slogauskoplje je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:24I što će uraditi kao četvrti sudac? Odugovlačiti s izmjenama ako Tomislav bude vodio?

Ne cudi me da je Piska poludio, sigurno su i njih pokrali, jos kad se vidi ko je delegat bio na mecu sve je jasno. Takodjer Limov je jedan od najvecih kancera lige.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Nema pravo s obzirom da su i oni kombinovali sa sudijama. Pitaj @legendareala
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
- slogauskoplje
- Kontakt:
Zašto bi bilo išta sumnjivo? Pa prošlo kolo protiv Zvijezde je Tomislavu sudio sudac iz Brčkog što je otprilike ista udaljenost kao Posušje - Tomislavgrad.harden je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:30Nije ti SUMLJIVO da TOMISLAVGRADU glavni sudija bude iz POSUSJA?slogauskoplje je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:24I što će uraditi kao četvrti sudac? Odugovlačiti s izmjenama ako Tomislav bude vodio?
Ne vidim nikakav sumljiv obrazac delegiranja. Tri zaredom kući Tomislav ne zna za pobjedu, sigurno da je do sudaca pa imaju čak dva boda u tri kola kod kuće.![]()
![]()
![]()
Ne cudi me da je Piska poludio, sigurno su i njih pokrali, jos kad se vidi ko je delegat bio na mecu sve je jasno. Takodjer Limov je jedan od najvecih kancera lige.
Ili je nešto drugo problem?

Sloga Uskoplje
A što je sudija pokrao Jedinstvo kao glavnog konkurenta u korist Tomislava, igraš utakmicu u Bihaću a imaš suđenje kao da igraš gostujuću utakmicu prije 10 godina?slogauskoplje je napisao/la: ↑20 maj 2025, 23:06Zašto bi bilo išta sumnjivo? Pa prošlo kolo protiv Zvijezde je Tomislavu sudio sudac iz Brčkog što je otprilike ista udaljenost kao Posušje - Tomislavgrad.harden je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:30Nije ti SUMLJIVO da TOMISLAVGRADU glavni sudija bude iz POSUSJA?slogauskoplje je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:24I što će uraditi kao četvrti sudac? Odugovlačiti s izmjenama ako Tomislav bude vodio?
Ne vidim nikakav sumljiv obrazac delegiranja. Tri zaredom kući Tomislav ne zna za pobjedu, sigurno da je do sudaca pa imaju čak dva boda u tri kola kod kuće.![]()
![]()
![]()
Ili je nešto drugo problem?![]()
- ASD
- Kontakt:
Postoji realna šansa da Budućnost istupi. Dvije političke stranke su sukobile oko sporta u Banovićima i za sada se ne nazire neki dogovor.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Nikako da iščupamo sport iz ralja politike lol
Sport u regionu cvjeta, a mi nikako da stanemo na zdrave noge.
I Zvijezda će se ugasit nakon što ovi napuste nažalost.
Sport u regionu cvjeta, a mi nikako da stanemo na zdrave noge.
I Zvijezda će se ugasit nakon što ovi napuste nažalost.
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
L'art pour l'art.
-
- Kontakt:
Baš su pustili,nesto malo više od 44k,sto nije dovoljno ni za niže lige,a pogotovo za 1 ligu Federacije.
Treba komplet grad da se digne,da napravi potpuni kolaps ,ako treba danima ,sedmicama da to traje,ali istupanje iz lige ili ne daj Bože gašenje kluba ne smije se dopustiti!!!
Kažem ti uprava je zakukala, zaprijetila.Amirutah1988 je napisao/la: ↑21 maj 2025, 10:55Baš su pustili,nesto malo više od 44k,sto nije dovoljno ni za niže lige,a pogotovo za 1 ligu Federacije.
Treba komplet grad da se digne,da napravi potpuni kolaps ,ako treba danima ,sedmicama da to traje,ali istupanje iz lige ili ne daj Bože gašenje kluba ne smije se dopustiti!!!
Općina će sada pustiti pare i ujeo vuk magare, tako to ide...
-
- Kontakt:
Da ali opet ako pogledaš raspored i ako ih mi uzmemo tamo oni su donji. Mi da i izgubimo danas, uzmemo kući i njih vani idemo na 41. Oni ako uzmu danas i izgube u gostima sto nije nemoguce idu na 41. U slučaju borbe za opstanak gleda se prvo medjusobni omjer gdje bi u slučaju pobjede imali bolji.Iceplayer je napisao/la: ↑21 maj 2025, 12:55Kažem ti uprava je zakukala, zaprijetila.Amirutah1988 je napisao/la: ↑21 maj 2025, 10:55Baš su pustili,nesto malo više od 44k,sto nije dovoljno ni za niže lige,a pogotovo za 1 ligu Federacije.
Općina će sada pustiti pare i ujeo vuk magare, tako to ide...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.