Jel realno ovo

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Možda čojek misli na granapdžiju Galiba iz Tarčina.tiketoke je napisao/la: ↑18 maj 2025, 20:591 kasa u BCC Sarajevo kad je normalan dan ,ne oko bajrama ima pazar oko 50 hiljadakraljttbvb je napisao/la: ↑18 maj 2025, 17:03
Sta kaze ministar, 16 nedjelja možeš raditi, ali svakom radniku moras svake nedjelje po dodatnih 100 KM isplatiti.
Imaš 6 radnika u dvije smjene i svake nedjelje 600 KM dodatnih troškova. Kakav ti mora biti promet da zaradis dodatnih 600 KM, odnosno 2400 KM za mjesec dana![]()
Koliko je cistog profita na to, mozda 2-3%.MaroonBjelave je napisao/la: ↑18 maj 2025, 21:18Možda čojek misli na granapdžiju Galiba iz Tarčina.tiketoke je napisao/la: ↑18 maj 2025, 20:591 kasa u BCC Sarajevo kad je normalan dan ,ne oko bajrama ima pazar oko 50 hiljadakraljttbvb je napisao/la: ↑18 maj 2025, 17:03
Sta kaze ministar, 16 nedjelja možeš raditi, ali svakom radniku moras svake nedjelje po dodatnih 100 KM isplatiti.
Imaš 6 radnika u dvije smjene i svake nedjelje 600 KM dodatnih troškova. Kakav ti mora biti promet da zaradis dodatnih 600 KM, odnosno 2400 KM za mjesec dana![]()
Ma drug, puca mi qurac za svakog robovlasnika i njihov profit. Takvi nemali za hljeba, a ne profita. Jesi vidio ti koliko se to raskukalo nakon uvođenja minimalne plate? Samo je još falio pomozi.ba da im otvore brojeve, yebali sve svoje gladno.alemsa je napisao/la: ↑18 maj 2025, 21:23Koliko je cistog profita na to, mozda 2-3%.MaroonBjelave je napisao/la: ↑18 maj 2025, 21:18Možda čojek misli na granapdžiju Galiba iz Tarčina.
Ja ne mislim na Bingo i slične velike firme, vise sam mislio na ove manje.tiketoke je napisao/la: ↑18 maj 2025, 20:591 kasa u BCC Sarajevo kad je normalan dan ,ne oko bajrama ima pazar oko 50 hiljadakraljttbvb je napisao/la: ↑18 maj 2025, 17:03
Pošto se statistika ne može sakriti, nepismenoj bagri postaje jasno da se dešava opšti kolaps unutar trgovine FBiH. Zbog toga dogovaraju sa Ministarstvom trgovine da se pripreme izlazne strategije – “nismo pogriješili, sve je ok, ali moramo da ispravimo haos koji smo proizveli”. Konkretno, priprema se pravilnik u vezi dodatne regulacije benzinskih pumpi i dragstora, te još bitnije, priprema se “16+2” odnosno 18 radnih nedjelja.
Isto ko što će utjecati na to da se taj zakon prelije na RS i Brčko Distrikt.MarcoBorriello je napisao/la: ↑18 maj 2025, 23:16Pošto se statistika ne može sakriti, nepismenoj bagri postaje jasno da se dešava opšti kolaps unutar trgovine FBiH. Zbog toga dogovaraju sa Ministarstvom trgovine da se pripreme izlazne strategije – “nismo pogriješili, sve je ok, ali moramo da ispravimo haos koji smo proizveli”. Konkretno, priprema se pravilnik u vezi dodatne regulacije benzinskih pumpi i dragstora, te još bitnije, priprema se “16+2” odnosno 18 radnih nedjelja.![]()
Hoće li ovo utjecati i na Orašje?![]()
Jes al u kurccu. Da se ne ponavljamo sa onom neko kupus, neko meso, svi sarmuShategabri je napisao/la: ↑19 maj 2025, 15:34Prosječna plata 1565 KM, a raja bi da je kutija Drine još marku i da je gorivo marku i po.
Jest ako se uracunaju i od guzonja iz politikeleo1946 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 16:26Jes al u kurccu. Da se ne ponavljamo sa onom neko kupus, neko meso, svi sarmuShategabri je napisao/la: ↑19 maj 2025, 15:34Prosječna plata 1565 KM, a raja bi da je kutija Drine još marku i da je gorivo marku i po.![]()
Kakav crni prosjek 1565 maraka, pa pun k radnika po marketima, postari, brze poste, taksisti, trafike svi rade za platu od 1000 do 1200 maraka..DamirT je napisao/la: ↑19 maj 2025, 16:44Jest ako se uracunaju i od guzonja iz politikeleo1946 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 16:26Jes al u kurccu. Da se ne ponavljamo sa onom neko kupus, neko meso, svi sarmuShategabri je napisao/la: ↑19 maj 2025, 15:34Prosječna plata 1565 KM, a raja bi da je kutija Drine još marku i da je gorivo marku i po.![]()
![]()
Realno najgluplja stvar je da i to uracunavaju, jer svako ziv zna da nije ni priblizno toliki prosjek plata...
Freelanceri imaju porez, dosta raje mi to radi, tj. direktno za njemačke firme.
Ocekivao sam jace plate za konobare u Sarajevu, toliko imaju i u Bihacu a ako gledas samo sezonce imaju i vise
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.