Boston Celtics
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Boston Celtics
Sve i da se desi čudo ne možemo preko Pejsersa u finale bez Tatuma a i s Tatumom bi bilo guravo jer smo od šampionske igre pali samo na ispucavanje trica.
- TheTruth34
- Kontakt:
Porzingis se budi i idemo na 3:3 

Gotova je ovo jedna Era Bostona, doslo je vrijeme da se raspemo, i napravimo drugi tim.b
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Ma ljudi dobijamo ovo vcrs, Jrue vcrs igra svoju tekmu, ima da zakljuca u odbrani sve, a JB ce opet da predvodi ekipu prwma pobjedi.
Ova ekipa moze i hoce ovo okrenuti
Ova ekipa moze i hoce ovo okrenuti
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ja još vjerujem
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- TheTruth34
- Kontakt:
Dobro je nisam jedini..
Mada, mislim da sam jedini, koji vjeruje u neku luđačku partiju Porzingisa

Mada, mislim da sam jedini, koji vjeruje u neku luđačku partiju Porzingisa

PP je neko ko bi mogao vcrs biti prevaga. Al opet nam treba JB kao iz prosle tekme i onda nema zime za nas
- superFrankie
- Kontakt:
Ne ocekujem od Porzingisa nista do kraja, ne lici na sebe uopste, ta ga je bolest bas sjebala.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Bilo je lijepo dok je trajalo, glavni cilj za ovaj core je ispunjen - titula. Treba biti itekako zadovoljan, bili smo kompetentni svake godine, nešto što 90% franšiza bi poželilo na našem mjestu.
Možda je moglo više, ali nije bilo sreće u nekim momentima. Ne treba puno očekivati od iduće dvije sezone dok se Tatum ne vrati na bar 80%, a očekuju nas sigurno neki teški rastanci već sad na ljeto (Hauser, KP, Holiday, Kornet), možda penzionisanje Horforda. Vjerujem u Brada pa ćemo vidjeti
Možda je moglo više, ali nije bilo sreće u nekim momentima. Ne treba puno očekivati od iduće dvije sezone dok se Tatum ne vrati na bar 80%, a očekuju nas sigurno neki teški rastanci već sad na ljeto (Hauser, KP, Holiday, Kornet), možda penzionisanje Horforda. Vjerujem u Brada pa ćemo vidjeti

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ohladiti malo od NBA, nadam se da će biti pametni i ići u na visok pik dogodine, liga želi kompetentne Celticse i bil oni top 3 sigurno, a sva 3 su veliki talenti (lično preferirani Boozera).
Pokušati u ovim tradovima nekog mladog igrača dobiti, uvijek ima centara kao Mark.W.
Podmladiti i pripremiti ekipu za 2027 ako treba ostaviti prostora u SC za potpis jednog FA.
Pokušati u ovim tradovima nekog mladog igrača dobiti, uvijek ima centara kao Mark.W.
Podmladiti i pripremiti ekipu za 2027 ako treba ostaviti prostora u SC za potpis jednog FA.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Ja se nadam da niko relevantan u Bostonu ne razmislja o bilo kakvom tankovanju. Tj siguran sam da ne razmislja, jer prevelika je to fransiza da ima takav luzerski mentalitet. I kad su PP i KG otisli tankovalo se samo godinu, a situacija je bila drasticno gora nego sada kad je u pitanju povreda samo jednog igraca, uz ovu situaciju sa visokim ugovorima.
Ekipa ce i sledece sezone biti kompetitivna, nema potrebe da se pretvaramo kako je Boston neka Utah ili Charlotte i da se namjerno gube utakmice. Na istoku se do PO moze i bez Tatuma i to treba biti cilj, uz dalji razvoj igraca koji ce ostati. I kad se Tatum vrati da se vrati u vec poslozenu ekipu koja ponovo moze napasti prsten.
Ekipa ce i sledece sezone biti kompetitivna, nema potrebe da se pretvaramo kako je Boston neka Utah ili Charlotte i da se namjerno gube utakmice. Na istoku se do PO moze i bez Tatuma i to treba biti cilj, uz dalji razvoj igraca koji ce ostati. I kad se Tatum vrati da se vrati u vec poslozenu ekipu koja ponovo moze napasti prsten.
Niko ne razmišlja od dugoročnom tankiranju, jedna godina i eto potrefi se da top 3 igrača mogu biti najmanje All-Star level, ne treba do propustiti, jer ćemo se morati riješiti nekog od KP ili Jrue, Hausera, Korneta, Al će vrlo vjerovatno u penziju, zašto sebi ne učiniti uslugu i ugrabiti nekog od ova 3 igrača, dok razvijas svoje prospetke (Baylor, pick sa ovog drafta), Paytona promovises u startera.dscile je napisao/la: ↑17 maj 2025, 10:57Ja se nadam da niko relevantan u Bostonu ne razmislja o bilo kakvom tankovanju. Tj siguran sam da ne razmislja, jer prevelika je to fransiza da ima takav luzerski mentalitet. I kad su PP i KG otisli tankovalo se samo godinu, a situacija je bila drasticno gora nego sada kad je u pitanju povreda samo jednog igraca, uz ovu situaciju sa visokim ugovorima.
PP White Brown Baylor KP
Ne znam koliko je to dovoljno za PO jer istok će biti jači dogodine, mnogo upitnika jer KP nije nikad zdrav, nemaš kvalitetnog PF, sve zavisi koga ćeš dobiti u razmjeni, najbolje bi bilo pokušati tankati jednu godinu pokupiti dobrog talenta, JT se vraća i ostaviš prostor za još jednog FA 27, ostajes kompetentan dugoročno, jer kad tad bi morao opet u rebulding, ovako ako iduće godine izvuces dobar pick i pogodis sa igračem, prozor se proširuje.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Ali ko ti garantuje da ces dobiti top 3 pik i ako bude smrdio u ligi jednu godinu? Eto ove godine od tih losijih izvisise i Utah i Washington. A veca je razlika izmedju 1. i 5. pika nego izmedju 5. i 15. vjerovatno. I na kraju krajeva, taj igrac se treba razvijati godinama, nece sigurno biti NBA spreman kada dodje u ligu, kao ni 99.9% igraca koji budu draftovani.emir18 je napisao/la: ↑17 maj 2025, 11:09Niko ne razmišlja od dugoročnom tankiranju, jedna godina i eto potrefi se da top 3 igrača mogu biti najmanje All-Star level, ne treba do propustiti, jer ćemo se morati riješiti nekog od KP ili Jrue, Hausera, Korneta, Al će vrlo vjerovatno u penziju, zašto sebi ne učiniti uslugu i ugrabiti nekog od ova 3 igrača, dok razvijas svoje prospetke (Baylor, pick sa ovog drafta), Paytona promovises u startera.dscile je napisao/la: ↑17 maj 2025, 10:57Ja se nadam da niko relevantan u Bostonu ne razmislja o bilo kakvom tankovanju. Tj siguran sam da ne razmislja, jer prevelika je to fransiza da ima takav luzerski mentalitet. I kad su PP i KG otisli tankovalo se samo godinu, a situacija je bila drasticno gora nego sada kad je u pitanju povreda samo jednog igraca, uz ovu situaciju sa visokim ugovorima.
PP White Brown Baylor KP
Ne znam koliko je to dovoljno za PO jer istok će biti jači dogodine, mnogo upitnika jer KP nije nikad zdrav, nemaš kvalitetnog PF, sve zavisi koga ćeš dobiti u razmjeni, najbolje bi bilo pokušati tankati jednu godinu pokupiti dobrog talenta, JT se vraća i ostaviš prostor za još jednog FA 27, ostajes kompetentan dugoročno, jer kad tad bi morao opet u rebulding, ovako ako iduće godine izvuces dobar pick i pogodis sa igračem, prozor se proširuje.
Ono, imamo razlicita misljenja po ovom pitanju, vidicemo sta ce odluciti oni koji odlucuju. Ja sam iskljucivo za to da se ostane kompetetivan. Kad se sam sjetim koliko su se oni nesrecni 76ersi sramotili, da bi na kraju k*rac dobili. Ako se ne varam nisu ni do finala istoka stigli, a 2-3 sezone su bili predmet sprdnje.
Niko nam ne garantira ništa, jer evo ove godine ti sd povrijedi franizin igrač i nema te nigdje, Liga želi da Boston bude kompetentan, pogotovo sad kad je Luka u LAL i kad tad će se finale Boston-LAL desiti.dscile je napisao/la: ↑17 maj 2025, 11:19Ali ko ti garantuje da ces dobiti top 3 pik i ako bude smrdio u ligi jednu godinu? Eto ove godine od tih losijih izvisise i Utah i Washington. A veca je razlika izmedju 1. i 5. pika nego izmedju 5. i 15. vjerovatno. I na kraju krajeva, taj igrac se treba razvijati godinama, nece sigurno biti NBA spreman kada dodje u ligu, kao ni 99.9% igraca koji budu draftovani.emir18 je napisao/la: ↑17 maj 2025, 11:09Niko ne razmišlja od dugoročnom tankiranju, jedna godina i eto potrefi se da top 3 igrača mogu biti najmanje All-Star level, ne treba do propustiti, jer ćemo se morati riješiti nekog od KP ili Jrue, Hausera, Korneta, Al će vrlo vjerovatno u penziju, zašto sebi ne učiniti uslugu i ugrabiti nekog od ova 3 igrača, dok razvijas svoje prospetke (Baylor, pick sa ovog drafta), Paytona promovises u startera.dscile je napisao/la: ↑17 maj 2025, 10:57Ja se nadam da niko relevantan u Bostonu ne razmislja o bilo kakvom tankovanju. Tj siguran sam da ne razmislja, jer prevelika je to fransiza da ima takav luzerski mentalitet. I kad su PP i KG otisli tankovalo se samo godinu, a situacija je bila drasticno gora nego sada kad je u pitanju povreda samo jednog igraca, uz ovu situaciju sa visokim ugovorima.
PP White Brown Baylor KP
Ono, imamo razlicita misljenja po ovom pitanju, vidicemo sta ce odluciti oni koji odlucuju. Ja sam iskljucivo za to da se ostane kompetetivan. Kad se sam sjetim koliko su se oni nesrecni 76ersi sramotili, da bi na kraju k*rac dobili. Ako se ne varam nisu ni do finala istoka stigli, a 2-3 sezone su bili predmet sprdnje.
Očekuj i da će Brown ići na operaciju koljena, kad već propada sezona, a on ima hronican problem sa tim treba to srediti, tako da će i on vrlo vjerojatno biti out veći dio ove godine.
Ako to bude slučaj, najidealnije je razvijati igrače.
Ako Bucksi odluče da trade Giannisa uskočiti sa Brownom, pripremiti teren za 2027 i povratak Tatuma, u tom slučaju ostaviti Jruea, Ala produžiti.
Jrue White Baylor Giannis Al/Queta
To je već Ekipa koja se može boriti za PO i imati neki run.
Mislim da će se duo Tatum-Brown morati razbiti zbog salary cap-a. Da smo ove sezone i odbranili naslov to je neophodan potez u budućnosti.
Sljedeće sezone je salary cap oko 150 miliona, a na njih dvojicu ti otpada cca 110 miliona što je oko 70-75% salary cap-a. Drugi apron je 188 miliona, a koliko sam ispratio ne smiješ dvije sezone biti u drugom apronu jer onda slijede kazne.
Šta je poenta? Mislim da njih dvojica zajedno nisu dovoljno dobri da osvoje još jedan naslov (iz dosad viđenog) jer vazda jedan manjka, ne mogu nikako da vidim Browna da odigra jednu kompletnu sezonu u fullu pa da procjenimo šta je njihov plafon. Kad uz to dodaš da je treća opcija White koji ima ugovor od 30 miliona a bek je onda tu vidiš problematiku, jer s vrlo malom cap fleksibilnošću moraš da pokrpiš poziciju visokog i imaš jos 3 legit igrača za rotacije u PO.
Mi smo do 2022 svakako imali problema s visokim, pa 2020 smo u ECF došli s maletene samo Tajsom.
Jednostavno mislim da je s ovom ekipom plafon zakucan, neki ulaze u godine a novi kolektivni ugovor ti ograničava da održiš ekipu s velikim platnim rangom na 3,4 5 sezona a i pojedini su dosta opali ove godine, mada nova problematika je i kakav će se Tatum vratiti, ahilova tetiva je nezgodna i može dovesti do problema sa stopalom, koljenom, sitnim povredicama tako da je ispred nas neizvjesna budućnost. Šteta zbog Tatuma jer mislim da bi kroz naredne dvije sezone postao dominantna prva opcija što bi upravi olakšalo posao u budućnosti.
Sljedeće sezone je salary cap oko 150 miliona, a na njih dvojicu ti otpada cca 110 miliona što je oko 70-75% salary cap-a. Drugi apron je 188 miliona, a koliko sam ispratio ne smiješ dvije sezone biti u drugom apronu jer onda slijede kazne.
Šta je poenta? Mislim da njih dvojica zajedno nisu dovoljno dobri da osvoje još jedan naslov (iz dosad viđenog) jer vazda jedan manjka, ne mogu nikako da vidim Browna da odigra jednu kompletnu sezonu u fullu pa da procjenimo šta je njihov plafon. Kad uz to dodaš da je treća opcija White koji ima ugovor od 30 miliona a bek je onda tu vidiš problematiku, jer s vrlo malom cap fleksibilnošću moraš da pokrpiš poziciju visokog i imaš jos 3 legit igrača za rotacije u PO.
Mi smo do 2022 svakako imali problema s visokim, pa 2020 smo u ECF došli s maletene samo Tajsom.
Jednostavno mislim da je s ovom ekipom plafon zakucan, neki ulaze u godine a novi kolektivni ugovor ti ograničava da održiš ekipu s velikim platnim rangom na 3,4 5 sezona a i pojedini su dosta opali ove godine, mada nova problematika je i kakav će se Tatum vratiti, ahilova tetiva je nezgodna i može dovesti do problema sa stopalom, koljenom, sitnim povredicama tako da je ispred nas neizvjesna budućnost. Šteta zbog Tatuma jer mislim da bi kroz naredne dvije sezone postao dominantna prva opcija što bi upravi olakšalo posao u budućnosti.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Salary cap raste svake godine i dok se Tatum vrati na nivo koji treba (2 godine očekujem minimum) da bi opet bili kompetitivni, očekujem i prognoze su uopšteno američkih medija, štampe i analitičara da će on biti cca toliki da će cap na njih dvojicu biti manji od 50%. Ako dodamo i Whitea tu to je nekih 60ak % otprilike. Ono, potpisan je najveći ugovor u historiji lige medijski i TV prava, tako da je to neka realna prognoza.
Nema razloga da se Brown (i Tatum duo) razbije, pogotovo ne u ovom momentu, svake godine je sve bolji, radi na svojim nedostacima, lider je ekipe u svlačionici, u franšizi ga obožavaju kao i u gradu uopšteno.
Ko ti uopšte garantuje da ćeš i blizu dobiti za uzvrat nešto što on daje na terenu? Ne zaboravimo, prije samo 11 mjeseci nas je nosio do titule koju smo čekali 16 godina, bio ECFMVP, FMVP, čovjek je na kraju dana jedan od najboljih two-way krila u ligi, legitimni All-NBA igrač, a takvi ne rastu na drveću.
Trava nije zelenija s druge strane nikad.
Nema razloga da se Brown (i Tatum duo) razbije, pogotovo ne u ovom momentu, svake godine je sve bolji, radi na svojim nedostacima, lider je ekipe u svlačionici, u franšizi ga obožavaju kao i u gradu uopšteno.
Ko ti uopšte garantuje da ćeš i blizu dobiti za uzvrat nešto što on daje na terenu? Ne zaboravimo, prije samo 11 mjeseci nas je nosio do titule koju smo čekali 16 godina, bio ECFMVP, FMVP, čovjek je na kraju dana jedan od najboljih two-way krila u ligi, legitimni All-NBA igrač, a takvi ne rastu na drveću.
Trava nije zelenija s druge strane nikad.
Nema šanse da njihovi ugovori padnu ispod 50% cap space.
I pored njih dvojice i Vajta, teško ćeš doći u situaciju da imaš pored njih igrače kao Horford, Zinger i Jrue.
Da me pogrešno ne percipiraš obojicu gotivim na max i drago mi je što su baš njih dvojica donijela titulu ali teško ćeš ih više okružiti sa toliko kvalitetnim supporting castom za najviše domete. Znači jedan od njih bi trebao da napravi još jednu stepenicu više (što sam se ja nadao za Tatuma da može da bi sa slabijim okruženjem napravio rezultat).
Postoji mogućnost ukoliko promijeniš stil igre, a s tim bi morao mijenjati i trenera koji ima trenutno pogrešnu filozofiju.
I pored njih dvojice i Vajta, teško ćeš doći u situaciju da imaš pored njih igrače kao Horford, Zinger i Jrue.
Da me pogrešno ne percipiraš obojicu gotivim na max i drago mi je što su baš njih dvojica donijela titulu ali teško ćeš ih više okružiti sa toliko kvalitetnim supporting castom za najviše domete. Znači jedan od njih bi trebao da napravi još jednu stepenicu više (što sam se ja nadao za Tatuma da može da bi sa slabijim okruženjem napravio rezultat).
Postoji mogućnost ukoliko promijeniš stil igre, a s tim bi morao mijenjati i trenera koji ima trenutno pogrešnu filozofiju.
Ako možeš za pikove i Browna dobiti top 10 igrača lige, nemaš šta razmišljati, tako da sam sličnog mišljenja kao ti.dark44 je napisao/la: ↑17 maj 2025, 15:19Nema šanse da njihovi ugovori padnu ispod 50% cap space.
Brown je vrhunski igrač, jedan od najboljih 2/3 u ligi, negdje gdje će biti 1 opcija vjerovatno i još više dođe do izražaja.
Nada treba interior zvijer u vidu Giannisa koji će dominirati, ne želim gledati da u PO ispucavamo 60 trica i da nemamo drugo rješenje.
Kad LAL mogu Luku dobiti za AD, mozemo i mi za FMVP izvući slično, uvijek će biti nesretni igrača i franšiza.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Vrlo lako moguće da njihovi ugovori kroz dvije godine budu na malo više od 50% capa, ako se doda Whiteov ugovor to je oko 60-65%, sasvim dosta prostora da se mogu njih dvojica (u zavisnosti od toga kakav se Tatum vrati) okružiti dobrim komplementnim igračima koji će napraviti roster kvalitetnim.However it only increases at a fixed 8% of the initial amount. The projected Max contract by the last year is quite close by comparison, since it is 10% compound increases to the Salary Cap. It is being reported the Salary Cap will increase at the maximum allowed due to the new TV deal.
Nećeš dobiti za Browna top10 igrača lige, Lukin trejd u LA je nekompetencija i korupcija na najvišem nivou, vjerovatno nijedan sličan trejd nećemo vidjeti narednih 50 godina u ligi jer ne postoji mentalno retardiran GM kao što je Nico.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Evo vam pravi vodic za offsezonu.Covjek sve do u detalje objasni i jasno je zasto svakom igracu danas ne mozes dati max njegove vrijednosti.
Kad poslusas covjeka, onda treba da vam bude jasno zasto ne moze eventualno ni Giannis, jer vidim da ga pojedini pominju.
BOS je otisao all in i izgubio.Sad dug dolazi na naplatu.Najprostije receno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.