Ma misle ljudi da je govorim da ce trica nestati ili nece biti bitna. Trica je postojala i prije 20 godina, Steve Nash je roko trice sjajno, Kobe je uzimao bruku trica. Ali ti je u zadnjih 10 godina bilo kad gledas igraca "da sjajan je ali nema suta" i to je bila ogromna mana, da skoro taj igrac nije bitan faktor. Eh to vise nije mana nego je vise nema veze sto nema suta.
NBA Playoffs 2024-2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA Playoffs 2024-2025
Cekamo ove sto su mjerili ko je zasluzeni MVP jednom utakmicom sta ce reci na ovu danas
Al shai +51 u PO tekmi nemam rijeci. MVP
- Shategabri
- Kontakt:
Ne bih imao ništa protiv da bude i 7. različiti prvak u 7 zadnjih godina.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑08 maj 2025, 03:36I što je najzanimljivije, ŠESTI PO zaredom kako će šampion ispadati u drugoj rundi.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
pa ogromna je razlika izmedju prve i druge tekme. prva je bila na noz. nikola je zabio 18 poena u posljednjoj cetvrtini. u posljednjih, ne znam, 7 minuta je on zabio mislim 16 a cjela oklahoma 11. u posljednja 3 minuta je imao vazne odbrane, skokove, dodavanja i zabio 9 (oklahoma 4). sve to manje vise bez promasaja.
koja je ovo utakmica denvera u koliko dana? jos igraju sa strane i vecina prethodnih tekmi je bila na noz. dok su ovi odmarali. i onda se "MVP" izivljava i nabija statistiku u +50 utakmici. a dozvoli da izgubi +9 u posljednja 3 minuta prethodne tekme i to kuci od daleko losijeg tima.
gledao sam neke statistike i debate i po tome bi oklajoma bila 3 sa 50+ pobjeda bez seja u regularnom dijelu dok bi denver bio 5. od pozadi u cijeloj ligi sa oko 20 pobjeda bez jokica. jokic organizuje odbranu, predvodi napad, i preuzima ulogu trenera na tajmautima i u svlacionici. ekipa bila u raspadu, otpusteni trener i menadzer 3 tekme pred kraj regularnog. klipersi bili tim sa najboljim zamahom u posljednjih mjesec dana. dobili posljednjih 8 utakmica i 15 od posljednjih 17. svi predvidjali lak prolöaz protiv grumenja. kada gledam debate jedino sto potenciraju za seja je najbolji igrac najboljeg tima. onda dajte nagradu BPBT (best player best team). cak i velika vecina koja govori da je on MVP kaze da je jokic najbolji grac na svijetu ALI ovaj je eto najbolji u najboljem timu a pobjede su najvaznije.
koja je ovo utakmica denvera u koliko dana? jos igraju sa strane i vecina prethodnih tekmi je bila na noz. dok su ovi odmarali. i onda se "MVP" izivljava i nabija statistiku u +50 utakmici. a dozvoli da izgubi +9 u posljednja 3 minuta prethodne tekme i to kuci od daleko losijeg tima.
gledao sam neke statistike i debate i po tome bi oklajoma bila 3 sa 50+ pobjeda bez seja u regularnom dijelu dok bi denver bio 5. od pozadi u cijeloj ligi sa oko 20 pobjeda bez jokica. jokic organizuje odbranu, predvodi napad, i preuzima ulogu trenera na tajmautima i u svlacionici. ekipa bila u raspadu, otpusteni trener i menadzer 3 tekme pred kraj regularnog. klipersi bili tim sa najboljim zamahom u posljednjih mjesec dana. dobili posljednjih 8 utakmica i 15 od posljednjih 17. svi predvidjali lak prolöaz protiv grumenja. kada gledam debate jedino sto potenciraju za seja je najbolji igrac najboljeg tima. onda dajte nagradu BPBT (best player best team). cak i velika vecina koja govori da je on MVP kaze da je jokic najbolji grac na svijetu ALI ovaj je eto najbolji u najboljem timu a pobjede su najvaznije.
Zadnja izmjena: GoatNo1, dana/u 08 maj 2025, 09:21, ukupno mijenjano 2 puta.
TheGoldenGOAT
Tatum u prve dvije utakmice šuta 12/43 ...
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
-
- Kontakt:
Šteta za prvu utakmicu Oklahome, malo su bili zahrđali nakon 10tak dana pauze. Nadam se da će u nastavku razmontirat ovaj precijenjeni Denver
Ja navijam za Boston i to znaju oni koji su na ovom podforumu 10ak godina.. Ali brate dragi, Tatum nikada nece biti klasa nekog superstara. Bice on jos dugo godina all star, mozda ce se vrtiti u drugim/trecim all nba timovima, mozda ce uzeti jos neki prsten... ali previse je neefikasan za tu neku sledecu stepenicu, ne pravi dovoljno razlike. I proslogodisnja titula koja je dobijena, dobijena je cisto timski, jer Boston ima vrh petorku i rotaciju. Da su se uzdali da Tatum nosi ekipu i prelama utakmice, ne bi od toga nista bilo. Opet, ne kazem da je los, precijenjen ili sta vec, samo da se po meni previse fura na Mambu i njegove teske suteve, kada moze daleko lakse dolaziti u priliku da poentira.
Sto se tice Denvera, istorijska sramota, ali to je samo jedan mec. OKC je svakako ekipa od 68 pobjeda i favorit, ali Denver ako uzme makar jednu na domacem terenu, to ga drzi u igri. Ne bi me iznenadilo da i ta serija ode u 7 utakmica.
Volio bih da Denver izbaci OKC al mislim da je to na kraju 4-1 za Thunder.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- Shategabri
- Kontakt:
Izgledalo je to i sa Klipama nakod dvije da će ih riješiti bar 4-2.
Ne bih se ja zalijetao, jesu ih otresli sinoć, al malo su i svjesno Nuggetsi tankirali.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
vodis 84-68 i izgubis 90-91 sto bi znacilo da su ljudi odradili seriju 6-23 sto je ogromno i previse za PO.. dovidjenja i prijatno boston.. sad je jasno da OKC uzima, nema tu niko sanse vise
Ma ovaj blowout poraz Denvera uopšte nije iznenađenje. Oni su toliko umorni nakon serije s Clippersima, pa onda ona borba do zadnje sekunde u prvoj utakmici. Normalno je da ostavi posljedice.
Po meni je jedina greška bila što odmah nakon prvog poluvremena nije ostavio sve startere na klupi, da odmaraju do kraja utakmice.
Cilj su ostvarili, dobili jednu u gostima.
To što neki na osnovu jedne utakmice donose zaključke, očigledno nisu baš često pratili NBA playoff.
Po meni je jedina greška bila što odmah nakon prvog poluvremena nije ostavio sve startere na klupi, da odmaraju do kraja utakmice.
Cilj su ostvarili, dobili jednu u gostima.
To što neki na osnovu jedne utakmice donose zaključke, očigledno nisu baš često pratili NBA playoff.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Ma ne mora znaciti da ce Boston ispasti, jedino ako izgube trecu onda nema povratka sa 3-0. Ali pretpostavljajuci da su dovoljno dobri da se to nece desit, imaju sanse i ako bude 3-1 nakon 4. Ali moraju uzet game 3, ako izgube game 3 a dobiju 4, to nije isti 3-1 nakon 4. Jer to znaci da bi morali dobiti 4 zaredom, a to se nece desiti a ovako je 3 zaredom. Vracale su se ekipe sa 0-2.
- superFrankie
- Kontakt:
Ma vracali su se vec jednom iz slicne situacije, kad su imali 0-2 nakon utakmica kuci protiv Chicaga. Samo razlika je sto se tad ozljedio Rondo koji je bio jako bitan za igru Chicaga. Ako ne dobiju prvu utakmicu u NY, to je to. Ali i ne zasluzuju prolazak dalje nakon ovakvog sloma u dvije utakmice zaredom gdje ispustas vodstvo od 20 razlike u drugom poluvremenualemsa je napisao/la: ↑08 maj 2025, 12:56Ma ne mora znaciti da ce Boston ispasti, jedino ako izgube trecu onda nema povratka sa 3-0. Ali pretpostavljajuci da su dovoljno dobri da se to nece desit, imaju sanse i ako bude 3-1 nakon 4. Ali moraju uzet game 3, ako izgube game 3 a dobiju 4, to nije isti 3-1 nakon 4. Jer to znaci da bi morali dobiti 4 zaredom, a to se nece desiti a ovako je 3 zaredom. Vracale su se ekipe sa 0-2.
-
- Kontakt:
po meni oni moraju na 2-2 u ny. nije to razlika sada minimalna kao da igraju protiv sta znam okc ili denvera ili gs pa i clevelanda da znas da nece moci uzeti obje u gostima.. sanse se povecavaju za g4 drasticno ako uzmu g3 a mislim da ce ginuti da se to i desi.. ny ne mora srljati, mogu opusteno ganjati tu trecu pobjedu doma u iduce dvije utakmice. boston je kvalitetnija ekipa drasticno al ih ne ide sut + ne znaju sacuvati prednost i padaju opasno u 4/4. moje misljenje g3 boston 99%, za g4 imaju takodje velike sanse. al kako god uzima neko sa zapada ove sezone ligualemsa je napisao/la: ↑08 maj 2025, 12:56Ma ne mora znaciti da ce Boston ispasti, jedino ako izgube trecu onda nema povratka sa 3-0. Ali pretpostavljajuci da su dovoljno dobri da se to nece desit, imaju sanse i ako bude 3-1 nakon 4. Ali moraju uzet game 3, ako izgube game 3 a dobiju 4, to nije isti 3-1 nakon 4. Jer to znaci da bi morali dobiti 4 zaredom, a to se nece desiti a ovako je 3 zaredom. Vracale su se ekipe sa 0-2.
Ja stvarno ne bih rekao da je Boston bolji DRASTICNO. Okej, kvalitetniji i siri jesu i po meni, al ne vidim neku drasticnu razliku. Prva petorka Knicksa je odlicna, bukvalno bi 2 ili 3 igraca imala istu vaznost i da su u dresu Bostona.TommyHilfiger je napisao/la: ↑08 maj 2025, 14:27po meni oni moraju na 2-2 u ny. nije to razlika sada minimalna kao da igraju protiv sta znam okc ili denvera ili gs pa i clevelanda da znas da nece moci uzeti obje u gostima.. sanse se povecavaju za g4 drasticno ako uzmu g3 a mislim da ce ginuti da se to i desi.. ny ne mora srljati, mogu opusteno ganjati tu trecu pobjedu doma u iduce dvije utakmice. boston je kvalitetnija ekipa drasticno al ih ne ide sut + ne znaju sacuvati prednost i padaju opasno u 4/4. moje misljenje g3 boston 99%, za g4 imaju takodje velike sanse. al kako god uzima neko sa zapada ove sezone ligualemsa je napisao/la: ↑08 maj 2025, 12:56Ma ne mora znaciti da ce Boston ispasti, jedino ako izgube trecu onda nema povratka sa 3-0. Ali pretpostavljajuci da su dovoljno dobri da se to nece desit, imaju sanse i ako bude 3-1 nakon 4. Ali moraju uzet game 3, ako izgube game 3 a dobiju 4, to nije isti 3-1 nakon 4. Jer to znaci da bi morali dobiti 4 zaredom, a to se nece desiti a ovako je 3 zaredom. Vracale su se ekipe sa 0-2.
Mazzulla grijesi sto mu Pritchard ne zavrsava meceve. Najbolji suter i najclutch igrac Bostona. Vjerovatno ne bi prodali ova dva meca da je on bio unutra.dscile je napisao/la: ↑08 maj 2025, 14:32Ja stvarno ne bih rekao da je Boston bolji DRASTICNO. Okej, kvalitetniji i siri jesu i po meni, al ne vidim neku drasticnu razliku. Prva petorka Knicksa je odlicna, bukvalno bi 2 ili 3 igraca imala istu vaznost i da su u dresu Bostona.TommyHilfiger je napisao/la: ↑08 maj 2025, 14:27po meni oni moraju na 2-2 u ny. nije to razlika sada minimalna kao da igraju protiv sta znam okc ili denvera ili gs pa i clevelanda da znas da nece moci uzeti obje u gostima.. sanse se povecavaju za g4 drasticno ako uzmu g3 a mislim da ce ginuti da se to i desi.. ny ne mora srljati, mogu opusteno ganjati tu trecu pobjedu doma u iduce dvije utakmice. boston je kvalitetnija ekipa drasticno al ih ne ide sut + ne znaju sacuvati prednost i padaju opasno u 4/4. moje misljenje g3 boston 99%, za g4 imaju takodje velike sanse. al kako god uzima neko sa zapada ove sezone ligualemsa je napisao/la: ↑08 maj 2025, 12:56Ma ne mora znaciti da ce Boston ispasti, jedino ako izgube trecu onda nema povratka sa 3-0. Ali pretpostavljajuci da su dovoljno dobri da se to nece desit, imaju sanse i ako bude 3-1 nakon 4. Ali moraju uzet game 3, ako izgube game 3 a dobiju 4, to nije isti 3-1 nakon 4. Jer to znaci da bi morali dobiti 4 zaredom, a to se nece desiti a ovako je 3 zaredom. Vracale su se ekipe sa 0-2.

-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.