Al nemojte zajebavat, postaje totalno neozbiljno. Naravno da je naša ekipa mogla do kraja ima tu kvaliteta. Ali mi u zadnje vrijeme imamo te personalne probleme i promjene od trera pa čak i do uprave i zbog toga se to onda osjeti i na terenu. Mislim na sve te oscilacije. Mi protiv Leverkusena u LP odigramo s toliko žara a onda tog žara ne bude u istoj mjeri protiv Intera.
Samo ne može se kvalitet protivnika umanjivati samo da bi se umanjio totalno kvalitet našeg trenera. Neki ne bi svoje mišljenje promijenilu pa taman ih neko na vatru bacio.
Kompany je tu doveden i zna se da nije bio prvo rješenje.n8je on za to kriv i za prvu sezonu on je odradio dobar posao. Vratio je titulu u BuLi skupio je sasvim dovoljno bodova da se to može reći, dok prvi pratilac nije da nije ostvario pristojan bodovni saldo.
Da je situacija protiv Intera mogla biti drugačija sa Musialom i Daviesom, pa i Upom to je jasno. Ali i ti izostanci su potvrda da Kompanyju nije bilo lako.
Ovo kada se govori kao Inter bez veze ekipa, onda su i sinoć neki momenti pokazali da je to daleko od istine.
Samo treba pogledat koliko je puta Inter bio rezistentan na Barcin presing i kako su oni sjajno zaobilazili taj presing i to sve tehnički dobro, elegantno i onda brza transformacija u fazu napada. To je pored njihove kompaktnosti nešto što je odlično kod njih. A ljudi su Barci još zabili tolike golove. Ono što je dodatni plus kod njih je i taj voljni momenat, mentalitet, jer jad se činilo da više ni hodat ne mogu smogli su snage i došli do izjednačenja ubregularnom toku.
Inter je individualno slabiji i od Barce i Bayerna, ali su jako dobro uštimana ekipa, sa sjajnim timskim duhom i dobro taktički zategnuti od dobrog trenera taktičara ali koji je i dobar motivator.
Ko osporava njima uspjeh može osporit i onaj Bayernov uspjeh iz 2001. i tad smo mi.izbacili i Manchestera i Reala, koji su individualno itekako bili nadmoćni nad Bayernom. Tad su naši solidno ulagali ali bio je fin broj klubova koji su više od nas. Tako i Inter pokaza sada da nije sve u ulaganjima. Ranije se za nas govorilo da škrtarimo i da imamo sreće pa smo.i mi u neka doba poželili da se više ulaže.
A danas proklinjemo razmažene naše preplaćene igrače (dal su baš svi i da li opšte preplaćeni to je druga priča).
Htjeli smo transfer od 100 miliona eura i jednog Kanea i zamisli dovedemo najboljega napadača engleske lige i kapitena engleske reprezentacije i mnogima zabijemo tamo nož u srce, ali sad Kanea proklinjemo (zamisli) kad fuli jednu bitnu priliku.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland