Nail Omerović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: Nail Omerović

Post Postao/la DamirT » 04 maj 2025, 16:39

Nadam se samo da ce ga SS koristiti prema naprijed, a ne na beku, gdje apsolutno ne pripada.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

adrenaline323
Kontakt:

Post Postao/la adrenaline323 » 04 maj 2025, 16:41

Ma nije za beka mislim cak da je u mladjim kategorijama bio i napadac

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 04 maj 2025, 16:45

S obzirom da sam pratio izvjestaje omladinskih liga dok su isti izlazili na YT Kanalu City TV-a sjecam se da je dosta golova davao sa pozicije krila dok je bio u Slobodi. Ono sto smo gledali na beku je horor i najlosije izvedbe u historiji repke a sudeci prema trenutnoj formi apsolutno zasluzuje priliku na krilu, nije da imamo nekog izbora.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 05 maj 2025, 09:08

fanatik19 je napisao/la:
04 maj 2025, 16:45
S obzirom da sam pratio izvjestaje omladinskih liga dok su isti izlazili na YT Kanalu City TV-a sjecam se da je dosta golova davao sa pozicije krila dok je bio u Slobodi. Ono sto smo gledali na beku je horor i najlosije izvedbe u historiji repke a sudeci prema trenutnoj formi apsolutno zasluzuje priliku na krilu, nije da imamo nekog izbora.
Treba dobiti priliku protiv San Marina.
Kao što i sam kažeš, nema neke jasne konkurencije na toj poziciji, a brz je, zaje.ban i radilica. On nam je još jedan dobitak kada je u pitanju borbenost.
Za beka definitvno nije, i mislim da je ta priča završena.

P.S. Čivari pripradaju najgore bekovske predstave u reprezentaciji.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 05 maj 2025, 09:20

Naše najbolje krilo trenutno. I jedini naš krilni igrač koji moze zabit gol sa distance u rašlje.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 05 maj 2025, 10:36

slika

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 05 maj 2025, 13:12

Njega i momka iz karine gurnuti na krilo.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 05 maj 2025, 16:16

Kako vec jednom rekoh, on lijevo krilo a Memic desno plus Demirovic jedini u napadu. Sa Dedicem i Seom po stranama bi pravili haos. Problem je samo sto nemamo veznog ni na vidiku.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 05 maj 2025, 16:21

Čovjek je dokazao u debiju da ne zna.... A vi nikako da shvatite da je HNL na nivou nase lige po igračkim kvalitetima, jedino je infrastruktura bolja.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 05 maj 2025, 16:28

Semper je napisao/la:
05 maj 2025, 16:21
Čovjek je dokazao u debiju da ne zna.... A vi nikako da shvatite da je HNL na nivou nase lige po igračkim kvalitetima, jedino je infrastruktura bolja.
Napravio lik jednu gresku i sad ga ne treba nikad pozvat, i to u yebenom debiju. Znaci u prvoj utakmici u zivotu za repku lik napravio gresku i sad je on time dokazao da ne zna. Kakvo glupo razmisljanje. Sutra da jedan Memic npr. skrivi penal isto bi bilo, "dokazao je da ne zna" :crazy:

Kakav retardirani mentalitet imamo, to je nevjerovatno. Nije ni cudo sto smo tu gdje jesmo.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 05 maj 2025, 16:31

Nail Omerović u reprezentaciji, horor film za navijače. Nije problem ni greška na debiju niti bilo šta slično, momak je pokazao da ne zna i nema fudbalske vještine da bi igrao na potrebnom nivou. Plus, kad se već ide logikom "ne mogu polovnjaci iz HNL-a", onda se to mora odnositi i na Naila.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 05 maj 2025, 16:32

Memić je u Rumuniji pokazao da se na njega moze računati...Nail je dokazao da ne zna i da nikad nece znati, puno lošija verzija Čivića.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 05 maj 2025, 16:32

SetoKaiba je napisao/la:
05 maj 2025, 16:31
Nail Omerović u reprezentaciji, horor film za navijače. Nije problem ni greška na debiju niti bilo šta slično, momak je pokazao da ne zna i nema fudbalske vještine da bi igrao na potrebnom nivou. Plus, kad se već ide logikom "ne mogu polovnjaci iz HNL-a", onda se to mora odnositi i na Naila.
Nail Omerovic je doktor fudbala za jednog Dzenisa Burnica. To ce i vrijeme pokazat.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 05 maj 2025, 16:32

RollingPaper je napisao/la:
05 maj 2025, 16:32
SetoKaiba je napisao/la:
Nail Omerovic je doktor fudbala za jednog Dzenisa Burnica. To ce i vrijeme pokazat.
Jeste, ako si u srodstvu s Nailom.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 05 maj 2025, 16:34

SetoKaiba je napisao/la:
SetoKaiba je napisao/la:
Kad god branim nekog igraca, pisu mi da sam u srodstvu s njim :urnebes:

Al svejedno citiram te za par godina, nemoj bit pi*zda pa se usutit.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 05 maj 2025, 16:35

05 maj 2025, 16:34
SetoKaiba je napisao/la:

Naravno da neću, ako budeš u pravu, čestitaću ti. Ali prije da ga igrati za neki Manisaspor.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 05 maj 2025, 16:35

SetoKaiba je napisao/la:
05 maj 2025, 16:35
05 maj 2025, 16:34
SetoKaiba je napisao/la:

Naravno da neću, ako budeš u pravu, čestitaću ti. Ali prije da ga igrati za neki Manisaspor.
Vazi brate.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 maj 2025, 16:50

Jbg red je da dobije drugu priliku, zasluzio je. Sada ga isprobati u ofanzivnom dijelu ekipe, ako i tu bude los, hvala i dovidjenja.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 05 maj 2025, 19:53

Najbolji dribler HNL-a nogomet je počeo igrati sa 16 godina! ‘On je kao Dani Carvajal!‘
Od zadnjih osam pogodaka Osijeka, Omerović je sudjelovao izravno kod čak četiri

Bijelo-plavima više ne visi mač nad glavom, Osijek je i matematički osigurao opstanak, a treći uzastopni trijumf s kojim se momčad iz Opus Arene vratila čak i u igru za europske pozicije potvrdio je kako su ovo dani Naila Omerovića. BiH reprezentativac otpustio je sve kočnice i igra nogomet života, oko toga nema spora.
U Koprivnici ga nije poremetio promašeni kazneni udarac. Nije ga izbacilo iz takta nakon što je zapucao jedanaesterac, kojeg je i izborio, na samom otvaranju utakmice jer svega desetak minuta kasnije probio je Suška udarcem s više nego dvostruko veće udaljenosti, a onda minijaturom u 30. koja je prethodila novom pogotku potvrdio veliku formu u kojoj igra.
- Nisam od onih igrača koji padaju u glavi nakon nekog promašaja, makar to bio i penal. Dobro sam se osjećao, išlo me dosta toga, od prodora i driblinga do same realizacije. Zabio sam i ta dva pogotka, za koje, eto, i ja mogu reći da su bili baš efektni. Stalno pokušavam biti na maksimumu i dobro mi ide u zadnje vrijeme - osvrnuo se Omerović na svoj učinak unatrag posljednja tri kola.
A on je sjajan. Od osam golova koliko je Osijek zabio u posljednje tri ligaške pobjede sudjelovao je izravno kod čak četiri. Tri je zabio, a za jedan asistirao, pri čemu je još i zakuhao situaciju za još jedan. Ako bismo njegov učinak preslikali na polusezonu, onda je Omerović supotpisao 40 posto od Osijekovih 15 prvenstvenih golova u 2025. godini! Četiri je zabio te za još dva asistirao. S tim učinkom je i najbolji strijelac bijelo-plavih u kalendarskoj godini, a zabio je u tom vremenu jedan više od Arnela Jakupovića

A uzorak je sada već solidan da možemo ustvrditi: kada Omerović zabije, Osijek pobjeđuje! Prvijenac je postigao u zimi 2023. i Osijek je slavio protiv Slaven Belupa 4:1, potom je nešto više od godinu dana kasnije (a jasno je da je razlog tolikom periodu između dva gola to što je uglavnom igrao bliže svojim nego protivničkim vratima) zabio Dinamu u 2:1 pobjedi, idući gol je proslavio u 2:0 pobjedi protiv Rijeke na Rujevici, a prošlog vikenda je bio dvostruki strijelac u trijumfu u Koprivnici 4:1.
- Ništa ne bih mogao bez pomoći suigrača. Moram stvarno pohvaliti cijelu našu momčad, fino smo se uigrali i baš mi odgovara igrati kad smo ovakvi na terenu - kazao je najbolji dribler Supersport HNL-a.

Brojke su egzaktne i idu mu u prilog. Golovi su ga u posljednje vrijeme izbacili u prvi plan pa je u sjeni ostalo kako je Nail Omerović ove sezone najbolji dribler Supersport HNL-a. Prošlo mu je 56 driblinga (inače u posljednje dvije sezone ukupno je imao 58 uspješnih driblinga), u prosjeku 1,8 po utakmici, uz 51,9 posto uspješnosti. Idući na toj ljestvici je Martin Baturina s 45 uspješnih driblinga, 1,5 po utakmici, uz 51,1 posto uspješnosti.

U 87 utakmica koliko je odigrao za najbolju momčad bijelo-plavih krpao je Omerović gotovu svaku poziciju. Najveći dio utakmica odigrao je kao desni bek, ali bio je i lijevi bek, lijevi i desni krilni back, desno i lijevo krilo, "osmica", "desetka" pa i napadač u tandemu s Mierezom. Samo još nije zaigrao kao stoper ili stao među vratnice. A i to bi vjerojatno napravio da je od njega traženo. Samo ove sezone u 30 prvenstvenih nastupa igrao je na četiri mjesta na terenu - bio je desni bek u 11 utakmica, u deset je igrao na poziciji lijevog krila, pet na poziciji desnog wing backa, a četiri na poziciji desnog krila.
- Nema pozicije na kojoj on ne može igrati... - opisao je Omerovića u jednoj rečenici nekadašnji trener bijelo-plavih Borimir Perković.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 05 maj 2025, 20:02

SetoKaiba je napisao/la:
Nije stvar HNLa al ocigledno je da nisi gledao ni jednu utakmicu Osijeka u zadnje vrijeme pa necu ulaziti u dalju diskusiju na ovu temu. :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: greenwood, guillermo, Homelander, jasmin10, One2Play, RajvoSA03, Zglavkar i 47 gostiju.