Ja imam problem sa dvije stvari što se tiče trenera :gegenpressing je napisao/la: ↑29 apr 2025, 09:02Ja iskreno ne znam kako on misli ostati,kad sam protiv sebe radi,dobije podršku uprave,navijača,da te "pojedince"ostavi na klupi/tribini i on opet u kontru,ili si pič.ić ili ne znaš kralju.
1. Koja je alternativa ?
U BH ligi, na raspolaganju, trenutno imamo Jusufbegovića, Đurića, Maksimovića, Vraneševića, Karačića i još par njih. Nisam za to da se dovodi trener iz Srbije poput Lalatovića ili Jankovića ili iz Hrvatske poput Zekića. Mislim da oni nisu ništa bolji od naših trenera a i ovi naši gore nabrojani nisu ništa bolji od Denisa. Jedino bih se složio kada bismo smo vratili Adžema ali tu je pitanje da li on to želi uopšte i koliko bismo mi imali strpljenja sa njim jer sa ovim finansijama i našom pozicijom u savezu teško da možemo u borbu za titulu i onda se opet vraćamo u ovu situaciju.
Ukoliko bi se odlučili za nekog Portugalca, Španca, Italijana ili drugog da donese nešto novo to mi je ok ali taj mora dovesti svoje ljude i cijeli tim a to košta. Mnogo više nego sada.
2. Kontinuitet.
Mi nemamo kontinuitet na trenerskoj poziciji još od Amara. Denis je pokazao da može ući u borbu za Evropu i sa ovakvom ekipom (ali i sa ovakvim okruženjem) i ne znam zašto ne iskoristiti momentum da se napravi neki kontinuitet i na toj trenerskoj poziciji. Mi kao navijači smo često nerealni u svojim očekivanjima a pogotovo mi koji se sjećamo nekih boljih i uspješnijih vremena. Ako realno sagledamo ekipu i kako je ista igrala ove sezone jasno je da tu imamo velikih rupa u rosteru. Da ne govorim o uvijek prisutnim internim podmetačima koji misle da su najpametniji i igraćima koji kad im daš malo autoriteta pomisle da su veći i pametniji od trenera. Ok, Denis nije najbolji trener na svijetu, slačionica mu se izmiće iz nekog razloga pa se i on gubi ali negdje moramo presjeći i reći dobro je. Siguran sam da tu ima i njegove krivice.
Slažem se da je su se zadnjih nekoliko sedmica dešavale čudne stvari a vjerovatno nikada nećemo ni znati šta ili ćemo saznati za godinu kao i sa Bašićem. Nakon postavke utakmice sa Borcem gledajući ovu sa pitama ne mogu se oteti dojmu da smo imali dva različita trenera. Bez obzirra koji su igrači izašli na teren ali nebitno.
Suma Sumarum
Mi trebamo popuniti rupe u rosteru što kvalitetnijim kadrom i napasti sljedeću sezonu sa Denisom ili bez. Radi iznad navedenog nisam za to da se mijenja trener ali ako postoji kvalitetna alternativa nisam ni za protiv. Sve dok alternative nisu ove iznad. Naravno, uz Denisa treba i cijeli štab da ide jer su oni kako kažu "Klapa". Jedino Dervišija ostaviti u OP jer je imao super rezultate tamo
Uglavnom vidjet ćemo u narednih par kola ko vodi a ko vodu nosi. Denis ako ovo ne vodi (već mu neko drugi određuje) onda nek ide. Jedannod razloga što je Amar bio toliko uspješan je taj što nikome nije dao da mu se miješa u posao. Ako Denis to ne može postići onda on ne može ni napraviti ništa.