NBA Playoffs 2024-2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA Playoffs 2024-2025
Najbolji PO u ovoj deceniiji barem
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- VensanKasel
- Kontakt:
Pa moj amidža koji prati NBA već 25 godina i 150 utakmica godišnje , trebao bi znati da u 99% slučajeva pucanje Ahilove tetive se dešava bez kontakta
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- VensanKasel
- Kontakt:
@NEZALAGNJE i @baboedindzeko09 ima li istine u ovome , ne znam baš toliko pravila u NBA ?
Lebron je istakao da jeste udario Edvardsa po ruci, ali da je to dozvoljeno jer je igrač Minesote stavio ruku na gornju stranu lopte.
"Tako nešto se dešava stalno. Ruka je deo lopte, tako kažu. Udario sam mu ruku koja je bila na lopti. Lopta mu je ispala i od njega se odbila van terena. Gledao sam snimak više puta i to je tako", rekao je razočarani Lebron.
Lebron je istakao da jeste udario Edvardsa po ruci, ali da je to dozvoljeno jer je igrač Minesote stavio ruku na gornju stranu lopte.
"Tako nešto se dešava stalno. Ruka je deo lopte, tako kažu. Udario sam mu ruku koja je bila na lopti. Lopta mu je ispala i od njega se odbila van terena. Gledao sam snimak više puta i to je tako", rekao je razočarani Lebron.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Nisu mi jasni treneri u NBA. Zašto igrači sa klupe dobijaju limitirane minutaže, a vidljivo je da imaju efekat da igraju više.
Evo sinoć Redik igrao poluvrijeme bez izmjene, krajem 3e i dobar dio 4e su bili bez energije u dosta napada, luka nije uspujevao prenijeti loptu, james nije sudjelivao u napadu. Tek kad su prošetali zadnju četvrtinu i uz dosta time outa james je uspio na zadnje 2 minute dobiti energije i odigrati odličnu odbranu.
Imali su dobru prednost početkom 4e, ne znam zašto Vando i Godwin nisu dobili minute, jer su pokazali dobru energiju i da mogu iznijeti ovaj pritisak. A onda ima i Vincent. Mogli su sa ova 2 grača rasteretiti luku i brona. Ovako je to na kraju došlo na naplatu, izgubili su na energiju, a ne na kvalitet i igru, imali su utakmicu, a izgubili jer ovi nisu stajali trčati, lakersi umorni.
Evo sinoć Redik igrao poluvrijeme bez izmjene, krajem 3e i dobar dio 4e su bili bez energije u dosta napada, luka nije uspujevao prenijeti loptu, james nije sudjelivao u napadu. Tek kad su prošetali zadnju četvrtinu i uz dosta time outa james je uspio na zadnje 2 minute dobiti energije i odigrati odličnu odbranu.
Imali su dobru prednost početkom 4e, ne znam zašto Vando i Godwin nisu dobili minute, jer su pokazali dobru energiju i da mogu iznijeti ovaj pritisak. A onda ima i Vincent. Mogli su sa ova 2 grača rasteretiti luku i brona. Ovako je to na kraju došlo na naplatu, izgubili su na energiju, a ne na kvalitet i igru, imali su utakmicu, a izgubili jer ovi nisu stajali trčati, lakersi umorni.
Nek smo se mi skoro rijesili ovih mesara iz Orlanda. Zavrsiti ih sutra vece i okrenuti se 1/2 protiv nyk koje cemo lakse uzeti od ovih mesara.
Nego bas mi je zao Lilarda, taman sto se vratio desi mu se ovo. Vrlo vjerovatno i kraj za njega, tesko da ce se bas vratiti na neki nivo nakon ove povrede.
Mogao bi grk promjeniti sredinu na ljeto, Broklyn se dosta spominje kao iduca destinacija al ne znam sto bi to sebi radio, ukleta fransiza
Nego bas mi je zao Lilarda, taman sto se vratio desi mu se ovo. Vrlo vjerovatno i kraj za njega, tesko da ce se bas vratiti na neki nivo nakon ove povrede.
Mogao bi grk promjeniti sredinu na ljeto, Broklyn se dosta spominje kao iduca destinacija al ne znam sto bi to sebi radio, ukleta fransiza
Sta ce Tatum
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
To je nepisano pravilo gdje kazu da je ruka dio lopte i cesto se pusti u igri i ne svira, pogotovo kad protivnik drzi loptu ispod pojasa.Znas to i sam.VensanKasel je napisao/la: ↑28 apr 2025, 09:06@NEZALAGNJE i @baboedindzeko09 ima li istine u ovome , ne znam baš toliko pravila u NBA ?
Medjutim, kad se pregleda ovako snimak kao challange i vidi se da protivnik (James) nije ni dodirnuo loptu, onda ae faul mora dosuditi.Ilegalan je kontakt.
Vidim da se Redick na pressu bunio i za zadnje podapinjanje Luke, a jasno se vidjelo da se on ustvari spotakao o nogu McDanielsa i da su trebali biti koraci, a ne faul sto su oni trazili.
Bzv im je prica.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Steta za Lillarda i ozbiljna povreda za njega u ovoj fazi karijere.Ionako mu je igra bila u padu i bojim se da ce nakon povratka u najboljem slucaju biti dobar back up negdje.
Iako nesretan dogadaj za MIL, ovim je i zvanicno otvoren lov na Giannisa ovo ljeto.Covjek u decembru puni 31 godinu i on vise tamo nema sta cekati, a ni MIL nema apsolutno nikakvu potrebu, nakon sto su fulili za Lillardom i potrosili sav svoj kapital, da ceka.
Poboljsati ekipu ne mogu.Svako cekanje je uzaludno.
Iako nesretan dogadaj za MIL, ovim je i zvanicno otvoren lov na Giannisa ovo ljeto.Covjek u decembru puni 31 godinu i on vise tamo nema sta cekati, a ni MIL nema apsolutno nikakvu potrebu, nakon sto su fulili za Lillardom i potrosili sav svoj kapital, da ceka.
Poboljsati ekipu ne mogu.Svako cekanje je uzaludno.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Sasvim regularna pojava u playoffu, gdje je prevelik ulog pa tremeri dadnu priliku samo igračima za koje smatraju da će što manje griješiti.
Skoro da nema trenera koji ne skrati rotaciju, posebno u tijesnim utakmicama. Mada ovo što je Reddick uradio je krajnost opet.
"Your favorite player's favorite player" - MB
To je pravilo tu zbog igraca sa velikim sakama poput Kawhija recimo (nije nepisano ali jeste zavisno). I u vecini slucajeva saka jeste dio lopte kad se radi o normalnom play. Medjutim imao si usporeni ugao gdje se cisto vidi da je LeBron udario Edwardsa po zglobu (wrist) isto, ono je cisti faul.VensanKasel je napisao/la: ↑28 apr 2025, 09:06@NEZALAGNJE i @baboedindzeko09 ima li istine u ovome , ne znam baš toliko pravila u NBA ?
Ja napisao prije sudija da je dobar challenge Minnesote i da je faul Brona, amidza je vec sutra
Cuj spotakao se o nogu McDanielsa,a nije mu slucajno desnom nogom usao u putanju 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ma to na kraju jeste bio faul, ako vec postoji var.
Ali nogom izbacivanje lopte jamesu pred ocima nije svirano i kasnije lakat na reavesu nije sviran kao faul u napadu nego naredne sekunde reaves pravi faul za 2 penala.
To su preocite greske koje nisu pregledane.
Ali nogom izbacivanje lopte jamesu pred ocima nije svirano i kasnije lakat na reavesu nije sviran kao faul u napadu nego naredne sekunde reaves pravi faul za 2 penala.
Ma nema veze,neka i prodju,ali najvise mi je zao da na dirty play ne odgovaras isto evo vec cetvrtu utakmicu,pa daj pukni i ti koga po glavi,sapleti i ti nekoga sa poda,zabodi nekom lakat u bradu kao sto to rade Jadon,Gobert,DDV ili Randle,pa kad te vec ljudi tuku pretuci i ti njih u sljedecoj utakmici jbo im ja mater.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Dragi moj Juventino, ne postoji ovdje VAR.Postoje samo odredjene situacije koje se mogu pregledati i to na zahtjev jednog ili drugog trenera.dinoo je napisao/la: ↑28 apr 2025, 16:14Ma to na kraju jeste bio faul, ako vec postoji var.
Pa pustili bi i taj faul Brona (nad Edwardsom) sto i jesu (nisu ga zvali), ali je Minnesota challenge od kog je lopta izasla (cija je lopta), a kad pregledavaju imaju pravo i da gledaju jel bilo faula, i zovu ako jeste. Sto se i desilo. Znaci challenge je bio da nije lopta za Lakerse/da se to pogleda, i onda su vidjeli faul.dinoo je napisao/la: ↑28 apr 2025, 16:14Ma to na kraju jeste bio faul, ako vec postoji var.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Evo ti klip jos jednog navijaca LAL koji ne vidi pored ociju....
Obrati dobro paznju, lik je vec PLANTIRAO nogu, dakle nije mu u zraku, vec je spustena na parket kad Luka udara u nju i spotice se.
Incidentalan kontakt da ne moze biti incidentniji.Zna se kako izgleda podapinjanje s namjerom.Da ne pominjem kako McDaniels uopste ne gleda u zemlju vec je fokusiran da ga isprati tijelom.
Istina ali mozes napraviti argument da mu je usao u putanju, sto se lahko moze svirati. Kosarka je takav sport da "sve" zavisi osim bas ono sto ne zavisi/sto je ocigledno. I po meni nije faul, ali je sigurno 50-50 call, zavisno od sudijeNEZALAGANJE je napisao/la: ↑28 apr 2025, 16:40Evo ti klip jos jednog navijaca LAL koji ne vidi pored ociju....
Obrati dobro paznju, lik je vec PLANTIRAO nogu, dakle nije mu u zraku, vec je spustena na parket kad Luka udara u nju i spotice se.
Incidentalan kontakt da ne moze biti incidentniji.Zna se kako izgleda podapinjanje s namjerom.Da ne pominjem kako McDaniels uopste ne gleda u zemlju vec je fokusiran da ga isprati tijelom.
https://x.2717
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Šaka jeste dio lopte i takve stvari se ne sviraju, ali ispod šake odnosno od zgloba ka dole se broji već kao faul i takve stvari uredno sviraju. A na snimku se jasno vidi da ga je LBJ udario ispod zgloba. To su i objasnile sudije na challengeu.VensanKasel je napisao/la: ↑28 apr 2025, 09:06Lebron je istakao da jeste udario Edvardsa po ruci, ali da je to dozvoljeno jer je igrač Minesote stavio ruku na gornju stranu lopte.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
TripleThreat
- Kontakt:
Sjećam se da je i Breen na ABC-u rekao da je ovo moglo biti svirano i da se opet faktički gleda kao saplitanje.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑28 apr 2025, 16:40Evo ti klip jos jednog navijaca LAL koji ne vidi pored ociju....
Po meni, 50-50 situacija. Definitivno nije bilo namjere da ga spotakne, ali se može praviti argumentacija oko toga da mu je ušao u putanju kretanja.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.