FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
94
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
40
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
67
25%

Ukupno glasova: 267

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 25 apr 2025, 15:36

bordobijeli je napisao/la:
25 apr 2025, 15:23
Morpheus je napisao/la:
25 apr 2025, 13:16
25 apr 2025, 11:35
I Zekic evo spomenuo ono sto sam cesto ovdje pisao. Kaze Zekic da igracima nedostaje pripadnosti klubu i da moraju osjecati da nose dres Sarajeva .To je ono sto pricam moras imati odredjen broj domaci igraca koji ce to donijeti u tim strast ,energiju ,pripadnost .
Ne moraju biti domaći igrači, primjer je Velkoski. Lik isto kao da je rođen na centru Koševa tačno na onom kreču.
Krste ,Tatomirovic i ima ih jos koji su osjetili taj pitarski dnk i postali prakticno kao i domaci . Al i tad si imao bar 5 "domaci" koji su drzali svlacionicu i tu neku pripadnost klubu. Moras to imati ako zelis trofeje , nemam protiv stranaca nista al moras imati osovinu koja je domaca i ima petlju i pripadnost a stranci moraju donijeti dodatni kvalitet i to kad imas onda nema zime .
Kakva ba pripadnost, said imo pripadnost benko rahmanovic tatar taramirovic pussy ahmet ljudi dosli u SARAJEVO sa 30 godina,

Zamene ta pripadnost je velka prevara, samo sta je nasim igracima problem je to sto vise nijedan ozbiljan menager nedolazu da gleda igrace FK SARAJEVA kad igra protiv zelja, jer novce koje moraju platit za naseg igraca su 1 milion€+ i oni nase igrace gledaju protiv zrinjskog borca u reprezentaci, dok kvalitet zeljini igraca gdje osteta 200-300 k€ normalno je da dodju na derbi jer tad hoce da vide kako se nose sa igracima od 1m€ i vise..

To sto neki igrac pravi vozeve ljubi dres dokaz ti je SAMIR jad jadovac pelak ihtijarevic krpic itd

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 25 apr 2025, 15:44

10.Skoro je napisao/la:
25 apr 2025, 05:51
ErosViverosViv je napisao/la:
25 apr 2025, 00:54
konacno da gurbeti u boljoj atmosferi docekuju derbi, mozda i proigramo u nedjelju.
Kakvi oni i njihova atmosfera. Pa oni su prosli vikend peticu popili za poluvrijeme. Protiv borca dva puta siskovski salje pas preko svih njihovih igrača i spaja napadaca s golmanom ali su imali sreće jer se kulašin okliznuo. Oni nemaju odbranu nikako. Nemojte da se bezveze pravi mit. Usralo ih je protiv borca kao sto samo njih zna. Jedino oni kad gube okreću iz kontra napada. Mi smo imali protiv njih 4 mrtva i zicera i 4 odlične šanse nek sada bude pola od toga i neka napokon pola realizujemo.
To koliko su loši, svi smo svjesni osim naših igrača i našeg stručnog štaba. I to opet nema nikakve veze s atmosferom, oni derbi dočekuju u boljoj atmosferi i to je činjenica, dobili su borca i to im je trebalo da se dignu, zrinjski su već zaboravili. Nama je samo na umu novi kiks. I neka je, kad god smo spremniji i raspoloženiji dočekali derbi - fasovali smo/kiksali, sigurno u 90% slučajeva.

Imamo mentalne patuljke u timu i to se ne može tek tako promijeniti. Godine rada i zajedništva ka istom cilju mogu promijeniti mentalitet. Mi smo u zadnji put neko zajedništvo imali sa rahmanom, krletom i mersom.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 apr 2025, 16:02

25 apr 2025, 15:44
10.Skoro je napisao/la:
25 apr 2025, 05:51
25 apr 2025, 00:54
konacno da gurbeti u boljoj atmosferi docekuju derbi, mozda i proigramo u nedjelju.
Kakvi oni i njihova atmosfera. Pa oni su prosli vikend peticu popili za poluvrijeme. Protiv borca dva puta siskovski salje pas preko svih njihovih igrača i spaja napadaca s golmanom ali su imali sreće jer se kulašin okliznuo. Oni nemaju odbranu nikako. Nemojte da se bezveze pravi mit. Usralo ih je protiv borca kao sto samo njih zna. Jedino oni kad gube okreću iz kontra napada. Mi smo imali protiv njih 4 mrtva i zicera i 4 odlične šanse nek sada bude pola od toga i neka napokon pola realizujemo.
To koliko su loši, svi smo svjesni osim naših igrača i našeg stručnog štaba. I to opet nema nikakve veze s atmosferom, oni derbi dočekuju u boljoj atmosferi i to je činjenica, dobili su borca i to im je trebalo da se dignu, zrinjski su već zaboravili. Nama je samo na umu novi kiks. I neka je, kad god smo spremniji i raspoloženiji dočekali derbi - fasovali smo/kiksali, sigurno u 90% slučajeva.

Imamo mentalne patuljke u timu i to se ne može tek tako promijeniti. Godine rada i zajedništva ka istom cilju mogu promijeniti mentalitet. Mi smo u zadnji put neko zajedništvo imali sa rahmanom, krletom i mersom.
Rahmanovic procepio nakon 12 mjeseci tatar dosao kao anonimus ahmet igrao prvi dio polusezone dobro drugu slabije al si imao POSTENO SUDJENJE, i ova ekipa da je imala POSTENO sudjenje ova klapa bi bila 1000x jaca.

LJUDI NASI SAMO GLEDAJU NA STETU U VIDU VICE KSO GRESKU I IZGUBLJENE BODOVE U TOJ UTAKMICI..Mnogo je to vise nego greska greska i gubitak nekog boda ili 3. Garantujem da bi sad zrinjskom bjezali 5 bodova samo da smo imali fer sudjenje i nedeljna utakmica bi bila samo formalnost.

Pogledajte zelju oni su imali ok sudjenje uz neke minimalne kradje protiv zrinjskig i prije dva dana natezanje borcu, al su imali te bodove protiv zrinjskog vratili protiv posusja veleza i na kosevu… garantujem da je zelju sviran penal protiv zrinjskog a da pritom je nama sviran penal na kosevu protiv njih da bi to primjenilo tok nase sezone e sad zamislite sa je posle toga penal sviran za posusje (cist penal) pa ceveni krpica u prvoj minuti protiv veleza gdje bi bio sad zeljo a gdje mi

Ljudi kad igraju saha pa pogrijesi u ravnopravnoj borbi za pijuna pa se izfrustira udari sakom po tabli baci figure dalom opali protivnika, znaci ovo pricam u naselju kad se ljudi sahaju za ubijanje dosade

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 25 apr 2025, 16:15

kolki smo pehovi dokaz su i nasi juniori
dodje ti ekipa koja prodje u finale lige prvaka
sve pobjede imaju i samo remi nas sa Koseva

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 25 apr 2025, 16:19

Jesu slabiji, ali ne znam Boga mi da su oni nesto puno losiji od nas bez Guliashvilija, Djordjevica, Gojkovica. Mi uvijek napravimo neki narativ da je derbi David protiv Golijata, kao eto nasi su igraci puno bolji, imaju 10x vece plate, ekipa nam je 800 puta bolja, a rijetko je tako. Ovo im je bukvalno najskuplja ekipa u novijoj istoriji kluba, a ovdje se trubi najvise o nasim "placenicima" i eto nekoj razlici. Takve price njih samo dodatno naloze, pa je jos i kontraproduktivno.

I mislim da se malo precjenjuje to oko atmosfere i slicnih stvari. Nalupani 5-0, ispali iz kupa, Europu jos nisu osigurali, prica se o bojkotima nekakvim. Ok odigrali su dobro protiv Borca, ali su se i istrosili. Mi smo u igri za trofej, treci (uz nenormalne otimacine), sto bi kod nas bila losa atmosfera? Zbog kiksa protiv Slobode sa kombinovanim sastavom? Zbog pribora za rostilj?

U prethodna dva derbija smo ih satrali. Na Kosevu drugo poluvrijeme, na Grbavici svih 90 minuta. Peticu su mogli primiti u oba, kao da toga nisu svjesni njihovi igraci i da nece uci sa strahom u utakmicu.

Naravno derbi je, moguca su sva tri znaka i svi ostali disclaimeri, ali fascinantno mi je kako se uvijek iste teze potezu. Jedino sto mene brine je da Zekic ne pokusa nesto previse eksperimentisati. Moze, ali ne treba toplu vodu izmislisjati. Kvalitet jeste na nasoj strani, dok im je golman koji ih je vadio u padu forme, kao i stoperi. Jos igramo kuci. Znaci realizaciju popraviti i bice to udure.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 25 apr 2025, 16:27

Trenutno mi nismo ništa bolji od njih..

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 25 apr 2025, 16:29

EastMadness je napisao/la:
25 apr 2025, 14:34
vedinjo98 je napisao/la:
25 apr 2025, 14:29
Zar ne bi prica da smo mi zavrsili Garcevica
mi mozemo u zmaju cevape jedino zavrsiti
Pa završili ste, zar nije potpisao za vas.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 25 apr 2025, 16:32

bvsic je napisao/la:
25 apr 2025, 15:31
Rogic
Paskalev-Balta(ako Krpic bude u prvoj)/Soldo-Jovic
Beganovic - Pavicic-Bubanja-Jatta - Mujkic
Butic/Kera(ako Butic nije spreman)-Kupresak

Nekako mi ovo najbolje sto imamo trenutno
Balta da slomi krpica ako bude igro.
Pavicic i Lulic ne mogu zajedno da igraju. Ako pocnu ja ne ocekujem nista dobro
Kupresak protiv borca se dobro gore snasao
Odbrana im je klimava, kontam da je bolje Butica stavit da se kolje gore bar 60min ako moze. Onda Keremeha ubacit na umornu zadnju liniju gdje ima veliku veliku prednost.
Cak umjesto Jatte Mustafica, ipak zna sta je derbi, mozda bi mu odgovarlo da igra u paru s Pavicicem nema gdje ih nema po stadionu. Vjerovatno jedini koji zna iznenadit sa sutom van 16. Sto da ne i ta opcija.
Neće ni jedan povrijeđeni biti spreman za derbi.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 25 apr 2025, 16:37

fks74 je napisao/la:
25 apr 2025, 16:32
bvsic je napisao/la:
Rogic

Odbrana im je klimava, kontam da je bolje Butica stavit da se kolje gore bar 60min ako moze. Onda Keremeha ubacit na umornu zadnju liniju gdje ima veliku veliku prednost.
Cak umjesto Jatte Mustafica, ipak zna sta je derbi, mozda bi mu odgovarlo da igra u paru s Pavicicem nema gdje ih nema po stadionu. Vjerovatno jedini koji zna iznenadit sa sutom van 16. Sto da ne i ta opcija.
A ko je tacno povrijedjen, izuzev ovih dugorocnih?

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 25 apr 2025, 16:52

boki86 je napisao/la:
25 apr 2025, 16:37
fks74 je napisao/la:
bvsic je napisao/la:
Rogic

uz Gulisu Renata i Djordjevica mislim da je mislio i na Jovica i Butica jer su gore u sastavu

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 25 apr 2025, 16:59

BegovicRamiz je napisao/la:
25 apr 2025, 16:52
boki86 je napisao/la:
25 apr 2025, 16:37
fks74 je napisao/la:

uz Gulisu Renata i Djordjevica mislim da je mislio i na Jovica i Butica jer su gore u sastavu
Tako je.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 25 apr 2025, 17:05

5 ponajboljih igraca, koji su odmah za prvih 11.
Mnogo je, bas.
- FKS -

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 25 apr 2025, 17:14

Kad bude fer suđenje, onda možemo pričati ko je bolji, gdje smo i šta smo. Srrati kako su oni blizu nas, a nas masakrirali svaku utakmicu, a njih jednu-dvije, smiješno je.

Dobar
Kontakt:

Post Postao/la Dobar » 25 apr 2025, 17:16

fks74 je napisao/la:
25 apr 2025, 16:29
vedinjo98 je napisao/la:
Umjesto da slave sto su nam ukrali igraca oni se prave englezi na temi FK Sarajevo 🤣

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 25 apr 2025, 17:40

E kakvih se sve de.bila nakotilo na ovoj temi, nevjera..
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 25 apr 2025, 17:42

fks74 je napisao/la:
25 apr 2025, 16:29
vedinjo98 je napisao/la:
:rol: :rol:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 apr 2025, 17:53

Pitar6785 je napisao/la:
25 apr 2025, 15:36
25 apr 2025, 15:23
Morpheus je napisao/la:
25 apr 2025, 13:16

Ne moraju biti domaći igrači, primjer je Velkoski. Lik isto kao da je rođen na centru Koševa tačno na onom kreču.
Krste ,Tatomirovic i ima ih jos koji su osjetili taj pitarski dnk i postali prakticno kao i domaci . Al i tad si imao bar 5 "domaci" koji su drzali svlacionicu i tu neku pripadnost klubu. Moras to imati ako zelis trofeje , nemam protiv stranaca nista al moras imati osovinu koja je domaca i ima petlju i pripadnost a stranci moraju donijeti dodatni kvalitet i to kad imas onda nema zime .
Kakva ba pripadnost, said imo pripadnost benko rahmanovic tatar taramirovic pussy ahmet ljudi dosli u SARAJEVO sa 30 godina,

Zamene ta pripadnost je velka prevara, samo sta je nasim igracima problem je to sto vise nijedan ozbiljan menager nedolazu da gleda igrace FK SARAJEVA kad igra protiv zelja, jer novce koje moraju platit za naseg igraca su 1 milion€+ i oni nase igrace gledaju protiv zrinjskog borca u reprezentaci, dok kvalitet zeljini igraca gdje osteta 200-300 k€ normalno je da dodju na derbi jer tad hoce da vide kako se nose sa igracima od 1m€ i vise..

To sto neki igrac pravi vozeve ljubi dres dokaz ti je SAMIR jad jadovac pelak ihtijarevic krpic itd
Jah .

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 apr 2025, 18:03

GalileoGalilei je napisao/la:
25 apr 2025, 15:36
Ne moraš imati, to je samo izvikana šablonska priča koja se plasira kad god se desi neki kiks. Vi morate već jednom shvatiti da to odakle je neko došao nema nikakve veze, ključ je u profesionalizmu. Kad nemaš kvalitet, možeš trčati koliko hoćeš.

Šta to Benko treba osjećati prema FKS, lik rođen u Varaždinu? Ne mora, već je profesionalac i ima suhi kvalitet, samim tim se zalaganje podrazumijeva, te je zato i uspio napraviti to što jeste.
Šta je to Stanojević znao šta je FKS i svi ostali? Ništa, ljudi samo bili profesionalci i znali svoj posao, imali muda na terenu, nisu se sakrivali.

Muka mi je od te priče kako moraš imati Sarajlije u ekipi jer oni eto znaju šta je derbi, oni će se na glavu bacati. Isto važi i za trenera i ona poznata "mora nas voditi neki vojnik kluba".. Odmah mi mrak padne na oči.

Imaš i u ovoj ekipi igrača koji su privrženi klubu više nego pojedini što su odrasli ovdje. Evo imaš primjer Mustafića koji je privržen klubu, ali džaba kad nema kvalitet za nešto više.
Ova ekipa ima karakter, dosta više nego neke prethodne, to su pokazali i u Banja Luci. Zdrava je sredina, to je najbitnije.

Kakav Balta i prva postava, ne zaebavaj se..
Niko i ne kaze da svaki igrac mora imati pripadnost ali moras imati u klubu i ekipi igrace koji imaju pripadnost i koji imaju karakter . Pa mi smo najbolji primjer da je to tako , sve trofeje i uspjehe FK SARAJEVO imalo domaci dnk i igrace karakterne . Ne mislim da mora biti rođen u Sarajevu al mora biti ljudi koji osjecaju to nesto.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 25 apr 2025, 18:06

Hoćemo pobjedu.I qurac me zaboli za nekakve dnk-ove,motivacije qurce palce.Igrate kući, plaćeni ste ko Bogovi,igrate ko tetke.
Pobjeda i ništa drugo :thumbup:

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 25 apr 2025, 18:09

relativizam je napisao/la:
Da li se Ajla još vodi na platnoj listi ?
Ona isplaćuje plate :)
šta šta je, je*em ti

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: fks74, James1987, napoleon72, r3m1 i 26 gostiju.