19vendetta87 je napisao/la: ↑25 apr 2025, 01:54
Levin je napisao/la: ↑24 apr 2025, 21:41
Vedo ima problem sa tim visokim loptama ali to je nešto što se vježba do iznemoglosti. Imamo reprezentativnog golmana u stručnom štabu i ne vidim zašto se taj segment igre ne može popraviti. Vjerujem da isti prima dobru platu za ono što radi.
Tesko se tu sta moze popraviti jer Muftic ima slabe fizicke predispozicije, ubjedljivo je najnizi golman u ligi.
Njemu su problem i lopte koje idu u visini precke (greska kod gola protiv Posusja), a kamoli kad u punom 16ercu izlijece i kupi loptu pored igraca koji su za glavu visi od njega.
Porasti više od ovoga što je porastao Vedo ne može, ali da sam ja trener golmana fokusirao bih se na ono što svi moderni golmani rade, a to je igra s loptom, odnosno tehnika pasa i dodavanja. Danas se fudbal igra sa svih 11 igrača u polju (osim ako nisi Borac pa imaš 12 igrača u polju

.
Dakle, Mufta da bi se prodao u neki ozbiljan tim mora biti tehnički bolji na dodavanju i ispucavanju i učestvovati u kreaciji napada. To su stvari koje do sada nije radio jer uglavnom nabija lopte napamet, i ovo se može popraviti kroz ozbiljan trening. Inače nisi konkurentan na tržištu.
Naravno, Vedo je naše dijete, naš brat, ja mu iskreno želim da ostvari dobar transfer, samo još mora raditi.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."