HariTz je napisao/la: ↑22 apr 2025, 01:34
Znači sve što je potrebno za trenera je da budeš legenda kluba, napraviš solidan rezultat u juniorima ili B timu i eto te u prvom timu. Onda je potrebno samo generacija znalaca koji mogu i bez trenera?
Što onda uopšte zapošljavaju trenere i stručni štab ako igrači mogu sami? Maradona? Tony Adams? Stoičkov? Neville? Rooney? Alan Shearer? Lothar Matthaus? Nije im se potrefilo ili nisu imali generaciju znalaca?
Barbarez da je igrao u Barceloni.. ŠBB KBB. Da su babi muda, bila bi djed. To što ti imaš svoje mišljenje i njega predstavljaš kao činjenice, ne čini te stručnjakom. Malo realnosti ne bi bilo na odmet.
Realni smo totalno, nema tu sta bi bilo kad bi bilo, kao sto sam rekao ranije gore u nekom postu, u zivotu mozes imati sve ali ako nemas srece nigdje prispio nisi.
Mogu ja ili ti nebitno, poloziti sve licence i voditi ovdje ove nase seoske klubove, i osvojiti sve ali i dalje i ti i ja ostajemo tamo neki treneri neke tamo Bosne i seoskih liga i nikad necemo biti konkurentni šire jer nemamo rejting i dolazimo iz dzungla lige i podneblja.
U danasnjem fudbalu ti je sve reklama, veze, preporuke, fudbalski i trenerski rejting u svijetu...jer koliko god si ti dobar ima tamo neki Spanac koji je negdje tu sa tobom i naravno on ce prije tebe isplivat jer je on blize vatre i ono najbitnije ima skolovane i tehnicki jake igrace koji ce mu olaksati da sprovede te neke svoje ideje.
Mogu ja imati milion nekih ideja ali sta mi vrijedi ako treniram propalitete koji nigdje nisu mogli uspjeti kao igraci vec samo ovdje kod nas u ovoj nasoj ligi mogu igrati.
Podavno gledao neki potkast, ne mogu se sjetit ko je bio gost, cini mi se Meša i neko pitanje o Gvardioli i tika taki.
Kaze covjek, sta to, jel to nesto novo mozda.
Pa to Švabo(osim) igrao prije 30 godina dok ovi neki današnji treneri nisu znali šta je fudbal.
Naravno ne zelim ja reci da su ti neki treneri talašike i loši,samo kazem da nisu ni blizu niti imaju pojma kakve sve mogucnosti imaju i kakvih je sve trenera bilo a ima ih i danas.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz