Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

HariTz
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la HariTz » 22 apr 2025, 00:59

Nevjerovatno šta lik piše.

Pa nisu iz pichke mamine došli tu gdje jesu, nego sa trudom, znanjem, odricanjem, uspjesima, školovanjem..

"Lako je gazda u bogatoj kući biti" :rol:

Ne možemo mi skontati :urnebes:

Paša moj, opet ti pišem, izvoli i položi za Pro Licencu i pokaži svoj raskošni talenat. Vidi je li teško doći do Bayerna, Citya i sličnih.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 22 apr 2025, 01:21

Ccc dzaba ja pisem nista vi ne kontate.

Kakvo odricanje, kakvo skolovanje, dobijes juniore ili B tim da treniras kao legenda kluba, napravis solidan rezultat i dobijes prvi tim, potrefi se generacija znalaca koji su mogli igrati i bez trenera.
Po vasoj logici i onaj u africi i onaj u Bosni koji zna, ima iste mogucnosti za uspjeh i dokazivanje🙄

Pa Barba da je igrao u Barceloni i da je krenuo trenirati od djece, i B tima ili nebbitno da je volio klub neki kao repku i da je pristao biti trener, danss bi bio bolji i od Alonsa i Gvardiole sto i jeste samo steta nije na vrijeme krenuo trenerskim poslom.

P.s. Miron Muslic je vec sad za sve te trenere Kapelo, Del Boske, Klopp u jednom
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 22 apr 2025, 01:34

Znači sve što je potrebno za trenera je da budeš legenda kluba, napraviš solidan rezultat u juniorima ili B timu i eto te u prvom timu. Onda je potrebno samo generacija znalaca koji mogu i bez trenera?

Što onda uopšte zapošljavaju trenere i stručni štab ako igrači mogu sami? Maradona? Tony Adams? Stoičkov? Neville? Rooney? Alan Shearer? Lothar Matthaus? Nije im se potrefilo ili nisu imali generaciju znalaca? :urnebes:

Barbarez da je igrao u Barceloni.. ŠBB KBB. Da su babi muda, bila bi djed. To što ti imaš svoje mišljenje i njega predstavljaš kao činjenice, ne čini te stručnjakom. Malo realnosti ne bi bilo na odmet.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 22 apr 2025, 02:10

HariTz je napisao/la:
22 apr 2025, 01:34
Znači sve što je potrebno za trenera je da budeš legenda kluba, napraviš solidan rezultat u juniorima ili B timu i eto te u prvom timu. Onda je potrebno samo generacija znalaca koji mogu i bez trenera?

Što onda uopšte zapošljavaju trenere i stručni štab ako igrači mogu sami? Maradona? Tony Adams? Stoičkov? Neville? Rooney? Alan Shearer? Lothar Matthaus? Nije im se potrefilo ili nisu imali generaciju znalaca? :urnebes:

Barbarez da je igrao u Barceloni.. ŠBB KBB. Da su babi muda, bila bi djed. To što ti imaš svoje mišljenje i njega predstavljaš kao činjenice, ne čini te stručnjakom. Malo realnosti ne bi bilo na odmet.
Realni smo totalno, nema tu sta bi bilo kad bi bilo, kao sto sam rekao ranije gore u nekom postu, u zivotu mozes imati sve ali ako nemas srece nigdje prispio nisi.

Mogu ja ili ti nebitno, poloziti sve licence i voditi ovdje ove nase seoske klubove, i osvojiti sve ali i dalje i ti i ja ostajemo tamo neki treneri neke tamo Bosne i seoskih liga i nikad necemo biti konkurentni šire jer nemamo rejting i dolazimo iz dzungla lige i podneblja.

U danasnjem fudbalu ti je sve reklama, veze, preporuke, fudbalski i trenerski rejting u svijetu...jer koliko god si ti dobar ima tamo neki Spanac koji je negdje tu sa tobom i naravno on ce prije tebe isplivat jer je on blize vatre i ono najbitnije ima skolovane i tehnicki jake igrace koji ce mu olaksati da sprovede te neke svoje ideje.

Mogu ja imati milion nekih ideja ali sta mi vrijedi ako treniram propalitete koji nigdje nisu mogli uspjeti kao igraci vec samo ovdje kod nas u ovoj nasoj ligi mogu igrati.

Podavno gledao neki potkast, ne mogu se sjetit ko je bio gost, cini mi se Meša i neko pitanje o Gvardioli i tika taki.
Kaze covjek, sta to, jel to nesto novo mozda.
Pa to Švabo(osim) igrao prije 30 godina dok ovi neki današnji treneri nisu znali šta je fudbal.

Naravno ne zelim ja reci da su ti neki treneri talašike i loši,samo kazem da nisu ni blizu niti imaju pojma kakve sve mogucnosti imaju i kakvih je sve trenera bilo a ima ih i danas.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 22 apr 2025, 08:50

:rol: :rol:

Priča u rangu, mogao sam igrati za Real ali nije imao ko da me pogura.
Sto je najgore ti vjeruješ u tu priču.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 22 apr 2025, 09:07

Činjenica je da Barba poslije repke može samo Veleža trenirati. I to samo iz razloga jer ga dole gotive i zapošljavaju anonimuse, u trenerskom smislu. Ovo mu je prošlo kod nas, da sa pokeraškog stola uzme nekoga trenirati.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 22 apr 2025, 14:43

Čovjek se uhvatio Guardiole, iskreno mene njegov fudbal nervira ono petljanje sa loptom bezbroj pasova.... Činjenica je da ima rezultate ali nisu u skladu sa količinom novca koji potroši. Sada neko voli neko ne voli njegovu igru. Više sam poštovalac rada A,Saki-a, Del Boskea, Hajkensa i sada Klopa. Mada su i oni imali vrhunske igrače, a to podrazumijeva trošenje novca. Također ovi prethodni su davali prilike mladim igračima
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 22 apr 2025, 15:09

Nije Barbarez 20-30 godina svog radnog staža proveo kao vozač trolejbusa u Hamburgu, pa da je kao iz vedra upao u nogomet...

Barba je citav zivot u nogometu, skoro u svakom klubu je bio kapiten i vodja ekipe! Covjek koji ima autoritet i ima iskustvo sa ljudima.

Pravite naucnu fantastiku od kretenske igre sa loptom.

Barbarez je imao apsolutno sve predispozicije da dobije mjesto selektora i hvala Bogu da je postao selektor. To sto prije nije trenirao nikog je ne bitno za legendu kakav je Sergej.

Barbarez ima x godina staža kao kapiten Hamburga i rep.BiH, te ima trenersku licencu najvise kategorije. Apsolutno dovoljno da bude selektor Bosne i Hercegovine!

Slican slucaj kao Jürgen Klinsman kao selektor njemacke... 6 godina nakon zavrsetka karijere, nikog nije trenirao, onda je odjednom Klinsman postao selektor njemacke, odveo ih do treceg mjesta na svjetskom prvenstvu!

Kad su svabe mogle dat sansu njihovoj legendi klinsmanu, zasto mi ne bi nasoj legendi dali šansu?

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 22 apr 2025, 15:44

Klinsmann je imao Joachima Löwa ko trenera za Elf....koji je prije trenirao Stuttgart i Fenerbahce

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 22 apr 2025, 16:35

Barba je takodjer bio i direktor HSV-a 2009/10, sto mnogi zaboravljaju.
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 apr 2025, 19:05

Imajednabrigada je napisao/la:
22 apr 2025, 02:10
HariTz je napisao/la:
22 apr 2025, 01:34

Realni smo totalno, nema tu sta bi bilo kad bi bilo, kao sto sam rekao ranije gore u nekom postu, u zivotu mozes imati sve ali ako nemas srece nigdje prispio nisi.

Mogu ja ili ti nebitno, poloziti sve licence i voditi ovdje ove nase seoske klubove, i osvojiti sve ali i dalje i ti i ja ostajemo tamo neki treneri neke tamo Bosne i seoskih liga i nikad necemo biti konkurentni šire jer nemamo rejting i dolazimo iz dzungla lige i podneblja.

U danasnjem fudbalu ti je sve reklama, veze, preporuke, fudbalski i trenerski rejting u svijetu...jer koliko god si ti dobar ima tamo neki Spanac koji je negdje tu sa tobom i naravno on ce prije tebe isplivat jer je on blize vatre i ono najbitnije ima skolovane i tehnicki jake igrace koji ce mu olaksati da sprovede te neke svoje ideje.

Mogu ja imati milion nekih ideja ali sta mi vrijedi ako treniram propalitete koji nigdje nisu mogli uspjeti kao igraci vec samo ovdje kod nas u ovoj nasoj ligi mogu igrati.

Podavno gledao neki potkast, ne mogu se sjetit ko je bio gost, cini mi se Meša i neko pitanje o Gvardioli i tika taki.
Kaze covjek, sta to, jel to nesto novo mozda.
Pa to Švabo(osim) igrao prije 30 godina dok ovi neki današnji treneri nisu znali šta je fudbal.

Naravno ne zelim ja reci da su ti neki treneri talašike i loši,samo kazem da nisu ni blizu niti imaju pojma kakve sve mogucnosti imaju i kakvih je sve trenera bilo a ima ih i danas.
100%, treba imati srece da se rodis sa talentom i voljom za raditi i onda mozes uspijeti. Inace djaba ti kad nemas da srece da se rodis takav, pisi propalo

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 apr 2025, 19:25

meecko je napisao/la:
22 apr 2025, 14:43
Čovjek se uhvatio Guardiole, iskreno mene njegov fudbal nervira ono petljanje sa loptom bezbroj pasova.... Činjenica je da ima rezultate ali nisu u skladu sa količinom novca koji potroši. Sada neko voli neko ne voli njegovu igru. Više sam poštovalac rada A,Saki-a, Del Boskea, Hajkensa i sada Klopa. Mada su i oni imali vrhunske igrače, a to podrazumijeva trošenje novca. Također ovi prethodni su davali prilike mladim igračima
Klopp je najjaci u zadnjih 15 godina
Doveo je Lewandovskog za 3,4 miliona i napravio jednog od najboljih igraca ikad
Od Dortmunda je napravio strasan klub, Liverpool je vratio na vrh svjetskog fudbala…
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 22 apr 2025, 23:00

Barbarez godinu dana na klupi reprezentacije. Još je prerano za izvlačiti neke zaključke, ali se čini da se ostvario neki napredak u odnosu na period baraža za Evropsko prvenstvo.

Djeluje da se ekipa koliko-toliko oporavila (teško da je moglo gore) i da ima neki pozitivan smjer za razliku od tada. Baza igrača mnogo šira i ostvarene su dvije pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Utakmice u Ligi nacija i u one dvije prijateljske utakmice u junu prošle godine po meni su bile loše izuzev drugog poluvremena kući protiv Nizozemske. Protiv Mađara u gostima više sretno nego spretno do boda došli. Pohvalna reakcija u slučaju Ahmedhodžić.

Pravi izazovi su ispred nas. Ostvaren baraž bi itekako bio uspjeh, plasman na Svjetsko prvenstvo bi ga stavio na vrh najuspješnijih selektora naše reprezentacije ikad. To je sve daleko.

7/10 za sada.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 23 apr 2025, 19:53

Meni je kod Sergeja "jedini" problem to što ja ne vidim lično nikakve taktičke zamisli. Naročito ne kvalitetne i uspješne. Mi jesmo ostvarili na kraju neke solidne rezultate, ali ne znam koliko možemo to zahvaliti kvalitetnim taktičkim zamislima.
U ovoj ekipi sve ovisi od toga koliko će se igrači potruditi i na neki eventualno individualni kvalitet nešto uraditi.

Akcije nisu bile nešto aman uigrane niti je imao ikada plan B za odredjenu situaciju. Čitava suština je da se pokuša uvaljati nekako gol, kako god i onda ako vodiš povući se i svim mogućim silama braniti bez obzira s kim igrao.

Ne znam kakav je u svlačionici i da li je odličan motivator. Možda moze motivirati igrače da daju maksimum, ali to ne mijenja činjenicu da smo u startu osakaćeni lošom taktikom.

Ono što je veliki plus po meni je što on zajedno sa Spahom stvarno se trudi da pogleda što je moguće više utakmica (neovisno o tome koliko to koristi ima) i da se trude više od bilo koje prijašnje strukture da dovedu nove igrače. Vjerujem da su barem sa svima koji iole mogu nešto doprinijeti barem pričali. A ostalo je sad na igračima.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 apr 2025, 10:18

Muftic (23) - 29 utakmica, 32 primljena i 10 clean sheets
Sosic (22) - 13 utakmica, 11 golova, 2 asistencije
Mahmic (21) - 20 utakmica, 16 pobjeda, 2 remija i 2 poraza
Znaci barba protiv San Marina moras zvati jednog igraca Zelje
Bice velika sramota ako zovnes igraca Veleza, Borca, a Zelju zabobidjes

Sosica si zvao dok je bio u Radomlju predzadnji na tabeli
Prosle sezone Sosic 34 utakmice, 10 golova i 3 asistencije
Sosic u Zeljeznicaru 13 utakmica, 10 golova i 2 asistemcije

Poslusaj brata nodija, Zeljini igraci su najvise zabili i asistirali za reprezentaciju od svih domacih kubova :bih:
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 24 apr 2025, 10:28

Muftic odlična statistika, za napadaca.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 apr 2025, 10:42

Hadzikic 24 utakmice, 27 primio i 8 clean sheets
Dzasmineee
Zeljeznicar se bori za trece mjesto, a Velez na 3 boda do osme pozicije
Jos Hadzikic klupa Karicu i Ribicu
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 apr 2025, 10:44

Znaci Karic od juna u reprezentaciji :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 apr 2025, 11:05

DamirT je napisao/la:
24 apr 2025, 10:44
Znaci Karic od juna u reprezentaciji :bih:
Taman kad prodamo Muftica, Karic se vraca u svoj Zeljeznicar
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 24 apr 2025, 11:15

Jedino Kulašin iz naše lige zaslužuje biti u opticaju da bude pozvan.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Sheyi i 28 gostiju.