Edin Džeko

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Mogli
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Mogli » 21 apr 2025, 15:24

invincible1921 je napisao/la:
21 apr 2025, 15:02
DamirT je napisao/la:
21 apr 2025, 14:57
Volio bi da dodje kod nas, ali ne shvatam sta je supacki u odluci da ide u Split? Mediteran, lijepa klima, poslovi mu blizu, mislim da cak ima i kucu dolje. Covjek gleda gdje je njemu prakticnije i blize.

Da igraci slusaju navijace za svaku odluku, pola ih ne bi ostvarilo dobre karijere.
Ima dobre klime, fudbala, zivota i vecih para i mimo ex yu teritorije...ne kontam fkt zasto je tesko shvatit da nije problem sto nece u zelju , nego da je problem sto hoce u Hajduk :)
Vecina ljudi ne mrzi Hrvatsku kao ti. :yawn:

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 apr 2025, 15:42

Da se vrati u Zelju, u ocima puka sa tribina titula zagarantovana.

Istog misljenja su bili u Feneru. Jednu sezonu. Ovu drugu je Jose bio karika koja fali.

Eto, danas je opet Hajduk prva opcija.

Ako je pametan i igrao bi nogomet zbog izazova, potpisace za bilo koga zbog euro utakmica. Bez obzira na pare.

Dzeko je bas zbog izazova vracanja titule Feneru pristao na Istanbul. Naravno, dobra i manje oporezovana zarada.

Nesto sumnjam da su mu pare u ovom trenutku prioritet i da ce zbog toga zavrsiti kod Arapa.

Uvidio sam, a jos vise dokazao siroj javnosti da i sa 40 godina moze zabiti 10+ golova.

I sada mu se treba seliti u Split zbog cega tacno? Pare nemaju. I da budu prvaci, ta titula dolazi nakon milijon godina i bez Dzeke. I da iduce sezone podupla tu titulu, nece to biti priblizno istom. Onda, LP ili sta god od euro utakmica, ogromna razlika. Pa, hoce li Dzeko potpisati, a sutra Hajduk ostane bez Rakitica ili tek Livaje.

Zakljucak, bio bi lud doci u Split. Osim u slucaju da dođe u prvaka koji ce ganjati grupu LP.

Koliko je u Dzeki elana do nogometa, nama je vazno zbog reprezentacije.

Dok ima jaja potpisati za cak i osrednje klubove lige 5, znaci da se u njega moze pouzdati ..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 apr 2025, 16:23

Mogli je napisao/la:
21 apr 2025, 15:24
21 apr 2025, 15:02
DamirT je napisao/la:
21 apr 2025, 14:57
Volio bi da dodje kod nas, ali ne shvatam sta je supacki u odluci da ide u Split? Mediteran, lijepa klima, poslovi mu blizu, mislim da cak ima i kucu dolje. Covjek gleda gdje je njemu prakticnije i blize.

Da igraci slusaju navijace za svaku odluku, pola ih ne bi ostvarilo dobre karijere.
Ima dobre klime, fudbala, zivota i vecih para i mimo ex yu teritorije...ne kontam fkt zasto je tesko shvatit da nije problem sto nece u zelju , nego da je problem sto hoce u Hajduk :)
Vecina ljudi ne mrzi Hrvatsku kao ti. :yawn:
Ne znam zasto ukljucijes nacionalni konotaciju kad je nigdje nisam spomeno..isti bi stav imao i za maribor, zvezdu, olimpiju, vardar.

Ja svoj stav i o istocnim i zapadn nikad nisam krio i temeljim ga iskljucivo na njihovom stavu prema meni

Medjutim to ovdje apsolutno nikakvu ulogu ne igra :)
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 apr 2025, 16:28

Drum je napisao/la:
21 apr 2025, 15:42

Istog misljenja su bili u Feneru. Jednu sezonu. Ovu drugu je Jose bio karika koja fali.

Ako je pametan i igrao bi nogomet zbog izazova, potpisace za bilo koga zbog euro utakmica. Bez obzira na pare.

Dzeko je bas zbog izazova vracanja titule Feneru pristao na Istanbul. Naravno, dobra i manje oporezovana zarada.

Nesto sumnjam da su mu pare u ovom trenutku prioritet i da ce zbog toga zavrsiti kod Arapa.

Uvidio sam, a jos vise dokazao siroj javnosti da i sa 40 godina moze zabiti 10+ golova.

I sada mu se treba seliti u Split zbog cega tacno? Pare nemaju. I da budu prvaci, ta titula dolazi nakon milijon godina i bez Dzeke. I da iduce sezone podupla tu titulu, nece to biti priblizno istom. Onda, LP ili sta god od euro utakmica, ogromna razlika. Pa, hoce li Dzeko potpisati, a sutra Hajduk ostane bez Rakitica ili tek Livaje.

Zakljucak, bio bi lud doci u Split. Osim u slucaju da dođe u prvaka koji ce ganjati grupu LP.

Dok ima jaja potpisati za cak i osrednje klubove lige 5, znaci da se u njega moze pouzdati ..
Kako sto, pa covjek stari dalmatinac prvi do ibricica..zaduzila ga je hrvatska i dalmacija da im da jednu sezonu...ipak ga srce vuce tamo jer nije krv voda

Sa druge sportske strane hajduk konstatno ostaje kratak za 1/4 finale Lp i on je ta karika koja nedostaje da naprave taj iskorak...
=\_1921_/=

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 apr 2025, 16:45

21 apr 2025, 16:28
Drum je napisao/la:
21 apr 2025, 15:42

Kako sto, pa covjek stari dalmatinac prvi do ibricica..zaduzila ga je hrvatska i dalmacija da im da jednu sezonu...ipak ga srce vuce tamo jer nije krv voda

Sa druge sportske strane hajduk konstatno ostaje kratak za 1/4 finale Lp i on je ta karika koja nedostaje da naprave taj iskorak...
Ta fama oko Hajduka je zbog i samo zbog Ibricica. Mozda pokusaj samog Ibricica da se kao sportski direktor uvali u Hajduk, a Dzeko je u tom slucaju poklon Torcidi. Jer Ibricica vole tamo, al je Bosnjo i ljakse za pozicije u klubu.

Inace, sta to veze Dzeku sa Splitom i Hajdukom toliko da se ponavlja glupa prica ...

Ako nista, Dzeko zbog djece, a ima ih sucur Allahu, nece sigurno ni razmisliti o Splitu.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 apr 2025, 17:03

jasmin10 je napisao/la:
21 apr 2025, 12:04
Shategabri je napisao/la:
21 apr 2025, 11:59
jasmin10 je napisao/la:
21 apr 2025, 11:47

Ma težak život bas. Čovjek ima cetvero djece, živi sa porodicom, ali jok. Shategabri zna da on nema vremena za ženu i djecu. :rol:
Hvala Bogu pa nisu svi kao Kross, inače bismo ostali kratki za mnogo Edinovih rekorda. Plus je ovaj Kros i rasista.
Ne znam šta da ti kažem.
Vidim da nisi nikad ništa trenirao pa ne znaš koliko je tu odricanja.
Tvoje viđenje je: Edin ide ko na termin na utakmicu Fenera.
Ono, kad je tekma, večeras u 19h, e super, kopačke, dres i lagano, odradi tekmu i onda do naredne Amra, djeca, piknik, hoće ovdje, hoće ondje.
Uz sve to, ima i privatne obaveze koje to vrijeme još više smanjuju.
Vjerovatno je i manje vremena nego što to Shategabri misli.
Ti ces mi reci jesam li šta trenirao. :rol:
Ma ništa kralju, ti si dobar privatno da Edinom i Amrom pa znaš koliko se on može posvetiti ženi i djecu.
Boze sacuvaj kako glupo razmišljaš. :rol:
Ako ništa, čitaj malo, guglaj, vidi šta trpe porodice sportista.
Nemoj se odmah tu kreveljiti.
Koševo Zapad

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 apr 2025, 17:14

Bas je Amri i djeci teško. Sigurno bolje od njih koliko im Edin pažnje posvećuje.
Čovjek skoro 15 godina u vezi sa Amrom, ima cetvero djece, ali Shategabri zna da nije to to. Mora prestati sa fudbalom da im posveti paznju.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 apr 2025, 17:30

21 apr 2025, 12:11
21 apr 2025, 11:59
jasmin10 je napisao/la:
21 apr 2025, 11:47

Ma težak život bas. Čovjek ima cetvero djece, živi sa porodicom, ali jok. Shategabri zna da on nema vremena za ženu i djecu. :rol:
Hvala Bogu pa nisu svi kao Kross, inače bismo ostali kratki za mnogo Edinovih rekorda. Plus je ovaj Kros i rasista.
Ne znam šta da ti kažem.
Vidim da nisi nikad ništa trenirao pa ne znaš koliko je tu odricanja.
Tvoje viđenje je: Edin ide ko na termin na utakmicu Fenera.
Ono, kad je tekma, večeras u 19h, e super, kopačke, dres i lagano, odradi tekmu i onda do naredne Amra, djeca, piknik, hoće ovdje, hoće ondje.
Uz sve to, ima i privatne obaveze koje to vrijeme još više smanjuju.
Vjerovatno je i manje vremena nego što to Shategabri misli.
Ma ne konta on to..jbt meni sa 18 na polupro niovu bila pegla tri treninga sedmicno a kamol da svaki dan moras plus da imas porodicu..jeste placen je za to ali ko je ikad trennirao imalo ozbiljnije ista zna o cemu privam

Pa sta mislis sto bruku sportista u 26/27 ode igrat negdje debelo ispod svog nivoa..nisu to samo pare ko Arabija nego ljudi se od 12te godine odricu svega, drustva, prebivalistq, porodice, "normalnog zivota", da bi slijedili svoj san i uspjeli

Nisi ronaldo nisi messi necete se niko ni sjecat za 10 a kamol 50 godina...osvojio si nesto igro si na najvisem nivou do 26/27 odo u Kinu zivjet normalno ne naprezat se i uset pare za penzije. Ovako bi garantujem ti uradilo 95% ljufi da im se pruzi prilika

Al ko sto neko jednom rece "Lako je pricat ne bi me 10 miliona promjenilo kad ih nemas"
Jok ba, naš dobri Jasko čuo Balić zapali cigaru i najbolji na svijetu, Edin ćevapi, piva i s ćeteres trebo bi još bar 20 da igra.
Njemu ti igranje za Fener dođe ko Muji u onom vicu Japan, tek na trećem mjestu.
Tako je bilo i u Cityju, Wolfsburgu, Romi, Interu...zamišljam Magatha dok mu Edin saopštava kako ide s rajom na dernek umjesto da dođe na trening :D
Ozbiljno treniranje podrazumjeva ozbiljno odricanje. Sati prolivenog znoja. Znam iz ličnog iskustva.
Koševo Zapad

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 21 apr 2025, 17:31

Jel realno da je ikog briga gdje će? Who cares ba. Čovjeku 4 banke, da se bogdo oprostio od reprezentacije prije jedno 3-4 godine pa da ga ne moram vise gledati u onim rijetkim trenucima kad upalim da gledam reprezentaciju.

P.s. Najjača ova skretnica koja valjda misli da su hajduk i meljo u pet deka pa ko biva izmedju Hajduka i melje izabrao hajduk. Plac kebinog sina.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 apr 2025, 17:32

Očekujem da se tebi Dzeko obrati za bračne savjetnike.
Ali pazi on komentariše porodični život Edina Dzeke. On zna kako treba sa ženama. :rol:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 apr 2025, 17:32

jasmin10 je napisao/la:
21 apr 2025, 17:14
Bas je Amri i djeci teško. Sigurno bolje od njih koliko im Edin pažnje posvećuje.
Čovjek skoro 15 godina u vezi sa Amrom, ima cetvero djece, ali Shategabri zna da nije to to. Mora prestati sa fudbalom da im posveti paznju.
Nisam rekao da nije to to.
Nauči se čitati.
Amra kad je ušla u brak s Edinom, pristala je da to bude to.
Ne zove ga sigurno na telefon i ne zvoca kad će sa treninga.
Posvećuje im koliko može.
Sad se vratimo na početak i moju tvrdnju da kad bi okačio kopačke o klin, to bi dobilo novu dimenziju.

Al šta ću ja tebi objašnjavati kad ništa ne kontaš.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 apr 2025, 17:34

jasmin10 je napisao/la:
21 apr 2025, 17:32
Očekujem da se tebi Dzeko obrati za bračne savjetnike.
Ali pazi on komentariše porodični život Edina Dzeke. On zna kako treba sa ženama. :rol:
Nije uopšte o tome priča.
Priča je o tome koliko profesionalnom sportisti posao oduzima vremena.
Nauči se čitati, nemoj srljati.
Koševo Zapad

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 apr 2025, 17:34

jasmin10 je napisao/la:
Nauči se čitati.
Sad se vratimo na početak i moju tvrdnju da kad bi okačio kopačke o klin, to bi dobilo novu dimenziju.

Ma znaš ti bračni savjetniče šta je Edinu i Amri najbolje. :salut:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 apr 2025, 17:37

jasmin10 je napisao/la:
21 apr 2025, 17:34
jasmin10 je napisao/la:
Nauči se čitati.

Ma znaš ti bračni savjetniče šta je Edinu i Amri najbolje. :salut:
Džabe tebi pričati. TI u svom filmu i vrtiš li vrtiš.
Koševo Zapad

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 apr 2025, 17:38

Neka dosado.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 apr 2025, 21:37

PeppermintSA je napisao/la:
21 apr 2025, 17:31
Jel realno da je ikog briga gdje će? Who cares ba. Čovjeku 4 banke, da se bogdo oprostio od reprezentacije prije jedno 3-4 godine pa da ga ne moram vise gledati u onim rijetkim trenucima kad upalim da gledam reprezentaciju.

P.s. Najjača ova skretnica koja valjda misli da su hajduk i meljo u pet deka pa ko biva izmedju Hajduka i melje izabrao hajduk. Plac kebinog sina.
Ibra narcis i ego se vracao za Svede igrati. A sigurno su imali i bolje zamjene nego mi za Dzeku.

Jucer se uz Demirovica, za kojeg ne znas jel sa desnom il lijevom ulazi na teren, pojavili Kulenovic i Bazdar. Uz iskusnog Tabaka to na nesto lici u ovom trenutku.

Al govoriti, kamo srece da se nije oprostio prije 5 godina dok se prizivaju nazad Visce, Pjanici i drugi. U trenutku kada na sredini terena ni dojucerasnje sprdacine od ekipa ne mozemo nadmudriti, a tek gol zabiti ...

Kontam ja, Dzeko nije zabio gola vremena, kao ni Katic. To sto mi ocekujemo da ce i danas povuci loptu, zabijati kao protiv Francuza ili oko 16 dobiti loptu, opet jednog izdriblati i zabiti fin gol. Pored svega oko reprezentacije jos uvijek ocekivati da ce Dzeko pored limitirane sredine i nepostojecih krila zabijati i rijesavati utakmice, to je meni za pogledati se u ogledalo.

Lik i danas iza leđa konstantno ima dva igraca, bili to Argentinci i drugi iz vrha ili prestraseni amateri odakle god. Kakvih 30min zasigurno provodi na sredini ili cak na nasoj polovici terena. Pa prekidi. Svojom igrom otvara prostor i golmanu da zabije gol. Al kako jer nemas igraca ...

Halo, ljudi boziji. Nama se konacno igrac sredine ubacio u protivnickih 16 m i iz ubacaja sa strane zabio gol.

Samo jos Gojak i Krunic da ih se sjecam gol postici, al nista blizu ubacivanja protivniku iza leđa.

Nekoliko godina potrosili na Cimirota i Hadziahmetovica uz Pjanica na pola u penziji.

Ja sam cak iznenađen da se Dzeko nije oprostio davnih dana. Znao je on vrlo dobro da ga ceka i gore od patnje. Mozes ti glumiti baju i nabijati nastupe. Dzaba ako ces se na kraju oprostiti kao i Civic u ocima naroda.

Dzeko zeli, i to se vidi uprkos stanju u i oko reprezentacije, istu sa hrpom levata plasirati na tek drugo veliko takmicenje. To bi mu bila nagrada za manjak srece po pitanju klupske karijere.

Kompletniji igrac cak i od mnogih sluzbeno boljih napadaca iz svoje generacije. Rasni golgeter iz kola u kolo. Bez historije povreda ili kartona. I tako u 3/5 liga.

Da ga je Mamic prodavao kao igraca sa putovnicom, Roma bi za Dzeku bila opcija danas. A Fener sa 42 godine. I onda ako bi imao volje, Emirati sa skoro 45 kuka.

Da je Demir trecina egzekucije Ibisevica, sjedio bi Dzeko zadnjih 15 utakmica.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 21 apr 2025, 22:27

PeppermintSA je napisao/la:
21 apr 2025, 17:31

Bas se razumijes u nogomet sa ovim komentarom.
Sto komentarises nesto vezano za reprezentaciju ako je glefas samo u rijetkim trenutcima

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 21 apr 2025, 23:07

Čuj ako ode u Hajduk popišao se po svemu što je uradio i treba ga pljuvati, pa nije otišao u CZV da ga pljujem, to samo vi bolesnici sa Grbavice tako razmišljate.

Boli me ku.rac gdje će ići dok god nisu u pitanju agresori preko Drine. Ako već želi da nastavi karijeru još sezonu, dolazak u Hajduk radi porodice, blizine biznisa i te splitske atmosfere gdje bi doživotno bio upisan kao heroj grada eventualnim osvajanjem titule ili odlazak u Arabiju radi finansija koje mu vjerujem više nisu potrebne do kraja života su najlogičnije odluke.

Treba eto da dođe ovdje i ide na gostovanja autobusom u je.benu Gabelu na dan utakmice ili da ćelavi smrad Kazlagić svira njemu kontrafaul jer mu je igrač FK SNSD uletio otvorenim đonom i polomio koljeno u 40. godini života :urnebes:

I ove usporedbe Hajduk/Željo i HNL/WWin PL :urnebes: Pričamo o klubu čiji navijači u prvih 12 sati uzmu preko 20 hiljada članskih kartica, o ligi koja svake godine ima 1 ako ne i 2 učesnika europskih takmičenja i o klubu koji traži od navijača da doniraju 2 markice pozivom preko humanitarne organizacije i o ligi gdje VAR radi samo u službi SNSD prčije.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 22 apr 2025, 01:08

baboedindzeko09 je napisao/la:
21 apr 2025, 23:07
Čuj ako ode u Hajduk popišao se po svemu što je uradio i treba ga pljuvati, pa nije otišao u CZV da ga pljujem, to samo vi bolesnici sa Grbavice tako razmišljate.

Boli me ku.rac gdje će ići dok god nisu u pitanju agresori preko Drine. Ako već želi da nastavi karijeru još sezonu, dolazak u Hajduk radi porodice, blizine biznisa i te splitske atmosfere gdje bi doživotno bio upisan kao heroj grada eventualnim osvajanjem titule ili odlazak u Arabiju radi finansija koje mu vjerujem više nisu potrebne do kraja života su najlogičnije odluke.

Treba eto da dođe ovdje i ide na gostovanja autobusom u je.benu Gabelu na dan utakmice ili da ćelavi smrad Kazlagić svira njemu kontrafaul jer mu je igrač FK SNSD uletio otvorenim đonom i polomio koljeno u 40. godini života :urnebes:

I ove usporedbe Hajduk/Željo i HNL/WWin PL :urnebes: Pričamo o klubu čiji navijači u prvih 12 sati uzmu preko 20 hiljada članskih kartica, o ligi koja svake godine ima 1 ako ne i 2 učesnika europskih takmičenja i o klubu koji traži od navijača da doniraju 2 markice pozivom preko humanitarne organizacije i o ligi gdje VAR radi samo u službi SNSD prčije.
Hajde na stranu to što je njihova želja da on podigne renome kluba i same lige na neki nivo.. ali komentari o njegovom privatnom vremenu, porodici, ženi, djeci, šta on treba, gdje on treba, kako ga nije sramota zaboraviti Želju.. Eto on je nešto dužan Željezničaru (a nije da nisu imali pare od njeg).

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 25 apr 2025, 11:16

DeeWa je napisao/la:
18 apr 2025, 16:32
Amarinho je napisao/la:
17 apr 2025, 15:13
Rimes87 je napisao/la:
27 mar 2025, 12:34

Šta veli onaj ne može to u Bosni nema šanse?
Ja sam taj. Pa vidis cim se pravi takav cirkus oko normalne stvari hebene maske odmah znas koliko je sati.

Mislis li da bi Thomas Muller postavio kako hvali tamo neku firmu sto su mu nabavili masku za tri dana? Muller je ima za drugo poluvrijeme ako slomi nos u 43. minuti.

Ja mislim da je to više poenta da se malo izreklamira nasa bosanska firma, nego bilo šta drugo. Mi smo mala država i svaka reklama, naročito od ovakvog ambasadora dobro dodje.
Samo sto je Ottobock svabska firma. To je kao da reklamira Big Mac iz McDonaldsa Sarajevo i kazes gledaj kako promovise bosansku firmu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2 i 14 gostiju.