PeppermintSA je napisao/la: ↑21 apr 2025, 17:31
Jel realno da je ikog briga gdje će? Who cares ba. Čovjeku 4 banke, da se bogdo oprostio od reprezentacije prije jedno 3-4 godine pa da ga ne moram vise gledati u onim rijetkim trenucima kad upalim da gledam reprezentaciju.
P.s. Najjača ova skretnica koja valjda misli da su hajduk i meljo u pet deka pa ko biva izmedju Hajduka i melje izabrao hajduk. Plac kebinog sina.
Ibra narcis i ego se vracao za Svede igrati. A sigurno su imali i bolje zamjene nego mi za Dzeku.
Jucer se uz Demirovica, za kojeg ne znas jel sa desnom il lijevom ulazi na teren, pojavili Kulenovic i Bazdar. Uz iskusnog Tabaka to na nesto lici u ovom trenutku.
Al govoriti, kamo srece da se nije oprostio prije 5 godina dok se prizivaju nazad Visce, Pjanici i drugi. U trenutku kada na sredini terena ni dojucerasnje sprdacine od ekipa ne mozemo nadmudriti, a tek gol zabiti ...
Kontam ja, Dzeko nije zabio gola vremena, kao ni Katic. To sto mi ocekujemo da ce i danas povuci loptu, zabijati kao protiv Francuza ili oko 16 dobiti loptu, opet jednog izdriblati i zabiti fin gol. Pored svega oko reprezentacije jos uvijek ocekivati da ce Dzeko pored limitirane sredine i nepostojecih krila zabijati i rijesavati utakmice, to je meni za pogledati se u ogledalo.
Lik i danas iza leđa konstantno ima dva igraca, bili to Argentinci i drugi iz vrha ili prestraseni amateri odakle god. Kakvih 30min zasigurno provodi na sredini ili cak na nasoj polovici terena. Pa prekidi. Svojom igrom otvara prostor i golmanu da zabije gol. Al kako jer nemas igraca ...
Halo, ljudi boziji. Nama se konacno igrac sredine ubacio u protivnickih 16 m i iz ubacaja sa strane zabio gol.
Samo jos Gojak i Krunic da ih se sjecam gol postici, al nista blizu ubacivanja protivniku iza leđa.
Nekoliko godina potrosili na Cimirota i Hadziahmetovica uz Pjanica na pola u penziji.
Ja sam cak iznenađen da se Dzeko nije oprostio davnih dana. Znao je on vrlo dobro da ga ceka i gore od patnje. Mozes ti glumiti baju i nabijati nastupe. Dzaba ako ces se na kraju oprostiti kao i Civic u ocima naroda.
Dzeko zeli, i to se vidi uprkos stanju u i oko reprezentacije, istu sa hrpom levata plasirati na tek drugo veliko takmicenje. To bi mu bila nagrada za manjak srece po pitanju klupske karijere.
Kompletniji igrac cak i od mnogih sluzbeno boljih napadaca iz svoje generacije. Rasni golgeter iz kola u kolo. Bez historije povreda ili kartona. I tako u 3/5 liga.
Da ga je Mamic prodavao kao igraca sa putovnicom, Roma bi za Dzeku bila opcija danas. A Fener sa 42 godine. I onda ako bi imao volje, Emirati sa skoro 45 kuka.
Da je Demir trecina egzekucije Ibisevica, sjedio bi Dzeko zadnjih 15 utakmica.