Upravo tako, svaki domaći igrač je ismijavan, nalazilo mu se hiljade mana, a zato se od prosječnih igrača koji se dovode bez ikakvog pravila, prave igračine. Kada se spomene bilo koji bivši igrač u opciji da se vrati, ovdje na forumu, odmah počnu da pišu kako je preskup, kako nije igrač, zato su se ovdje kačili videi Cvetanoskog i Murčevskog, predstavljali su ih kao igračine, a oni mrtvi prosjek, nikakav kvalitet. Po meni Rahimić ne totalni promašaj. U prošloj godini na platr je potrošen ogroman novac a igrači koji su dovedeni nisu to opravdali.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑20 apr 2025, 07:49Naravno da nemamo kad umjesto našeg juniora igra bilo kakva taraba.I tako godinama unazad.Hrasno15 je napisao/la: ↑20 apr 2025, 07:29Naš najveći problem je što godinama nemamo igrače iz omladinskog pogona, svi ovi igrači koje dovodimo, osim što nisu neka ekstra klasa, njima je sasvim svejedno ako nam Zrinjski utrpa 5 komada za poluvrijeme. Njima je apsolutno svejedno. Loša finansijska situacija u klubu, ogroman dug, uslovljavaju da ne možeš dovoditi kvalitetne igrače, ali i ovaj škart je neko doveo i dao im dobre plate i za to neko mora preuzeti odgovornost.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑20 apr 2025, 07:08
Ma nema od toga, vjerovatno, ništa.
90% ovih hadalja ne zaslužuje ni klupu u Želji, to je svima jasno.
Jednostavno ne produžavati ugovore i očistiti škart.
Ne možemo raskidati ugovore jer bi u tom slučaju previše zaradili odjednom pa ne bi znali šta ćemo sa parama.
Harali ligom od fonda solidarnosti!
Pišljivih 5%!
Ima i druga stvar, jučer se Memija zajebavo sa Cvetanovskim,
ZA-JE-BA-VO!
Ne valja nama Kerim, dovešćemo mi parmaka iz CG, HR, iz pm.
Ne valja Dado S, dobar je Huso Karjašević!
Kvesić je za Galića R. Karlos!
Tako godinama i evo ispisali su historiju sinoć.
MRŠ!
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Lažu i spiniju jer se ugrađuju u ugovore i plate ovih taraba što ih dovode iz raznih pripizdina.Hrasno15 je napisao/la: ↑20 apr 2025, 08:02
Upravo tako, svaki domaći igrač je ismijavan, nalazilo mu se hiljade mana, a zato se od prosječnih igrača koji se dovode bez ikakvog pravila, prave igračine. Kada se spomene bilo koji bivši igrač u opciji da se vrati, ovdje na forumu, odmah počnu da pišu kako je preskup, kako nije igrač, zato su se ovdje kačili videi Cvetanoskog i Murčevskog, predstavljali su ih kao igračine, a oni mrtvi prosjek, nikakav kvalitet. Po meni Rahimić ne totalni promašaj. U prošloj godini na platr je potrošen ogroman novac a igrači koji su dovedeni nisu to opravdali.
Jučer smo vrući napisali mnogo stvari. Sada treba pokušati odraditi strvari hladne glave. Prvo pitanje Denis Ćorić. Ako njegovo stavljanje mandata na
raspolaganje znači raskid na teret kluba onda hvala ipak ne. Svakako imamo finansijsku dubiozu i još jedna dodatna ne bi bila pametna. Plaćali bi i njega i nekog novog. Po isteku ugovora vidjeti šta i kako. Ako dovodimo trenera sa strane, pomočnik NE SMIJE biti nijedan naš bivši igrač. Bekrići, Joldić, Alihodžići i ini ni pod razno u toj kombinaciji ne mogu biti na klupi. Ili neka oni, Mulalići, Memići vode Želju. Ako je u pitanju neka vrsta bojkota nekih igrača opet treba trezveno razmisliti. U tom slučaju mnogo veći krivac sjedi u klubu a ne u stručnom štabu. Objektivno razlika između nekvaliteta naših igrača i nekog eventualnog bojkota je u 5 deka, na terenu i ovako i onako djeluju kao izgubljeno stado. A opet šta raditi sa ovim rosterom koji je tu. Niti imamo pare za raskide, niti izbor nekih drugih koje možemo dovesti u kokuz varijanti. Prvo što se nameće je da onima kojima uskoro istiće ugovor ne davati novi a sa ovima kojima smo nedavno produžili ugovore šutiti i trpiti i pokušati iskoristiti šta se iskoristiti da. Kako bi sada bilo dobro postaviti postove forumaša kako su slavili ova produženja. Imamo, odnosno nemamo, omladinski pogon i teško da i tu možemo izvući neki hajr. Denis ako zna dvojicu-trojicu glavnih kolovođa bez obzira na neki njihov raniji renome, raspolagati sa njima samo na način kakav je definisan ugovorom, neka treniraju a ako može kada su utakmice poslat ih na tribine. Jaberu zabraniti odlaske u Saudiju kao da je na godišnjem odmoru, ako mu nešto nije pravo može i on na tribine. On kada poželi popiti kafu sa rajom eto ga u Saudiji. Kamo sreče da možemo uraditi totalni reset al ide liga 10 i nismo u situaciji da sve rasturimo. Očito da u klubu ima takvih koji bi i to željeli i oni će vjerovatno biti najglasniji da se Denisu da otkaz, neke stare strukture, uključujući neke bivše igrače. Njima odgovara što gore, to bolje. Denise ako ostaneš, do kraja ove sezone povečaj broj treninga maksimalno koliko je dozvoljeno i to u najgorim mogučim terminima. i ne prekidat do kraja sezone.
Kako god našeg Želju očekuju baš je.bena vremena a forumski botovi radiće u tri smjene.
raspolaganje znači raskid na teret kluba onda hvala ipak ne. Svakako imamo finansijsku dubiozu i još jedna dodatna ne bi bila pametna. Plaćali bi i njega i nekog novog. Po isteku ugovora vidjeti šta i kako. Ako dovodimo trenera sa strane, pomočnik NE SMIJE biti nijedan naš bivši igrač. Bekrići, Joldić, Alihodžići i ini ni pod razno u toj kombinaciji ne mogu biti na klupi. Ili neka oni, Mulalići, Memići vode Želju. Ako je u pitanju neka vrsta bojkota nekih igrača opet treba trezveno razmisliti. U tom slučaju mnogo veći krivac sjedi u klubu a ne u stručnom štabu. Objektivno razlika između nekvaliteta naših igrača i nekog eventualnog bojkota je u 5 deka, na terenu i ovako i onako djeluju kao izgubljeno stado. A opet šta raditi sa ovim rosterom koji je tu. Niti imamo pare za raskide, niti izbor nekih drugih koje možemo dovesti u kokuz varijanti. Prvo što se nameće je da onima kojima uskoro istiće ugovor ne davati novi a sa ovima kojima smo nedavno produžili ugovore šutiti i trpiti i pokušati iskoristiti šta se iskoristiti da. Kako bi sada bilo dobro postaviti postove forumaša kako su slavili ova produženja. Imamo, odnosno nemamo, omladinski pogon i teško da i tu možemo izvući neki hajr. Denis ako zna dvojicu-trojicu glavnih kolovođa bez obzira na neki njihov raniji renome, raspolagati sa njima samo na način kakav je definisan ugovorom, neka treniraju a ako može kada su utakmice poslat ih na tribine. Jaberu zabraniti odlaske u Saudiju kao da je na godišnjem odmoru, ako mu nešto nije pravo može i on na tribine. On kada poželi popiti kafu sa rajom eto ga u Saudiji. Kamo sreče da možemo uraditi totalni reset al ide liga 10 i nismo u situaciji da sve rasturimo. Očito da u klubu ima takvih koji bi i to željeli i oni će vjerovatno biti najglasniji da se Denisu da otkaz, neke stare strukture, uključujući neke bivše igrače. Njima odgovara što gore, to bolje. Denise ako ostaneš, do kraja ove sezone povečaj broj treninga maksimalno koliko je dozvoljeno i to u najgorim mogučim terminima. i ne prekidat do kraja sezone.
Kako god našeg Želju očekuju baš je.bena vremena a forumski botovi radiće u tri smjene.
Lažu sami sebe, ne daj Bože da je neki Edis ili Adžem ovo rade što radi Coric...bablaz1 je napisao/la: ↑20 apr 2025, 01:47Ja ne mogu da vjerujem da neko brani Čorića nakon ovog danas. Nakon Posušja dole, Širokog dole, Goška kući, Širokog kući...pa realno i Igmana.
Redom: protiv posušja gol primamo jer igrač Želje sa brojem 10 uopšte nema namjeru da potrči za protivnikom. Zadržavamo da sačuvamo bod.
Široki dole. Igrač sa brojem 19 ispada smiješan, primamo drugi gol, vile nas nosaju.
Gošk 4 šuta u okvir tri gola, zadržavamo vrijeme na Grbavici protiv ekipe koja je promijenila 5 trenera i 80 igrača u ovoj sezoni.
Široki kući treba nam 4 razlike, uvodimo stopera na špica, ne možemo pritisak napraviti....
Igman fulamo penal, spasi nas dečko koji realno treba razmisliti da upiše kakve škole.
Da se ne vraćam dalje, velež dole, gošk dole, sloboda, radnik u bijeljini, radnik na Grbavici...
Danas skinuli gaće na Jablaničkom. Realno trebalo biti 7,8 golova.
Nemamo uopšte automatizam ni jedan, svako igra za sebe.
Nemamo prekid
Nemamo u21 igrača.
Ne radimo presing kao ekipa,
Ne krećemo se bez lopte nikako
Imamo problem sa prijemom lopte, vođenjem, pasom.
Imamo problem kad vratimo loptu stoperu,
Imamo problem što nam stoperi nabiju 15-tak lopti u aut, što namherno, što pogrešnim ispucavanjem.
Imamo problem jer nam se trener kocka sa izmjenama (nekad upali, nekad ne).
Hvala gosn Denise, doviđenja.
Ako uprava nemože dovesti trenera pod kojim će proigrati ekipa ostavke.
Ako ne mogu naći investiora skupština ostavke.
Nagomilali su duga, opet.
Sljedeće godine 7,8 mjesto.
Pa Akrapović je imao lošiju ekipu i razbili smo zrinjskog na grbavici.
O Bašiću dy ne pričamo.
Jednostavno se ne zna ko pije ko plaća u ekipi.
Jadni!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Jeli stvarno mislite da su za trenutno stanje u klubu krivi bivši igrači? To se lako može riješiti. Jesu li bivši igrači dovodili ove igrače? Jeli mislite da oni mogu organizovati bojkot trenera ili je više do toga da su dovedeni igrači totalni promašaj. Nama su uvijek najveći problem naši bivši igrači i treneri. Zašto niko ne spomene Rahimića?
- dubioza144
- Kontakt:
Pa sta se desava u klubu hocel neko nesto objavit posle jucerasnje blamaze covjek je ponudio ostavku u srijedu vec utakmica imal kakvih desavanja
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Ljudi, sta je alternativa svemu ovome???
Alternativa je zakon o sportu, potpuna privatizacija kluba, jer ako ovi nstave ovako ukupni dug će biti veći od vrijednosti imovine kluba.
Nakon privatizacije, potpuna reorganizacija, profesionalizacija svih segmenata kluba
Nakon privatizacije, potpuna reorganizacija, profesionalizacija svih segmenata kluba
- dubioza144
- Kontakt:
Anceloti je slab ne da nije okreno 3 0 protiv Arsenala nego je i u drugoj tekmi izgubio dok je Coric drugu pobijedio
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Nije ni coricevo maslo za ramazana. I on je namazan, cuj ponudio ostavku, pa eto prihvate, ne prihvate. Kad hoces da napustis, ostavka se daje i to je to. Coric je demagog, meni on izgleda kao da ga nije briga, da je tu usput, rezignirano mi djeluje
Nesto je puklo opasno u ekipi na polusezoni, koja relacija i oko cega ne znam. Uglavnom mi se dobro patimo u ovoj polisezoni, nismo sastavili dvije dobre utakmice i realno smo imali puno vise srece nego znanja.
Sudeci po ovim fin izvjestajima, para izgleda nema, sad je li istina da plate kasne i sve to, ne znam. Ova ekipa nije toliko losa, nesto drugo se desava.
Nesto je puklo opasno u ekipi na polusezoni, koja relacija i oko cega ne znam. Uglavnom mi se dobro patimo u ovoj polisezoni, nismo sastavili dvije dobre utakmice i realno smo imali puno vise srece nego znanja.
Sudeci po ovim fin izvjestajima, para izgleda nema, sad je li istina da plate kasne i sve to, ne znam. Ova ekipa nije toliko losa, nesto drugo se desava.
-
- Kontakt:
Mislim da znam razvoj situacije u narednom periodu. Ide aktiviranje broja da se isplate svi reprogrami i raskinu ugovori i onda ide period stabilizacije.
Gdje je i sta radi Elvir Rahimic
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Mozda nisi skontao ali Coric ne zeli da ide nego je ispao covjek i dao svoj mandat na razmatranje ako neko misli da se ovo desava zbog njega sto je skroz pravedno s njegove strane.maherdoo je napisao/la: ↑20 apr 2025, 10:13Nije ni coricevo maslo za ramazana. I on je namazan, cuj ponudio ostavku, pa eto prihvate, ne prihvate. Kad hoces da napustis, ostavka se daje i to je to. Coric je demagog, meni on izgleda kao da ga nije briga, da je tu usput, rezignirano mi djeluje
Moju podrsku ima, dosta je tjeranja trenera preko kojekakvih kanala iz naseg kluba. Dobro ustimani recept jos od kad je korona bila, samo smjenjujemo trenere.
Pa jesu bare bare njih dvojica al kontam Ancelotti je ipak vodio neke europske klubove i najrealnije je da nam on moze pomoci sa ovim sastavom, sta je Coric vodio samo "seoske" ekipe i doveo nas na mjesto na kojem realno i trebamo biti, uz malo bolje zalaganje igraca mogli smo bar bolje u kupu odigrati ali npr eto da je Ancelotti na klupi, znas kako bi on Boljevice upregnuo, ma na rukama bi trcao a nogama bi mahao kad pogrijesidubioza144 je napisao/la: ↑20 apr 2025, 10:09Anceloti je slab ne da nije okreno 3 0 protiv Arsenala nego je i u drugoj tekmi izgubio dok je Coric drugu pobijedio
Koliko sam cuo, potpisuje neke mlade igrace da sljedece godine nemamo problem sa u21, sto, jel to imas nekog igraca za preporuciti ili ces da se ofiras sa postovima kao i ranije?
Na kraju sezone vrlo izvjesno covjek ide iz kluba, ocekujem tvoju ekspertizu da dostavis na adresu Bulevar Ivice Osima 27 sa svim igracima koje moramo dovesti koji se uklapaju u budzet i stil igre koji zelimo igrati.
- dubioza144
- Kontakt:
Generale nas ti pucas u civila gledaj nas u oci kad nas ostavljas ostavljaaas
Mora da ide zato sto je fantastican posao odradio, i vidim da nisi upucen pa samo da ti javim da on nema nikakve veze sa dovodjenjem mladog tuzlakaOrvel je napisao/la: ↑20 apr 2025, 10:45Koliko sam cuo, potpisuje neke mlade igrace da sljedece godine nemamo problem sa u21, sto, jel to imas nekog igraca za preporuciti ili ces da se ofiras sa postovima kao i ranije?
Na kraju sezone vrlo izvjesno covjek ide iz kluba, ocekujem tvoju ekspertizu da dostavis na adresu Bulevar Ivice Osima 27 sa svim igracima koje moramo dovesti koji se uklapaju u budzet i stil igre koji zelimo igrati.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
- dubioza144
- Kontakt:
Kako nema ako su oba iz tuzlanskog kantonairfo je napisao/la: ↑20 apr 2025, 10:48Mora da ide zato sto je fantastican posao odradio, i vidim da nisi upucen pa samo da ti javim da on nema nikakve veze sa dovodjenjem mladog tuzlakaOrvel je napisao/la: ↑20 apr 2025, 10:45Koliko sam cuo, potpisuje neke mlade igrace da sljedece godine nemamo problem sa u21, sto, jel to imas nekog igraca za preporuciti ili ces da se ofiras sa postovima kao i ranije?
- Riquelme1921
- Kontakt:
Trebali smo mu dati otkaz još nakon Sloge.
Sada nam ostaju slobodni Low, Ten Hag i Xavi. Ipak mislim da bi najbolja opcija bio Xavi.
Sa Lowom bi vjerovatno osvojili kup ali smatram da je Xavi projekat za budućnost te da bi bio važna karika u razvijanju Foče i Šukilovića.
Treba mu samo pokazati koji su dijelovi Trebevića, Bjelašnice i Igmana očišćeni od mina da ne bi fakat izginuli na treningu.
Grupa iznad svakog pojedinca.
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
maherdoo je napisao/la: ↑20 apr 2025, 10:13Nije ni coricevo maslo za ramazana. I on je namazan, cuj ponudio ostavku, pa eto prihvate, ne prihvate. Kad hoces da napustis, ostavka se daje i to je to. Coric je demagog, meni on izgleda kao da ga nije briga, da je tu usput, rezignirano mi djeluje
Buraz kako ekipa nije losa ? Ne znam gdje ti vidis ekipu ovde, nekima se samo posrecilo da odigraju neku dobru utakmicu, ovde igraca za nas klub nema, kad ti najstariji pokazuje borbenost i trku.
Galic imao neke dobre utakmice, ali imao je vise losih
Markovic ? Na sve izgleda al na fudbalera jok
Stoperi? Karamarko i moze proci, Sukilovic? Bukvalno za 2lige
Boljevic propao zadnje utakmice, ne moze celofan probiti
Dangubic odigra jednu dobro onda 3 lose ?
Karjasevic? Kakav je to kocijas mila majko, ne zna osnovne elemente fudbale
Cvetanovski se ubio za klupe, da uleti 10-15min
To sto smo mi cetrvrti na tabeli, znaci samo da su ostali ispod nas prelosi. Mi ne mozemo gola zabiti kako treba ekipama koje se nalaze na prve tri pozicije , bukvalno !!!
Kako nemas losu ekipu?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.