Nail for Real je napisao/la:Marcelo nikada nije igrao krilo

. I u Fluminenseu je bio bek. Dosao u Real, ponovo bek. Ofanzivni doduse.
Igra dobro na krilu? Najbolje partije odigrao na krilu? Pa odigrao je protiv Tottenhama, protiv Atletica i malo protiv Lyona. Mislim da nije dobro odigrao protiv Tottenhama. Lose pokriva prostor, driblinzi mu nijesu ucinkoviti bili, mnogo puta se spetljao. Ne znam kako je to dobra igra. U akcijama ucestvovao nije mnogo. Protiv Atletica je bio maltene nevidljiv. Ne znam sta je tu dobro uradio. Napisi ako si primijetio nesto. Protiv Lyona usao malo (lijevo krilo), pokusao neki dribling da izvede(kao sto sam rekao, los mu je dribling na krilu, cesto zna da upropasti akciju), pogrijesio, napravio faul. Iz toga faula smo primili gol.
Ne znam zbog cega je odigrao dobro na krilu.
El Clasico, puno ce znaciti za samopouzdanje ekipe, i tu trebamo izvuci barem remi. Dakle, trazi se odlicna partija, a ne da ja sad strepim hoce li Albiol imati los dan ili ne. A imao ih je cesto.
Arbeloa odigra korektno uvijek, u defanzivi naravno.
Da Marcelo je polusezonu 2009 odradio kao lijevi krilo
doveden je kao bek,tacno...
ali nisam samo govori za jednu utakmicu,tada(2009 je bio man of the macht dosta utakmica,upravo kao lijevo krilo)
Juce

pa malo ko je dobro odigrao,da se istakao...takva je utakmica bila gdje nismo uopste napadali i gdje su vecina lopti isla prema nazad,glavno je bilo ne primiti gol a on je dosta pomagao Arbeloi da se to i desi...Lenon je imao 1,mozda 2 znacajna kontakta sa loptom...
Ako cemo suditi po jednoj utakmici da ja stavim prosli El Clasiko?
ili ono silovanja Navasa ili Perotia prosle godine
Ove godine(da se ponovim,mada sam ti vec tamo napisao) nije samo Marcelo se popravio,nego cijela ekipa igra mnogo zrelije,svi pomazu odbrani svi se brane i to izgleda kao ekipa,samim tim i Marcelu je mnogo lakse..a opet znamo koliko ga je puta izvlacio Carvaljo u odbrani i ove godine...
nije on meni za beka,bar protiv barce jos nije...jer i dalje on ne moze efikasno zaustaviti bilo koje iole kvalitetnije krilo...
A za El Clasiko...koliko god pricali da je svaki bitan podjednako znamo da nije i da ce se prvi vrlo brzo zaboraviti(posebno ako izgubimo) ali kao sto kazes to je za samopuzdanje i u svakom slucaju neko se treba napucati istim...
sad Albiol,Garay ili Marcelo vidjet cemo..
ali sam veci skeptik oko Marcela kao lijevog beka nego Albiola kao stopera.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.