nije 200% bolji, to ti kazem ja kao neutralac, ali ako nastavi da igra dobro, mozda i bude prvi izbor na desnoj straniJest 100% bolji
Reprezentacija Italije
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Reprezentacija Italije
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
ne pričaj gluposti. abate je trenutno najbolji od svih italijana na svojoj poziciji. čovjek je čuvao cristiana ronalda, etto-a i to prilično uspješno. mnogo je napredovao zadnju sezonu. to što nije pozvan u reprezentaciju nije ništa novo. pristrasnost selektora italije prije svega lippija zadnjih godina (cassano, balotelli itd) je prije svega dovela italiju na niske grane. maggio jeste dobar bek ali mislim da nije bolji od abatea. uostalom maggio je imao veliku reputaciju i prije nego je došao u napoli a nije je nikad opravdao.Puma je napisao/la:nije nista bolji od trenutnih, pogotovo nije bolji od Maggia, ali mogao bi dobiti poziv, nije los igrac, napreduje
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- sarajlija89
- Kontakt:
Maggio je tek kod Mazzaria, u Napoliju, postao bek..u Dori je bio krilo..
A ko je gledo Italija-Slovenija..vidio je onaj fantastican klizeci start..kada je spasio cist gol,jer je frajer isao 1 na 1...znantno je napredovao i u odbrani..
Tu su negdje...ni jedan ni drugi nisu wc bekovi
A ko je gledo Italija-Slovenija..vidio je onaj fantastican klizeci start..kada je spasio cist gol,jer je frajer isao 1 na 1...znantno je napredovao i u odbrani..
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- JuveSissoko
- Kontakt:
jbeno je kad je Italija spala da bira izmedju Abatea i Maggia, al eto, nadam se napretku obojice, al ... lijepa stara vremena

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Vi mozete imati svoje misljenje, ja imam svoje. A moje je da je Maggio desni bek broj 1. u Italiji. Cuj Abate cuvao Ronalda, pa znas li sta je tom istom Ronaldu radio 18-godisnji Santon ?
Maggio je glavni !
Maggio je glavni !
Call the coroner!
znači maggio se dokazao protiv janeza a to što se abate dokazao protiv jednog etto-a i cristiana ronalda je isto? uostalom abate je mlađi i ima šanse da napreduje dok je maggio dosegao vrhunac.sarajlija89 je napisao/la:Maggio je tek kod Mazzaria,u Napoliju, postao bek..u Dori je bio krilo..
to da nisu wc bekovi se slažem.
eh da jedan od te dvojice igra u juventusu dizali bi ga u nebesa.JuveSissoko je napisao/la:jbeno je kad je Italija spala da bira izmedju Abatea i Maggia, al eto, nadam se napretku obojice, al ... lijepa stara vremena![]()
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- sarajlija89
- Kontakt:
Santon je eventualno igrac, od kojeg bi nesto moglo biti na toj poziciji,jos uvijek..ostalo..tu i tamo...
Nekad je onaj Raggi slovio za potencijalno dobrog desnog beka..al izgubi se..
Talijani su stvarno deficitarni i na poziciji desnog,ali i lijevog beka...
Nekad je onaj Raggi slovio za potencijalno dobrog desnog beka..al izgubi se..
Talijani su stvarno deficitarni i na poziciji desnog,ali i lijevog beka...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
santon je pokazao ogroman potencijal ali pošto je veoma mlad krenuo je krivim smjerom, loše društvo izlasci učinili su svoje. kako stvari stoje još jedan propali talenat. džaba mu sve ako neće da se znoji i uči.
btw zambrotta je stigao u juve sa nekih 23. godine i lippi ga je 'konvertovao' u beka iako je igrao po krilu. bekovi su posebno osjetljive pozicije u timu tako da igrači stasaju u kasnijoj dobi u odnosu na ostale igrače. dobar primjer je i maicon.
btw zambrotta je stigao u juve sa nekih 23. godine i lippi ga je 'konvertovao' u beka iako je igrao po krilu. bekovi su posebno osjetljive pozicije u timu tako da igrači stasaju u kasnijoj dobi u odnosu na ostale igrače. dobar primjer je i maicon.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- JuveSissoko
- Kontakt:
baresi#6 je napisao/la:znači maggio se dokazao protiv janeza a to što se abate dokazao protiv jednog etto-a i cristiana ronalda je isto? uostalom abate je mlađi i ima šanse da napreduje dok je maggio dosegao vrhunac.sarajlija89 je napisao/la:Maggio je tek kod Mazzaria,u Napoliju, postao bek..u Dori je bio krilo..
to da nisu wc bekovi se slažem.
eh da jedan od te dvojice igra u juventusu dizali bi ga u nebesa.JuveSissoko je napisao/la:jbeno je kad je Italija spala da bira izmedju Abatea i Maggia, al eto, nadam se napretku obojice, al ... lijepa stara vremena![]()

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
pa nije to onda pošteno. isto sad da ja poredim chiellinija sa npr. thuramom ili nestom i kažem on nije dobar ko njih dvojica ili poredim santona sa maldinijem i sl. vrijeme će pokazati. primjerice, maicon kad je imao 24 godine ko abate nije bio poznat i nije pružao vrhunske partije. što se maggia tiče kvalitetan je igrač ali je i 82. godište tako i da ako napreduje neće mnogo dok je abate još mlad i mogao bi napredovati. i da ostane ovakav solidan je bek, brz je ima finu tehniku, naučio je i da se brani još malo iskustva i bit će klasa. ova je generacija italijana bila vrhunska i proći će sigurno još dosta vremena dok se ne skupi opet takav kolektiv ali je očigledno da i mediji u italiji na ovu mladu reprezentaciju italije stavljaju preveliki teret i nepotrebno je poređivaju, npr. aquilani-totti i sl.
indaj malo obrazloži po čemu je maggio bolji od abatea?
naravno da imaš pravo na mišljenje a ja se sa tim mišljenjem ne slažem. i znam da je santon odlično čuvao u onoj jednoj utakmici pod mourinhom ronalda ali ponavljam opet bez rada i znoja i želje za učenjem sav je talenat uzalud. santon je izgleda propali igrač i kako sad igra to je jedna katastrofa.Puma je napisao/la:Vi mozete imati svoje misljenje, ja imam svoje. A moje je da je Maggio desni bek broj 1. u Italiji. Cuj Abate cuvao Ronalda, pa znas li sta je tom istom Ronaldu radio 18-godisnji Santon ?
Maggio je glavni !
indaj malo obrazloži po čemu je maggio bolji od abatea?
Zadnja izmjena: baresi#6, dana/u 14 apr 2011, 19:08, ukupno mijenjano 2 puta.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- JuveSissoko
- Kontakt:
ma ja samo pamtim bolje selekcije Italije, dakle prvi fudbal koji sam gledao i zavolio, pa mi je cudno ovo sto sad gledam,jbga navikli me na vrhunski fudbal, sada je onako kako jeste, Abate je taj koji je dobar i zasluzuje da igra za reprezentaciju, al ja imam pravo da ih nako iz dosade,poredim i tugujem malo, jbga kao sto rekoh, navikli me i razmazili 94 god, 98, 2000, a tek 2006-te, jbga

baresi#6 je napisao/la:pa nije to onda pošteno. isto sad da ja poredim chiellinija sa npr. thuramom ili nestom i kažem on nije dobar ko njih dvojica ili poredim santona sa maldinijem i sl. vrijeme će pokazati. primjerice, maicon kad je imao 24 godine ko abate nije bio poznat i nije pružao vrhunske partije. što se maggia tiče kvalitetan je igrač ali je i 82. godište tako i da ako napreduje neće mnogo dok je abate još mlad i mogao bi napredovati. i da ostane ovakav solidan je bek, brz je ima finu tehniku, naučio je i da se brani još malo iskustva i bit će klasa. ova je generacija italijana bila vrhunska i proći će sigurno još dosta vremena dok se ne skupi opet takav kolektiv ali je očigledno da i mediji u italiji na ovu mladu reprezentaciju italije stavljaju preveliki teret i nepotrebno je poređivaju, npr. aquilani-totti i sl.
Maggio je bolji u oba smera od Abatea.
I Abate je bio krilo i tek od nedavno igra beka.
Slazem se da moze da napreduje vise, ali isto tako ne verujem da ce ikada biti WC bek.
Nema tehniku i centarsut za tako nesto, a nije ni jak u situacijama kad se nadje pred golom.
[youtube][/youtube]
e jesi me sad uvjerio stavio si yt klip pa svaki igrač na yt izgleda ko messi 

Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Ne. Samo sam stavio klipcic sa Maggiom u ulozi strelca, da se vidi kako je opasan u 16 metara.baresi#6 je napisao/la:e jesi me sad uvjerio stavio si yt klip pa svaki igrač na yt izgleda ko messi
Mislim da smo otisli malo predaleko sa ovom prepirkom Maggio-Abate
Maggio je bek bas onakav kakve ja volim, znaci jak, stamen, beskompromisan, a pritom dobar i naprijed i pozadi, po meni trenutno bolji i kompletniji igrac i bek
nek sadasnjost pripadne Maggiu, a u buducnosti nek se za tu poziciju bore Abate, Santon ili cak mozda neko treci ?

Maggio je bek bas onakav kakve ja volim, znaci jak, stamen, beskompromisan, a pritom dobar i naprijed i pozadi, po meni trenutno bolji i kompletniji igrac i bek
nek sadasnjost pripadne Maggiu, a u buducnosti nek se za tu poziciju bore Abate, Santon ili cak mozda neko treci ?
Call the coroner!
Maggio je veliki navijac Intera.Puma je napisao/la:Mislim da smo otisli malo predaleko sa ovom prepirkom Maggio-Abate![]()

Tvoje misljenje je posledica ostrascenosti.

Salim se. Potpisujem.
P.S. Dal je Dzenan prezivio jucerasnji dan? Tesko.

Pristasnost
ja evo tek sad saznadoh da je Maggio ustvari interista...pa ja znao sam ja da je on bistar momak
sto se tice Dzenana, vjerujem da je ziv...nadam se

ja evo tek sad saznadoh da je Maggio ustvari interista...pa ja znao sam ja da je on bistar momak

sto se tice Dzenana, vjerujem da je ziv...nadam se

Call the coroner!
s obzirom da i sad u napoliju igra krilo ko što je i u sampdoriji a samo po potrebi klasičnog beka i ne čudi. abate rijetko potiže golove, dok je bio u torinu možda je dao poneki dok je igrao krilo.MaGiCa je napisao/la:Ne. Samo sam stavio klipcic sa Maggiom u ulozi strelca, da se vidi kako je opasan u 16 metara.baresi#6 je napisao/la:e jesi me sad uvjerio stavio si yt klip pa svaki igrač na yt izgleda ko messi
vidjet ćemo veoma brzo kome hoće li prandeli abateu dati priliku i ko će se bolje pokazati.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Maggio nije krilo. On je spoljni u arhaicnoj 3-5-2 kuju igra Mazzarri.baresi#6 je napisao/la:s obzirom da i sad u napoliju igra krilo ko što je i u sampdoriji a samo po potrebi klasičnog beka i ne čudi. abate rijetko potiže golove, dok je bio u torinu možda je dao poneki dok je igrao krilo.MaGiCa je napisao/la:Ne. Samo sam stavio klipcic sa Maggiom u ulozi strelca, da se vidi kako je opasan u 16 metara.baresi#6 je napisao/la:e jesi me sad uvjerio stavio si yt klip pa svaki igrač na yt izgleda ko messi
vidjet ćemo veoma brzo kome hoće li prandeli abateu dati priliku i ko će se bolje pokazati.
Dakle kao Cafu na SP2002.
@Nevjernik
Milan je birao 2008. izmedju Maggia i Zambrotte i izabrao je Zambrottu. Iste su pare bile u pitanju (8-9mE).
Jbga, oni vole "sampione". Zambrotta je veliki navijac Milana, koliko je meni poznato.

@Magicama znam da nije klasično krilo ali eto tako to ja zovem. tu formaciju je forsirao i zacheroni kad je s milanom osvojio scudetto ali i sa juventusom ali bez uspjeha ovaj puta. otto barić također voli ovu formaciju a i stari lisac steve mclaren je dobio nogu jer englezi nisu bili zadovoljni tom formacijom i učinkom
što se maggia tiče mislim da nisu birali milanesi nego je napoli bio brži, moguce da griješim. sjećam se da sam baš bio iznenađen kad je maggio potpisao za napoli jer sam očekivao da će u milan jer se radi o veoma dobrom igraču. bila je tad zajebancija da ako dođe u milan dat će mu broj 5 pa bi bio 5 maggio, navijači intera znaju o čemu se radi

što se maggia tiče mislim da nisu birali milanesi nego je napoli bio brži, moguce da griješim. sjećam se da sam baš bio iznenađen kad je maggio potpisao za napoli jer sam očekivao da će u milan jer se radi o veoma dobrom igraču. bila je tad zajebancija da ako dođe u milan dat će mu broj 5 pa bi bio 5 maggio, navijači intera znaju o čemu se radi

Zadnja izmjena: baresi#6, dana/u 14 apr 2011, 20:45, ukupno mijenjano 1 put.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.