hahaha pa dobro mi ista igdje imamo i ikako funkcionisemoNeutral je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:48Ministarstva kantonalnatuzlak1987 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:20Moj kolega u firmi radi 8 sati na papiru ali je tu jer moze izaci kada hoce, a moze i da ne dodje. I onda dodje bude 2 sata i nestane, ode radi neka vjestacenja i predaje vanredno po fakultetima. Radi 3-4 posla u 8 sati. Tako mozes ako si nasao firmu gdje te niko ne prati i ako ti je radno mjesto takvo da niko nece ni primjetiti i da te nema 5 dana.
Potpisu se u 7:55, odu kuci, vrate se u 15, potpisu se u 15:30 i idu kuci![]()
Naravno ne svaki dan, ali vecinu. Jedino ponedjeljkom rade nesto, da nisam dozivio isto, ne bih vjerovao, pretpostavljao sam ali eto, covjek se potajno nadao da nije tako.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
- ASD
- Kontakt:
Državna firma da pogodim.tuzlak1987 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:20Moj kolega u firmi radi 8 sati na papiru ali je tu jer moze izaci kada hoce, a moze i da ne dodje. I onda dodje bude 2 sata i nestane, ode radi neka vjestacenja i predaje vanredno po fakultetima. Radi 3-4 posla u 8 sati. Tako mozes ako si nasao firmu gdje te niko ne prati i ako ti je radno mjesto takvo da niko nece ni primjetiti i da te nema 5 dana.
Kantonalna ministarstva su raj za neradniketiketoke je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:55hahaha pa dobro mi ista igdje imamo i ikako funkcionisemoNeutral je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:48Ministarstva kantonalnatuzlak1987 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 23:20Moj kolega u firmi radi 8 sati na papiru ali je tu jer moze izaci kada hoce, a moze i da ne dodje. I onda dodje bude 2 sata i nestane, ode radi neka vjestacenja i predaje vanredno po fakultetima. Radi 3-4 posla u 8 sati. Tako mozes ako si nasao firmu gdje te niko ne prati i ako ti je radno mjesto takvo da niko nece ni primjetiti i da te nema 5 dana.
Potpisu se u 7:55, odu kuci, vrate se u 15, potpisu se u 15:30 i idu kuci![]()
Naravno ne svaki dan, ali vecinu. Jedino ponedjeljkom rade nesto, da nisam dozivio isto, ne bih vjerovao, pretpostavljao sam ali eto, covjek se potajno nadao da nije tako.

Federalna tu i tamo
Drzavna su ozbiljna, i to zavisno gdje radis.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 14 apr 2025, 02:05, ukupno mijenjano 2 puta.
- PrinceBobby18
- Kontakt:
Najjace kad ti neko kaze, polozi to i konkurs ide, uplatis cetiri stoje za ispit (plus dodaci, ispit u drugom gradu, gorivo, hrana i sl, 500KM sve), koji je pretezak jer ga nema polozeno pet ljudi u gradu od 100.000+ stanovnika i onda izadje konkurs namjesten za nekog drugog dok ti jos cekas da izadjes na taj ispit.
Desilo se, smijem se
Desilo se, smijem se

Ja bas i ne znam nekog da radi dva posla. Sto se tice te voznje, bas jedan od najvecih razloga je to bio zasto sam promjenio posao. Od mozda 2020 do 2024, deveti mjesec radio sam dva dana u officu, ostalo od kuce. 9 sati dnevno, svaki drugi petak slobodan. Onda nam rekli da se vratimo nazad u office, ono full time. Meni je trebalo oko sat vremena u jednom pravcu.tiketoke je napisao/la: ↑13 apr 2025, 22:48Dobri moji Jenki , nije mi jasno kako je tamo fizički izvodivo da ljudi rade dva posla , a često čujem to sto od dijaspore sto ovako na youtube. Jedino nekim nenormalnim tempom gdje crkneš.soko je napisao/la: ↑12 apr 2025, 17:53Ovi su odrasli vani. Ja eto nisam takav, ako je nesto bolje, bolje je.
Ja sam njima napravio blind taste i pobjedila ova iz oregona.
Isto sam pravio raji blind taste za colu, americka, iz meksika, pepsi. Ovaj jedan citav zivot pije colu, kao kola bolja i ispade covjek voli pepsi.![]()
U Bosni koja nije natrpana stanovništvom izgubiš jedno 2 sata u odlasku i dolasku na posao , pa se vise ne radi od 7 do 3 , nego bome se rukaju devetke , desetke,a nerijetko i 12ke. I kako u tim uslovima kad od 24 sata izgubis 14 raditi i drugi posao (mislim ovdje i nema tih mogucnosti hipotetički govorim, prvo sto je legalno ja mislim zakonski nemoguce imati dva poslodavca , onda ovdje jos uvijek vrijedi komunizam gdje niko nece da radis 4h nego 8 itd )
Usporedimo to sa USA gdje su milionski gradovi ,još više vremena izgubiš u vožnji itd , i ljudi stizu imati dva posla.
Ne znam jedino ako se misli da jednom sedmično odeš negdje 4 sata pa da se to broji kao drugi posao.
Ovaj novi posao, neki 25 minuta, 2-3 puta sedmicno radim od kuce.
- VensanKasel
- Kontakt:
Meni posao dvije minute od kuće , nenadyebivo zadovoljstvo .soko je napisao/la: ↑14 apr 2025, 14:22Ja bas i ne znam nekog da radi dva posla. Sto se tice te voznje, bas jedan od najvecih razloga je to bio zasto sam promjenio posao. Od mozda 2020 do 2024, deveti mjesec radio sam dva dana u officu, ostalo od kuce. 9 sati dnevno, svaki drugi petak slobodan. Onda nam rekli da se vratimo nazad u office, ono full time. Meni je trebalo oko sat vremena u jednom pravcu.tiketoke je napisao/la: ↑13 apr 2025, 22:48Dobri moji Jenki , nije mi jasno kako je tamo fizički izvodivo da ljudi rade dva posla , a često čujem to sto od dijaspore sto ovako na youtube. Jedino nekim nenormalnim tempom gdje crkneš.soko je napisao/la: ↑12 apr 2025, 17:53
Ovi su odrasli vani. Ja eto nisam takav, ako je nesto bolje, bolje je.
Ja sam njima napravio blind taste i pobjedila ova iz oregona.
Isto sam pravio raji blind taste za colu, americka, iz meksika, pepsi. Ovaj jedan citav zivot pije colu, kao kola bolja i ispade covjek voli pepsi.![]()
U Bosni koja nije natrpana stanovništvom izgubiš jedno 2 sata u odlasku i dolasku na posao , pa se vise ne radi od 7 do 3 , nego bome se rukaju devetke , desetke,a nerijetko i 12ke. I kako u tim uslovima kad od 24 sata izgubis 14 raditi i drugi posao (mislim ovdje i nema tih mogucnosti hipotetički govorim, prvo sto je legalno ja mislim zakonski nemoguce imati dva poslodavca , onda ovdje jos uvijek vrijedi komunizam gdje niko nece da radis 4h nego 8 itd )
Usporedimo to sa USA gdje su milionski gradovi ,još više vremena izgubiš u vožnji itd , i ljudi stizu imati dva posla.
Ne znam jedino ako se misli da jednom sedmično odeš negdje 4 sata pa da se to broji kao drugi posao.
Ovaj novi posao, neki 25 minuta, 2-3 puta sedmicno radim od kuce.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Home office je najbolja stvar koja postoji. Radio ga par mjeseci, nazalost se morao vratiti u kancelariju, katastrofa, dok se spremis, odes, pa povratak, guzva, Mostar se po pitanju putnih komunikacija raspada, posebno ljeti kad dijaspora i turisti navale. Od vecih gradova definitivno najgori po tom pitanju.
Trenutno kilometarska guzva zbog radova koji traju preko mjesec dana, a u pitanju su manji radovi
(traffic na google maps pa pogledajte sami).
Kuce metar od glavnog magistralnog puta, to samo u BiH ima.
Trenutno kilometarska guzva zbog radova koji traju preko mjesec dana, a u pitanju su manji radovi

Kuce metar od glavnog magistralnog puta, to samo u BiH ima.
- kraljttbvb
- Kontakt:
I meni je 5 minuta, ima 300-400 metara za prohodati.VensanKasel je napisao/la: ↑14 apr 2025, 14:28Meni posao dvije minute od kuće , nenadyebivo zadovoljstvo .
Kad pada kisa, idem autom

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Hibridno je najbolje.
Recimo, mjesec WFH i dvije sedmice WFO.
Zavisi gdje ti je kancelarija. Ja već tri godine radim od kuće i ne bih imao ni najmanji problem preći u kancelariju koja je unutar 20ak pješke ili prevozom. Čisto jer je bolja separacija kuće i posla, i ne bih nosio kući posao, ili razvlačio jer znam da sam kući i mogu uraditi i navečer itd.MarcoBorriello je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:05Hibridno je najbolje.
Sve iznad 20-30ak minuta po smjeru, a često je u većem gradu i više od toga, je ozbiljno gubljenje vremena svakodnevno. Išao sam u Zagrebu 45 do posla, i satak nazad, bukvalno ti ode dan.
Jabroni je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:21Zavisi gdje ti je kancelarija. Ja već tri godine radim od kuće i ne bih imao ni najmanji problem preći u kancelariju koja je unutar 20ak pješke ili prevozom. Čisto jer je bolja separacija kuće i posla, i ne bih nosio kući posao, ili razvlačio jer znam da sam kući i mogu uraditi i navečer itd.MarcoBorriello je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:05Hibridno je najbolje.
Sve iznad 20-30ak minuta po smjeru, a često je u većem gradu i više od toga, je ozbiljno gubljenje vremena svakodnevno. Išao sam u Zagrebu 45 do posla, i satak nazad, bukvalno ti ode dan.

Meni 82 kilometra u jednom pravcu. Jednom sam računo koliko vremena provedem vozeći, bolje da nisam....
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Pa dobro ti nisi u Sarajevu. Ostale gradove BiH mozes komplet obici pjeske za 15min.kraljttbvb je napisao/la: ↑14 apr 2025, 14:59I meni je 5 minuta, ima 300-400 metara za prohodati.VensanKasel je napisao/la: ↑14 apr 2025, 14:28Meni posao dvije minute od kuće , nenadyebivo zadovoljstvo .
Kad pada kisa, idem autom![]()

Al tebi je to dio posla. Ides ljudima raditi.alemsa je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:32Jabroni je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:21Zavisi gdje ti je kancelarija. Ja već tri godine radim od kuće i ne bih imao ni najmanji problem preći u kancelariju koja je unutar 20ak pješke ili prevozom. Čisto jer je bolja separacija kuće i posla, i ne bih nosio kući posao, ili razvlačio jer znam da sam kući i mogu uraditi i navečer itd.MarcoBorriello je napisao/la: ↑14 apr 2025, 15:05Hibridno je najbolje.
Sve iznad 20-30ak minuta po smjeru, a često je u većem gradu i više od toga, je ozbiljno gubljenje vremena svakodnevno. Išao sam u Zagrebu 45 do posla, i satak nazad, bukvalno ti ode dan.Kako bi kao ja danas![]()
Isao sam ja u Singapur proslo ljeto na meeting.
Letio 9 sati do Amsterdama, 8 sati layover, 14 sati od Ams do Singapura. Bio tamo nepuna dva dana i hajmo nazad Ne znam da sam ikad vise umoran bio. Sj,eb
Slicno mi je bio prvi posao sto sam imao. Odem kuci za rucak, spavam pola sata i nazad.VensanKasel je napisao/la: ↑14 apr 2025, 14:28
Meni posao dvije minute od kuće , nenadyebivo zadovoljstvo .
Ovo sad je dobro dok mogu raditi kuci. Probudim se kafa, dodjem sebi onda upalim laptop i laganice.
Jebga preko 3 milje za 2-3 dana posla+$100 po danu za gorivo, isao bi pjeske
Nego @tik ti sto rade drugi posao ti je obicno voze korpu, ili u nekom baru kuha piletinu od 5 do 10. Jebga Amerika te od malih nogu uci da je rad glavni, i bogati salju djecu da guraju kolica po supermarketima ili u McDonald's da rade dok su u srednjoj skoli. I sta ces kad steknes naviku od 15-16e godine da ti je dan ispunjen obavezama, u skoli si do 2:25 pa od 4 do 8-10 radis. Rad ti postane dio identiteta.

Nego @tik ti sto rade drugi posao ti je obicno voze korpu, ili u nekom baru kuha piletinu od 5 do 10. Jebga Amerika te od malih nogu uci da je rad glavni, i bogati salju djecu da guraju kolica po supermarketima ili u McDonald's da rade dok su u srednjoj skoli. I sta ces kad steknes naviku od 15-16e godine da ti je dan ispunjen obavezama, u skoli si do 2:25 pa od 4 do 8-10 radis. Rad ti postane dio identiteta.
Srecom kancelarija mi je 10 minuta autom i nadjem parking, a kuci ne mogu raditi. Da nije gledao bih da promjenim posao. I kad sam kuci sve kontam sad cu film odgledat i odigrat igricu, ne mogu se psihicki presaltat na posao nema sanse.
Svaka cast ljudima koji vozare dva sata dnevno. Jedno smo imali klijenta iz Sao Paula, kazu da je bilo perioda kad na posao idu dva sata u jednom smjeru, takve su guzve, strasno kaze.
Svaka cast ljudima koji vozare dva sata dnevno. Jedno smo imali klijenta iz Sao Paula, kazu da je bilo perioda kad na posao idu dva sata u jednom smjeru, takve su guzve, strasno kaze.