Taman ta jačina, mada neki vole jaču kad je u pitanju jabuka, kruška, džanarika...
Pretežno vi Srbi volite jaču i obojenu, da ne bude bistra. Ili neko bilje ubacite ili je do drvene kace gdje lagerujete.

Jabuku sam pekao samo par puta ( kad je prerodila i bilo previše soka i pekmeza, pa daj da probamo da ne propadne).
Odbijalo me to što su "znalci" govorili da je teško ispeći, lako zagori, malo baca itd itd.
Srećom, kazan kojim sam pekao je imao ugrađen motorić koji je okretao kominu non-stop, te sam tu bio pošteđen rizika.
Nisam se nikad u potpunosti navikao na jabuku ( ipak mi je šljiva omiljena) ali ko god je probao ostao je oduševljen.
Čak ne traži ni meze, možeš je kao viski pijuckati.
Ipak mislim da je šljiva najbolja za poguzije, koji suhu neće popiti ni kad nazdravljaju.
