Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- superFrankie
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ma textbook Trunpov potez, napravi problem kojeg nije bilo, i onda “rijesi” taj problem, pa se kasnije hvali sa tim. Samo mi je fascinantno kako ljudi i dalje padaju na to
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ja nisam nigdje ni rekao da je lako dokazati, rekao sam da je za zatvora - zbog čega se u suštini (market manipulation), a pogotovo u ovoj razmjeri, u SAD-u ide u zatvor.alemsa je napisao/la: ↑10 apr 2025, 14:43Sve je to istina sto si rekao, osvrcem se samo na to sto si rekao da je to za zatvora, i naveo tweet kao dokaz toga. Jeste za zatvora ako mozes dokazati namjeru, s tim tweetom ne mozes dokazati namjeru, svaki poluadvokat bi ga lahko odbranio ako je to jedini dokaz u dokazivanju namjere.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
- Kontakt:
Trump jedino nije u zatvoru zbog toga što u Americi postoji zakon da predsjednici ne mogu ići u zatvor. Da nije pobijedio na izborima, bio bi u zatvoru. A u ova dva mjeseca je prekršio milion zakona od nelegalnih deportacija, zadržavanja ljudi, nelegalnih masovnih otpuštanja, do manipulacije marketom i nelegalnih tarifa. I to nije nagađanje, američki sudovi su donijeli presude da se dosta ljudi vrati na posao jer su nelegalno otpušteni, donijeli su odluku da se pojedini američki građani koji su deportovani nelegalno vrate u SAD. Primjer onog brice ili frizera, šta je već, što su ga nelegalno deportovali u El Salvador, gdje je u zatvoru sa najgorim kriminalcima. Sud donio odluku da čovjek nije ništa uradio i da je nelegalno deportovan.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Nije pitanje podržava li strani faktor BiH već podržava li BiH strani faktor. Donijeli su zakon kojim će se moći zaobilaziti sankcije. Izvinuli su se Čoviću što su donijeli zakon o južnoj interkonekciji kojim se plinovodom upravlja iz Sarajeva, okrivili strani faktor da ih je prisilio. Preostaje da prihvate da su za sve krivi Šmitovi zakoni, kao što kažu iz RS, da se i njih odreknu.
Inače, overthinking i overanalyzing se piše sastavljeno, vokabularisto.alemsa je napisao/la: ↑10 apr 2025, 00:21Prepiso prepisosoko je napisao/la: ↑10 apr 2025, 00:13
Bro, gdjes to prepiso, kani se tog![]()
Nego ti imas biznis, jel radis decks ili flooring, nesto si pisao prije kad si mislio nazad za BiH.
Kakve su cjene materijala, ozbiljno pitam?
Evo ja za posao pravim neki prototype, narucio djelove prije mjesec dana, stainless steel fittings. Sad hocu da uzmem da pravim drugi i posaljem firmi email da vidim je quote still valid, kaze supplier. No, we have to requote it due to tariffs. Americka firma, prave po aziji, sad ce puknuti cjene gore a sigurno nece vratiti ako tariffs ostanu isti.e moj burazeru pola Amerikanaca nema moj vokabular, moram degradirati govor u x navrata, pa koristiti basic English kao surrender mjesto capitulate, harmless mjesto innocuous, sarcastic mjesto facetious itd. A rijeci poput perspicacious, to me pitaju sta znaci. Ali dobro ja svaki dan gledam da naucim par novih rijeci i tako vec preko 15 godina.
No, nema zime za mene sto se tice biznisa, dapace zadnjih mjesec-dva fercera sve iznad ocekivanja
Ouch, nisam to ni primjetioSetoKaiba je napisao/la: ↑10 apr 2025, 16:04Inače, overthinking i overanalyzing se piše sastavljeno, vokabularisto.alemsa je napisao/la: ↑10 apr 2025, 00:21Prepiso prepisosoko je napisao/la: ↑10 apr 2025, 00:13
Bro, gdjes to prepiso, kani se tog![]()
Nego ti imas biznis, jel radis decks ili flooring, nesto si pisao prije kad si mislio nazad za BiH.
Kakve su cjene materijala, ozbiljno pitam?
Evo ja za posao pravim neki prototype, narucio djelove prije mjesec dana, stainless steel fittings. Sad hocu da uzmem da pravim drugi i posaljem firmi email da vidim je quote still valid, kaze supplier. No, we have to requote it due to tariffs. Americka firma, prave po aziji, sad ce puknuti cjene gore a sigurno nece vratiti ako tariffs ostanu isti.e moj burazeru pola Amerikanaca nema moj vokabular, moram degradirati govor u x navrata, pa koristiti basic English kao surrender mjesto capitulate, harmless mjesto innocuous, sarcastic mjesto facetious itd. A rijeci poput perspicacious, to me pitaju sta znaci. Ali dobro ja svaki dan gledam da naucim par novih rijeci i tako vec preko 15 godina.
No, nema zime za mene sto se tice biznisa, dapace zadnjih mjesec-dva fercera sve iznad ocekivanja
Samo ako moze bez uvreda

Vidi, ovaj put nisi morao ići do 12. stranice na Googleu, s namjerom da dokažeš da neko piše na isti način kao ti. Napreduješ, podrinjski isprdku.
Dobar odgovor aleme, nikad cuo za taj band.

@soko
Ma Maynard je genije, dobro ti si stariji, pa te to mozda preskocilo/zaobislo, ja kad sam bio teenager oni su izdavali albume, tako da sam ih bas slusao, a i sad rado.
- VensanKasel
- Kontakt:
Ne može , to je njegov stil .soko je napisao/la: ↑10 apr 2025, 16:32Ouch, nisam to ni primjetioSetoKaiba je napisao/la: ↑10 apr 2025, 16:04Inače, overthinking i overanalyzing se piše sastavljeno, vokabularisto.alemsa je napisao/la: ↑10 apr 2025, 00:21
Prepiso prepisoe moj burazeru pola Amerikanaca nema moj vokabular, moram degradirati govor u x navrata, pa koristiti basic English kao surrender mjesto capitulate, harmless mjesto innocuous, sarcastic mjesto facetious itd. A rijeci poput perspicacious, to me pitaju sta znaci. Ali dobro ja svaki dan gledam da naucim par novih rijeci i tako vec preko 15 godina.
Samo ako moze bez uvreda![]()

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Sta je bolesnik poceo i Alema vrijedjati. Tesko poremecen tip. 

Nebi me cudilo da je to jedan od profila moglia

Fasciniralo me je nekidan kada sam spoznao da je USA moguću imati zajednički account za ženom ili čak bratom, znači dvije osobe ,a jedna kartica. Kako lijepo jednostavno, ovdje kod nas još uvijek teška nepoznanica.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Jel kod nas nelegalno otvoriti zalagaonicu? VIdim da ih po Srbiji i Hrvatskoj ima na desetine, a kod nas nijedna. U teoriji bi odličan biznis bio s obzirom na razne okolnosti.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma jok , to je stari Alemov drug iz Austrije .

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
ta ti je pametnababoedindzeko09 je napisao/la: ↑10 apr 2025, 20:44Jel kod nas nelegalno otvoriti zalagaonicu? VIdim da ih po Srbiji i Hrvatskoj ima na desetine, a kod nas nijedna. U teoriji bi odličan biznis bio s obzirom na razne okolnosti.
it's football day
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.