Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la JuveSissoko » 14 apr 2011, 12:57

anton 1983 je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Ako ništa drugo nadam se barem da je ova pobjeda Schalkea nad Interom, bar malo spustila ove talijane sa foruma na zemlju! :lol:
nema nas ko sta spustat,zna se jacina liga dobro, inter je tvoj klub u godini dana dobro spustio, zasitio se i sada polako padaju,krece se sa novim projektom :mrgreen:
reko sam bar malo, netražim previše :mrgreen: Moj je dobio i to na sreću, što već vrapci na grani znaju, ali ovako popljugat od Schalkea, e to je već nešto...Ma dobro nisam ja niti mislio da će vas to spustiti, al **** nemrem si pomoć da to nenapišem. Napisat ću ja još, bez brige, sam da me ufati inspiracija, pa ćete se opet svi skupa uzjebati te ćemo kvalitetno zasrati neku od tema. :mrgreen:
tebi je cilj uvije razjebat neku od tema, to je opste poznato :mrgreen: nego ti rece da vas je inter dobio na srecu, a sta bi u finalu LP,i to je bila sreca, a igrali su ovi isti likovi sto popusise od Schalkea, nemoj dizat ba Schalke, jer time pokazujes da je Schalke jaci od Bayerna, dakle sebe ukopavas, ne valja ti to ,radis protiv interesa svog kluba,a vidi se da nisi nikad cuo za pad sampionske generacije,moras malo pratit fudbal detaljnije i gledat razvoj tima od talenta do sampiona pa do prosjecnih staraca, nemoj ba fudbal pratit kao kakva tetka :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 apr 2011, 13:04

A sto se vi toliko uzbuđujete kada su u pitanju talijansko-njemacki dueli,mislim,nit je Juve, nit Bayern...

Mi mrzimo Inter i obratno...Schalke mrzi njih i obratno...

cemu likovanja :mrgreen:

pa nije bas da bi mi drago bilo da inter osvoji...haj opet,Nijemce razumijem...Bayern tamo nema konkurencije,tako da im poneki uspjeh Njemackog fudbala(ostalih klubova) ne moze oduzeti slavu...

al sta se vi imate radovati uspjehu Schalkea kad Bayerna nema nigdje ove sezone...i obratno,kod Talijana...

Nije to meni nesto posebno...kad vec nema Juventusa,navijam za one koji mi pasu...sinoc za Schalke i tako,za Inter protiv Bayerna...od tekme do tekme, zavisno...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 apr 2011, 13:06

JuveSissoko je napisao/la:tebi je cilj uvije razjebat neku od tema, to je opste poznato :mrgreen: nego ti rece da vas je inter dobio na srecu, a sta bi u finalu LP,i to je bila sreca, a igrali su ovi isti likovi sto popusise od Schalkea, nemoj dizat ba Schalke, jer time pokazujes da je Schalke jaci od Bayerna, dakle sebe ukopavas, ne valja ti to ,radis protiv interesa svog kluba,a vidi se da nisi nikad cuo za pad sampionske generacije,moras malo pratit fudbal detaljnije i gledat razvoj tima od talenta do sampiona pa do prosjecnih staraca, nemoj ba fudbal pratit kao kakva tetka :mrgreen:
Naravno da je jer onda ljudi sa guštom pišu na forumu ;) Ak nemaš nekog ko će malo podpalit frku, forum ti je zakurac :mrgreen:

Kaj se tiće finala, jel sam ja to kad komentirao na ovom forumu i još uz to rekao da je Inter imao onda sreću? Nisam, i sad ću ti reč da je tu tekmu Inter zasluženo dobio.

Ali zato nadam se da ste sad svjesTni onog napretka BUNDESLIGE o kojem vam ja već jako dugo neuspješno trubim. Sad kada je Schalke razbio Intera možda neko od vas nevjernika i shvati o ćem sam ja točno bio pisao. Napokon je razbijen taj mit da samo Bayern može nešto napraviti u Europi. Sad kada je Schalke razbio nakon dugo vremena tu nedostižnu granicu 1/2 finala LP-a za preostale švabe, izuzev bayerna, moje tvrdnje dolaze do izražaja. Schalke uopće nije trula ekipa, niti ima samo trule igrače i unatoč svim tim njihovim problemima u ovoj sezoni oni su uspjeli napraviti nešto kaj se od njih definitivno nije oćekivalo i može se reći da su ostvarili uspjeh o kojem će njihovi navijači još godinama pričati. Nije schalke ovdje došao slučajno. Trebalo je nabiti Lyona, razbiti benficu, izbaciti Valenciu i osramotiti Intera, a to sve trula ekipa nemre napraviti...Da li je MUTD posljednja stanica Schalkea u ovoj sezoni LP-a to ćemo tek vidjeti....

Mogo bi sad srati o tome kak je Schalke jači od Intera, al tako daleko samo zbog rezultata neću ići...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 apr 2011, 13:08

sarajlija89 je napisao/la:A sto se vi toliko uzbuđujete kada su u pitanju talijansko-njemacki dueli,mislim,nit je Juve, nit Bayern...

Mi mrzimo Inter i obratno...Schalke mrzi njih i obratno...

cemu likovanja :mrgreen:

pa nije bas da bi mi drago bilo da inter osvoji...haj opet,Nijemce razumijem...Bayern tamo nema konkurencije,tako da im poneki uspjeh Njemackog fudbala(ostalih klubova) ne moze oduzeti slavu...

al sta se vi imate radovati uspjehu Schalkea kad Bayerna nema nigdje ove sezone...i obratno,kod Talijana...

Nije to meni nesto posebno...kad vec nema Juventusa,navijam za one koji mi pasu...sinoc za Schalke i tako,za Inter protiv Bayerna...od tekme do tekme, zavisno...
Slažem se sa tobom 100%. To kaj je Schalke dobio, meni sam daje satisfakciju kaj je Švaba dobio Talijana, ali bez Bayerna meni ta LP niti pobjeda Schalkea neznači ništa. To rivalstvo između švaba i Talijana trajat će još jako dugo jer takvo je nogometno stanje. Prije 5-6 godina takve su se stvari događale između Engleza i Talijana i kad je jedan otpizdio o tome se prestalo pričati...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 apr 2011, 13:12

JuveSissoko je napisao/la:tebi je cilj uvije razjebat neku od tema, to je opste poznato :mrgreen: nego ti rece da vas je inter dobio na srecu, a sta bi u finalu LP,i to je bila sreca, a igrali su ovi isti likovi sto popusise od Schalkea, nemoj dizat ba Schalke, jer time pokazujes da je Schalke jaci od Bayerna, dakle sebe ukopavas, ne valja ti to ,radis protiv interesa svog kluba,a vidi se da nisi nikad cuo za pad sampionske generacije,moras malo pratit fudbal detaljnije i gledat razvoj tima od talenta do sampiona pa do prosjecnih staraca, nemoj ba fudbal pratit kao kakva tetka :mrgreen:
Naravno da je jer onda ljudi sa guštom pišu na forumu ;) Ak nemaš nekog ko će malo podpalit frku, forum ti je zakurac :mrgreen:

Kaj se tiće finala, jel sam ja to kad komentirao na ovom forumu i još uz to rekao da je Inter imao onda sreću? Nisam, i sad ću ti reč da je tu tekmu Inter zasluženo dobio.

Ali zato nadam se da ste sad svjesTni onog napretka BUNDESLIGE o kojem vam ja već jako dugo neuspješno trubim. Sad kada je Schalke razbio Intera možda neko od vas nevjernika i shvati o ćem sam ja točno bio pisao. Napokon je razbijen taj mit da samo Bayern može nešto napraviti u Europi. Sad kada je Schalke razbio nakon dugo vremena tu nedostižnu granicu 1/2 finala LP-a za preostale švabe, izuzev bayerna, moje tvrdnje dolaze do izražaja. Schalke uopće nije trula ekipa, niti ima samo trule igrače i unatoč svim tim njihovim problemima u ovoj sezoni oni su uspjeli napraviti nešto kaj se od njih definitivno nije oćekivalo i može se reći da su ostvarili uspjeh o kojem će njihovi navijači još godinama pričati. Nije schalke ovdje došao slučajno. Trebalo je nabiti Lyona, razbiti benficu, izbaciti Valenciu i osramotiti Intera, a to sve trula ekipa nemre napraviti...Da li je MUTD posljednja stanica Schalkea u ovoj sezoni LP-a to ćemo tek vidjeti....

Mogo bi sad srati o tome kak je Schalke jači od Intera, al tako daleko samo zbog rezultata neću ići...
ne gajim ja iluzije oko Schalkea i njegovog uspjeha u LP, razni Schalkei i timovi poput Monaca su dolazili dotle, bljesnuli i to je to, uocitiji je nazadak italijanske lige nego napredak BL ,tako da i vi morate tu iluzije da smanjite, vi konstantno nesto taj napredak mjerite preko italijanske lige, uzimate nju kao osnovu za hvaljenje sebe, dakle od mnostva elemenata za poredit uzimate onaj koji vam najvise odgovara kako bi ukazali na procvat BL, a Italija vam svojim velikim padom u tome pomaze, samo vam uljepsava sliku a slika je ta, da BL je 90-tih bila jaca nego sad, al mnogi od vas misle da je ovo sada zlatno doba BL,jer brate po koeficijentu su prestigli Italiju, hihihih Italija ima svoje probleme, ne pada im na pamet da se porede sa BL, jer Italija je harala Europom ko nijedna liga i ima svoje standarde, a vi se drzite Italije, mozda i vi dostignete neke nove visine,hihi, ma hajd neka vas morate se poredit s najboljim da bi bili najbolji,tako to ide :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 apr 2011, 13:17

JuveSissoko je napisao/la: ne gajim ja iluzije oko Schalkea i njegovog uspjeha u LP, razni Schalkei i timovi poput Monaca su dolazili dotle, bljesnuli i to je to, uocitiji je nazadak italijanske lige nego napredak BL ,tako da i vi morate tu iluzije da smanjite, vi konstantno nesto taj napredak mjerite preko italijanske lige, uzimate nju kao osnovu za hvaljenje sebe, dakle od mnostva elemenata za poredit uzimate onaj koji vam najvise odgovara kako bi ukazali na procvat BL, a Italija vam svojim velikim padom u tome pomaze, samo vam uljepsava sliku a slika je ta, da BL je 90-tih bila jaca nego sad, al mnogi od vas misle da je ovo sada zlatno doba BL,jer brate po koeficijentu su prestigli Italiju, hihihih Italija ima svoje probleme, ne pada im na pamet da se porede sa BL, jer Italija je harala Europom ko nijedna liga i ima svoje standarde, a vi se drzite Italije, mozda i vi dostignete neke nove visine,hihi, ma hajd neka vas morate se poredit s najboljim da bi bili najbolji,tako to ide :mrgreen:

Kobasice - neinventivnost.

Pizza, spagetti, sladoled - umetnost.

Tako je i u fuBballu iliti calciu. ;)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 apr 2011, 13:22

MaGiCa je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la: ne gajim ja iluzije oko Schalkea i njegovog uspjeha u LP, razni Schalkei i timovi poput Monaca su dolazili dotle, bljesnuli i to je to, uocitiji je nazadak italijanske lige nego napredak BL ,tako da i vi morate tu iluzije da smanjite, vi konstantno nesto taj napredak mjerite preko italijanske lige, uzimate nju kao osnovu za hvaljenje sebe, dakle od mnostva elemenata za poredit uzimate onaj koji vam najvise odgovara kako bi ukazali na procvat BL, a Italija vam svojim velikim padom u tome pomaze, samo vam uljepsava sliku a slika je ta, da BL je 90-tih bila jaca nego sad, al mnogi od vas misle da je ovo sada zlatno doba BL,jer brate po koeficijentu su prestigli Italiju, hihihih Italija ima svoje probleme, ne pada im na pamet da se porede sa BL, jer Italija je harala Europom ko nijedna liga i ima svoje standarde, a vi se drzite Italije, mozda i vi dostignete neke nove visine,hihi, ma hajd neka vas morate se poredit s najboljim da bi bili najbolji,tako to ide :mrgreen:

Kobasice - neinventivnost.

Pizza, spagetti, sladoled - umetnost.

Tako je i u fuBballu iliti calciu. ;)

bas sam se kvalitetno nasmijao, pravo dobro poredjenje :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 apr 2011, 13:22

I tu se slažem sa tobom. Istina nije toliko BUNDESLIGA napredovala kolko je SERIA A "propala". I zbog toga se BUNDESLIGAŠKI klubovi ovako mogu nositi sa talijanima. No zašto se uspoređujemo sa Talijanima i obrnuto. Zato kaj smo si najbliži konkurenti. Shvataš? nemrem se sa neglezima uspoređivati kad su oni daleko prvi, a talijani i Švabi su ti koji se bore za treće mjesto...Ali isto tako ima jako puno stvari koje meni daju za pravo da ti kažem da je BUNDESLIGA napredovala. Jedan od njih ti je čak činjenica da prije Real nije kupovao igrače iz Stuttgarta ili Werdera da bi se pojačo i sve neke velike zvijezde u BUNDESLIGI su igrale u Bayernu, a i tam to baš i nije bilo Bog zna kaj, a danas moreš otić u bar 10 klubova BUNDESLIGE i pronać nekog igrača koji bi mogao igrati u nekom od velikih klubova. Znači kako sada Palermo ima razvikanog Pastorea tako ti Wolfsburg ima Diega ili Koln Podolskog itd....prije ti to baš nije bilo tak, a i Bayern si baš sa igračima iz BUNDESLIGE nije mogao pomoć. Vaš problem percepcije BUNDESLIGE je taj što BUNDESLIGA svoj napredak nije kupila nego ga je stvorila i uzadnjih 2-3 godine izbacila brdo mladih i talentiranih igrača. Da negovorim ko sve igrau BvB-u, za Gundogana, Schurrlea, Howedesa itd. ne zna im se broj a to su ti sve nepoznati igrači za one koji neprate BUNDESLIGU jer su mladi i jako kratko na sceni...

A ovo kaj si napisao da Italija uopće negleda na BUNDESLIGU tu se itekako varaš, jer BUNDESLIGA je ta koja im smeta i krade im njihovo mjesto u LP. Ako se sječaš prošle godine je Moratti baš popizdio na Juve i okrivio ih da će oni biti glavni krivci ako Italija izgubi to 4. mjesto koje vodi u LP...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 apr 2011, 13:27

hehehhe :P

Ma dobro...rivalstvo je ok...al ja ne zelim Nijemcima zlo :lol: imam dva tima koja simpatisem u Njemackoj(Schalke i Neverkusen) i protiv svakog talijanskog kluba(izuzev dame, naravno) bi vjerovatno za njih navijao...stvarno sam veliki zaljubljenik Bundeslige svojevremeno bio,a i sad cesto gledam...

Ima tu dosta drazi,koje ostale lige nemaju...puni stadioni,navijaci,cesto vrlo zanimljiva prvenstva...al eto...

Tesko je poredit serie A i BL..na ovaj ili onaj nacin...dosta je tu faktora koji bi mogli uci u razmatranje a i postoji vise aspekata...

Opet,mislim da je serie A igracki gledano kvalitetnija.Istina,talijanski fudbal je u krizi i nije na tome nivou kao nekada,ali za to su sami krivi...Rezultatski gledano(ma sta to podrazumijevalo)...Bl je u ovome trenutku ispred....mada, generalno gledajuci,vise kvalitenih timova imaju Italijani,dok je razlika u koeficijentu za EL,gdje Nijemci obicno prave dobre rezultate...

Uglavnom,ja navijam za fudbal..i stvarno je to tako,jer me mozda ne razumijete :mrgreen:i osudit cete me :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 apr 2011, 13:31

I tu se slažem sa tobom. Istina nije toliko BUNDESLIGA napredovala kolko je SERIA A "propala". I zbog toga se BUNDESLIGAŠKI klubovi ovako mogu nositi sa talijanima. No zašto se uspoređujemo sa Talijanima i obrnuto. Zato kaj smo si najbliži konkurenti. Shvataš? nemrem se sa neglezima uspoređivati kad su oni daleko prvi, a talijani i Švabi su ti koji se bore za treće mjesto...Ali isto tako ima jako puno stvari koje meni daju za pravo da ti kažem da je BUNDESLIGA napredovala. Jedan od njih ti je čak činjenica da prije Real nije kupovao igrače iz Stuttgarta ili Werdera da bi se pojačo i sve neke velike zvijezde u BUNDESLIGI su igrale u Bayernu, a i tam to baš i nije bilo Bog zna kaj, a danas moreš otić u bar 10 klubova BUNDESLIGE i pronać nekog igrača koji bi mogao igrati u nekom od velikih klubova. Znači kako sada Palermo ima razvikanog Pastorea tako ti Wolfsburg ima Diega ili Koln Podolskog itd....prije ti to baš nije bilo tak, a i Bayern si baš sa igračima iz BUNDESLIGE nije mogao pomoć. Vaš problem percepcije BUNDESLIGE je taj što BUNDESLIGA svoj napredak nije kupila nego ga je stvorila i uzadnjih 2-3 godine izbacila brdo mladih i talentiranih igrača. Da negovorim ko sve igrau BvB-u, za Gundogana, Schurrlea, Howedesa itd. ne zna im se broj a to su ti sve nepoznati igrači za one koji neprate BUNDESLIGU jer su mladi i jako kratko na sceni...

A ovo kaj si napisao da Italija uopće negleda na BUNDESLIGU tu se itekako varaš, jer BUNDESLIGA je ta koja im smeta i krade im njihovo mjesto u LP. Ako se sječaš prošle godine je Moratti baš popizdio na Juve i okrivio ih da će oni biti glavni krivci ako Italija izgubi to 4. mjesto koje vodi u LP...
dosao sam dovede" razvikanog Pastorea" i ne citam dalje ,iako sam se slozio sa pocetkom tvog posta, al nakon takve recenice meni je jasno, da trosim dzaba vrijeme :mrgreen:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 apr 2011, 13:33

dosao sam dovede" razvikanog Pastorea" i ne citam dalje ,iako sam se slozio sa pocetkom tvog posta, al nakon takve recenice meni je jasno, da trosim dzaba vrijeme :mrgreen:
Trebo si pročitati dalje jer pastore je razvikan. To neznači da je loš il nešto tako, al o njemu se zbog jedne sezone piše o ciframa od 60-70 miljona eura, a on nevrijedi više od 25 i to sam znaš. To je zasad još uvijek tako u Italiji jer se tamo lakše nabija cijena...Do kad će tako biti vrijeme će pokazati. Ne krenu li Talijani bolje igrati u Europi uskoro, takve igrače klubovi izvan SERIE A neće šljiviti niti pol posto ;)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 apr 2011, 13:40

Trebo si pročitati dalje jer pastore je razvikan. To neznači da je loš il nešto tako, al o njemu se zbog jedne sezone piše o ciframa od 60-70 miljona eura, a on nevrijedi više od 25 i to sam znaš. To je zasad još uvijek tako u Italiji jer se tamo lakše nabija cijena...Do kad će tako biti vrijeme će pokazati. Ne krenu li Talijani bolje igrati u Europi uskoro, takve igrače klubovi izvan SERIE A neće šljiviti niti pol posto ;)
:mrgreen: eh , jednom ja napisah, da nije bitno sta pise, nego ko pise, tako isto , tu cijenu koju si procitao, od oko 60 miliona ili 50 ili sta vec, dakle to si citao izjave Zamparinia, jednog klauna koji svake sedmice izvaljuje gluposti i mnogi ga ne uzimaju za ozbiljno, te si na osnovi Zampinih cirkusija ti dosao do zakljucka da je Pastore razvikan, dakle, prvo odgledaj koju utakmicu a ne slusaj cirkusante pa donosi fudbalske zakljucke, rekoh ti ,pratis fudbal kao kakva tetka ili cura, de malo detaljnije to, sem BL, ako vec hoces da razglabas i o italijanskoj ligi, a ovo govoris "zbog jedne " sezone, eh pa moguce je i u jednoj utakmic vidjet ko koliko vrijedi, sjecam se jedno 6 godina unazad, kad je igrao Juve sa Barselonom prijateljsku i bilo 2:2 i Don Capelo rece, "Messi ce biti najbolji igrac svijeta", dakle vjerovatno Capelo do tada nije ga ,Messia nesto ni pratio,jer tada zapravo niko nije znao ni ko je on,sem navijaca koji detaljnije prate Barselonu i fudbalskih strucnjaka kojima je to posao,eto Capelo kao znalac kakav jeste, dade takvu smionu recenicu,samo nakon jedne prijateljske utakmice, vidis da se moze kad se hoce, stvar je znanja, a ne slusanja izjava cirkusanata od predsjenika , kao sto je Zamparini :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 apr 2011, 13:47

JuveSissoko je napisao/la: :mrgreen: eh , jednom ja napisah, da nije bitno sta pise, nego ko pise, tako isto , tu cijenu koju si procitao, od oko 60 miliona ili 50 ili sta vec, dakle to si citao izjave Zamparinia, jednog klauna koji svake sedmice izvaljuje gluposti i mnogi ga ne uzimaju za ozbiljno, te si na osnovi Zampinih cirkusija ti dosao do zakljucka da je Pastore razvikan, dakle, prvo odgledaj koju utakmicu a ne slusaj cirkusante pa donosi fudbalske zakljucke, rekoh ti ,pratis fudbal kao kakva tetka ili cura, de malo detaljnije to, sem BL, ako vec hoces da razglabas i o italijanskoj ligi, a ovo govoris "zbog jedne " sezone, eh pa moguce je i u jednoj utakmic vidjet ko koliko vrijedi, sjecam se jedno 6 godina unazad, kad je igrao Juve sa Barselonom prijateljsku i bilo 2:2 i Don Capelo rece, "Messi ce biti najbolji igrac svijeta", dakle vjerovatno Capelo do tada nije ga ,Messia nesto ni pratio,jer tada zapravo niko nije znao ni ko je on,sem navijaca koji detaljnije prate Barselonu i fudbalskih strucnjaka kojima je to posao,eto Capelo kao znalac kakav jeste, dade takvu smionu recenicu,samo nakon jedne prijateljske utakmice, vidis da se moze kad se hoce, stvar je znanja, a ne slusanja izjava cirkusanata od predsjenika , kao sto je Zamparini :lol:
kolko god tebi bilo to smiješno, zamparini je taj koji pastorea prodaje ;)

Sad da ja tebe pitam jel ti znaš ko je Mario Gotze? Sad ja znam da je tebi odgovor ne, a da je da, baš me zanima kaj bi ti rekao da ga moraš usporediti sa Pastoreom?

A kad je riječ o Gotzeu, najvećem talentu u švaba u posljednjih 20 godina, uočit ćeš da za njega baš previše nisi čuo, nit je iko ikada zanjega spomenuo cifre od 20 miljona eura, a da negovorim više od toga...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 apr 2011, 13:52

JuveSissoko je napisao/la: :mrgreen: eh , jednom ja napisah, da nije bitno sta pise, nego ko pise, tako isto , tu cijenu koju si procitao, od oko 60 miliona ili 50 ili sta vec, dakle to si citao izjave Zamparinia, jednog klauna koji svake sedmice izvaljuje gluposti i mnogi ga ne uzimaju za ozbiljno, te si na osnovi Zampinih cirkusija ti dosao do zakljucka da je Pastore razvikan, dakle, prvo odgledaj koju utakmicu a ne slusaj cirkusante pa donosi fudbalske zakljucke, rekoh ti ,pratis fudbal kao kakva tetka ili cura, de malo detaljnije to, sem BL, ako vec hoces da razglabas i o italijanskoj ligi, a ovo govoris "zbog jedne " sezone, eh pa moguce je i u jednoj utakmic vidjet ko koliko vrijedi, sjecam se jedno 6 godina unazad, kad je igrao Juve sa Barselonom prijateljsku i bilo 2:2 i Don Capelo rece, "Messi ce biti najbolji igrac svijeta", dakle vjerovatno Capelo do tada nije ga ,Messia nesto ni pratio,jer tada zapravo niko nije znao ni ko je on,sem navijaca koji detaljnije prate Barselonu i fudbalskih strucnjaka kojima je to posao,eto Capelo kao znalac kakav jeste, dade takvu smionu recenicu,samo nakon jedne prijateljske utakmice, vidis da se moze kad se hoce, stvar je znanja, a ne slusanja izjava cirkusanata od predsjenika , kao sto je Zamparini :lol:
kolko god tebi bilo to smiješno, zamparini je taj koji pastorea prodaje ;)

Sad da ja tebe pitam jel ti znaš ko je Mario Gotze? Sad ja znam da je tebi odgovor ne, a da je da, baš me zanima kaj bi ti rekao da ga moraš usporediti sa Pastoreom?

A kad je riječ o Gotzeu, najvećem talentu u švaba u posljednjih 20 godina, uočit ćeš da za njega baš previše nisi čuo, nit je iko ikada zanjega spomenuo cifre od 20 miljona eura, a da negovorim više od toga...
:lol: citas mi misli, bas sam htio poredit Goeztea, i reci da sam samo u dvije utakmice procjenio da je ,barem za mene, najbolji igrac BD, jer sam vidio nacin na koji vodi loptu i kretanja, tj.mjenjanje smjera, veoma brzo to radi, ima mekan pass, nisu mu krute noge kao u nekog stopera, sto je ubistvo za jednog igraca koji gravitira od sredine terena ka napadu, dakle, meni je taj igrac sjajan i veliki je talent, vrijedi dosta para a ponuda i potraznja ce da odrade svoje jer kao i ostala trzista na svijetu, tako i trziste transfera, pod velikim je uticajem ponude i potraznje, da li ce Goetze izrasti u vanserijskog vodju i klasu, treba mu dati jos koju godinu, pa ce se vidjet, fudbal je kocka, dosta Pastorea i Goeztea je propalo, vrijeme ce pokazat najbolje, a oko poredzenja sa Pastoreom, stil igre barem po meni je 50% slican, 50% se razlikuju, uglavnom obojica dosta igraju mozgom i imaju dobru tehniku, eh u detaljnije analize necu da ulazim,jer moram obojicu jos da gledam, necu da se zalecem

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 apr 2011, 13:53

Ja sam ti njega spomenuo što on sada nije ništa lošiji od Pastorea i **** ipak igra u timu koji je prvi na tablici i važan je kotačić Bvb-ovog uspjeha, a za njega se niti približno nezna kao za Pastorea...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 apr 2011, 14:00

anton 1983 je napisao/la:Ja sam ti njega spomenuo što on sada nije ništa lošiji od Pastorea i **** ipak igra u timu koji je prvi na tablici i važan je kotačić Bvb-ovog uspjeha, a za njega se niti približno nezna kao za Pastorea...
to je stvar marketinga, kvaliteta i tradicije koju ima Seria A, stvar potraznje za takvim igracem, i slicno, tako da je veoma moguce, da dva igraca iste kvalitete imaju razlicite cijene, jer kvaliet nije jedini koji odredzuje cijenu, ja eto bavim se ekonomijom pa ti sugerisem da je ponekad potraznja za "necim" od veceg znacaja nego kvalitet tog "neceg", to sto treneri i skauti sirom Europe ocigledno vise prate i cijene Pastorea to je stvar njihove procjene,mozda se oni na kraju zeznu,ko ce znat, isto tako, kad hoces igraca iz engleske lige da kupis, moraces sigurno jedno 20% vecu cijenu da das, jer dolazi iz danas najjace lige, tako ti to ide, tako i Seria A jos uvijek ima veci rejting od Bl kad su u pitanju cijene igraca,zasto??? zato sto je ta liga ima istoriju kvalitetnih igraca koji su tu ponikli, dakle na opste iznenadjenje,nekad se i od te istorije zivi i mogu pravit pare :mrgreen: milion je faktora koji uticu na cijenu igraca i mogucnost prodaje,eh et

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 apr 2011, 15:25

@JuveSissoko

Ajde fala kurcu da sam više našo nekog normalnog, objektivnog i pametnog talijana koji zna o ćem priča. Bilo bi na kraju i čudno ta taj talijan nije Juveov navijač :mrgreen:

To šta si ti reko ja odavno tvrdim i to je taj najbitniji razlog zašto je SERIA A još uvijek ispred BUNDESLIGE, bez obzira na koeficijente i druge gluposti. Sve dok će biti tako SERIA A će biti ispred BUNDESLIGE i u to uopće netreba sumnjati.

Sada se samo može postavljati pitanje da li je bUNDESLIGA u stanju da prestigne SERIU A i po tom pitanju jer ako u tome uspije onda će ona dosloFce postati bolja Liga.

RESPECT još jedanput! ;)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 apr 2011, 18:03

anton 1983 je napisao/la:@JuveSissoko

Ajde fala kurcu da sam više našo nekog normalnog, objektivnog i pametnog talijana koji zna o ćem priča. Bilo bi na kraju i čudno ta taj talijan nije Juveov navijač :mrgreen:

To šta si ti reko ja odavno tvrdim i to je taj najbitniji razlog zašto je SERIA A još uvijek ispred BUNDESLIGE, bez obzira na koeficijente i druge gluposti. Sve dok će biti tako SERIA A će biti ispred BUNDESLIGE i u to uopće netreba sumnjati.

Sada se samo može postavljati pitanje da li je bUNDESLIGA u stanju da prestigne SERIU A i po tom pitanju jer ako u tome uspije onda će ona dosloFce postati bolja Liga.

RESPECT još jedanput! ;)
iznenadio bi se kakvih sve navijaca Juventusa ima ;) :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 apr 2011, 18:24

@anton: i ti si prolupao definitivno...ja sam jednom s tobom htio raspravit i o toj temi zasto je bundesliga bolja od serie A a ti si tad nestao...za razliku od drugih tema to nismo stigli raspravit...ja sam mnogo puta navodio argumente...vise ih ne treba ni navodit pogotovo nakon duela schalkea i intera...ja sam vjerovao da schalke tu ima šanse ali kada se vidi koliko je jedan schalke bio dominantniji onda je sve jasno....a juvesissoko navija za pravi klub samo on nije mnogo realan on cesto brani seriju A i kada je nemoguce odbranit :D inace što se ovde talijana tice tu su realni interista di cuore te d1no ak sam sad ovaj drugi nick dobro pogodio....MaGica je dobar al nekad ga zaljubljenost u italijanski fudbal ponese te se malo izgubi, al s njim se moze prodiskutovat argumentovano :D
a inace na ovu temu italijanskog fudbala da jos nesto kazem a to je da italiji treba program forsiranja mladih igraca i bolje bi klubovima bilo na to se usmjerit nego ulagat u neke zvijezde koje kostaju mnogo a mozda ne donesu nista...potrebno je formirat nove del piere, baggio-e, totti-je itd.....kod talijana je najveca mana sto i sad nece da pravo pogledaju u istini u oci, jer oni ce mislit da je ovo sve slucajno.....jedna losa sezona i prece se kao preko toga...neuspjesi u evropskoj ligi su se opravdavali slucajnom formom klubova il nezainteresovanoscu a sad su dosli i velikani poput intera i milana na red koji su isto pali...e sad je potrebna reforma.....i milan pa cak i ako titulu osvoji treba renoviranje, a inter svakako...a steta sto se juve sporo diže i što se izgleda nece plasirat u ligu prvaka
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 apr 2011, 18:36

effe_sa je napisao/la:@anton: i ti si prolupao definitivno...ja sam jednom s tobom htio raspravit i o toj temi zasto je bundesliga bolja od serie A a ti si tad nestao...za razliku od drugih tema to nismo stigli raspravit...ja sam mnogo puta navodio argumente...vise ih ne treba ni navodit pogotovo nakon duela schalkea i intera...ja sam vjerovao da schalke tu ima šanse ali kada se vidi koliko je jedan schalke bio dominantniji onda je sve jasno....a juvesissoko navija za pravi klub samo on nije mnogo realan on cesto brani seriju A i kada je nemoguce odbranit :D inace što se ovde talijana tice tu su realni interista di cuore te d1no ak sam sad ovaj drugi nick dobro pogodio....MaGica je dobar al nekad ga zaljubljenost u italijanski fudbal ponese te se malo izgubi, al s njim se moze prodiskutovat argumentovano :D
a inace na ovu temu italijanskog fudbala da jos nesto kazem a to je da italiji treba program forsiranja mladih igraca i bolje bi klubovima bilo na to se usmjerit nego ulagat u neke zvijezde koje kostaju mnogo a mozda ne donesu nista...potrebno je formirat nove del piere, baggio-e, totti-je itd.....kod talijana je najveca mana sto i sad nece da pravo pogledaju u istini u oci, jer oni ce mislit da je ovo sve slucajno.....jedna losa sezona i prece se kao preko toga...neuspjesi u evropskoj ligi su se opravdavali slucajnom formom klubova il nezainteresovanoscu a sad su dosli i velikani poput intera i milana na red koji su isto pali...e sad je potrebna reforma.....i milan pa cak i ako titulu osvoji treba renoviranje, a inter svakako...a steta sto se juve sporo diže i što se izgleda nece plasirat u ligu prvaka
A jesam odgovorio sam ti, samo ti to nisi vidio i to u temi lige petice!

A sad nisi napiso ništa na kaj bi ti mogao odgovoriti

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.