FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

jurisicduska
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la jurisicduska » 07 apr 2025, 20:55

Medjed je napisao/la:
07 apr 2025, 18:42
jurisicduska je napisao/la:
07 apr 2025, 18:22
Ne možeš imat krilo sa 5 golova u 3 sezone stranca usput.
Drag je meni Kyeremeh ali on je za Igmana ubio se
Zamisli da imaš još jednog Gulij

Mislim možeš Al završiš 3-4
Krilo koje u 90% slucajeva ne igra na krilu nego mu izmisljaju pozicije.
Kada akobogda ode u zrinjski vidjeces da ce biti najbolje krilo u drzavi.
On je nas najbolji igrac ako ne racunamo gulija. Ostali mu nisu ni do koljena, ali ga zrtvuje trener i pravi od njega budalu vjerovatno iz razloga sto je profesionalac i suti i trpi.
Ne igramo s krilima pod a , a to dodatno govori da nam ne treba
Pod b nije mi bilo mrsko odigrao je kao krilo 31 utakmicu i dao dva gola s te pozicije dakle svako 16 utakmica kad igra Ko krilo da gol.
Treće Ivan Jukić kojeg smo s noge na nogu nabili a nije crnac ove godine u 10 utakmica ima 4 gola s krila. Dakle svako 2,5 utakmice.

Ovaj svako 16 ovaj svako 3. A znamo da je Jukić nikakav igrač

Ne mogu nikako prihvatiti razmišljanje te vrste. Crn egzotičan a rang Ivan Ikic

Pritom frajer stranac to trebaju bit ogromne prevage kao Guli.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 07 apr 2025, 21:00

Pitar6785 je napisao/la:
07 apr 2025, 20:21
Sta mislite dali je moguce ako otjeramo gurdazijanig i turkesa da vratimo Renana Vivarosa..
Viveirosa zaboravite. Taj neće nikad u životu napustiti rodnu grudu.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Medjed
Kontakt:

Post Postao/la Medjed » 07 apr 2025, 21:06

07 apr 2025, 20:55
Medjed je napisao/la:

On je nas najbolji igrac ako ne racunamo gulija. Ostali mu nisu ni do koljena, ali ga zrtvuje trener i pravi od njega budalu vjerovatno iz razloga sto je profesionalac i suti i trpi.
Pod b nije mi bilo mrsko odigrao je kao krilo 31 utakmicu i dao dva gola s te pozicije dakle svako 16 utakmica kad igra Ko krilo da gol.
Treće Ivan Jukić kojeg smo s noge na nogu nabili a nije crnac ove godine u 10 utakmica ima 4 gola s krila. Dakle svako 2,5 utakmice.

Kako ne igramo sa kriilima a dovodimo krila i pravimo od njih budale? I kako je on uspio nakupi 31 utakmicu kao krilo a ne igramo sa krilima??? Ne lupetaj jbg ti. Ti ga ne volis pa pukasavas druge ubijediti da nije dobar.
KEREMEH JE JEDINI NAS IGRAC OSIM GULIJA KOJI PRAVI POMETNJU MEDJU PROTIVNICIMA I TAKO OSLOBADJA GULIJA I OSTALU TELAD KOJU IMAMO!!!! To je fakt!!!

Sto se tice te glupe price crnac, egzotican, itd, JA MRZIM CRNCUGE!
Znaci ne lupaj duska vise bogati.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 07 apr 2025, 21:11

Viverosu cijena sa 700k eura na 1,4m eura TM

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 07 apr 2025, 21:12

Medjed je napisao/la:
07 apr 2025, 21:06
Medjed je napisao/la:

Kako ne igramo sa kriilima a dovodimo krila i pravimo od njih budale? I kako je on uspio nakupi 31 utakmicu kao krilo a ne igramo sa krilima??? Ne lupetaj jbg ti. Ti ga ne volis pa pukasavas druge ubijediti da nije dobar.
KEREMEH JE JEDINI NAS IGRAC OSIM GULIJA KOJI PRAVI POMETNJU MEDJU PROTIVNICIMA I TAKO OSLOBADJA GULIJA I OSTALU TELAD KOJU IMAMO!!!! To je fakt!!!

Ti se raspravljaš ja razgovaram.
Kod Zekica se ne igra s krilima. To sto je igrao krilo to mu je statistika. Svako 16 utakmica gol.
Kyeremeh je beskoristan igrač osim za protivničku ekipu.
Protiv Borca nam je unio nervozu i gurnuo utakmicu na njihov mlin
Zekic nije doveo niti jedno krilo usput.

Medjed
Kontakt:

Post Postao/la Medjed » 07 apr 2025, 21:25

07 apr 2025, 21:12
Medjed je napisao/la:
07 apr 2025, 21:06

Ti se raspravljaš ja razgovaram.
Kod Zekica se ne igra s krilima. To sto je igrao krilo to mu je statistika. Svako 16 utakmica gol.
Kyeremeh je beskoristan igrač osim za protivničku ekipu.
Protiv Borca nam je unio nervozu i gurnuo utakmicu na njihov mlin
Zekic nije doveo niti jedno krilo usput.
:urnebes:
Ja se raspravljam a ti kazes ne igramo sa krilima, pa sad kazes zekic ne igra sa krilima a keremeh je odigrao 31 utakmicu kao krilo????

Mrzis momka i crnis ga bez veze. Ili to radis po necijem upuststvu.
Navedi ti nama jednog osim gulija korisnijeg od keremeha. I pogledaj igru sa njim i bez njega. Kad on ne igra a nasi imaju loptu u nogama protivnicima treba jedan ili dvojica igraca da cuvaju gulija a svi ostali mogu otici do klupe iftariti ili uzeti tajm aut i dogovoriti sa trenerom kako pokrenuti novi napad kad guli opali pored gola.

Pogledaj tvoje postove o krilima. Imas ih “milion” a sada mijenjas pricu. :rol:

Namazan si ti svim bojama. Neki dan sam ovdje napisao da ti kad pises na ovoj temi, to je siguran znak da se u klubu desavaju velika sranja. I sada je tako.
Guli ce otici a ti pripremas teren za tjeranje jedinog preostalog igraca kojeg imamo.

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 07 apr 2025, 21:27

Ja kad sam rekao da je katastrofalna odluka bila da Unusic udje umjesto Gulija i Francisa prebaci u napad, javi se kolega i nazva me neznalicom.

Francis je trkac, timski igrac, zahvala . Ali nije kvalitet da moze zabiti 2 gola i rjesiti utakmicu.

Svakako bi prije njega ostavio nego more drugih igraca.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 07 apr 2025, 21:28

Medvjede Zekic je došao prije 8 mjeseci a Kyeremeh je bio tu 2 godine prije toga.
Moraš malo pratit Sarajevo odigrao je 31 utakmicu na krilu prije Zekica.
Drugo Zekic nije doveo niti jedno krilo nit je ikad igrao s krilima.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 07 apr 2025, 21:33

Hoće li neko od povrijeđenih biti spreman do petka ? Sada kada je najpotrebije, mi smo dobro oslabljeni.

Imamkarbarum
Kontakt:

Post Postao/la Imamkarbarum » 07 apr 2025, 21:36

Kyeremeh samo da ima zavrsnicu dobru i da cesce daje golove igrao bi ligu petice 100 posto,tehnicki i brzinom je strasan za ovu ligu.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 07 apr 2025, 21:37

Dobijemo mi i kone Zrinjskog i Borca i na minus 2 smo od titule :kafa:

Herson

Post Postao/la Herson » 07 apr 2025, 21:40

Stavi Gulija na lijevog beka i on će također unositi unositi nervozu i gurati utakmice na mlin protivnika. Kyeremeh nije desni bek, niti je to ikada bio u karijeri. Utakmicu protiv Goška je počeo sa klupe, utakmici ranije bio je desni bek, protiv Igmana također na klupi, onda je startao u napadu u prvoj utakmici protiv Borca i tako je tokom cijele sezone. Ne postoji igrač u svijetu fudbala koji bi uhvatio bilokakvu formu i imao pristojnu statistiku u takvim okolnostima. Žrtva je trenerovih eksperimenata. Nije toliko davno bilo kada je u kontinuitetu igrao u napadu sa Hamzom, itekako dobro je to izgledalo tada. Vrlo radan, koristan i iskoristiv igrač. Najbrži igrač lige uz Gulija i Kulašina.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 07 apr 2025, 21:43

Ma ja bi ga ostavio ako je dobio nase papire, ako je stranac cao.
Zahvalan igrac, gurati ga na jednu poziciju od sljedece sezone. Ako zagusti pa na RWB ili nesto tako, fokusirat ga u paru gore sa spicem kao sa Hamzom sto je igrao i tjt

Posejdon
Kontakt:

Post Postao/la Posejdon » 07 apr 2025, 21:46

Kyeremeh ne zna dati gol, ali zna probiti i s obzirom da je Beganović klasični bek koji je bolji u defanzivi, Francisa je bolje iskoristiti na wing beku, gdje u defanzivi ima podršku Paskaleva. Svakako se bunite kako imamo previše defanzivno orijentisanih igrača (golman, tri štopera, dva wing beka koji ne doprinose u napadu, Bubanja koji više liči na štopera u veznoj liniji), prema tome od napadački orijentisanih igrača imamo Gulija, Butića (napadača koji jednostavno ne umije dati više od 5 golova po sezoni, vidimo da ga ima svugdje osim u 16m), Lulića kao polušpicu i Pavičića koji je sve, samo ne okomit igrač ( čovjek uživa vrtiti se oko svoje ose ). Nije ni čudo što se patimo sa golovima u drugoj polusezoni. Smatram da treba nastaviti sa 352, ali se to treba malo modifikovati ( selekcija igrača i njihova postavka na terenu, u defanizivi 541, u ofanzivi 3241 ).
Golmanska pozicija ( novi, viši, sigurniji golman, Rogića ostaviti za drugog golmana)
Odbrana ( Paskalev-Gojković-Jović, rezerve Beganović, Soldo, Mujkić, do povratka Gojkovića, Bubanju koristiti u centru odbrane)
Wing bekovi (Kyeremeh, rezerva Unušić, Mujkić, rezerva Kuprešak)
Vezni red (novi vezni koji se spušta po loptu, neko ko je tehnički dobar, a ne Bubanja koji više djeluje kao štoper, a ionako imaml tri štopera, po meni besmisleno-Đorđević-Rahmanović, rezerve Krdžalić, Mustafić, koji se često kritikuje, ali ok rezerva, često i promijeni dinamiku veznog reda svojim ulaskom i Lulić kao rezerva Rahmanu na polušpici)
Napad (Guli, probati zadržati i sljedeću godinu, rezerva neko novo krilo, novi napadač, zamjene Butić i Ristić)
Od akademaca pružati priliku Mušiji, Kapetanoviću, Đuriću, Jatti, Hamziću, Vrbanu i eventualno nekom novom ako se pojavi tokom ljetnih priprema.
Riješiti se Rockova, Šerbečića, Balte, Ališaha, Pavičića, Mehmedovića, Turkeša, Gordeziania.
Ostatak ekipe na posudbi ( Renan, Viveros, Penaranda, Nurković, Matanović, Julardžija, Duraković ), riješiti se ili transferom ili produženom posudbom ili raskidom ugovora.
Are you not entertained ?!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 apr 2025, 21:49

Francis je apsolutno beskoristan u situacijama gdje će protivnik igrati dupli blok, bunker i sl.
Za kontranapade je koristan jer ima puno praznog polja ispred sebe, pa tu do izražaja dođe njegova brzina i relativno dobra tehnika.
Da je bajan, daleko bilo, previše sam sad postova pročitao gdje se od Francisa pravi Messi iz prime-a. Ali isto tako, daleko od toga da je loš, dosta zahvalan igrač, polivalentan.
Svakako bi ga ostavio jer ne igra za neke cifretine, ali ne treba ga sad ni idealizirati previše.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 07 apr 2025, 21:50

07 apr 2025, 21:28
Medvjede Zekic je došao prije 8 mjeseci a Kyeremeh je bio tu 2 godine prije toga.
Sloga u gostima, Radnik, Gošk, Velež na Koševu. Sve utakmice sa krilima, ovo ne govorim da ti kažem da je igrao sa krilima nego da smo u tim utakmicama bili top, vrhunski, pobjede ni u jedan momenat nisu bile upitne.
Da, Zekić ne igra sa krilima večinu utakmica niti je doveo krilo ali je zato od naših krila i centralnih napadača napravio parmake a isto slijedi i Butiću.
Lako se Guliju prilagodit kad je skoro na istoj poziciji bio krilo ili ovako ka napadač bilo desno ili lijevo a svi smo brzo zaboravili i Zekićevu genijalnu ideju kad je Gulija stavio na "desetku" u Lištici kako nam se vratilo, tad nije komentiro da ne razumije kako je bitno nekom igraču ako ga pomjeri 10 metare u odnosu na svoju poziciju a ovamo kritikuje Renana kako se ne snalazi a pomjerio frajera sa 11 metara na 35-40 metara od gola.
I da, Keremeh najbolje otvara prostor Guliju i najbolje se nadopunjuju a frajer ga gura da brani i zatvara protivničke napade. Napisao sam danas ja da sam Keremeh nikad ne bi pristao to igrati, bolje biti na tribinama bez učinka nego ovako da te krive za smušenost i za nešto što je najmanje tvoja krivica.
Evo Butić je napadač vidjet ćemo njegov učinak na kraju sezone.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Imamkarbarum
Kontakt:

Post Postao/la Imamkarbarum » 07 apr 2025, 21:58

Shvatam da nismo Real i da ne mozemo dovoditi koga hocemo mi ali hajde Ismire malo jaja da vidimo, evo dovedi ovako nesto posto volis taj juznoamericki miris vjetra i slicno hahah https://www.transfermarkt.com/emerson-b ... ler/747148.
Ovaj bi pojeo ligu, samo tamne puti nam treba to je fudbal.

Medjed
Kontakt:

Post Postao/la Medjed » 07 apr 2025, 22:01

07 apr 2025, 21:28
Pa sto ga onda forsira zekic ako je to tako,?? A nije. Ali eto i da jest sto ga onda “trpi” i unistava i njega i igru??? :urnebes:
Sta je to zekic doveo? Doveo tesare i zidare jer ne iga sa krilima ali forsira beskorisno krilo (kako ti kazes) jer ti njegovi sto ih je doveo nisu dobri???? Nesto tu ne stima :rol:

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 07 apr 2025, 22:04

Samo nemojte pisati života vam da je.Butić doveden da otvara prostor Guliju a ne da zabija golove.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 07 apr 2025, 22:25

Slobodni igraci na ljeto pa proberi Mirvicu

BiH
Samir Memisevic
Amar Rahmanovic.
Ivan Basic
Gojko Cimirot
Smail Prevljak
Hrvoje Milicevic

Hrvati
Marin Jakolis odlican igrac
Tomislav Strkalj
Kresimir Krizmanic ko prati HNL vise nego odlican stoper
Dario Župarić iskusan stoper
Bruno Goda odlican bek nije u planovima Rijeke odavno

Srbi
Aleksandar Mesarovic fin vezni, zahvalan igrac
Nemanja Nikolic ovog mozda Partizan nogira
Ima ih jos koji su slobodni na ljeto koliko hoces al su neki starohani i vjerovatno preskupi za nas.

Golmana dovedes Marica iz Zrinjskog

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], fks74, Fouzi1, JavierBosnia, Lavcina, muhamedhulk, nedimmmm1337, samoFKS i 56 gostiju.