Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la harishp » 13 apr 2011, 20:34

Aj Bojac.
Nego citam onog neandrtalca Vasica.Koja je ono budala,a sav se ulojci dok isprica pet recenica.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 13 apr 2011, 20:38

Marokanac je napisao/la:
amho je napisao/la:komitet za normalizaciju nece usvajat' statut, nego ce samo posredovat' izmedju zahtjeva fife i uefe i delegata sadasnjeg saziva skupstine nfsbih... statut moraju usvojit' isti oni delegati koji su ga odbili krajem marta... jedina promjena je sto ce komitet za normalizaciju preuzet' funkcije IO i predsjednistva do izbora istih prema novom statutu (kad i ako se usvoji)... clanovi komiteta nemaju veze s predstavljanjem naroda, entiteta itd.. oni su tu samo da olaksaju komunikaciju i da smeksaju stavove delegata skupstine kojisu bili protiv novog statuta... vidi se da su i navijacima politicari isprali mozak, pa razmisljaju konstitutivno dejtonski i traze nacionalnu zastupljenost u svemu..
Na TV1 upravo objaviše vijest da će se birati novi delegati za skupštinu !
procitaj obavjestenje fife i uefe i posljednju izjavu zavrl-a ovdje na ss (dva posta iznad), pa onda repliciraj....

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 13 apr 2011, 20:53

Ma problem je što UEFU zaboli jedna stvar za BiH oni otprilike rezonuju ili su ih neki ubjedili u to da trenutna postava u Skupštini FSBiH je neka grupa otpadnika i izroda i kad se izaberu novi da će sve da funkcioniše i da će se usvojiti isti statut koji je odbijen, malo je reći naivno razmišljanje. Mile Kovačević je rekao da ukoliko ostane zahtjev za isti Statut pada opet na Skupštini kad bude glasala o tome.
Radna grupa će pripremiti novi statut i izbore za Skupštinu nakon toga Skupština FSBiH mora donijeti taj novi statut jer ne može ga UEFA donijeti. Moram reći da dijelim mišljenje Osima i pesimista sam ovim povodom, teško da će doći skidanja suspenzije jer ne trebate slušati šta UEFA priča nego domaći akteri koji na kraju taj Statut moraju izglasati da bi se suspenzija ukinula. A UEFA ne želi da prihvati ništa što nije u skladu sa njihovim prijedlogom misle da je novac i sve pogodnosti članstva dovoljno primamljivo da mogu postavljati uslove koje žele, akteri koji treba to da izglasaju ostaju pri svome tako da je dosta siva perspektiva.

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 13 apr 2011, 20:59

bojan-vultures je napisao/la:Piše: M. Dautbegović
Foto: A. Balić
Srijeda, 13.04.11. 20:03.

Počasni predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije Rudi Zavrl najvjerovatnije će biti na čelu Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, čiji će se sastanak održati 18. aprila u Beču.

Rudi Zavrl je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio kako će se sastanak održati u Beču, ali nije mogao potvrditi da će upravo on biti na čelu Komiteta za normalizaciju.

"Zaista ne znam ko je sve pozvan, ali znam da sam ja pozvan od strane UEFA i FIFA na sastanak 18. aprila u Beču. Da li ću ja biti na čelu Komiteta za normalizaciju ne znam, jer još uvijek nisam zvanično imenovan, pa tako da ne mogu potvrditi, ali ni demantovati", kaže Zavrl u razgovoru za SportSport.ba.

"U ovom trenutku još je mnogo stvari nepoznato što se tiče Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Znam da će on brojati šest članova iz Bosne i Hercegovine, koji će se birati po entitetima ili nacionalnosti, ja ja zaista ne znam u kojem ću se svojstvu ja naći tu. Moguće je da budem samo jedna vrsta savjetnika", smatra Zavrl.

Pošto ste poprilično dobro upućeni u zbivanja u bh. fudbalu, smatrate li da je moguće da Skupština N/FSBiH 26. maja usvoji novi statut i tako izbjegne katastrofalne posljedice?

"U ovom trenutku jako je teško prognozirati šta će se desiti. Odluku o tome neće moći donijeti ni Komitet za normalizaciju, ni ja, ni FIFA, ni UEFA. Kompletna odgovornost će biti na delegatima Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Ja mogu reći da su UEFA i FIFA ovim putem pružile još jednu šansu, najvjerovatnije posljednju za bh. fudbal, ali njen ishod ne zavisi od nas", dodao je Zavrl na kraju razgovora za SportSport.ba.

Što se tiče sastanka u Beču 18. aprila, na njemu će, osim Zavrla, prisustovati predstavnici UEFA i FIFA Marcel Benz i Eva Pasquier, te Darko Ljubović, Ivan Beus, Sead Kajtaz, te najvjerovatnije Ivica Osim, Vlatko Glavaš i Dragan Kulina.
znaci to bi bilo to za nas fudbal

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 13 apr 2011, 21:01

Koja je svrha da isti delegati ponovno se izjašnjavaju o Statutu koji su već jednom odbili ? Rok je do 26.05. da novi delegati usvoje Statut a na koji način će biti birani ti novi delegati za Skupštinu ostaje nam u narednom periodu da vidimo.
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 13 apr 2011, 21:56

Marokanac je napisao/la:Koja je svrha da isti delegati ponovno se izjašnjavaju o Statutu koji su već jednom odbili ? Rok je do 26.05. da novi delegati usvoje Statut a na koji način će biti birani ti novi delegati za Skupštinu ostaje nam u narednom periodu da vidimo.
nema novih delegata... oni isti.. samo nam je ostavljena jos jedna sansa... naravno uz koordinaciju fife/uefe i domacih ljudi.. tek u drugoj fazi se predvidja izbor svih tijela prema novom statutu.. a rok za to je 30.11.11... ne znam odakle ovima s tv1 tumacenje koje si ti naveo... u zvanicnom dokumentu objavljenom na stranicama fife i uefe je sve jasno objasnjeno... komitet za normalizaciju preuzima duznosti IO i predsjednistva i saziva skupstinu saveza na kojem se treba usvojit' novi statut... nakon toga se ide u izbor tijela saveza prema novom statutu...

ne znam kako bi drugacije i islo? da fifa i uefa po svom nahodjenju odaberu delegate u skupstinu saveza i da tako odabrani ljudi izglasaju novi statut? cemu onda komitet i novi rokovi, ako ce se nametat' statut i tijela saveza???

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 13 apr 2011, 22:21

Nema UEFE-nema Europe
nema Europe-amaterska liga
amaterska liga-amaterski klubovi
amaterski klubovi-nema sponzora
nema sponzora-nema para
nema para-nema igraca
nema igraca-nema ni nogometa

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 13 apr 2011, 22:38

Ne mirise na dobro nikako...al bas nikako. To je najnejasniji dio , ko ce izglasati statut do sredine maja? Nikakvog smisla nema da se to prepusti "aktuelnim" delagatima u suspenziji kad ce ga opet odbiti a i da nece opet nema smisla. S druge strane da se imenuju novi delegati??? Kako? Nije to izvrsni odbor od 15 ljudi vec cijela skupstina...djeluje nerealno. Al eto uzmimo hipoteticki da se i to uspije izvesti pa da statut usvoje neki novi ljudi imenovani od strane UEFE i FIFE opet su predvidjeni izbori za 11. mjesec iduce godine i to po istoj proceduri kao i do sada sto se radilo. Pojeo vuk magarca.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 13 apr 2011, 22:44

Francuzi pustili karte u prodaju za mec protiv BiH na Stade de France-u.Ukinuce oni nama suspenziju aBd do juna
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 13 apr 2011, 22:50

Ne znam , po mom misljenju i razmisljanju nije svrha da se samo ukine suspenzija tek tako. Ako se vec moralo ovo desiti i da dozivimo ovo treba onda iskoristiti situaciju pa napraviti prave promjene a ne da se samo nastavi gdje smo i stali. Da se rascisti sva bagra u savezu , da se naprave izmjene u sistemu funkcionisanja a da ne budu samo kozmeticke kakva je bila ova zadnja sa jednim predsjednikom pa eto ni ona nije prosla. Ne zelim da idealiziram ali ako se sada ne naprave barem minimalne promjene koje ce predstavljati temelj za buduce djelovanje ka napredovanju onda bas nema hajra od nas.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 13 apr 2011, 22:59

afa97 je napisao/la:Francuzi pustili karte u prodaju za mec protiv BiH na Stade de France-u.Ukinuce oni nama suspenziju aBd do juna
dje ce ranije prodavati karte za taj mec :? covjece, u oktobru se igra
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 13 apr 2011, 23:00

CeMa je napisao/la:
afa97 je napisao/la:Francuzi pustili karte u prodaju za mec protiv BiH na Stade de France-u.Ukinuce oni nama suspenziju aBd do juna
dje ce ranije prodavati karte za taj mec :? covjece, u oktobru se igra
evropa je to, vidi se koliko smo zaostali za njom :roll:
15.10 - 15.06 ...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 apr 2011, 23:58

Susic za 24sata :
Reprezentacija je bošnjačka, ali ne zato što ja to želim nego zato što najbolji Hrvati i Srbi ne žele igrati za BiH. Naši su najbolji igrači koji hoće obući dres BiH Bošnjaci", govori Sušić..
http://www.24sata.info/sport/fudbal/609 ... z1JRVO0ewu

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 14 apr 2011, 01:50

Goalgetter je napisao/la:Susic za 24sata :
Reprezentacija je bošnjačka, ali ne zato što ja to želim nego zato što najbolji Hrvati i Srbi ne žele igrati za BiH. Naši su najbolji igrači koji hoće obući dres BiH Bošnjaci", govori Sušić..
Izjava mu je nidje veze ali hajde :roll:

Kaka_Real
Kontakt:

Post Postao/la Kaka_Real » 14 apr 2011, 02:03

Čuj ovog "nigdje veze", pa koga to zavaravamo?

Tako je Pape svaka čast...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 apr 2011, 02:34

Samo F.K.S !! je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Susic za 24sata :
Izjava mu je nidje veze ali hajde :roll:
Znajuci 24 h za koga navijaju,odmah treba uzeti za rezervu.
Ali u drugu ruku 300% je u pravu.Izvadi Misketa iz ekipe i to je to.
Razlog je vise nego tacan.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 14 apr 2011, 03:48

Ovo je za pohvaliti od Susica, rekao je istinu, to do sada ni jedan trener nije javno rekao..neka se zna da ne bude iz skutorije, i iz ove prdekane od entiteta da je to muslimanska repka, i da oni nece navijati za nju..posteno Susic kaze.

Pa nece igrati neki Srbin, ili Hrvat iz BiH koji nema kvalitete za to, taman u sastavu bili svi Bosnjaci, i po tom pitanju ce tako i ostati.
Kao da bi neko branio Suboticu, i ostalim iz BiH sto igraju za druge repke da igraju, ali samo ako imaju kvalitet za to.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 14 apr 2011, 08:19

nije nasa krivica sto vecina hrvata nece da igra za bih... ko god je citao izjavu bunoze gordana koji je i mladi reprezentativac bih prije dan dva zapitat ce se da li mi uopste zelimo takve u repci...eto ako se vrati papac ,tu je i pandza tu je i misimovic tu su i ovi banjalucani iz mjesanih brakova muslimovic,vranjes pa sta hocete vise koji racku...bilo je bh hrvata koji su igrali za bih u najtezim vremenima u i nakon rata ivica jozic,vlatko glavas,pavo dadic,marko topic itd...

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 14 apr 2011, 08:22

Joj al me nerviraju ovi sa dvojim državljanstvima. Mogu igrat za koju god repku hoće :evil:
Čelik Zenica 1945

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 14 apr 2011, 09:09

velez_mostar je napisao/la:Ovo je za pohvaliti od Susica, rekao je istinu, to do sada ni jedan trener nije javno rekao..neka se zna da ne bude iz skutorije, i iz ove prdekane od entiteta da je to muslimanska repka, i da oni nece navijati za nju..posteno Susic kaze.

Pa nece igrati neki Srbin, ili Hrvat iz BiH koji nema kvalitete za to, taman u sastavu bili svi Bosnjaci, i po tom pitanju ce tako i ostati.
Kao da bi neko branio Suboticu, i ostalim iz BiH sto igraju za druge repke da igraju, ali samo ako imaju kvalitet za to.
slazem se, mada ne vjerujem da je Susic bas onako izjavio
Zadnja izmjena: bordo_Sarajevo, dana/u 14 apr 2011, 09:12, ukupno mijenjano 1 put.
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Hafiz00, Micron, Proximic i 20 gostiju.