Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la QUARTERBACK » 02 apr 2025, 08:14

Ja kazem nek kupi novo auto od 60k, a ne sportski auto za skoro duplo vise, vjeruj mi taj arteon nije bas za duzih putovanja najlagodniji :mrgreen: a ti to hoces da predstavis kao da sam rekao da treba vozit golfa 2 od 60k lol u redu je

Helem nejse, ja ne mogu da vjerujem da postoje ljudi kojima je to normalno a pri tome tvrde da je to posteno.

Ocigledno drugacije gledamo na tu instituciju, za mene oni treba da budu olicenje onog kako treba insan da se ponasa pocevsi sa skromnoscu koju pravi vjernik mora da ima kao jedan od osnovnih postulata svog ponasanja.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 02 apr 2025, 08:21

Pravi vjernik moze biti i bogat.

Nisam mislio na tebe sad nego na price naroda inace.

Ja cu uvijek braniti IZ jer nama muslimanima ona treba. Ne želim da ju zamjene i da taj vakum onda ispuni neko drugi. Dok je god napadaju ovi sto se omrknu kad cuju ezan (ne kazem da si ti taj) meni to ukazuje da su dobri. Moze bolje ali samo kroz samu IZ da se popravlja

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 apr 2025, 08:24

nerkolfc je napisao/la:
02 apr 2025, 08:21

Ja cu uvijek braniti IZ jer nama muslimanima ona treba. Ne želim da ju zamjene i da taj vakum onda ispuni neko drugi. Dok je god napadaju ovi sto se omrknu kad cuju ezan (ne kazem da si ti taj) meni to ukazuje da su dobri. Moze bolje ali samo kroz samu IZ da se popravlja
Brkate kruske i jabuke, niko ne govori o gasenju, ukidanju IZ ili nesto slicno.

I inace zivotna filozofija - ima gore (kao primjeri otvaranja drzavnih institucija krstenjem) ili moze gore (ako se IZ ugasi) je veoma losa i nazadna.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 02 apr 2025, 08:31

Madal je napisao/la:
02 apr 2025, 08:24
nerkolfc je napisao/la:

Brkate kruske i jabuke, niko ne govori o gasenju, ukidanju IZ ili nesto slicno.

I inace zivotna filozofija - ima gore (kao primjeri otvaranja drzavnih institucija krstenjem) ili moze gore (ako se IZ ugasi) je veoma losa i nazadna.
Malo sam u tim krugovima sjedio, svasta je MZ planirala za IZ

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 02 apr 2025, 08:33

Tesko je odvojiti se od razmisljanja na kojem je zasniva o sve u drzavi u posljednjih 30 godina, vjerovatno cijeli zivot ili sve ono cega se sjeca vecina foruma. Jos ako ti onda objasne da i ne trebas da se obrazujes, da ti je samo minimum dovoljan, ne istrazuj, ne idi naprijed, trebas nazad, kako su nase nane…

Budes sretan sto ima gore i sto ti nisu ukinuli i ono sto imas. Kad ti neko kaze da to nije sve i da mozes bolje, hitno ga proglasi budalom.

Ne treba se oko toga ni i ubjedjivati, I ja sam pogrijesio

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 apr 2025, 08:35

nerkolfc je napisao/la:
02 apr 2025, 08:31
Malo sam u tim krugovima sjedio, svasta je MZ planirala za IZ
Ja ne sumnjam da ima tih ideja i zelja odredjenih grupa. Ja pisem o branjenju ocitog loseg kada evo mi ovdje kritikujemo - zato jer moze gore.
Kao za izbore - znam ja da on krade ali eto ide na dzumu. Ako ne glasamo za njih doce ovi sto kradu a ne idu na dzumu.
Opcenito nas ta filozofija kosta u zivotu i primjer je Bošnjakluka.
-Beogradski sindikat

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 02 apr 2025, 08:36

Mene fascinira od kraja rata pa i s početka, pravdanje nekog i nečijih postupaka, samo jer je "moj". Nek krade, on je naš, kradu i "njihovi" i tako dalje...
Narod za izučavanja.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 02 apr 2025, 08:41

E jeste dosli do toga da hodze kradu. Ekstremnim i odvojenim slucajem ste dosli do toga da ja branim kradu.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 02 apr 2025, 08:42

Sjedio u krugovima koji znaju sta planira MZ. Stvarno ne zelim nikoga omalovaziti, ali gdje si sjedio? U vijecu sigurnosti?

Ili si sjedio s nekim kome odgovara da se bojis sta ce biti sa IZ, pa te zastrasio, pa ti je objasnio da glas za njega ili njegovog jarana na izborima je glas za zastitu IZ?

Daj objektivno, ko u ovoj drzavi zna sta medjunarodna zajednica planira, pa ne zna Macron sta ce sutra biti, a ne taj sto je s tobom sjedio. Medjunarodna zajednica sve sto je planirala to je i ostvwrila, sigurno ih nije zaustavila snaga naseg naroda, nas dva miliona sasvim beznacajnih likova, ko predgradje nekog prosjecnog grada, u nekim njihovim planovima.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 02 apr 2025, 08:44

Krugovi u kojim je sjedio

slika

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 apr 2025, 08:47

nerkolfc je napisao/la:

Treba ih još uvesti u fiskalni sistem, da kao član kada uplatim članarinu platim i porez na to državi i da sve ide tako (ja bih vrlo rado i skuplje platio članarinu ali da dobijem fiskalni račun i da država ima dio od toga), da se zna gdje ide koja marka, to za sve vjerske zajednice govorim, a ne da mi da papir kao potvrdu da sam platio a država ne vidi gdje ide taj novac.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 02 apr 2025, 08:48

ArtemisFowl je napisao/la:
02 apr 2025, 08:44
Krugovi u kojim je sjedio

slika
Jesi ovo poceo za selefije raditi?

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 02 apr 2025, 08:57

rio_Ferdy88 je napisao/la:
02 apr 2025, 08:47
nerkolfc je napisao/la:

Treba ih još uvesti u fiskalni sistem, da kao član kada uplatim članarinu platim i porez na to državi i da sve ide tako (ja bih vrlo rado i skuplje platio članarinu ali da dobijem fiskalni račun i da država ima dio od toga), da se zna gdje ide koja marka, to za sve vjerske zajednice govorim, a ne da mi da papir kao potvrdu da sam platio a država ne vidi gdje ide taj novac.
Ja da im ne vjerujem neb placao. Kad platim halalim i ne osjecam potrebu da znam za svaki dinar iako je kod nas transparentno pa se zna za sta idu dzematske pare.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 02 apr 2025, 09:07

nerkolfc je napisao/la:

IZ kao institucija je neophodna, al' mora biti podložna profesionalnoj reviziji. U suprotnom, imamo povjerenje na obraz, a to nerijetko loše zavrsi, čim ljudi okuse moć.

Usput kritika je, ne samo poželjna, već i nužna za očuvanje integriteta.

Zamisli stvori se atmosfera u kojoj se kaže - a gdje ćeš njih napadati.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 02 apr 2025, 09:14

Asteriks je napisao/la:
02 apr 2025, 09:07
nerkolfc je napisao/la:

IZ kao institucija je neophodna, al' mora biti podložna profesionalnoj reviziji. U suprotnom, imamo povjerenje na obraz, a to nerijetko loše zavrsi, čim ljudi okuse moć.

Kritiziraju njih, ali evo quarter kaze reis vozi preskupo auto sto je ok kritika i onda se ateiste povezu da optuze IZ za kradu i da drugi muslimani brane kradu. To nije kritika to je zla namjera jer njima je zelja da ona ne postoji.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 02 apr 2025, 09:23

Placam i ja clanarinu i nemam nikakav problem s tim, al isto tako sam itekako svjestan pofinog kriminala ili barem moralnog mraka unutar iste te IZ, i to iz prve ruke. Sto su nizi nivoi, vece je plivanje u mutnom. Na vrhu to i izgleda utegnuto al kreni od medzlisa do medzlisa, nema sta se ne radi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 02 apr 2025, 09:30

nerkolfc je napisao/la:
02 apr 2025, 09:14
Asteriks je napisao/la:
02 apr 2025, 09:07
nerkolfc je napisao/la:

Kritiziraju njih, ali evo quarter kaze reis vozi preskupo auto sto je ok kritika i onda se ateiste povezu da optuze IZ za kradu i da drugi muslimani brane kradu. To nije kritika to je zla namjera jer njima je zelja da ona ne postoji.
Ako se referišeš na mene, griješiš care... nit sam rekao da službenici IZ kradu nit išta. Ja sam odgovoran za ono što napišem a ne što je neko skonto. Rekao sam na pravdanje nečijih postupaka radi zajedničke pripadnosti a ti evo počinješ to raditi. Braniti ih. I nabijati nekom kako želi da ne postoje, pffff. Iskuliraj malo....
Kad smo kod toga ateista, jel ateista čim uputi pitanje, dadne drugačije mišljenje, ne slijedi ljude koje ne smatra kompetentnim (da ih ne reklamiram), uputi kritiku i slično?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 apr 2025, 09:33

nerkolfc je napisao/la:
02 apr 2025, 08:41
E jeste dosli do toga da hodze kradu. Ekstremnim i odvojenim slucajem ste dosli do toga da ja branim kradu.
Pa uredu ali argument ti je katastrofalan - ima gorih. Meni muka dodje kad se krene neko tom filozofijom koristiti.
-Beogradski sindikat

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 02 apr 2025, 09:33

Valjda se jednog dana mase opamete i u potpunosti odbace AI slop. Sto je najgore glavni argument bude brzina i pristupacnost a kad skontas koliko novca bacis za hardver i pretplate samo da se napatis dobrih pola sata za samo jednu genericnu AI slicicu onda treba da shvatis koliko glup ispadas. Neironoicno je isplativije dati par dolara talentovanom artistu na patreonu ili gdje vec i nek ti dizajnira ili nacrta sta vec hoces.
Super je sto AI tehnologija moze pomoci u ostalim granama tipa medicini ali tome ovdje nije mjesto
Unico amore sei!
❤️🖤

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 02 apr 2025, 09:46

Trezor ili Lav protokol je znan.

slika
....sve drugo će proći!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 3 gosta.