Misliš Danteovog Džehennema ?

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Misliš Danteovog Džehennema ?
E ja nikad nisam vidio, niti mi je iko ikada pričao da se tako nešto desilo. To vi išli u Gornju Maoču klanjati Bajram? Pametno, treba bodljikava žica u džamiji jer bodljikava žica je u prošlosti uvijek bila sinonim za veliku dobrotu
U uređenim državama bi im ne bi lijepili etikete, jer je to kako si i sam rekao uređena država - gdje vjerske institucije plaćaju porez, a popovi, sveštenici i hodže ne voze auta od 200 hiljada eura.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑01 apr 2025, 21:08Već je bolno za čitati i gledati koliko mediji, a pogotovo ovdje na forumu jedva čekate bilo šta vezano za IZ da udarite 8000 negativnih postova, psovki, kleveta, članaka, komentara i šta već ne kako bi istu najgnusnije popljuvali, te lijepili ljudima svakakve etikete zbog kojih se u uređenim državama na zapadu ide u zatvore.
Uvjeren sam da grijesis, a evo i zasto.sljivo je napisao/la: ↑01 apr 2025, 22:05Neodvojivo. Nemoguće je to odvojiti. Organizirane religije a i pravci unutar su uspjevali jer su podržani od vlasti, novcem, uticajem i silom. Vlast je zauzvrat tražila klersku pomoć pri propagandi zarad podrške naroda, radi političkih, ekonomskih ili vojnih zahtjeva. To dvoje je nerazdvojivo. Budala je ko misli da je to odvojivo i da postoji model koji to može odvojiti. To je ono što je meni razumljivo. Razumljivo je da se i onaj obični čovjek, iz ideala, buni zbog toga. IZ je napravila gore i pogubnije greške od ove ali eto to je druga tema.admin je napisao/la: ↑01 apr 2025, 21:48I meni je potpuno svejedno za njega, mogao je biti bilo koji i uvjeren sam da je i bio, samo eto slika izasla za ovog. Ono sto mi se ne dopada je ispreplitsnje vjere i politike, Mislim da nam to apsolutno nista dobro ne moze donjeti. Nikome od nas, a pogotovo nama koji se ne vidimo u toj opciji osim kao manjina.
Dođe vehabija i namjerno se instalira da promoviše priču o jednakosti, a ima program/učenje/predavanje. I napravi problem ili skandal. Nisam jednom to vidio. I ja bi zagradio i to bodljikavom žicom.Bundesliga je napisao/la: ↑01 apr 2025, 21:56Nisam nigdje rekao da govoriš ljudima da ustanu. Jer kad sjednu onda je gotovo, može se ljudima reći pri ulasku, ili da stoji obavještenje, ili da se preko razglasa obavijeste ljudi. Opet kažem, ne znam po kakvim ste vi to džamijama išli, kod nas kad neko uči, ne mora nikoga moliti, već se ljudi sami sklanjaju i ostavljaju mjesta u prvom safu.
Niđe veze Virto ba , šta ti je ..Virtu4l je napisao/la: ↑01 apr 2025, 22:07Pendulum je napisao/la: ↑01 apr 2025, 18:23Dok god je nama "normalno" i "očekivano" da nam ljudi kao Bakir (jer gdje ćeš njega ili slične njemu u sredinu, ne mora eto u posljednji red) budu "uvijek u prvim redovima", nikad mi napredovati nećemo. Ni kao muslimani (ili bilo koja druga vjera) a ni kao narod/država.
Ne, ne. Nema to veze sa napretkom, kao ni sa Bakirom. Ja govorim o instituciji predsjednika, nevezano koji je. Izetbegović, Bećirović, Dodik, Komšić ili neki drugi, peti, deseti.
To vi nikako ne možete ili ne želite da shvatite. Institucija predsjednika se mora poštovati. Danas ili kad bude imao 80 godina, nebitno je. Predsjednik je predsjednik.
Mi smo u qrcu evo vec 30 godinaMaroonBjelave je napisao/la: ↑01 apr 2025, 22:17Zadnjih par stranica je fakat pokazalo da smo mi kao narod u debelom qurcu.
Od 10 bajrama na jednom će se desiti i dovoljno je jednom da se pošalje ružna slika. Svakakvog svijeta ima, mnoge jedva uvjeriš da to tako mora a i kad misliš da je to to oni opet urade po svom. I ovo sa pregradom je samo u Begovoj džamiji jer u ostalim nema. Ali, sreća, za organizatore da naš narod generalno bježi od prvog safa jer konta ako tu bude može ga hodža prozvati da štogod prouči pa što dalje to bolje.Bundesliga je napisao/la: ↑01 apr 2025, 21:56Nisam nigdje rekao da govoriš ljudima da ustanu. Jer kad sjednu onda je gotovo, može se ljudima reći pri ulasku, ili da stoji obavještenje, ili da se preko razglasa obavijeste ljudi. Opet kažem, ne znam po kakvim ste vi to džamijama išli, kod nas kad neko uči, ne mora nikoga moliti, već se ljudi sami sklanjaju i ostavljaju mjesta u prvom safu.
VensanKasel je napisao/la: ↑01 apr 2025, 22:15
Niđe veze Virto ba , šta ti je ..
Zašto će narod poštovati nekog diktatora , bolesnika ili švercerakada on ne poštuje narod .
Predsjednik koji je činio dobra je dijela za narod se poštuje čitav život i još više kada umre .
Da, u pravu si. Kad sam pisao o tome kroz glavu mi je isključivo prolazila ideja islama. Generalno, može se odvojiti do određene mjere, preciznije da kažem, religijski uticaj na društvo ne može nestati. Opet postoje lobiranja, opet taj neki uticaj na politku kroz riječ naroda i obratno.admin je napisao/la: ↑01 apr 2025, 22:15
Uvjeren sam da grijesis, a evo i zasto.
Islamska drzava u Evropi ne moze opstati, ni pod razno. Nema sanse. Nemoguce. A Bosna i Hercegovina moze opstati u Evropi I u njoj moze opstati njen narod medju kojima i oni islamske vjeroispovjesti.
Samo je potrebno odvojiti vjeru od politike i drzave. Nije velika nauka. Da nisam uvjeren da je to moguce odvojiti i ne samo da je moguce, nego ce se to i desiti, sigurno ne bih tu zivio.
Ma znam da nisi mislio direktno na Bakira, nisam ni ja - zato sam i napisao "ljudi poput Bakira". Institucija predsjednika jeste nešto što treba da se poštuje, slažemo se. Postavlja se pitanje (barem kada je džamija/namaz) u pitanju, do koje mjere? Da li je institucija predsjednika ispred vjere/nazama, ili nije? Ja mislim da nije.Virtu4l je napisao/la: ↑01 apr 2025, 22:07Pendulum je napisao/la: ↑01 apr 2025, 18:23Dok god je nama "normalno" i "očekivano" da nam ljudi kao Bakir (jer gdje ćeš njega ili slične njemu u sredinu, ne mora eto u posljednji red) budu "uvijek u prvim redovima", nikad mi napredovati nećemo. Ni kao muslimani (ili bilo koja druga vjera) a ni kao narod/država.
Ne, ne. Nema to veze sa napretkom, kao ni sa Bakirom. Ja govorim o instituciji predsjednika, nevezano koji je. Izetbegović, Bećirović, Dodik, Komšić ili neki drugi, peti, deseti.
To vi nikako ne možete ili ne želite da shvatite. Institucija predsjednika se mora poštovati. Danas ili kad bude imao 80 godina, nebitno je. Predsjednik je predsjednik.
Nijedan hodža ne vozi auto od 100 hiljada maraka, a kamoli od 200 hiljada eura, ovo nije pravoslavna crkva Rumunije ili Moldavije gdje popovi voze Maybache. Ako i ima koji, vjerovatno ih se može svrstati na prste jedne ruke. Da možda imaju stanove pojedini, koje su stekli na sumnjiv način, to svakako i vjerujem, ali da vozaju kola od te i te iznose je obična laž koja se provlači po kafama i kafanama.Virtu4l je napisao/la: ↑01 apr 2025, 22:14
U uređenim državama bi im ne bi lijepili etikete, jer je to kako si i sam rekao uređena država - gdje vjerske institucije plaćaju porez, a popovi, sveštenici i hodže ne voze auta od 200 hiljada eura.
U uređenoj državi hodže i popovi ne okupljaju vjernike da bi im suflirali za koga će glasati na izborima. U uređenoj državi se vjerski poglavari ne miješaju u politiku. Da ne nabrajam dalje.
Pa dobro ja kako sam shvatio Bajram u Begovoj i nije namaz vec tv emisija, do spage glavna postava iza spage statiste.JayCatwright je napisao/la: ↑01 apr 2025, 18:36Braća opravdavaju ogradu u džamiji dan te je.boPendulum je napisao/la: ↑01 apr 2025, 18:23Dok god je nama "normalno" i "očekivano" da nam ljudi kao Bakir (jer gdje ćeš njega ili slične njemu u sredinu, ne mora eto u posljednji red) budu "uvijek u prvim redovima", nikad mi napredovati nećemo. Ni kao muslimani (ili bilo koja druga vjera) a ni kao narod/država.![]()
U kojem vremenskom periodu?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑01 apr 2025, 22:55Ako ti nađeš dvije hutbe gdje se govori da se glasa za ove ili za one, super.
Trenutno korisnika/ca: Faraon iz Visokog, Jabroni, Maestro^^, rio_Ferdy88 i 12 gostiju.