Mozda ne mozes da shvatis zasto, ali nije slucajno da ne postoji hadis koji kaze ‘kad vidis komsiju da radi gresku, ti na sav glas pricaj o njemu i to je znak da i ti mozes istu gresku praviti’, a ima ih masa koji govore o tome kako trebas raditi na sebi, ispravljati svoje greske, stremiti boljem…baboedindzeko09 je napisao/la: ↑01 apr 2025, 21:08Nikakvo takmičenje ko će biti gori, opet izvlačiš kontekste onako kako tebi odgovaraju. Ja nigdje nisam rekao da mi moramo kao što to rade hrvati u određenom dijelu države na otvaranje JP dovoditi svećenike, odnosno hodže.
Već je bolno za čitati i gledati koliko mediji, a pogotovo ovdje na forumu jedva čekate bilo šta vezano za IZ da udarite 8000 negativnih postova, psovki, kleveta, članaka, komentara i šta već ne kako bi istu najgnusnije popljuvali, te lijepili ljudima svakakve etikete zbog kojih se u uređenim državama na zapadu ide u zatvore.
Znaci, iz svakog ugla, kad kritikujes svoje greske, to je itekako pozitivno i pozeljno.
U tome je velicina svakog pojedinca ili naroda. Da ima vise ljudi u Banjaluci koji bi na glas kritikovali ono sto se radi u njihovo ime, bilo bi nam svima sto puta bolje. To ne znaci da mi u Sarajevu trebamo sutiti na sve negativne pojave, da budemo sto vise ko oni, vec upravo suprotno.