Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la admin » 01 apr 2025, 21:34

baboedindzeko09 je napisao/la:
01 apr 2025, 21:08
Nikakvo takmičenje ko će biti gori, opet izvlačiš kontekste onako kako tebi odgovaraju. Ja nigdje nisam rekao da mi moramo kao što to rade hrvati u određenom dijelu države na otvaranje JP dovoditi svećenike, odnosno hodže.

Već je bolno za čitati i gledati koliko mediji, a pogotovo ovdje na forumu jedva čekate bilo šta vezano za IZ da udarite 8000 negativnih postova, psovki, kleveta, članaka, komentara i šta već ne kako bi istu najgnusnije popljuvali, te lijepili ljudima svakakve etikete zbog kojih se u uređenim državama na zapadu ide u zatvore.
Mozda ne mozes da shvatis zasto, ali nije slucajno da ne postoji hadis koji kaze ‘kad vidis komsiju da radi gresku, ti na sav glas pricaj o njemu i to je znak da i ti mozes istu gresku praviti’, a ima ih masa koji govore o tome kako trebas raditi na sebi, ispravljati svoje greske, stremiti boljem…

Znaci, iz svakog ugla, kad kritikujes svoje greske, to je itekako pozitivno i pozeljno.

U tome je velicina svakog pojedinca ili naroda. Da ima vise ljudi u Banjaluci koji bi na glas kritikovali ono sto se radi u njihovo ime, bilo bi nam svima sto puta bolje. To ne znaci da mi u Sarajevu trebamo sutiti na sve negativne pojave, da budemo sto vise ko oni, vec upravo suprotno.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 apr 2025, 21:35

Bundesliga je napisao/la:
01 apr 2025, 21:10
sljivo je napisao/la:
01 apr 2025, 20:57
Civilizovani ljudi su oni koji nisu skloni klevetama, pogotovo oni koji se zalazu za vjeru, i koji ne donose osude na osnovu slike bez konteksta, bez svjedocanstva, i bez historije takvih primjera koji ukazuju na sistemsko krsenje pravila od odredjene skupine ljudi, ma ko oni bili.
Ne postoji kontekst u kojemu bi špaga u džamiji bila ok, znači nema ga. Odmah ti sve ovo pada u vodu što si napisao. Isto da Srbi sada krenu opravdavati bijele trake, ne postoji niti jedan razlog zašto bi ti morao fizički nekoga odvajati. A uglavnom kada se odvaja, to nisu čista posla.
Postoji. Postoji radi organizacije. Ko bi ganjao ljude po džamiji da ih usmerava gdje sjesti jer na određenom mjestu trebaju sjediti učači, predavači i slični, tj. oni koj imaju određeni program. Niko to nije postavio da ogradi ljude za namaz. Pošto to upoređuješ sa bijelim trakama jasno mi je koliko radikalno ovo shvataš i vidiš.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2025, 21:36

Ok, oni koji imaju program. Nikako da neko pojasni koji Bakir tu ima program? To je ono sto je upitno.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 21:42

sljivo je napisao/la:
01 apr 2025, 21:35
Postoji. Postoji radi organizacije. Ko bi ganjao ljude po džamiji da ih usmerava gdje sjesti jer na određenom mjestu trebaju sjediti učači, predavači i slični, tj. oni koj imaju određeni program. Niko to nije postavio da ogradi ljude za namaz. Pošto to upoređuješ sa bijelim trakama jasno mi je koliko radikalno ovo shvataš i vidiš.
A što će ganjati bilo koga? Dovoljno bi bilo da je jedan čovjek, samo jedan stajao tu i zamolio ljude da sjednu negdje drugo. Ja ti garantujem da se niko živ ne bi bunio niti bi odbio, jer nikada u džamiji nisam vidio da neko pravi probleme. Ljudi se maksimalno civilizovano ponašaju. To sa bijelim trakama je analogija, jer mi je odvajanje ljudi u bilo kojem kontekstu odvratno. Ono kao stavljaju bijele trake da raspoznaju muslimane od nemuslimana, a zapravo prisiljavaju ljude da ih mogu lakše ubiti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 01 apr 2025, 21:43

admin je napisao/la:
01 apr 2025, 21:34
Mozda ne mozes da shvatis zasto, ali nije slucajno da ne postoji hadis koji kaze ‘kad vidis komsiju da radi gresku, ti na sav glas pricaj o njemu i to je znak da i ti mozes istu gresku praviti’, a ima ih masa koji govore o tome kako trebas raditi na sebi, ispravljati svoje greske, stremiti boljem…

Znaci, iz svakog ugla, kad kritikujes svoje greske, to je itekako pozitivno i pozeljno.

U tome je velicina svakog pojedinca ili naroda. Da ima vise ljudi u Banjaluci koji bi na glas kritikovali ono sto se radi u njihovo ime, bilo bi nam svima sto puta bolje. To ne znaci da mi u Sarajevu trebamo sutiti na sve negativne pojave, da budemo sto vise ko oni, vec upravo suprotno.
Jedno je kritikovati, a drugo je pisati neke od najgorih mogućih uvreda koje sam vidio ovdje, klevete, laži i lijepiti etikete IZ. Kritikujemo svi, kritikuju čak i oni koji člansku plaćaju u IZ, to je svačije apsolutno pravo i to treba raditi kako bi se neke stvari ispravile, odnosno krenule ka boljem, jer kao što si rekao uvijek treba težiti boljem.

Ali razumijem, tebi i odgovara to pisanje, odnosno isto podržavaš jer kako si rekao islamizirali su obrazovanje i djeci su skraćeni časovi.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 apr 2025, 21:44

admin je napisao/la:
01 apr 2025, 21:36
Ok, oni koji imaju program. Nikako da neko pojasni koji Bakir tu ima program? To je ono sto je upitno.
Znaš li ti šta se desilo, kad je on doš'o, ko ga je postavio tu, kako i zašto ga je postavio? Jesi li ti bio da nam kažeš? Je li iko bio? Evo nek nam neko posvjedoči da je ograđeno radi namaza i bakira, odmah mijenjam priču, jer to nije ok. I nek neko objasni zašto se to ne ograđuje na džumama ili pred namazima koji nemaju program. Bakira ne spominjem nikako, lik me ne interesuje, mogao je biti dodik, svjedeno mi. A i to bih mogao opravdati (ne opravdati, već razumjeti) jer sam danas govorio sprezi vlasti i klera, i generalno organizacije ovih skupova jer sam pristustvovo par sličnih i znam šta je u pitanju.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2025, 21:48

Nisam bio, ne znam zasto je napravljeno, ali sam vidio sliku i nekako mi je bas tesko povjerovati da je postavljeno radi ucaca i hafiza, pa onda on dosao, sasvim slucajno tu sjeo, potrefilo mu se skroz slucajno da ga snima kamera a Eto valja mu to sasvim slucajno na izborima i eto minut poslije sklonili. Prenategnuto da bih u to vjerovao, Mozda grijesim, ali ne mogu zaista uz svu dobru volju.

I meni je potpuno svejedno za njega, mogao je biti bilo koji i uvjeren sam da je i bio, samo eto slika izasla za ovog. Ono sto mi se ne dopada je ispreplitsnje vjere i politike, Mislim da nam to apsolutno nista dobro ne moze donjeti. Nikome od nas.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 apr 2025, 21:52

01 apr 2025, 21:42
sljivo je napisao/la:
01 apr 2025, 21:35
A što će ganjati bilo koga? Dovoljno bi bilo da je jedan čovjek, samo jedan stajao tu i zamolio ljude da sjednu negdje drugo. Ja ti garantujem da se niko živ ne bi bunio niti bi odbio, jer nikada u džamiji nisam vidio da neko pravi probleme. Ljudi se maksimalno civilizovano ponašaju. To sa bijelim trakama je analogija, jer mi je odvajanje ljudi u bilo kojem kontekstu odvratno. Ono kao stavljaju bijele trake da raspoznaju muslimane od nemuslimana, a zapravo prisiljavaju ljude da ih mogu lakše ubiti.
Eto sljedeći put ti budeš ta jedna osoba koja će fino da zamoli ljude da ustanu i prepuste mjesto učačima. Vidjet ćeš tek tad koliko si u krivu. Nema toga ko bi ih pomjerio, pogotovo nekog starijeg. :mrgreen: Ali i na kraju krajeva nije toga bilo na namazu već prije da ovi ljudi imaju neometan pristup. Ne može se porediti Bajram iz Begove džamije ili neke druge jer drugačija je situacija. A i generalno nije islam baš tako grub kako ga predstavljaš.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 21:56

Nisam nigdje rekao da govoriš ljudima da ustanu. Jer kad sjednu onda je gotovo, može se ljudima reći pri ulasku, ili da stoji obavještenje, ili da se preko razglasa obavijeste ljudi. Opet kažem, ne znam po kakvim ste vi to džamijama išli, kod nas kad neko uči, ne mora nikoga moliti, već se ljudi sami sklanjaju i ostavljaju mjesta u prvom safu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 apr 2025, 22:05

admin je napisao/la:
01 apr 2025, 21:48
I meni je potpuno svejedno za njega, mogao je biti bilo koji i uvjeren sam da je i bio, samo eto slika izasla za ovog. Ono sto mi se ne dopada je ispreplitsnje vjere i politike, Mislim da nam to apsolutno nista dobro ne moze donjeti. Nikome od nas, a pogotovo nama koji se ne vidimo u toj opciji osim kao manjina.
Neodvojivo. Nemoguće je to odvojiti. Organizirane religije a i pravci unutar su uspjevali jer su podržani od vlasti, novcem, uticajem i silom. Vlast je zauzvrat tražila klersku pomoć pri propagandi zarad podrške naroda, radi političkih, ekonomskih ili vojnih zahtjeva. To dvoje je nerazdvojivo. Budala je ko misli da je to odvojivo i da postoji model koji to može odvojiti. To je ono što je meni razumljivo. Razumljivo je da se i onaj obični čovjek, iz ideala, buni zbog toga. IZ je napravila gore i pogubnije greške od ove ali eto to je druga tema.

01 apr 2025, 21:56
Nisam nigdje rekao da govoriš ljudima da ustanu. Jer kad sjednu onda je gotovo, može se ljudima reći pri ulasku, ili da stoji obavještenje, ili da se preko razglasa obavijeste ljudi. Opet kažem, ne znam po kakvim ste vi to džamijama išli, kod nas kad neko uči, ne mora nikoga moliti, već se ljudi sami sklanjaju i ostavljaju mjesta u prvom safu.
Dođe vehabija i namjerno se instalira da promoviše priču o jednakosti, a ima program/učenje/predavanje. I napravi problem ili skandal. Nisam jednom to vidio. I ja bi zagradio i to bodljikavom žicom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 apr 2025, 22:07

Pendulum je napisao/la:
01 apr 2025, 18:23
Dok god je nama "normalno" i "očekivano" da nam ljudi kao Bakir (jer gdje ćeš njega ili slične njemu u sredinu, ne mora eto u posljednji red) budu "uvijek u prvim redovima", nikad mi napredovati nećemo. Ni kao muslimani (ili bilo koja druga vjera) a ni kao narod/država.

Ne, ne. Nema to veze sa napretkom, kao ni sa Bakirom. Ja govorim o instituciji predsjednika, nevezano koji je. Izetbegović, Bećirović, Dodik, Komšić ili neki drugi, peti, deseti.

To vi nikako ne možete ili ne želite da shvatite. Institucija predsjednika se mora poštovati. Danas ili kad bude imao 80 godina, nebitno je. Predsjednik je predsjednik.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 01 apr 2025, 22:10

Asteriks je napisao/la:
01 apr 2025, 21:33
Najveći predstavnici IZ, glavešine na čelu s Kavazovićem, aplaudirali su negatoru genocida na otvaranju džamije Arnaudije.

Šta dalje da se kaže na ovu žgadiju. Osmi krug Danteovog Pakla.
Misliš Danteovog Džehennema ? :kafa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 apr 2025, 22:11

sljivo je napisao/la:
01 apr 2025, 22:05
Dođe vehabija i namjerno se instalira da promoviše priču o jednakosti, a ima program/učenje/predavanje. I napravi problem ili skandal. Nisam jednom to vidio. I ja bi zagradio i to bodljikavom žicom.
E ja nikad nisam vidio, niti mi je iko ikada pričao da se tako nešto desilo. To vi išli u Gornju Maoču klanjati Bajram? Pametno, treba bodljikava žica u džamiji jer bodljikava žica je u prošlosti uvijek bila sinonim za veliku dobrotu :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 apr 2025, 22:14

baboedindzeko09 je napisao/la:
01 apr 2025, 21:08
Već je bolno za čitati i gledati koliko mediji, a pogotovo ovdje na forumu jedva čekate bilo šta vezano za IZ da udarite 8000 negativnih postova, psovki, kleveta, članaka, komentara i šta već ne kako bi istu najgnusnije popljuvali, te lijepili ljudima svakakve etikete zbog kojih se u uređenim državama na zapadu ide u zatvore.
U uređenim državama bi im ne bi lijepili etikete, jer je to kako si i sam rekao uređena država - gdje vjerske institucije plaćaju porez, a popovi, sveštenici i hodže ne voze auta od 200 hiljada eura.

U uređenoj državi hodže i popovi ne okupljaju vjernike da bi im suflirali za koga će glasati na izborima. U uređenoj državi se vjerski poglavari ne miješaju u politiku. Da ne nabrajam dalje.

E sad, ne bih da sve stavljam u isti koš jer SPC je ipak najveća zločinačka organizacija među vjerskim organizacijama, ali i IZ ima isto tako mnogo svojih aferima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 apr 2025, 22:15

sljivo je napisao/la:
01 apr 2025, 22:05
admin je napisao/la:
01 apr 2025, 21:48
I meni je potpuno svejedno za njega, mogao je biti bilo koji i uvjeren sam da je i bio, samo eto slika izasla za ovog. Ono sto mi se ne dopada je ispreplitsnje vjere i politike, Mislim da nam to apsolutno nista dobro ne moze donjeti. Nikome od nas, a pogotovo nama koji se ne vidimo u toj opciji osim kao manjina.
Neodvojivo. Nemoguće je to odvojiti. Organizirane religije a i pravci unutar su uspjevali jer su podržani od vlasti, novcem, uticajem i silom. Vlast je zauzvrat tražila klersku pomoć pri propagandi zarad podrške naroda, radi političkih, ekonomskih ili vojnih zahtjeva. To dvoje je nerazdvojivo. Budala je ko misli da je to odvojivo i da postoji model koji to može odvojiti. To je ono što je meni razumljivo. Razumljivo je da se i onaj obični čovjek, iz ideala, buni zbog toga. IZ je napravila gore i pogubnije greške od ove ali eto to je druga tema.

Uvjeren sam da grijesis, a evo i zasto.

Islamska drzava u Evropi ne moze opstati, ni pod razno. Nema sanse. Nemoguce. A Bosna i Hercegovina moze opstati u Evropi I u njoj moze opstati njen narod medju kojima i oni islamske vjeroispovjesti.

Samo je potrebno odvojiti vjeru od politike i drzave. Nije velika nauka. Da nisam uvjeren da je to moguce odvojiti i ne samo da je moguce, nego ce se to i desiti, sigurno ne bih tu zivio.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 01 apr 2025, 22:15

Virtu4l je napisao/la:
01 apr 2025, 22:07
Pendulum je napisao/la:
01 apr 2025, 18:23
Dok god je nama "normalno" i "očekivano" da nam ljudi kao Bakir (jer gdje ćeš njega ili slične njemu u sredinu, ne mora eto u posljednji red) budu "uvijek u prvim redovima", nikad mi napredovati nećemo. Ni kao muslimani (ili bilo koja druga vjera) a ni kao narod/država.

Ne, ne. Nema to veze sa napretkom, kao ni sa Bakirom. Ja govorim o instituciji predsjednika, nevezano koji je. Izetbegović, Bećirović, Dodik, Komšić ili neki drugi, peti, deseti.

To vi nikako ne možete ili ne želite da shvatite. Institucija predsjednika se mora poštovati. Danas ili kad bude imao 80 godina, nebitno je. Predsjednik je predsjednik.
Niđe veze Virto ba , šta ti je ..

Zašto će narod poštovati nekog diktatora , bolesnika ili švercera :D kada on ne poštuje narod .

Predsjednik koji je činio dobra je dijela za narod se poštuje čitav život i još više kada umre .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 01 apr 2025, 22:15

Još malo, i biće Bakir sinonim za predsjednika - pa šatro, poštuj instituciju.

A haman vam je to furka.. :puke:
The saddest thing in life is wasted talent.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 01 apr 2025, 22:17

Zadnjih par stranica je fakat pokazalo da smo mi kao narod u debelom qurcu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 apr 2025, 22:21

MaroonBjelave je napisao/la:
01 apr 2025, 22:17
Zadnjih par stranica je fakat pokazalo da smo mi kao narod u debelom qurcu.
Mi smo u qrcu evo vec 30 godina :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 apr 2025, 22:25

Od 10 bajrama na jednom će se desiti i dovoljno je jednom da se pošalje ružna slika. Svakakvog svijeta ima, mnoge jedva uvjeriš da to tako mora a i kad misliš da je to to oni opet urade po svom. I ovo sa pregradom je samo u Begovoj džamiji jer u ostalim nema. Ali, sreća, za organizatore da naš narod generalno bježi od prvog safa jer konta ako tu bude može ga hodža prozvati da štogod prouči pa što dalje to bolje. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: eldo, Google [Bot] i 9 gostiju.