Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Pa nije namaz ni bio, bilo je učenje, ilahije, predavanje, šta već. Džamija nije samo prostor za klanjanje već mjesto za razne aktivnosti i mislim da prema tome oni koji to vode mogu da organijujz šta hoće dok su te aktivnosti, kao što su i prije radili i rade i danas, svi. Kažem nisam bio u begovoj pa ne znam detalje poslije aktivnosti koje su imali. Ako za džumu, teravije, odnosno namaze bez prethodnih aktivnosti, ne prave te ograđene prostore ne vidim zašto bi se sad to spočitavalo.
Poenta je da nema propisa ni protokola kada je u pitanju bilo koja vrsta namaza, zatim hutbi u sklopu istih isl. Nema zvanica vezanih za rezervacije prvog safa niti predgrada.
Čovjek koji sjedne u prvi saf, ne smije biti premješten, čak i da Muhamed a.s. lično dođe, što naravno Poslanik ne bi ni tražio.
Mevludi i neki drugi skupovi su druga priča.
Čovjek koji sjedne u prvi saf, ne smije biti premješten, čak i da Muhamed a.s. lično dođe, što naravno Poslanik ne bi ni tražio.
Mevludi i neki drugi skupovi su druga priča.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
-
- Kontakt:
Još kad kaže, nije to namaz, to je između namaza. Je li vi kontate da i to između namaza utiče na namaz. Jer ti ako nekome rezervišeš da on sjedi na jednom mjestu, u ovom slučaju prvi saf, odmah utičeš na nekoga drugoga i gdje će on klanjati. Neće se Bakir sigurno skloniti iz prvog safa kada krene Bajram namaz, niti neki drugi koji imaju "rezervacije", te na taj način opet praviš segregaciju za Bajram namaz.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Ti opet zapeo za namaz, kažem ti da nije bio namaz već program iza sabaha. I u džamijama kad su programi između aksama i jacije, a bude ih cesto, ljudi se pretumbaju, da se to organizuje, niko nikakav problem u tom ne vidi, niti shvataju da je nekome mjesto zauzeto. I ako neko dođe od onih poznatijih, dođu zajedno sa imamom, i sjednu tamo gdje ima mjesta, niko se ne pomjera po naredbi, niti sam ikad igdje bio da se tako radilo.
-
- Kontakt:
Čuj nisi vidio. Pa eto ti prije par stranica slika sa špagom za odabrane, a ostalo za sirotinju. Šta pričaš bolan? I ja tebi opet kažem, nije bitno jel namaz ili nije namaz. Ne postoji segregacija u džamiji. Mislim postoji kod nas, ali to nije pravilno po Islamu niti bi smjelo biti pravilno ikada.
I am not yet born; O hear me.
Jesi li bio u begovoj za bajram?Bundesliga je napisao/la: ↑01 apr 2025, 16:15Čuj nisi vidio. Pa eto ti prije par stranica slika sa špagom za odabrane, a ostalo za sirotinju. Šta pričaš bolan? I ja tebi opet kažem, nije bitno jel namaz ili nije namaz. Ne postoji segregacija u džamiji. Mislim postoji kod nas, ali to nije pravilno po Islamu niti bi smjelo biti pravilno ikada.
Kad ste vec usli u tu pricu zna li neko koliko Fahd placa? 

Čuj ovog protokol u džamiji.
Ogradili saf špagom da Bakiru ne smetaju i on sad ovdje prosipa šuplju kako to nije bio namaz pa s toga imaju pravo raditi što se nikad ne radi u džamiji.
Garant zeleni poltron.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ma najjace je sto se ljudi prave budale i brane ovo a ako imaju imalo znanja i inteligencije svjesni su duboko u sebi da je ovo pogresno. Ali godine ispiranja mozga moze uciniti da su odredjeni politicari iznad vjerskih propisa i obicaja pojedincima. Opasno baca na idolopoklonstvo.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Možda ga za idući bajram proglase za božijeg poslanika.
Bakir a.s. i njegove mudžize:
-od suficita pravi deficit
-otima sirotinji i daje bogatim
-kineske motokultivatore pretvara u respiratore...
itd,itd
Bakir a.s. i njegove mudžize:
-od suficita pravi deficit
-otima sirotinji i daje bogatim
-kineske motokultivatore pretvara u respiratore...
itd,itd
it's football day
Protokol u dzamiji, nepoznavanje vjere, hadisa, nicega, ali na sve komentar, klasicni balinizam.
Pa dobro sad, ipak je čovjek u dva mandata bio predsjednik države, logično je da će biti u prvom redu na svim manifestacijama i događajima.
Zna se šta ja mislim o njemu, ali nikada ne smijemo degradirati najvažnije funkcije u državi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
pa kakav je bio treba ga degradirati i zabraniti mu pristup svim manifestacijama i dogadjajima ikad, a ne prvim redovima

ovim ga uzdizemo sto je veca sramota nego da ga degradiramo
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ne uzdižemo njega, već poštujemo funkciju na kojoj je bio.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- VensanKasel
- Kontakt:
Glasniji avion nije bio na aerodromu Sarajevo , šta je ono sunce ti poljubim , kakva sila od aviona

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Bi-aj-ejć 

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Upravo ovo, i još uvijek je predsjednik najveće stranke. Kakva god bila i šta god mislili o njemu to je tako. Nerealno je očekivati da on ne bude u prvom redu bilo gdje. To ko misli da će se desiti živi u nekom paralelnom svijetu. Dodik bi bio u prvom redu a ne on.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Dok god je nama "normalno" i "očekivano" da nam ljudi kao Bakir (jer gdje ćeš njega ili slične njemu u sredinu, ne mora eto u posljednji red) budu "uvijek u prvim redovima", nikad mi napredovati nećemo. Ni kao muslimani (ili bilo koja druga vjera) a ni kao narod/država.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Putin(drugi ili treći najmoćniji čovjek svijeta) primio Dodika.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Nije problem sto je bio u prvom redu, barem za mene, nego sto je onako degutantno bilo ogradjeno, kao neki vip tretman jbt, sto ne bi trebalo da bude u jednom vjerskom objektu. Al to mislim da nije ni do bakira ni do ovih sto su sjedili u prvom redu, to je maslo Islamske zajednice, oni tako vole da ogradjuju i dijele ljude na obicne muslimane i ove malo "bolje", naprednije od kojih su imali neke koristi, pogotovo finansijski.Unofficialpage je napisao/la: ↑01 apr 2025, 18:18Upravo ovo, i još uvijek je predsjednik najveće stranke. Kakva god bila i šta god mislili o njemu to je tako. Nerealno je očekivati da on ne bude u prvom redu bilo gdje. To ko misli da će se desiti živi u nekom paralelnom svijetu. Dodik bi bio u prvom redu a ne on.