Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

feniksptica
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la feniksptica » 30 mar 2025, 13:43

Marsal je napisao/la:
30 mar 2025, 11:41
Rosicky je napisao/la:
30 mar 2025, 11:28
Pa ovo društvo je između ostalog i plod tih učitelja i nastavnika.
Rezultati su slabi i nikakvi pa su takve i plate
Plate nisu slabe, bar ne ZDK. Učiteljica bez dana staža sad ide sa svim dodacima na oko 2000.

I njihov posao nije samo 5 časova. Ako je iole savjestan isto toliko piše i pripreme, a da ne pričamo kako je vodit bitke sa debilnom djecom i debilnim roditeljima koji djecu nisu odgojili.

To što mislite da imaju 3 mjeseca godišnjeg je isto floskula. Rade čitav januar i rade čitav juni i pola augusta. Imaju 2 sedmice godišnjeg više od ostalih ljudi, a šta pretrpe malo i dobiju.

Djecu odgajaju roditelji, a ne škola. Zadnja instanca koju treba kriviti za današnje debile je škola.
Osnovna skola je prije svega Odgojno-obrazovna ustanova, znaci stavili su odgoj na prvo mjesto.

Tek s srednjom školom se ti prioriteti mijenjaju, sto je i razumljivo jer se star konj ne uči jahati.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 30 mar 2025, 14:29

Dijete od 10 godina ima najnoviji iphone, najbolji učitelj ikad njega ne može odgojiti, to dijete je već uništeno.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 mar 2025, 14:42

feniksptica je napisao/la:
30 mar 2025, 13:43
Marsal je napisao/la:
30 mar 2025, 11:41
Rosicky je napisao/la:
30 mar 2025, 11:28
Pa ovo društvo je između ostalog i plod tih učitelja i nastavnika.
Rezultati su slabi i nikakvi pa su takve i plate
Plate nisu slabe, bar ne ZDK. Učiteljica bez dana staža sad ide sa svim dodacima na oko 2000.

I njihov posao nije samo 5 časova. Ako je iole savjestan isto toliko piše i pripreme, a da ne pričamo kako je vodit bitke sa debilnom djecom i debilnim roditeljima koji djecu nisu odgojili.

To što mislite da imaju 3 mjeseca godišnjeg je isto floskula. Rade čitav januar i rade čitav juni i pola augusta. Imaju 2 sedmice godišnjeg više od ostalih ljudi, a šta pretrpe malo i dobiju.

Djecu odgajaju roditelji, a ne škola. Zadnja instanca koju treba kriviti za današnje debile je škola.
Osnovna skola je prije svega Odgojno-obrazovna ustanova, znaci stavili su odgoj na prvo mjesto.

Tek s srednjom školom se ti prioriteti mijenjaju, sto je i razumljivo jer se star konj ne uči jahati.
Jest kad je 1. dijete normalno odgajano i 2. kad kao prosvjetar imaš autoritet i institucije koje će stat iza tebe.

Danas 1. nemaš u makar 50% slučajeva, a 2. nemaš nikako.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 mar 2025, 15:12

To da uciteljice rade neku pripremu je bas smijesna prica. Kakvu pripremu imas za gradivo prvog osnovne? Nemoj me nasmijavati. Ili da ocijenis kontrolni u trecem osnovne :roll:

90% dana imaju po 4 casa i onda samoinicijativno, bez konsultacija sa onim ko im daje platu, odluce da ta 4 casa sa tri sata dnevno, skrati na 2 sata.

Cirkus.

Da ti teta na nekom salteru gdje se izdaje cips udluci da radi krace zbog ramazana, poludio bi. Ili da ti u domu zdravlja kazu da ce skratiti, bila bi prica ‘mi to placamo, hocu da me pregleda, guzva je, necu da cekam’… a uciteljica kad skrati radni dan na 2 sata, to je OK.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 30 mar 2025, 15:16

sljivo je napisao/la:
30 mar 2025, 12:05
Ne bih radio u prosvjeti za 5 milja. Sa svojim karakterom mislim da bi se objesio za godinu. Znaci predajes jedno te isto non stop, 30 ljudi ti skace po glavi a ne smijes dobaciti, progovoriti nista mimo nastave. Cilj nije znanje vec da ispredajes gradivo i da to ucenici cuju da si predavo, i nekog smijes oboriti jedino ako te krene klat nozem.
Pa to i nije posao za muskarce vec zene. :yawn:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 mar 2025, 15:35

sljivo je napisao/la:
30 mar 2025, 12:05
Ne bih radio u prosvjeti za 5 milja. Sa svojim karakterom mislim da bi se objesio za godinu. Znaci predajes jedno te isto non stop, 30 ljudi ti skace po glavi a ne smijes dobaciti, progovoriti nista mimo nastave. Cilj nije znanje vec da ispredajes gradivo i da to ucenici cuju da si predavo, i nekog smijes oboriti jedino ako te krene klat nozem.
Ma djes raditi, djeca bezobrazna, jos ako sta jos te roditelji napadnu. Nas uciteljica Senada ako pricas na casu samo te onom citankom zvekne po glavi, trni glava, ne smijes ni roditeljima reci jos bi te oni dodatno barem naruzili, a uciteljicu bi podrzali i rekli slobodno. Danas bi tuzili

Matemotika
Kontakt:

Post Postao/la Matemotika » 30 mar 2025, 15:38

Stvarno ne volim pisat al kakve gluposti admin valja to nije normalno.
Nema tezeg posla od biti uciteljica. Ja u srednjoj predajem pa me djeca izlude nekad. Malo dijete nauciti citati i pisati je najteze. Meni nije jasno kako mojim ucenicima nesto nije jasno a kamol njoj/njemu kada ucis djecu da pisu il racunaju.
Na sve to ti dodu ovako pametni ko admin i sole pamet kako ti veze nemas a da mu das da sa SVOJIM djetetom provede 3 sata uceci ga nesto otjerali bi ga nakon sat vremena a njoj/njemu valja to raditi sa 15-20 ucenika svaki dan

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 30 mar 2025, 15:46

I found freedom. Losing all hope was freedom.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 mar 2025, 15:53

Matemotika je napisao/la:
30 mar 2025, 15:38
Stvarno ne volim pisat al kakve gluposti admin valja to nije normalno.
Nema tezeg posla od biti uciteljica. Ja u srednjoj predajem pa me djeca izlude nekad. Malo dijete nauciti citati i pisati je najteze. Meni nije jasno kako mojim ucenicima nesto nije jasno a kamol njoj/njemu kada ucis djecu da pisu il racunaju.
Na sve to ti dodu ovako pametni ko admin i sole pamet kako ti veze nemas a da mu das da sa SVOJIM djetetom provede 3 sata uceci ga nesto otjerali bi ga nakon sat vremena a njoj/njemu valja to raditi sa 15-20 ucenika svaki dan
Ma admin se ukljuci sa kontraverznim stavovima da sto vise raje replicira da idu stranice teme, a i mozda ubija vrijeme na poslu. Takticki, ne hatori covjeku.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 mar 2025, 16:08

E cuj najteze nauciti djecu da citaju i pisu, ja dvoje naucio usput druzeci se s njima.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 mar 2025, 16:08

Virtu4l je napisao/la:
30 mar 2025, 09:39
kraljttbvb je napisao/la:
29 mar 2025, 14:00

O kakvom obrazovanju pricamo, kad je vecina ljudi zaposlena preko stele i sa faklutetima iz Travnika, Viteza, Busovace?

Odgovorno tvrdim da samo budale zavrsavaju drzavne fakultete i misle da ce bolje proci sa boljim obrazovanjem. Ovdje ne mislim na medicinu, informatiku, elektrotehniku, nego na pravo, ekonomiju, politicke nauke...

To što je meritokratija pomnožena sa nulom ne znači da trebamo odustati od iste, i od obrazovanja naravno.

Reforma školstva i obrazovanja mora biti na prvom mjestu svakoj vlasti. Možda je to utopija, ali od nje ne smijemo odustati.

https://rtnk.me/drustvo/nasi-ucenici-na ... e-napamet/

Pročitaj analizu PISA testiranja u CG, da vidiš koliko zaostajemo za normalnim svijetom. Slični rezultati su i za BiH tako da sve ovo važi i za nas.
Zanimljivo mi je da su im slabi rezultati, a ne skracuju im nastavu tokom ramazana :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 mar 2025, 16:11

Rezultati za BiH u 2018. godini bili su 402,3 boda prosječne ocjene. BiH je bila u društvu Azerbajdžana i Perua, a bolje su bile Albanija, Srbija, Rumunjska, Bugarska i Crna Gora.
Rezultati slabi, ali bolji nego naši… Ako vec hoces da poredis

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 mar 2025, 16:14

admin je napisao/la:
30 mar 2025, 11:20
Naravno da je slabo ucila, cim je upisala fakultet koji mozes zavrsiti s pola mozga, a znas da ti je perspektiva da ili imas stelu ili radis u igraoni ili kladionici. To ko god je upisao, znao je sta mu sljeduje, da je mogao ista drugo, upisao bi nesto drugo.
Ne možemo svi zavrsiti neki super strašni fakultet kao ti, pa da svi budemo direktori NASA-e.

Kako bahato pišeš, rekao bi čovjek da si završio Oxford i da si direktor svemira, a ne copy paste novinar, koji ne zna ništa drugo neko stavljati click bait tekstove i Vandine gujce i sise...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 30 mar 2025, 16:16

vala tu si u pravu, da nam samo je vidjeti jedan clanak na ovom portalu iz kojeg izbija ta silna inteligencija kojom se ovaj dici

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 mar 2025, 16:16

Oni koje se uci da je skola bitna, mogu zavrsiti bolje fakultete od onih koje se uci da nije bitna skola vec je iftar bitan.

Svako ima svoj domet, ali sigurno se moze napraviti bar korak vise uz neku podrsku sistema.

Ja nisam novinar vec administrator foruma koji je najjaci u drzavi. Kad nesto sto ti radis bude bolje od svakog konkurenta u drzavi, rado cu te slusati da mi objasnis kako si to postigao i sta smatras da je znacajno za uspjeh.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 30 mar 2025, 16:19

kraljttbvb je napisao/la:
30 mar 2025, 16:14
admin je napisao/la:
30 mar 2025, 11:20
Naravno da je slabo ucila, cim je upisala fakultet koji mozes zavrsiti s pola mozga, a znas da ti je perspektiva da ili imas stelu ili radis u igraoni ili kladionici. To ko god je upisao, znao je sta mu sljeduje, da je mogao ista drugo, upisao bi nesto drugo.
Kako bahato pišeš, rekao bi čovjek da si završio Oxford i da si direktor svemira, a ne copy paste novinar, koji ne zna ništa drugo neko stavljati click bait tekstove i Vandine gujce i sise...
Pogledajte šta je rekao x hrvatski reprezentativac o skraćivanju časova nastave u BiH, Dilletta novim fotografijama očarala nastavnike širom BiH

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 mar 2025, 16:20

Ima i tu istine, ja sam zavrsio fakultet, objavio jedan rad radi testiranja, smijesne pare u skoli (ima beneficije neke, smjena, raspusti itd) ali odmor ne placa teletinu nego pare. Zato sam i presao na vakat u realni sektor te sam odustao od master studija iako sam polozio pola predmeta sa prosjekom 9 ili tako nesto. To sto citam i dalje je cisto hobi a nikako "posao".

Realni sektor je spas za normalan zivot a i tu trebas imati srece kao sto sam ja imao srece. Da je lako, nije, ali makar naplatis kako treba. Svi radimo za pare.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 mar 2025, 16:26

alemsa je napisao/la:
30 mar 2025, 15:53
Ma admin se ukljuci sa kontraverznim stavovima da sto vise raje replicira da idu stranice teme, a i mozda ubija vrijeme na poslu. Takticki, ne hatori covjeku.
I ja slično mislim.

Nemoguće da neko ovako tvrdoglavo gura neku (nidje veze) pricu i da misli da je u pravu.

Trola nas lik na max.

Da radi posao kako treba, sam bi sebe banovao :mrgreen:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 mar 2025, 16:52

Tacna definicija problema o kojem pricam: kazes covjeku da je bitno ici u skolu, on misli da ga trolas. Eto toliko mu je nevjerovatno da ima neko ko misli da je potpuno obrazovanje bitno.

Treba samo copy/paste u ministarstvo nek vide rezultate svojih genijalnih poteza.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 mar 2025, 16:59

admin je napisao/la:
30 mar 2025, 16:52
Tacna definicija problema o kojem pricam: kazes covjeku da je bitno ici u skolu, on misli da ga trolas. Eto toliko mu je nevjerovatno da ima neko ko misli da je potpuno obrazovanje bitno.

Treba samo copy/paste u ministarstvo nek vide rezultate svojih genijalnih poteza.
Jeste ali degradiras ucitelje a realno nisu dovoljno placeni (nigdje). A to obrazovanje na koje (s pravom) potenciras, valjda i oni imaju velikog uticaja.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.