FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
111
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 247

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 mar 2025, 23:19

nemamo balans pravi u ekipi zato se patimo

pobjeda na guzove na kvadrat, mora puno bolje u konjicu

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 mar 2025, 23:19

Najgore drugo poluvrijeme otkako je Coric na klupi. Previse neraspolozenih i losih (Dangubic, Radovac, Boljevic, Sukilovic van forme). Odinaka i Markovic svakako ne znaju. Onda onaj poklon gol Muftica :wtf: To je 7 losih veceras. Ne znam kako smo izvukli ovu pobjedu sa toliko losih.
Veznjaci su nam van forme, jedva cekam povratak Karjasevica. Lagumdzija mora vise igrati.

Krpic, Al Jaber, Sosic :clap: :clap: :clap: njima svaka cast.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 28 mar 2025, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 28 mar 2025, 23:20

Kako da ti kažem koliko mi znaaačiš.... :ljepota:
Grupa iznad svakog pojedinca.

TvrtkoPrvi
Kontakt:

Post Postao/la TvrtkoPrvi » 28 mar 2025, 23:23

GIBRA je napisao/la:
28 mar 2025, 22:49
Ovo više nije slučajnost

Na psihičkom planu se nešto mora uraditi

Ne zna se jel gore ulazimo u prvo ili drugo poluvrijeme
Upravu si psihicki smo najjaci u 90+
AHAHHAHASHAHHAAHAH SAMO PUNIIIIIII

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 28 mar 2025, 23:24

Boljevic igrac manje ovu utakmicu

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 28 mar 2025, 23:27

GIBRA je napisao/la:
28 mar 2025, 23:14
Inače ne daj Bože da bude kakva penal serija u kupu

Loša psiha u ekipi se vidi i kod penala, oba su bila nesigurna

Psiholog je baš baš potreban, najprije zbog ovih oscilacija
Po cemu su penali bili nesigurni?
Boljevic savladao golmana, Krpic rutinski penal pod precku izveo.
U obje situacije golmani nisu imali ni promil sanse.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 mar 2025, 23:28

Ejnur je napisao/la:
28 mar 2025, 23:24
Boljevic igrac manje ovu utakmicu
Zna mahati rukama cim neko drugi primi loptu a vratiti se nazad da ne budes u ofsajdu misaona imenica. Ne mlatara rukama kad sam pogrijesi ili kad je prespor. Samo na ovoj utakmici je unistio vise prilika tim sto visi u ofsajdu tj ne vraca se kad ispadne a i zbog toga sto se zabije izmedju kornera i auta i ne zna sta ce.

Ovakav igrac bi trebao biti primjer drugima, nazalost on se uzda u neki wow efekat koji bljesne svaku cetvrtu tekmu nazalost. Sreca pa je Sosic prikucao penal.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 28 mar 2025, 23:36

Šošić odličan, mangupski je odigrao, samo treba ignorisati mlataranje rukama od Boljevića i gazi mali.

Jaber top, Krpić top, Karamarko top, Dangubić, Odinaka i Šukilović mogu bolje.

I jedna molba za ljude koji vode računa o stadionu, majka mu stara operite i očistite one stolice, ograjisat će neko na tribinama.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 28 mar 2025, 23:40

Sretna pobjeda. Dobro je rekao Maksimović u Posušju smo bili bolji, samo bod, sad smo bili egal i uzeli. Nadam se da se ove dvije Bijeljina i ova neće vratiti nekom nesrećom u kupu. Zadržati ovu poziciju i ako se ukaže prilika napasti i treće mjesto, što da ne.
Učinak igrača:
Mufta ,glavu gore, sreća pa nismo ovu dekoncentraciju platili gubitkom bodova.
Odinaka kod prvog gola je morao bolje, kod drugog uklizuje i umjesto u aut pokušava oduzeti loptu.
Marković neloš, po meni
Šukilović najgori definitivno očajno postavljanje, kretnja, duel. Pavković je bukvalno stalno tražio duel protiv njega
Karamarko bolji dio odbrane
Radovac je totalno van forme , očekujem Husu umjesto njega u ŠB
Jaber iako je doputovao danas, odigrao dosta dobro. Vidio se pad od 60 do 80 minute.
Šošić hvala za gol, ali je bio po meni jedan od lošiji. Generalno izgleda bez svježine, umorno, defanzivni dio slabo
Boljević je pokušavao nešto, ali bez nekog prevelikog učinka. Ono što je definitivno da smo puno opasniji po njegovoj strani.
Dangubić isto van forme jedan od lošijih
Krpić kapitenski hvala za večeras.
Nadam se Husi, Brazilcima, cavniću
U ŠB:
Abdulahović (brani kup?)
Galić Cavnić Karamarko Marković
Karjašević Jaber
Cvetanoski Šabić Boljević
Krpić

VTŽ

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 28 mar 2025, 23:45

Bez obzira što smo prosuli dva gola prednosti i što smo loši bili drugo poluvrijeme ali sam bio ubijeđen da ćemo dobiti na kraju :D. Kako god da je završilo bilo bi zasluženo.
Mora ovo bolje. Galić nam je prijeko potreban, Muftiću ne možemo zamjeriti ništa, glavu gore i idemo dalje. Oduševljen sam Krpićem bio i njegovim zalaganjem, kapitenski.

Spremiti se za Pecaru i izboriti dobar rezultat pred revanš. Imam informaciju da je danas Simoni izganjao talijanske papire tako da je pitanje stranca riješeno ako je istina.

Sve najbolje braći koja slave Bajram, Bajram Šerif Mubarek Olsun, da ga provedete sa svojim porodicama u zdravlju i rahatluku 💙
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 mar 2025, 23:52

Lokomotifa je napisao/la:
28 mar 2025, 23:36

Jaber top, Krpić top, Karamarko top, Dangubić, Odinaka i Šukilović mogu bolje.
Nazalost, ne mogu bolje.

Mi od defanzivaca imamo Karamarka koji je vrlo dobar stoper i Galica koji je solidan rezervni bek. On ne bi trebao igrati u prvih 11.
Sad mozes misliti kakvi su ostali. Mislim, nema potrebe da ih pojedinacno prozivam ili pljujem, oni ne mogu bolje. Jednostavno to su losi igraci.
Nama su potrebna oba beka i jedan normalan stoper koji bi igrao u paru sa Karmarkom.

Coric izvlaci maksimum iz ove ekipe sa tako komicnom odbranom.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 29 mar 2025, 00:08

Nažalost, ništa bolje nismo vidjeli od ekipe, nakon dugo očekivane pauze. Ok, nismo još kompletni, ali u prvih 11. bi samo Galić igrao..tako da, ovo nije nimalo dobro.
Bezidejno prvo poluvrijeme, patimo se, vrtimo loptu tamo-vamo, a nigdje ništa konkretno da stvorimo.
Drugo poluvrijeme je bruka kakva se ne pamti. Realno, bliže je Posušje bilo preokretu, nego mi trećem golu. Ne bi bilo nezasluženo i da je pobjedilo Posušje, ili da je završilo remijem. Najgore od svega je pristup.. Šta su oni kontali nakon prvog poluvremena,da je kraj utakmice, i da će Posušje da trčkara do kraja utakmice reda radi?!
Ćoriću dozovi Dangubića i Boljevića kako znaš i umiješ, ta dva igrača konstantno smetaju i samo gube lopte.. ovaj drugi nekako i bude igrač odluke(više puta se dogodilo), ali konstantno use.re svaki napad.
Dangubić totalno van forme..van svake šeme..ne zna ni sam ni šta igra, ni koja mu je svrha na terenu, da Bog mili sačuva.
Jaber doktor nauka.. 80%ekipe. Bez pretjerivanja.
Krpa k'o u najboljim danima. Inat, muda, kapiten!
Šošić ozbiljan igrač, ali i ozbiljno sebičan igrač.. mora poraditi na 'timskom duhu', barem dok je na terenu..ne moraš ti zabiti gol i asistirati, da bi navijači vidjeli da si dobar..
Sve u svemu, druga utakmica zaredom pobjeda u 96oj, to isto tako mnogo govori o želji i motivaciji igrača da pobjede, nagrađeni smo dva puta, u Bijeljini zasluženo, danas nezasluženo.. pamet u glavu, da se ne dovodimo više u ovakve situacije.
Široki je dobro uzdrman petardom danas, moramo to iskoristiti.. od prve minute pojesti Pecaru, i aBd već tamo napraviti dobar rezultat za revanš.
Naprijed Željo ljubavi moja!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 mar 2025, 00:08

Blackwargreymon je napisao/la:
28 mar 2025, 22:47
BarbareZeljin je napisao/la:
28 mar 2025, 22:45
Sosic je 5 klasa bolji od svih igraca zajedno.
Jes, al je danas bio i sebican. Da je dodao Boljevicu kod one akcije, kad mu covjek stoji sam na petercu, on sutira iz nemoguceg ugla. Vjerovatno bi lagano priveli utakmkcu kraju da se tu pogodilo.
Ono Boljevicu niko ziv dodao nebi.
Madzid da ono zna dodati igrao bi negdje drugo.
Utakmica rolerkoster, puno neraspolozenih i puno trenerskih gresaka.
Ne volim trenere koji ne prate utakmicu a ovdje se vidjelo da od prve minute onaj spic Posušja raznosi Mustafu, ubija ga u skoku, duelu, osvaja svaku loptu. Trener umjesto da uvede Cavnica da to zaustavi a umjesto bezvoljnog Dangubica, Šabica, dovodimo se u situaciju da strepiš nakon 2-0.
Druga stvar je, desni bek Posušja i ofanzivno i defanzivno raznosi mlataralo, ima autoput prema golu i umjesto da mijenjas bolikurca, ostavljaš ga u igri.
Treca stvar je sto mu se penal daje pored Krpica.
Muftic ono sto uradi, pioniri ne rade. Kiks u stilu Hadzikica , dosta nesigurnih dodavanja i loših reakcija.
Odlične stvari, Krpic motor ekipe, lokomotiva, kralj, šah i mat.
Saradnja Jaber-Šošić uz Odinaku izgleda opasno jako.
Lagumdžija i njegov ogroman doprinos u kratkom vremenu istakao bih još i Odinaku. On se dize, polako ali sigurno.
Posušje zbog valjanja golmana debilka zijanilo i sami su krivi.
Imali su šanse da nas završe...
Suljo hvala ti za sve, definitivno pobjeda koja se pamti.

Definitivno povlašten status u ekipi imaju Dangubic i Boljevic, koje niko na klupu zakucati ne smije dok Šabic i Lauševic šansu dobijaju na kapaljku.
Denise rješavaj ovo pod hitno.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 29 mar 2025, 00:58

U jačem Želji, samo bi Karamarko bio za prvih 11 u odbrani, ostala trojica se moraju naći već za iduću sezonu
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 29 mar 2025, 01:23

bablaz1 je napisao/la:
28 mar 2025, 23:40
Sretna pobjeda. Dobro je rekao Maksimović u Posušju smo bili bolji, samo bod, sad smo bili egal i uzeli. Nadam se da se ove dvije Bijeljina i ova neće vratiti nekom nesrećom u kupu. Zadržati ovu poziciju i ako se ukaže prilika napasti i treće mjesto, što da ne.
Učinak igrača:
Mufta ,glavu gore, sreća pa nismo ovu dekoncentraciju platili gubitkom bodova.
Odinaka kod prvog gola je morao bolje, kod drugog uklizuje i umjesto u aut pokušava oduzeti loptu.
Marković neloš, po meni
Šukilović najgori definitivno očajno postavljanje, kretnja, duel. Pavković je bukvalno stalno tražio duel protiv njega
Karamarko bolji dio odbrane
Radovac je totalno van forme , očekujem Husu umjesto njega u ŠB
Jaber iako je doputovao danas, odigrao dosta dobro. Vidio se pad od 60 do 80 minute.
Šošić hvala za gol, ali je bio po meni jedan od lošiji. Generalno izgleda bez svježine, umorno, defanzivni dio slabo
Boljević je pokušavao nešto, ali bez nekog prevelikog učinka. Ono što je definitivno da smo puno opasniji po njegovoj strani.
Dangubić isto van forme jedan od lošijih
Krpić kapitenski hvala za večeras.
Nadam se Husi, Brazilcima, cavniću
U ŠB:
Abdulahović (brani kup?)
Galić Cavnić Karamarko Marković
Karjašević Jaber
Cvetanoski Šabić Boljević
Krpić

VTŽ
Ovo je smijesno i komentarisat,kad je tebi Boljevic bio bolji od Sosica danas 😂

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 29 mar 2025, 01:24

Loša utakmica, a drugo poluvrijeme blago rečeno katastrofalno.
Meni je Odinaka sve bolji i bolji. Ima jako pumo prostora za napredak.

Boljević i Dangubić totalno indisponirani, posebno ovaj prvi. 1 na 1 ništa, defanzivno ništa plus ono njegovo prigovaranje i mlataranje rukama. Od tebe brate očekujemo da budeš lider i motor ove ekipe.

Šošić mi je odličan.
Željezničar za život cijeli!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 29 mar 2025, 01:28

Svi su oni u jednom trenutku bili odlični a u drugom očajni. Neko više a neko manje. Zabrinjava ta nekonzistentnost koja se ponavlja cijelu sezonu. Neko spomenu psihologa i potpuno je u pravu. O tome govorim zadnjih nekoliko sezona jer neke stvari na terenu su prosto neobjašnjive.

Druga stvar koja itekako zabrinjava je struktura odbrane. Meni se lično strukturno ne sviđa. Nikako ne vidim taj defanzivni blok, u većem dijelu utakmice uopšte ne postoji. Igrači lutaju, ispadaju, predaleko stoje jedni od drugih itd. Odbrana se igra timski i najbolji pokazatelj tome su Zrinjski i Borac koji imaju fantastičan sistem. Imaju naravno i mnogo bolje igrače nazad ali nisu ni ovi momci baš toliko loši iako zaista prave previše (nazovimo to) neprisiljenih grešaka.

Vrlo čudna izjava Dervišija na kraju utakmice. Sad odjednom nam nije valjala pauza a isti Denis se poslije Radnika radovao toj pauzi da se pojedini igrači vrate. Možda da se počnu dogovarati kakve izjave da daju.

Evidentno smo napadački vrlo potentna ekipa ali odbrana mora biti mnogo organizovanija jer evidentno nemamo pojedinačno kvalitet. Jedino što ostaje je timska odbrana. Ukoliko se tu nešto ne promijeni mi nemamo nikakve šanse za osvajanje kupa a i Široki će biti vrlo teška utakmica.

Jedino što je vrijedno spomena večeras su ova tri boda, inače utakmica za zaborav.

Nadam se da će se Štab itekako pozabaviti analizom utakmice jer nema pauze za dugo a cijela sezona se lomi u narednom mjesecu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 mar 2025, 03:35

Ne znam sta reci… Odlicno poluvrijeme i onda standardno nase opustanje koje se ne moze oprostiti nikako. Odinaka- Galic ne vidim neku veliku razliku,obojica su izuzetno glupi. Boljevic katatsrofa, da nije bilo gola protiv Radnika rame uz rame sa Dangubicem ova polusezona, nista bolji nije. Potrebnija izmjena je bila cvetanoski/boljevic, ali ocigledno je da se Boljevic ne smije izbaciti. Sukilovic luta vec pet utakmica. Krpic, Sosic svaka cast, kapa do poda. Za jabera necu trositi rijeci, ono sto pruza kad se sagleda sta je sve prosao je nevjerovatno. Nadam se da se nece prodati, jer ne vidim kako mi mozemo bez njega Evropu odigrati(naravno ako se plasiramo).
Fk Željezničar.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 mar 2025, 03:42

SudoHusika je napisao/la:
29 mar 2025, 01:24
Loša utakmica, a drugo poluvrijeme blago rečeno katastrofalno.
Meni je Odinaka sve bolji i bolji. Ima jako pumo prostora za napredak.

Boljević i Dangubić totalno indisponirani, posebno ovaj prvi. 1 na 1 ništa, defanzivno ništa plus ono njegovo prigovaranje i mlataranje rukama. Od tebe brate očekujemo da budeš lider i motor ove ekipe.

Šošić mi je odličan.
Isto misljenje, meni Odinaka djeluje skroz ok, ni blizu koliko se pljuje. Treba malo o posjeti koja je katastrofalna..
Fk Željezničar.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 29 mar 2025, 06:35

Sinoc sam fasovo Infrakt moždani secer masnocu i preskakanje srca.Jedino dobro u svemu je da su Posusje i Remza fasovali.Posusje 3 a Remza zadovoljna i sa 1-0.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer i 7 gostiju.