Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Asteriks » 28 mar 2025, 09:27

kraljttbvb je napisao/la:
28 mar 2025, 06:45
Koji ćevapi su najbolji - travnički, sarajevski ili banjalučki: Evo šta kaže svjetski poznati magazin

Odavno traje diskusija koji grad ima najbolje ćevape - Travnik, Sarajevo, Banja Luka ili Tuzla. Jasna je razlika između ove četiri vrste ćevapa.

Jasno je i to da svi uživamo u svakoj od ovih vrsta i da smo ponosni na naš najprepoznatljiviji dragulj bh. kuhinje.

Prepoznali su to i iz svjetski poznatog kulinarskog magazina Taste Atlas.

Oni su napravili top listu 50 najboljih jela od mljevenog mesa. I pogodite šta? Tri od četiri varijante bh. ćevapa našle su se na listi. Taste Atlas očigledno smatra da tuzlanski ćevapi ne pripadaju listi najboljih. Banjalučki zauzimaj u 37. mjesto, sarajevski 22. a travnički - visoko šesto mjesto!

Ćevapi, bosanskohercegovački, bez varijacija, smješteni su na 11. mjesto.
Zadeveraše nas Dodik i dodikovići, pa nismo odavno raspravljali o cevapima...
Rangiranja Taste Atlasa nisu zasnovana na kriterijima poput sastava namirnica ili kvaliteta proizvoda, već više na popularnosti i ocjenama korisnika, te recenzijama stručnjaka, među kojima ima onih pod navodnicima.

BiH nema dovoljno kvalitetnog domaćeg mesa, pa tako ni kvalitetnih ćevapa. Druga stvar što ljudi jedu nariktano smetlje.

Procedura zaštite sarajevskog ćevapa prema geografskom porijeklu trebala je biti završena. Da li to znači kvalitet od 2026., ostaje da vidimo.

Možda negdje u nekom selu neki Meho kolje domaće, te za svoj gušt samelje i spremi dobar ćevap.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 28 mar 2025, 10:14

puno se ovdje ismijava covjek koji prkosi Evropi,nato-u i svojoj drzavi,putuje po svijetu hoda,donosi zakone radi sta hoce.

dok nase vodje, koje palamude i koji su pokazali da se nista ne pitaju ni u svojoj drzavi, citiraju i uzdizu

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 28 mar 2025, 12:01

Mi smo stvarno retardiran narod. Bukvalno prijete poplave po cijeloj BiH, u mnogim dijelovima su se već desile poplave, a koji god portal da otvoriš sačeka te makar 20 vijesti o Dodiku koji je politički mrtav samo mu to još niko nije rekao.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 28 mar 2025, 12:08

Nevjerovatno da NIŠTA nismo naučili iz poplava 2014te godine, bukvalno NIŠTA!

Počinju mi te stvari smetati više od "ustavnog" poretka, teritorijalnog integriteta i svega ostalog što nam potkopavaju..Sunce ti poljubim izgubi policajac u Tuzli život juče jer ga je odnijela Jala, haloo Jala koja je inače 20 cm duboka, znači kad padne kiša ta voda ne da nema gdje otići nego je strašno u šta se to pretvori..A dio plate ide na to, gdje su pare sunce vam j.ebem politačarsko neradničko!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 28 mar 2025, 12:24

Slatinash_7 je napisao/la:
28 mar 2025, 12:08
meni ovo bukvalno nije nevjerovatno, pa kod nas se o svakoj tragediji priča 10 dana i onda se zaboravi, bilo da su pregažene doktorice, studentice, bilo da su momka od 18 godina ispucali na pravdi boga

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 mar 2025, 12:44

ArtemisFowl je napisao/la:
28 mar 2025, 12:01
Mi smo stvarno retardiran narod. Bukvalno prijete poplave po cijeloj BiH, u mnogim dijelovima su se već desile poplave, a koji god portal da otvoriš sačeka te makar 20 vijesti o Dodiku koji je politički mrtav samo mu to još niko nije rekao.
Pa jer poplave nisu u Sarajevu i to je to. Nema veze sa Dodikom.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 28 mar 2025, 13:03

JayCatwright je napisao/la:
28 mar 2025, 12:24
meni ovo bukvalno nije nevjerovatno, pa kod nas se o svakoj tragediji priča 10 dana i onda se zaboravi, bilo da su pregažene doktorice, studentice, bilo da su momka od 18 godina ispucali na pravdi boga
Pa vidi, nije to ništa neočekivano, to se slažem
Ali ja sam iskreno računao kad je došla ova nova garnitura ljudi na "sve" nivoe vlasti da će se slične situacije koliko toliko izbjegavati, da će se nekako više raditi, biti to uvezanije..

J.ebem li ga koliko sam se prevario, baš "smo" propali kao narod..ustvari više kao radnici na svim nivoima smo dno dna..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 28 mar 2025, 13:08

Počinju mi te stvari smetati više od "ustavnog" poretka, teritorijalnog integriteta i svega ostalog što nam potkopavaju..Sunce ti poljubim izgubi policajac u Tuzli život juče jer ga je odnijela Jala, haloo Jala koja je inače 20 cm duboka, znači kad padne kiša ta voda ne da nema gdje otići nego je strašno u šta se to pretvori..A dio plate ide na to, gdje su pare sunce vam j.ebem politačarsko neradničko!
Pa nek svako podje od svoje lokalne zajednice, pod pretpostavkom da je bila pod vodom 2014. godine. Sta su nadlezni uradili u zadnjih 11 godina da se sprijece nove poplave? Jesu li pravljeni nasipi? Jesu li ciscena korita? Jesu li produbljivana/prosirivana korita? Koliko ima debila na ovom forumu sto npr. bacaju smece u rijeke?

Tipujem da je odgovor NE na vecinu pitanja i da sve na kraju zavisi od prirode, hoce li biti poplava ili ne. Doduse, jedna od rijetkih dobrih stvari u RSu sto je uradjena jeste sto su sve ove "manje "kanale i rijecice prosle godine ocistili i raskrcili.

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 28 mar 2025, 13:13

Sve je do naroda, nas boli krasan k.urac za sve, pisemo/pricamo par dana o svakoj tragediji. Isto kao da nasi politicari ne znaju kako to ovde ide. Znas sta se uradilo za 11 godina od poplava, apsolutno nista, 0, minus 0 je uradjeno. Isto kao sto nam se pare uzimaju za puteve a isti izgledaju kao i 1997, ma ko nas hebe ba. Neka je ovako i treba nam.
GGMU

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 28 mar 2025, 13:15

u KS su izglasali zakon od po 2 savjetnika, polako. Sad ce to krenuti na bolje. Ne stignu ljudi sve sami.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 mar 2025, 13:18

Poginulo je od kamenoloma i poplava u Jablanici 19 ljudi prije samo
5 mjeseci. Nikavih protesta sličnim onim u Srbiji nismo imali. Još i je vlasnik kamenoloma na slobodi. O tragediji se pričalo nekih mjesec dana i sve stalo. Bili neki protesti prije 20ak dana, ali posebno.
Dok se vlada bavi Dodikom i tu žele da dobiju jeftine političke poene, sebi su izglasali još po 2 savjetnika koji će koštati 3 miliona. Jablanicani se i dalje moraju sami snalaziti uz pomoć ljudi i pomozi.ba

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 mar 2025, 13:20

Otelo je napisao/la:
28 mar 2025, 12:44
Pa jer poplave nisu u Sarajevu i to je to. Nema veze sa Dodikom.
Tuzna istina
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 28 mar 2025, 13:52

Sarajevo...5 nivoa vlasti u gradu(najvise na svijetu), 50 000 zaposlenih pri institucijama, na svim nivoima i javnim preduzećima cijele FBIH u Sarajevu. To je bitno a mediji se na ostatku BiH nisu dovoljno razvili zato imas medijsku blokadu.
Znas koliko Sarajlije pogotovo uhljebe zanima tipa Brčko, Kalesija, Kljuc, Sanski Most? Isto kao mene Helsinki i Orebro.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 28 mar 2025, 14:24

Al' Suljagić se javlja i ovaj ga fol citira? :lolno:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 mar 2025, 14:28

Kao što sam pisao nedavno, sad će se izvući apsolutno sve što imaju o njemu, tužba na tužbu, optužnica na optužnicu,

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-s ... /250328129

Najbolji mogući primjer kako to izgleda kad te zapad pusti niz vodu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 mar 2025, 14:43

Beli98 je napisao/la:
28 mar 2025, 13:15
u KS su izglasali zakon od po 2 savjetnika, polako. Sad ce to krenuti na bolje. Ne stignu ljudi sve sami.
:mrgreen: :mrgreen:

Dobra ironija, bas me nasmija :thumbup:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 28 mar 2025, 17:31

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 mar 2025, 17:46

https://www.klix.ba/vijesti/humanitarne ... /250328172

Pomozi.ba i načelnik Emir Muratovic :salut: :salut: :bih: :bih:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 28 mar 2025, 20:22

:rol:

Vukan standardno odlican.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.