Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.
Po meni je možda i najbolje rješenje da se Grbavica adaptira na reprezentativni nivo, zapadnu tribinu savez da zavrsi da ima sve potrebno za ulove tog nivoa.
Mislim da se ta tribina može i dignuti da bude i viša ako je potrebno dodatno sjedećih mjesta.
Mislim da se ta tribina može i dignuti da bude i viša ako je potrebno dodatno sjedećih mjesta.
Zenica ce jos godinama biti najbolji stadion. Finansijska situacija u kantonu Sarajevo nije najbolja i trenutno ce biti super ako izguraju jug na Grbavici, zapad ne vidim u blizoj budocnosti.
Jos manje para imaju za Kosevo koje se skroz raspalo i bice sreca ako nam ga ne zatvore skroz pa da opet moramo igrati van Sarajeva.
Kako god, Zenica uvijek MORA biti u rotaciji za igranje repke. Ljudi su se prvi potrudili da sklepaju nesto kada su svi drugi drkali **** 20 godina.
Jos manje para imaju za Kosevo koje se skroz raspalo i bice sreca ako nam ga ne zatvore skroz pa da opet moramo igrati van Sarajeva.
Kako god, Zenica uvijek MORA biti u rotaciji za igranje repke. Ljudi su se prvi potrudili da sklepaju nesto kada su svi drugi drkali **** 20 godina.
Ako prodjemo, mozda nas stave u Kansas City. Ovdje nas je najvise. Ja autom mogu otici dole.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑25 mar 2025, 22:35USA svakako nije problem. Gospoda su sto se toga tiče. Sa druge strane Kanada je imigracijski u totalnom rasulu.Virtu4l je napisao/la: ↑25 mar 2025, 21:14USA i Kanada neće praviti nikakve ustupke i olakšice za SP.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑25 mar 2025, 19:39Ako budemo u Kanadi, bolje i ne pokušavati doći sa BH pasošem jer proces predugo traje i ishod često bude negativan. Ne znam kakva će im biti sada politika kad je rijec o svjetskom kupu, ali jako poganu imigracijsku politiku imaju prema nama. Zato Indijce unose na ramenima![]()
Naš pasoš ima veoma nizak refusal rate (oko 10%) kada su u pitanju vize za USA, ipak, problem je kad ideš sa društvom, male su šanse da od recimo 5 ljudi, svih 5 dobije vizu.
Viza za Meksiko se dobija rutinski, samo se mora otići u Beograd u ambasadu.
Ako se plasiramo i budemo u Torontu, bujrum svi na roštilj i ginger ale![]()
U Missouri, Iowa, Illinois, Minnesota, Michigan i North Dakota nas ima preko 150k.
Zenica kao ima super finansijsku situaciju, nema to veze koji dio države bitno je uraditi tako da se isplati i da na nešto liči, što po meni Grbavica nekako najviše odgovara tom kriterijumu, ali najbolje bi bilo praviti novi stadion i zašto ne bi bio i u Bihaću blizu sva dijaspora, gradi se aedrom, stadion bi bio pun do zadnjeg mjesta koliko god sjedeći mjesta da ima, ne mora svaki državni projekat da bude u Srednjoj BosniTETRAPAK je napisao/la: ↑26 mar 2025, 13:04Zenica ce jos godinama biti najbolji stadion. Finansijska situacija u kantonu Sarajevo nije najbolja i trenutno ce biti super ako izguraju jug na Grbavici, zapad ne vidim u blizoj budocnosti.

Zenica ima zavrsen stadion koji je potrebno sminkati i odrzavati bolje. 50 puta jeftinije od onoga sto teba uraditi u Sarajevu.Iceplayer je napisao/la: ↑26 mar 2025, 13:24Zenica kao ima super finansijsku situaciju, nema to veze koji dio države bitno je uraditi tako da se isplati i da na nešto liči, što po meni Grbavica nekako najviše odgovara tom kriterijumu, ali najbolje bi bilo praviti novi stadion i zašto ne bi bio i u Bihaću blizu sva dijaspora, gradi se aedrom, stadion bi bio pun do zadnjeg mjesta koliko god sjedeći mjesta da ima, ne mora svaki državni projekat da bude u Srednjoj BosniTETRAPAK je napisao/la: ↑26 mar 2025, 13:04Zenica ce jos godinama biti najbolji stadion. Finansijska situacija u kantonu Sarajevo nije najbolja i trenutno ce biti super ako izguraju jug na Grbavici, zapad ne vidim u blizoj budocnosti.
Kako god, Zenica uvijek MORA biti u rotaciji za igranje repke. Ljudi su se prvi potrudili da sklepaju nesto kada su svi drugi drkali **** 20 godina.![]()
kakav bihac gdje niko ne bi dosao iz ostatka bosne iz milion razloga. U zenici je hladno 80% raje na tekmi koji nisu iz Ze.Iceplayer je napisao/la: ↑26 mar 2025, 13:24Zenica kao ima super finansijsku situaciju, nema to veze koji dio države bitno je uraditi tako da se isplati i da na nešto liči, što po meni Grbavica nekako najviše odgovara tom kriterijumu, ali najbolje bi bilo praviti novi stadion i zašto ne bi bio i u Bihaću blizu sva dijaspora, gradi se aedrom, stadion bi bio pun do zadnjeg mjesta koliko god sjedeći mjesta da ima, ne mora svaki državni projekat da bude u Srednjoj BosniTETRAPAK je napisao/la: ↑26 mar 2025, 13:04Zenica ce jos godinama biti najbolji stadion. Finansijska situacija u kantonu Sarajevo nije najbolja i trenutno ce biti super ako izguraju jug na Grbavici, zapad ne vidim u blizoj budocnosti.
Kako god, Zenica uvijek MORA biti u rotaciji za igranje repke. Ljudi su se prvi potrudili da sklepaju nesto kada su svi drugi drkali **** 20 godina.![]()
Ako ce stadion praviti radi dijaspore, dzaba bacati novac, bolje onda svaku domacu organizovati u nekom od austro-njemackih gradova:-)
Mada, iluzija je to sa nacionalnim stadionom, supljak zivi.
Eventualno dogradjivati BP ili Grbavicu kako se spominjalo i tjt.
Totalna zabluda, da ima stadion sa 50 000 sjedećih mjesta svaku utakmicu bi bio pun, ali naravno od toga nema ništa jer ovaj dio države sarajevu je za sve dalekobabino je napisao/la: ↑26 mar 2025, 13:33kakav bihac gdje niko ne bi dosao iz ostatka bosne iz milion razloga. U zenici je hladno 80% raje na tekmi koji nisu iz Ze.Iceplayer je napisao/la: ↑26 mar 2025, 13:24Zenica kao ima super finansijsku situaciju, nema to veze koji dio države bitno je uraditi tako da se isplati i da na nešto liči, što po meni Grbavica nekako najviše odgovara tom kriterijumu, ali najbolje bi bilo praviti novi stadion i zašto ne bi bio i u Bihaću blizu sva dijaspora, gradi se aedrom, stadion bi bio pun do zadnjeg mjesta koliko god sjedeći mjesta da ima, ne mora svaki državni projekat da bude u Srednjoj BosniTETRAPAK je napisao/la: ↑26 mar 2025, 13:04Zenica ce jos godinama biti najbolji stadion. Finansijska situacija u kantonu Sarajevo nije najbolja i trenutno ce biti super ako izguraju jug na Grbavici, zapad ne vidim u blizoj budocnosti.
Ako ce stadion praviti radi dijaspore, dzaba bacati novac, bolje onda svaku domacu organizovati u nekom od austro-njemackih gradova:-)
Mada, iluzija je to sa nacionalnim stadionom, supljak zivi.
Eventualno dogradjivati BP ili Grbavicu kako se spominjalo i tjt.

Ne znam zaista cemu toliki hejt za Zenicu, narocito imajuci u vidu da je gotovo savrseno mjesto za reprezentaciju.
Razumijem da ima puno sarajlija i da bi zeljeli da imaju to nesto u svom gradu, ali nije Zenica na kraju svijeta. U danasnje vrijeme mozes za 45 minuta doci iz sarajeva u zenicu. Uz sve one guzve po sarajevu, nekad ti vise vremena treba da dodjes s jednog dijela sarajeva na drugi.
Plus Zenica je relativno u samom centru drzave sto opet znaci da je podjednako udaljena od svih krajeva plus postoji i taj trening centar i svi ostali uvjeti za kvalitetnu pripremu.
Na kraju krajeva, mnoge reprezentacije i preferiraju biti izvan svog glavnog grada kako bi se fudbaleri vise skoncentrisali na utakmice, a manje na provode i da budu u mirnijoj atmosferi.
Razumijem da ima puno sarajlija i da bi zeljeli da imaju to nesto u svom gradu, ali nije Zenica na kraju svijeta. U danasnje vrijeme mozes za 45 minuta doci iz sarajeva u zenicu. Uz sve one guzve po sarajevu, nekad ti vise vremena treba da dodjes s jednog dijela sarajeva na drugi.
Plus Zenica je relativno u samom centru drzave sto opet znaci da je podjednako udaljena od svih krajeva plus postoji i taj trening centar i svi ostali uvjeti za kvalitetnu pripremu.
Na kraju krajeva, mnoge reprezentacije i preferiraju biti izvan svog glavnog grada kako bi se fudbaleri vise skoncentrisali na utakmice, a manje na provode i da budu u mirnijoj atmosferi.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Ma nije hejt na Zenicu, nego reprezentacija treba da igra u vise gradova, uostalom ti stadioni trebaju i za domacu ligu. Kad tad treba proizvoditi igrace kuci kao sto se desava u hnl-u. To je nesto sto ostaje za 100god, ne samo jedan ciklus. Naravno mogucnosti su nesto drugo nazalost.DeeWa je napisao/la: ↑26 mar 2025, 14:13Ne znam zaista cemu toliki hejt za Zenicu, narocito imajuci u vidu da je gotovo savrseno mjesto za reprezentaciju.
embrace the chaos
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Ja nemam nista protiv Bilinog Polja i Zenice al stanje stadiona je sramotno, nadam se da ce se nesto poduzeti po tom pitanju do ljeta/jeseni, ako su izdvajanja za renoviranje unutrasnjosti stadiona nama teret ja ne znam onda kako razmisljati o nekom ozbiljnijem projektu.
Dakle za mene je nacionalni stadion bespotreban jer bi kod nas on 90% vremena u godini lapio prazan i neiskoristen.
Pogledati ovo u spojleru, dakle zamislite da nas savez ulupa 100 miliona maraka na jedan stadion pa po meni to je za progon iz drzave onog ko predlozi i odobri takav projekat.
Te pare uloziti u 4 stadiona na kojima ce onda moci igrati svi uzrasti repke kad zatreba je puno vaznije. Da ne govorim o znacaju za nasu ligu kad bi se digla infrastruktura u klubovima, nivo treninga i ostale stvari koje idu uz to. Puno veca sansa da se izbaci dobar fudbaler od kojeg ce sutra repka imat koristi.
Dakle Bosnje prestanite sanjati o nacionalnom stadionu i okrenimo se lobiranju prema ovome od cega ce sutra nasi klubovi, liga i repka imati koristi na duze staze.
Dakle za mene je nacionalni stadion bespotreban jer bi kod nas on 90% vremena u godini lapio prazan i neiskoristen.
Pogledati ovo u spojleru, dakle zamislite da nas savez ulupa 100 miliona maraka na jedan stadion pa po meni to je za progon iz drzave onog ko predlozi i odobri takav projekat.
Te pare uloziti u 4 stadiona na kojima ce onda moci igrati svi uzrasti repke kad zatreba je puno vaznije. Da ne govorim o znacaju za nasu ligu kad bi se digla infrastruktura u klubovima, nivo treninga i ostale stvari koje idu uz to. Puno veca sansa da se izbaci dobar fudbaler od kojeg ce sutra repka imat koristi.
Dakle Bosnje prestanite sanjati o nacionalnom stadionu i okrenimo se lobiranju prema ovome od cega ce sutra nasi klubovi, liga i repka imati koristi na duze staze.
da nam je bogdo jedan stadion da valja, pa makar u čekrčićima
Iznenadili smo kipar
Apsolutno se slažem sa postom, jer te građevine treba da se održavaju, da donose novac i van fudbala.QUARTERBACK je napisao/la: ↑26 mar 2025, 15:28Dakle za mene je nacionalni stadion bespotreban jer bi kod nas on 90% vremena u godini lapio prazan i neiskoristen.
Jedno jako zrelo i racionalno promišljanje prema situaciji u kojoj se nalazi BH fudbal. Uložiti novac u 4-5 stadiona na kojima se mogu igrati evropske utakmice što reprezentacije što klubova.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Tušanj bi bilo dobro u Tuzli srušiti i praviti novi stadion koji će biti kvalitetan nacionalni stadion. Publika u Tuzli ni u košarci ni u rukometu nikad nije izdala, sjećam se i one utakmice protiv Lihtenštajna u fudbalu mislim, brutalna atmosfera bila. Tu dva kluba igraju čini mi se, više bi i u ligi bilo gostujućih navijača.
+ TK je najmnogoljudniji, izvaran za sve moguće i nemoguće stvari od infrastrukture pa nadalje.
Aerodrom tu, turistički grad, ljeti vrvi sve od stranih turista sa svake strane. Grad jača svakodnevno, samo još puteve da riješe. Druga opcija Bihać što neko kaže. Patriotski grad, Unsko-Sanski kanton. I tu bi bilo top, samo što je možda daleko ostalim većim gradovima. Mostar je opasan, dole bi frka bila non stop. Dosta više i Sarajeva i raspale Zenice, treba nešto mjenjati.
+ TK je najmnogoljudniji, izvaran za sve moguće i nemoguće stvari od infrastrukture pa nadalje.
Aerodrom tu, turistički grad, ljeti vrvi sve od stranih turista sa svake strane. Grad jača svakodnevno, samo još puteve da riješe. Druga opcija Bihać što neko kaže. Patriotski grad, Unsko-Sanski kanton. I tu bi bilo top, samo što je možda daleko ostalim većim gradovima. Mostar je opasan, dole bi frka bila non stop. Dosta više i Sarajeva i raspale Zenice, treba nešto mjenjati.

- PeppermintSA
- Kontakt:
nacionalni stadion se treba graditi u glavnom gradu. Kakav bihać, kakvi bakrači.
Ma ide Zenica vjerovatno. Bas ce sad iz temelja graditi stadion bilo gdje, a Vico rekao da para imaju za jednu tribinu po godini. A i isplativije je realno, nego da se citav gradi. Kod nas kruzni godinu dana rade. Stadion bi jedno 20 pravili.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nema potrebe da mastamo o nacionalnom stadionu u skorije vrijeme. Navest cu samo dva aktuelna razloga, a ima ih nekoliko:
- grad Zenica jos nije rijesio problem oko odrzavanja travnjaka na BP
- realno teren na Kamberovic polju je sto puta ljepsi i kvalitetniji nego na BP (sto je tuzno)
Uz to dolaze cijelokupne renovacije i sanacije, najprije svlacionica i kupatila koji idu uz njih. Natkrivanje svih tribina, mijenjanja svih stolica i treba skloniti onaj ofirni pehar bolan, a ukinuti onu burad za kiselenje kupusa
- grad Zenica jos nije rijesio problem oko odrzavanja travnjaka na BP
- realno teren na Kamberovic polju je sto puta ljepsi i kvalitetniji nego na BP (sto je tuzno)
Uz to dolaze cijelokupne renovacije i sanacije, najprije svlacionica i kupatila koji idu uz njih. Natkrivanje svih tribina, mijenjanja svih stolica i treba skloniti onaj ofirni pehar bolan, a ukinuti onu burad za kiselenje kupusa

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
Glavni grad je raspadopulos totalni. Koševo eto ima pa džaba. Nikome se ne isplati zaje.bavat po Sarajevu i peglat.PeppermintSA je napisao/la: ↑26 mar 2025, 19:07nacionalni stadion se treba graditi u glavnom gradu. Kakav bihać, kakvi bakrači.

-
- Kontakt:
Pustite se suplje Vicine,kakav crni nacionalni stadion
Trenutno korisnika/ca: katalinski, meecko, MrPink i 24 gosta.