Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

MarcoBorriello
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la MarcoBorriello » 25 mar 2025, 10:30

Zakoni doneseni u NSRSa samo važe ako SIPA treba hapsiti njih trojicu. Sve ostalo može, samo deri :rol:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 mar 2025, 11:28

Bolje da skinu potjernicu za Dodikom,dzaba se samo sramote,lik hoda gdje hoce..

Jos Helez sinoc prica kako ne moze maknuti,a lik sinoc otisao do Bg-a,otici ce vjerovatno i do Izraela i lagano se vratit u Banja Luku.. :urnebes:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 mar 2025, 12:11

ArtemisFowl je napisao/la:
25 mar 2025, 07:10

U kakvom ti shupku svijeta živiš :urnebes:
Pa imas jos stateova gdje ne mozes zestoko kupiti u prodavnici nedeljom, pivo i vino mozes... U Norveskoj ne mozes kupiti nikako alkohol nedeljom, u Svedskoj je kao u TX. Sta to nisi znao?

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 25 mar 2025, 12:43

harry_90 je napisao/la:
25 mar 2025, 11:28

Jos Helez sinoc prica kako ne moze maknuti,a lik sinoc otisao do Bg-a,otici ce vjerovatno i do Izraela i lagano se vratit u Banja Luku.. :urnebes:
Ma suplja sve, vidjelo se nakon par dana citave ove afere da drzava ne postoji, naravno ko je htio da vidi. Neki su radili ozbiljne mentalne vratolomije sa "treba strpljenja" i "ne moze preko noci" ali u biti sve je bilo jasno nakon nekoliko dana.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 25 mar 2025, 13:08

alemsa je napisao/la:
25 mar 2025, 12:11

Pa imas jos stateova gdje ne mozes zestoko kupiti u prodavnici nedeljom, pivo i vino mozes... U Norveskoj ne mozes kupiti nikako alkohol nedeljom, u Svedskoj je kao u TX. Sta to nisi znao?
Ma znam da postoje još zabrana. Meni je suludo i u Njemačkoj što stane cijela država kad je nedjelja.

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 25 mar 2025, 13:17

miki09 je napisao/la:
25 mar 2025, 12:43
harry_90 je napisao/la:

Ma suplja sve, vidjelo se nakon par dana citave ove afere da drzava ne postoji, naravno ko je htio da vidi. Neki su radili ozbiljne mentalne vratolomije sa "treba strpljenja" i "ne moze preko noci" ali u biti sve je bilo jasno nakon nekoliko dana.
Kad ti ministar pravde u državi kaže da nije smio policiju slati jer 'MUP RS ima izuzetno jake formacije', sve ti je jasno.

Jedini razlog zbog kojeg nije izbio sukob ovdje je taj što narod to ne želi. I nas i njih boli kuratz. Države nema svakako.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 mar 2025, 13:20

25 mar 2025, 13:08
alemsa je napisao/la:

Ma znam da postoje još zabrana. Meni je suludo i u Njemačkoj što stane cijela država kad je nedjelja.
Pa cemu onda prvi komentar? Nije zabranjeno konzumirati, samo ne rade liquor stores. Posto je sekularna drzava, to su stavili kroz "plave zakone", kao za dobrobit gradjana ali zna se da je iz vjerskih razloga. No, sta vjerovatno da sad u Sarajevu dosta kafica ne prodaje alkohol za ramazan. Sve je to normalno
slika
Ovo gdje crveno tu nema nikako prodaje alkohola, ni kafici, restorani itd.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 25 mar 2025, 14:56

Možel preporuka kahve u zrnu?

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 25 mar 2025, 15:26

xinxee je napisao/la:
25 mar 2025, 14:56
slika

Crvena jabuka. :yawn:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 mar 2025, 15:42

miki09 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:

Drzava postoji za obican narod,ovoj trojici ne smiju prici,prije cu docekati pasosku kontrolu na Ban brdu nego da jednog privedu
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 25 mar 2025, 15:47

Mi smo uzeli 6 bodova protiv Rumuna i Kipra, tako da sam ja Dodiku već halalio sve... sva ta priča je totalno glupa i još nisam skontao kako utiče na živote običnih ljudi, sem što nam otvara mogućnost da obaramo presude protiv nas jednostavno promjenom prebivališta. Win win što se mene tiče, mislim da neću platiti poreze ove godine čisto da vidim kada će mi opomena doći i hoće li.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 mar 2025, 16:38

Dodik kao bjegunac vidio vise svijeta nego prosjecan stanovnik BiH u citavom zivotu. :urnebes:

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 25 mar 2025, 17:01

harry_90 je napisao/la:
25 mar 2025, 15:42
miki09 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:

Drzava postoji za obican narod,ovoj trojici ne smiju prici,prije cu docekati pasosku kontrolu na Ban brdu nego da jednog privedu
Ne postoji drzava ni za obican narod, pogotovo ako se ta ista drzava kosi sa pogledima politickog vrha i politicke kaste. Pogledaj samo slucaj memic.
U biti mi jos uvijek zivimo u feudalizmu samo sto nam niko nije javio. Tako ti je to kad majmunima sa brdovitog balkana das da se igraju demokratije.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 mar 2025, 17:19

miki09 je napisao/la:
25 mar 2025, 17:01

Ne postoji drzava ni za obican narod, pogotovo ako se ta ista drzava kosi sa pogledima politickog vrha i politicke kaste. Pogledaj samo slucaj memic.
U biti mi jos uvijek zivimo u feudalizmu samo sto nam niko nije javio. Tako ti je to kad majmunima sa brdovitog balkana das da se igraju demokratije.
Pa polako ne moze preko noci, moja generacije rodjeni 80ih su prvi da su formirali licnost u kapitalizmu i demokratiji, stani dok oni dodju na vlast za 20 godina. Vecina istocnog bloka je jos pod "komunizmom", pogledaj Srbiju cista diktatura, Rusija isto.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 25 mar 2025, 17:29

alemsa je napisao/la:
25 mar 2025, 13:20
25 mar 2025, 13:08
alemsa je napisao/la:

Pa cemu onda prvi komentar? Nije zabranjeno konzumirati, samo ne rade liquor stores. Posto je sekularna drzava, to su stavili kroz "plave zakone", kao za dobrobit gradjana ali zna se da je iz vjerskih razloga. No, sta vjerovatno da sad u Sarajevu dosta kafica ne prodaje alkohol za ramazan. Sve je to normalno
slika
Ovo gdje crveno tu nema nikako prodaje alkohola, ni kafici, restorani itd.
Pa meni je to nepojmljivo da mi crkva diktira kad mogu kupiti alkohol, a kada ne. Pogotovu kada se te države kriju iza demokratije, sekularizma i raznih sloboda, onda mi je to još ogavnije.

Btw. Skoro sam skontao koliko je Texas ogroman da možeš kompletnu Bosnu i Hercegovinu pozicionirat između Dallasa, San Antonija i Houstona.

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 25 mar 2025, 17:30

Pet vozila pod rotirkama protutnjalo je u Srbiju VIP trakom na GP Rača, Granična policija ih nije kontrolisala. Granična rampa, koja inače bude spuštena, ovog puta je bila podignuta. Granični policajci nisu ih zaustavili, niti su imali informacije o njihovom prolasku.Nezvanično, vjeruje se da je u jednom od vozila bio i predsjednik entiteta RS Milorad Dodik.
Ovo je već sprdnja.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 25 mar 2025, 17:31

Mogli je napisao/la:
25 mar 2025, 15:26
xinxee je napisao/la:
25 mar 2025, 14:56
slika

Crvena jabuka. :yawn:
Ne kupujem kod Igora dodika.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 25 mar 2025, 17:38

MarcoBorriello je napisao/la:
25 mar 2025, 17:30
Pet vozila pod rotirkama protutnjalo je u Srbiju VIP trakom na GP Rača, Granična policija ih nije kontrolisala. Granična rampa, koja inače bude spuštena, ovog puta je bila podignuta. Granični policajci nisu ih zaustavili, niti su imali informacije o njihovom prolasku.Nezvanično, vjeruje se da je u jednom od vozila bio i predsjednik entiteta RS Milorad Dodik.
Ovo je već sprdnja.
Malo si dosadan. Znamo da ova vlast ništa ne valja i da ovo što im (nam) dodick radi je pišanje po svima nama, ne moraš stalno ponavljati. :yawn:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 mar 2025, 17:46

25 mar 2025, 17:29

Pa meni je to nepojmljivo da mi crkva diktira kad mogu kupiti alkohol, a kada ne. Pogotovu kada se te države kriju iza demokratije, sekularizma i raznih sloboda, onda mi je to još ogavnije.

Btw. Skoro sam skontao koliko je Texas ogroman da možeš kompletnu Bosnu i Hercegovinu pozicionirat između Dallasa, San Antonija i Houstona.
Pa ne diktira samo to za nedelju, mada su promjenili sad je u poslije 10 ujutru mozes uzeti pivo i vino nedeljom, ali za zestoko su radnje i dalje zatvorene. Ostalo su ti zakoni, u vecini Amerike je fajront u 2 ujutru, nema prodaje alkohola poslije 2, dok recimo u Mississippi imas gradova gdje zakon da ne moze zatvoriti kafanu dok zadnji gost ne izadje, znaci bukvalno mozes piti cijeli noc i mora sanker biti tu. Za prodavnice, benzinske itd. u Houstonu nema prodaje alkohola poslije ponoci, subotom do 1 ujutru, a mozes piti u kafani do 2.

Kako nije ogroman:
Od Houstona do El Pasa ti je pola puta do Kalifornije, 12+ sati voznje. A od Seattle do New Yorka kao od Pariza do Iraka, ogromna je to drzava.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 25 mar 2025, 17:50

Pa nema to veze sa crkvom. Otkad crkvi smeta alkohol.

U svim tim državama pravilo postoji zato sto je narod takav da se ne trijezni, moraš im jednostavno zabraniti zakonom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.