FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

anonymousHD
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la anonymousHD » 13 apr 2011, 13:13

BIG je napisao/la:Ne kontam zašto brinete ko će igrati odbranu? Pa to je samo rm, a ne neka strašna ekipa... Ovakva Barca realu u svakoj utakmici može zabiti duplo više nego što Milito može zajebati u odbrani ;)
Tako je, samo nas podcjenjujte.. ;)

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 13 apr 2011, 13:14

[youtube][/youtube]

Sta ce vam ovaj!? :)
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 13 apr 2011, 14:16

SRETAN ROĐENDAN KAPITENU DA OZDRAVIS STO PRIJE
slika
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 13 apr 2011, 14:22

Ljudi nije zezancija ali ima li ikakve šanse da Adrijano igra kao štoper a Maxvel ljevog beka pitam onako baš me zanima vaše mišljenje...jer kad je mogao igrati Yaya, Bisvit,Abidal...a Arijano i Abi su isto prvenstveno bočni..pa tako da vas čujem..

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 13 apr 2011, 14:42

dacco je napisao/la:Ljudi nije zezancija ali ima li ikakve šanse da Adrijano igra kao štoper a Maxvel ljevog beka pitam onako baš me zanima vaše mišljenje...jer kad je mogao igrati Yaya, Bisvit,Abidal...a Arijano i Abi su isto prvenstveno bočni..pa tako da vas čujem..
1.72 cm

Ne toliko ni centimetri(sto je bitno) ali on nikada nije igrao stopera...vise je bio cak na krilu nego na beku tokom karijere...a Abidal s druge strane je cesto znao i u Lyonu dok je u Barceloni 30% utakmica odradio kao stoper,a u Francuskoj je takodje igrao stopera(vise nego beka)...

Vjerovatno Biskvit na stopera a Keita u sredinu...

Sumnjam da ce omladinca baciti u vatru ako vec Puyol nije spreman...
ovo onako neutralno :mrgreen:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 13 apr 2011, 14:51

Bit će pravo zeznuto s frankovcima.Odbrana nam je iskreno rečeno šuplja a frankovci imaju brze igrače sa puno više znanja od Sahtarovih.Jedina nada nam je loptu držati i samo držati,jer prepustit frankovcima samo malo da igraju bilo bi kobno.Hajde sreća pa se prvi el clasico igra u prvenstvu pa nam to nije nešto bitno.Ono sto je sigurno frankovce nećemo podcijeniti jer to nije praksa Guardiole.Taj čovjek je toliko skroman da posljednjoj Almeriji daje šanse za pobijedu protiv nas.Evo već je krenuo sa laganim izjavama oko el clasica tako da će i ovaj put naši genijalci na terenu biti inspirativni i motivisani.Ako Bog da nadam se osvajanju Kupa i prolasku u finale LP-a. ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 13 apr 2011, 15:01

haxonja je napisao/la:[youtube][/youtube]

Sta ce vam ovaj!? :)
Jbg slabo se prodavali dresovi velicine S, pa se moralo uciniti nesto po tom pitanju :D
Don't hate what you don't understand.

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 13 apr 2011, 15:11

Gol koji ce se pamtiti cijeli život...ovo se nikad ne zaboravlja.

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 13 apr 2011, 15:57

Sretan rodjendan kapitenu!!! :D
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 apr 2011, 16:00

ne kontam ponekad naseg Pepa, sinoc recimo, zasto nije tiaga pustio da igra kad smo imali onoliku prednost, ili zasto prednost daje militu ispred fontasa, to mi ne ide u glavu nikako, vec je dokazano da milito ne moze igrati na vrhunskom nivou, i da odlazi, dakle nema nikakve potreba da se razvija dalje, a fontas ima tu potrebu jer je mlad i perspektivan, a uz to trenutno ovakav mlad je glavu dajem i bolji i pouzdaniji od orunulog milita

ali opet pep najbolje zna, mi nagadjamo onako, pricamo sta je logicno,ali pep je u sredistu zbivanja i poznaje situaciju bolje od nas

usput mislim da ce puyol biti spreman za reala, za prvi nebitni el classico i ne mora, al mislim da ce biti spreman i dici pehar osvajaca kupa
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 apr 2011, 16:37

Nema nebitnog el classica treba ih načeti veću u subotu utjerati strah u kosti pred još važnije duele u CL i Kupu..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 13 apr 2011, 16:45

najrealnija situacija: dvije pobjede barce ( kup i kuci LP 2 0 ), jedan remi ( liga ), jedna pobjeda reala (kuci LP 2 1)

svi sretni ? 8-) 8-) :mrgreen: :mrgreen: 8-) 8-)
ser del barça es el millor que hi ha !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 apr 2011, 17:05

meni najdrazi scenario bio bi da recimo prvi ligaski el clasicco odigramo nerijeseno, a da nastupe igraci tipa afelay, tiago, keita, maxwel, pa cak i fontas od kojeg realno i nemamo boljeg na toj poziciji stopera trenutno, zbog povreda i suspenzija, odigrati onako malo tvrdju utakmicu, zavarati im oci, dati im laznu nadu da se mogu nadigravati s nama, a uz to odmoriti xavija, vilju, mozda i alvesa ili adriana

onda nakon nekoliko dana dolazi finale kupa, tu najjacu postavu izvesti, al opet ne trositi se previse i ne opterecivati se nabijanjem, nego onako bilo koja kulturna pobjeda bila bi dovoljna. poslije finala kupa za tri dana dolazi utakmica u ligi u kojoj bi se mogli odmoriti svi bitni igraci, neka djeca igraju, i onda bi glavni igraci imali punih 7 dana da se fino odmore i osvjeze, i da tako svjezi idemo u madrid na prvu polufinalnu utakmicu lige prvaka.

prvo utakmica u madridu u polufinalu lige prvaka po meni je najbitnija od svih ovih, tu je ulog najveci, i tu imamo najbolju priliku da ih sprasimo, za tu utakmicu bi po mom misljenju pep trebao najvise dati, tu jednostavno moramo razbucati frankovce, ne smijemo dozvoliti da izgubimo pa da nam u revansu dodju s bunkerom. real ce u prvoj utakmici izgarati od zelje da se dokazu i da obezbijede prolaz, bice otvoreni i tu nam je najveca sansa da ih kaznimo i masakriramo, ne smijemo ponavljati greske kao u londonu ove godine, ili protiv intera prosle godine kad smo propustili priliku da dotucemo protivnika koji se otvori

ovako bi ja najvise volio, mozemo naravno reci i da bi najbolje bilo da ih oderemo u sve cetiri utakmice, ali to je opet malo i neralno, nisu ni nasi igraci masine, ako ih oderemo u prvenstvu i kupu, bojim se zasicenja i umora
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 apr 2011, 17:19

Ne treba se uzrujavat. Svakako onim arogantnim frankovcima tamo nista nije jasno. I pile ima vise pameti da skota sta znaci kad 6 komada primis kuci a pet u gostima. Oni i dalje svrsavaju da im je kraljevski klub i pored toga najbolji na svijetu a godinama sanjaju pobjedu od bar 1:0 na nas zapljusnu svojim ludackim komentarima o najboljem timu svijeta. Zato vam kazem - polako. Oni su svakako naucili gubit po 5-6 razlike pa su izgubili orjentaciju i sta znaci takvo ponizenje i pisanje u elclassicu. Barsi sve najbolje ... pozz
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 13 apr 2011, 17:46

Drs ga,ako mozes :D
slika

slika
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 13 apr 2011, 18:02

Izgleda da Sevilla planira otkupiti Cacaresa na kraju sezone, znaci jedan manje. Sad utopiti nekome (ili pokloniti :D ) Hleba i Henriquea. Keirrisona ipak nebi prodao nekom za male pare, a tesko da mozemo vratiti barem pola ulozenog zato bi bilo dobro kad bi mu Pep pruzio priliku u Barci.
Don't hate what you don't understand.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 13 apr 2011, 18:04

ma sta se sekirate to je samo Real madrid.
Obrana i nije toliko bitna u koliko veznjaci uz Messija i drustvo odrade sjajan posao.To Romariooo o odmaranju igraca baci u vodu.Ovo je najveca utakmica na svijetu i nema tu taktiek , zato sto cemo 4 puta igrat sa njima.Sve to pada u vodu , svaka tekma sa njima se igra maximalno.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 13 apr 2011, 18:05

sarajlija89 je napisao/la:
Messi 48. golom oborio vlastiti rekord

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi stigao je u Donjecku do svog 48. gola ukupno, čime je oborio vlastiti rekord po broju postignutih golova u unutar jedne sezone.

Zabio je Messi u 43. minuti uzvratnog četvrtfinalnog susreta Lige prvaka za pobjedu Barcelone nad Šahtarom 1-0 kojom je katalonski sastav potvrdio plasman u polufinale s ukupnih 6-1. Messi je od 48 svojih golova njih devet zabio u Ligi prvaka, 29 u Primeri, sedam u Kupu kralja i tri u Španskom superkupu. Prošle je sezone za usporedbu zabio 47 golova.

Ukupno gledano Messi je ostao samo gol udaljen od legendarnog Mađara Ferenca Puskasa koji je sezone 1959/60. u dresu Real Madrida postigao 49 golova.
slika

Visca Barca :)

P.S.

Oborio je i Ronaldov rekord od 47 golova iz 49 utakmica iz 1996/97, njemu je trebalo 46 utakmica. A jos ima 23 asistencije.

Jbg...najveci svih vremena...
mislim da ako nastavi ovako Messi, iako nikad ne osvoji svijetsko prventsvo, da ce biti najbolji svih vremena, jednostavno je fenomen, zbog njega se prati fudbal i slicnih majstora,a ne nekih manekena alla kristina :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 13 apr 2011, 18:07

xaviesta je napisao/la:Izgleda da Sevilla planira otkupiti Cacaresa na kraju sezone, znaci jedan manje. Sad utopiti nekome (ili pokloniti :D ) Hleba i Henriquea. Keirrisona ipak nebi prodao nekom za male pare, a tesko da mozemo vratiti barem pola ulozenog zato bi bilo dobro kad bi mu Pep pruzio priliku u Barci.
Sve to treba prodati, nema tu hljeba za Barce.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 13 apr 2011, 18:09

Messi: Formula uspjeha je da se ponašam kao dijete

Već dulje vrijeme traje oduševljenje svime što napravi argentinski nogometaš Lionel Messi. Svojom sjajnom igrom donosi već godinama razne uspjehe Barceloni...

Suparnički igrači i dalje traže formulu kako ga zaustaviti, Messi, pak, svojom igrom ruši sve trenerske šablone suparnika, pa tako njegova vladavina na svim mogućim travnjacima traje i dalje. S pravom ga se uspoređuje s velikanima kao što su Pele i Maradona, a on je, pak, već drugi put zaredom proglašen za najboljeg svjetskog nogometaša.

- Prva je želja biti što rjeđe ozlijeđen. To je preduvjet uspjeha. Drugo, moja formula uspjeha jest da se na terenu ponašam kao dijete. Da uživam u svakoj sekundi toga što radim i da se igram - rekao je Messi svoj put do uspjeha.

- Nogometno se nikada nisam promijenio. Nogomet uvijek shvaćam isto. To je igra i zabava, pa se tako i nogometaši moraju ponašati.

Za magazin Sette još je rekao:

- Svaki svoj gol posvećujem baki. Samo bih volio da me vidi odozgo. Da zna gdje sam i da me vidi kako uživam.
FK Pjetlovi

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.