E bio sam u Alziru, tamo nema kafana (osim hotela za strance - prostitucija). Opet sve isto, cuce po 3-4 lika po coskovima i ‘pricaju’… jednu ekipu sam upoznao, a sto me provodase po ludilu…
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Nijedan predmet u osnovnoj ili srednjoj školi ne uči djecu da ne treba parkirati na trotoaru kad se ide na džumu ili u kafanu.
Parkiranje po trotoaru, odnosno da isto ne valja, ide iz kuće i roditelji su ti koji trebaju svoju djecu (djecu koja su pred time da polože vozački, a ne djecu od 8-9 godina) naučiti da to ne valja. Roditelji trebaju djeci kada vide nekoga na trotoaru objasniti da je taj neandertalac seljak i šta već ne, te da time neće privući pozornost djevojaka iz bašte kafića nego će popušiti 40 maraka kazne.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ljudi nisu roboti, a život nije utopija i suha teorija. Produktivnost ne zavisi samo od striktnog pridržavanja pravila, već i od međuljudskih odnosa, fleksibilnosti i poštovanja različitosti. Velike kompanije to shvataju i prilagođavaju se kako bi zaposlenici bili zadovoljni, jer srećan radnik je produktivan radnik.alemsa je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:14A dobro coj'k zivi u sekularnom drustvu, i njegovo misljenje ili ateizam ne utice na okolinu, dok vjerski obicaju uticu na njeg, s toga i djeluje ovako "frustrirajuce", s te strane ga razumijem ali i on mora shvatiti da se u nekim aspektima mora prilgadoti apsolutnoj vecini. Da su 95% ateisti a 5% vjernici, vjerovatno bi vjernici morali raditi na bajram. U Texasu do nedavno nisi mogao uzeti pive do podne zbog crkve, znam da je meni bilo ono, posebno dok sam bio mladji dok smo se iskupljali da gledamo NFL, tekma pocela a ja u prodavnici i dok dodjem kuci propusti pola cetvrtine, a zestoko ne mozes uzeti nedeljom uopste, ali sta uzmi subotom ili cekaj ponedeljak i to je to.Asteriks je napisao/la: ↑24 mar 2025, 12:47U Njemačkoj, recimo, postoji praksa prilagođavanja radnog okruženja vjerskim potrebama, poput molitvenih soba u velikim kompanijama ili na aerodromima. Mnogi to vide kao pozitivan korak prema prilagodbi i produktivnosti. Znam naše raje što striktno radi na aerodromu u Minchenu i mogu potvrditi ovo.
Tolerancija i razumijevanje u radnom okruženju nisu samo pitanje ljudskih prava, već i strategija za bolje rezultate. Ako neko može uzeti 10-15 minuta za molitvu ili tik dužu kafe pauzu za Bajram, a zauzvrat radi posvećenije i s manje stresa, to je win-win situacija za sve.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 24 mar 2025, 13:35, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- napoleon72
- Kontakt:
U svakom drustvu imas onih koji gledaju samo zaobilazni put. Ne treba valjda ni podsjecat da su nam oni koji nisu u skolama vjeronauku ni imali donijeli ratove, progone, genocide itd. Isto kad danasnje ultrasarajlije pocnu prizivat stari duh Sarajeva, a stare Sarajlije se popele na brdo i unistavale grad 4 godine. Tako da je ruzno sve gurat u isti kos. Onaj ko je ucio i sa skracenim casovima pa zavrsio i fakultet je vjerovatno dovoljno obrazovan i odgojen da ne parkira na trotoar i baca smece u rijeku. Onaj koji je u svoje vrijeme bio seljacina koja je parkirala yugu na trotoar je danas odgojio sina debila koji parkira BMWa na trotoar.admin je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:26Ma isti ljudi, vjeruj mi.soko je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:20Pa ako su prije svi fino ucili i zavrsili skolu, ko je onda kriv sto su sad djeca ovakva? Mozda ti svi od prijenapoleon72 je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:09
Obrazovni sistem nam je svakako los. Ja nisam bas davno zavrsio skolu al kvalitet nastave tad i sad je nebo i zemlja. Jos u porodici i blizem drustvu imam par prosvjetnih radnika koji otvoreno pricaju s cim se sve susrecu na poslu, da ne smiju dat ocjenu nizu od 3 a kamoli oborit, zaruzit ucenika itd. Danas su se nepismeni i neobrazovani ljudi dokopali drustvenih mreza i dobrih para, pa agresivno namecu drugim svoje stavove jer mogu, iznad su ikakvog zakona. "MOJE dijete ne smije dobit 1, MOJE dijete ima pravo da koristi telefon na casu, ja sam mu kupio/la, ko si ti da mu oduzmes?" I slicno.
Mamece viber grupe, puni parkinzi dzipova ispred svake skole poslije nastave, kupovina poklona od 300-400 KM uciteljicama za osmi mart od strane pojedinih roditelja itd, su vise unistili obrazovanje nego ijedno skracivanje casova. U mojoj skoli su petkom bili skraceni casovi radi dzume i niko se nije bunio, svi smo hvala Bogu fino ucili i zavrsili skolu i poslije dobre fakultete.![]()
Salim se nego interesantno mi je da se opet djele ljudi na ove sto idu u dzamiju i kafice. Moguce je da ti sto parkiraju su isti ljudi, parkira na trotoaru kad ide u kafic i onda parkira kad ide u dzamiju.
Nebitno, puknes mu kaznu svaki put.
I to bas ti sto su fino ucili, petkom skraceno zbog dzume.
Ujutro Ragib, uvece Nagib.
Danas se raduje skracenom casu zbog iftara a jedva ceka bajram da se razguli ko sivonja i vec ove sedmice dogovara noc i izlazak i samo o tome misli.
Pa nisam sigurno ja napunio sve kafane i diskoteke za svaki bajram. To je ta vecina, ocigledno. I njoj se valjda trebamo svi sutke prilagoditi da bi neobrazovani posmatrac dobio privid demokratije.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Predobro.halabuka je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:33Ma gdje god odes ima budala. Jesi se dobro uklopio s njima?
Ostao duze 2-3 dana. Divni ljudi, jedan me vodio i kuci da mu upoznam roditelje… ma super
Tolerancija bi trebala biti dvosmjerna ulica.Asteriks je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:34Ljudi nisu roboti, a život nije utopija i suha teorija. Produktivnost ne zavisi samo od striktnog pridržavanja pravila, već i od međuljudskih odnosa, fleksibilnosti i poštovanja različitosti. Velike kompanije to shvataju i prilagođavaju se kako bi zaposlenici bili zadovoljni, jer srećan radnik je produktivan radnik.alemsa je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:14A dobro coj'k zivi u sekularnom drustvu, i njegovo misljenje ili ateizam ne utice na okolinu, dok vjerski obicaju uticu na njeg, s toga i djeluje ovako "frustrirajuce", s te strane ga razumijem ali i on mora shvatiti da se u nekim aspektima mora prilgadoti apsolutnoj vecini. Da su 95% ateisti a 5% vjernici, vjerovatno bi vjernici morali raditi na bajram. U Texasu do nedavno nisi mogao uzeti pive do podne zbog crkve, znam da je meni bilo ono, posebno dok sam bio mladji dok smo se iskupljali da gledamo NFL, tekma pocela a ja u prodavnici i dok dodjem kuci propusti pola cetvrtine, a zestoko ne mozes uzeti nedeljom uopste, ali sta uzmi subotom ili cekaj ponedeljak i to je to.Asteriks je napisao/la: ↑24 mar 2025, 12:47U Njemačkoj, recimo, postoji praksa prilagođavanja radnog okruženja vjerskim potrebama, poput molitvenih soba u velikim kompanijama ili na aerodromima. Mnogi to vide kao pozitivan korak prema prilagodbi i produktivnosti. Znam naše raje što striktno radi na aerodromu u Minchenu i mogu potvrditi ovo.
Tolerancija i razumijevanje u radnom okruženju nisu samo pitanje ljudskih prava, već i strategija za bolje rezultate. Ako neko može uzeti 10-15 minuta za molitvu ili tik dužu kafe pauzu za Bajram, a zauzvrat radi posvećenije i s manje stresa, to je win-win situacija za sve.
Koja svrha je skratiti cas prvacicu koji svakako nikad nema vise od 3 sata nastave? Koji je njihov win?
Ja svrhu vidim samo u poruci koja se salje, a to nije poruka tolerancije vec upravo suprotno.
Indijci su ti ko srbi, ako ih imas u okolini odmah ste svi pod losim glasom
Džaba mu odgovaraš, vidiš da je neki trol, vjerovatno neki stariji sa nekim 5-tim akauntom do sad.
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
Kakva je poruka ljudima na ovom forumu gdje si ti neka vrhovna vlast dopustanje pisanja forumasu da su nase majke silovane i da smo vecina potomci OHR-a u vise navrata?
Zasto taj forumas ima i dalje pravo pisati na ovom forumu? Je li to neka tvoja vrsta tolerancije i poruke na koju se trebamo ugledati?
Rođen s tobom da budem
- kraljttbvb
- Kontakt:
U svemu uglavnom imaš dvije vrste ljudi. Normalne i agresivne.jasmin10 je napisao/la: ↑24 mar 2025, 12:19A ovi iz kafane sto parkiraju ? Ko je njih učio ?admin je napisao/la: ↑24 mar 2025, 12:11Pa ako se radi vjerskih obaveza mogu izmjeniti pravila o skolovanju, zar stvarno ocekujes da su pravila o parkingu iznad vjerskih obaveza?
Sve je to dio iste price. Ucimo djecu da u vrijeme ramazana mogu raditi sta god hoce, ako ce postiti. Ako ces u dzamiju, mozes parkirati gdje god zelis, za tebe pravila ne vaze, ako odes na dzumu ne moras na posao, ako si redovan u vjerskih obavezama, nadje se i neki posao za tebe, isl.
Potpuno izvrnut set vrijednosti, gledao na to kao religiozna ili nereligiozna osoba, svejedno.
Imaš normala vjernike koji praktikuju vjeru i nije ih briga za druge. Žive svoj život.
Imaš i agresivne vjernike. To su oni koji spopadaju ljude i pokušavaju svakog živog okrenuti vjeri. Takvi su uglavnom ljudima dosadni, jer nemaju mjeru.
Imaš i normala ateiste. Ljudi ne vjeruju i nikada ne ulaze u raspravu o vjeri. To ih ne interesuje i neće da se bave time. Ljudi žive svoj život.
Imaš i agresivne ateiste. Takvi uglavnom vide neke obične stvari kao nešto što je veliki problem (skraćeni casovi, parkiranje na trotoar, ali samo kad je trotoar kod dzamije). I uglavnom hinjski pokusavaju te stvari progurati.
Nije šala propade mu dijete jer je čas skracen 10 minuta. A on možda bježao svaki dan sa jednog časa i na kraju ispao uspješan čovjek...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- napoleon72
- Kontakt:
Tacno tako. Uostalom govorimo o djeci, bjezat ce s casova prije il kasnije. Ako ne htjedne pobjec drustvo ce ga iznijet napolje. Ispade da su danas sva djeca ko Flandersova iz Simpsona, svi trce u skolu i 45 minuta gledaju u uciteljicu full skoncentrisani. Jah eto.kraljttbvb je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:48U svemu uglavnom imaš dvije vrste ljudi. Normalne i agresivne.jasmin10 je napisao/la: ↑24 mar 2025, 12:19A ovi iz kafane sto parkiraju ? Ko je njih učio ?admin je napisao/la: ↑24 mar 2025, 12:11Pa ako se radi vjerskih obaveza mogu izmjeniti pravila o skolovanju, zar stvarno ocekujes da su pravila o parkingu iznad vjerskih obaveza?
Sve je to dio iste price. Ucimo djecu da u vrijeme ramazana mogu raditi sta god hoce, ako ce postiti. Ako ces u dzamiju, mozes parkirati gdje god zelis, za tebe pravila ne vaze, ako odes na dzumu ne moras na posao, ako si redovan u vjerskih obavezama, nadje se i neki posao za tebe, isl.
Potpuno izvrnut set vrijednosti, gledao na to kao religiozna ili nereligiozna osoba, svejedno.
Imaš normala vjernike koji praktikuju vjeru i nije ih briga za druge. Žive svoj život.
Imaš i agresivne vjernike. To su oni koji spopadaju ljude i pokušavaju svakog živog okrenuti vjeri. Takvi su uglavnom ljudima dosadni, jer nemaju mjeru.
Imaš i normala ateiste. Ljudi ne vjeruju i nikada ne ulaze u raspravu o vjeri. To ih ne interesuje i neće da se bave time. Ljudi žive svoj život.
Imaš i agresivne ateiste. Takvi uglavnom vide neke obične stvari kao nešto što je veliki problem (skraćeni casovi, parkiranje na trotoar, ali samo kad je trotoar kod dzamije). I uglavnom hinjski pokusavaju te stvari progurati.
Nije šala propade mu dijete jer je čas skracen 10 minuta. A on možda bježao svaki dan sa jednog časa i na kraju ispao uspješan čovjek...
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Koji je to?Faraon iz Visokog je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:45Kakva je poruka ljudima na ovom forumu gdje si ti neka vrhovna vlast dopustanje pisanja forumasu da su nase majke silovane i da smo vecina potomci OHR-a u vise navrata?
Zasto taj forumas ima i dalje pravo pisati na ovom forumu? Je li to neka tvoja vrsta tolerancije i poruke na koju se trebamo ugledati?
Al moze li neko odgovor pravi na moje pitanje?
Ili je odgovor da ce luftati svakako, bolje je da ga skola odmah tome nauci u prvom razredu?
Prema Islamu, djeca nisu obavezna postiti dok ne postanu punoljetni. Moje dijete će "trenirati" post kada ga zakači na raspustu i ako težilo tome. U ovoj vjeri nema prisile. Kasnije je sam odgovoran za svoje postupke.admin je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:39Tolerancija bi trebala biti dvosmjerna ulica.Asteriks je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:34Ljudi nisu roboti, a život nije utopija i suha teorija. Produktivnost ne zavisi samo od striktnog pridržavanja pravila, već i od međuljudskih odnosa, fleksibilnosti i poštovanja različitosti. Velike kompanije to shvataju i prilagođavaju se kako bi zaposlenici bili zadovoljni, jer srećan radnik je produktivan radnik.alemsa je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:14
A dobro coj'k zivi u sekularnom drustvu, i njegovo misljenje ili ateizam ne utice na okolinu, dok vjerski obicaju uticu na njeg, s toga i djeluje ovako "frustrirajuce", s te strane ga razumijem ali i on mora shvatiti da se u nekim aspektima mora prilgadoti apsolutnoj vecini. Da su 95% ateisti a 5% vjernici, vjerovatno bi vjernici morali raditi na bajram. U Texasu do nedavno nisi mogao uzeti pive do podne zbog crkve, znam da je meni bilo ono, posebno dok sam bio mladji dok smo se iskupljali da gledamo NFL, tekma pocela a ja u prodavnici i dok dodjem kuci propusti pola cetvrtine, a zestoko ne mozes uzeti nedeljom uopste, ali sta uzmi subotom ili cekaj ponedeljak i to je to.
Koja svrha je skratiti cas prvacicu koji svakako nikad nema vise od 3 sata nastave? Koji je njihov win?
Ja svrhu vidim samo u poruci koja se salje, a to nije poruka tolerancije vec upravo suprotno.
To je suština Islama, koju mnogi roditelji ne shvataju i zbog toga nema te tolerancije u drugom smjeru.
U BiH se stvari nameću kroz drustvenu površnost, kao obaveza dokazivanja. Taj nekakav fenomen socijalnog pritiska.
Ovamo na Zapadu to je uveliko drugačije.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 24 mar 2025, 14:08, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Apsolutno se slažem, sličnu stvar sam i ja napisao kada je i krenula ova priča o kraćenju časova, s tim da si ti ušao dublje u tematiku i naveo konkretne primjere.napoleon72 je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:09
Obrazovni sistem nam je svakako los. Ja nisam bas davno zavrsio skolu al kvalitet nastave tad i sad je nebo i zemlja. Jos u porodici i blizem drustvu imam par prosvjetnih radnika koji otvoreno pricaju s cim se sve susrecu na poslu, da ne smiju dat ocjenu nizu od 3 a kamoli oborit, zaruzit ucenika itd. Danas su se nepismeni i neobrazovani ljudi dokopali drustvenih mreza i dobrih para, pa agresivno namecu drugim svoje stavove jer mogu, iznad su ikakvog zakona. "MOJE dijete ne smije dobit 1, MOJE dijete ima pravo da koristi telefon na casu, ja sam mu kupio/la, ko si ti da mu oduzmes?" I slicno.
Mamece viber grupe, puni parkinzi dzipova ispred svake skole poslije nastave, kupovina poklona od 300-400 KM uciteljicama za osmi mart od strane pojedinih roditelja itd, su vise unistili obrazovanje nego ijedno skracivanje casova. U mojoj skoli su petkom bili skraceni casovi radi dzume i niko se nije bunio, svi smo hvala Bogu fino ucili i zavrsili skolu i poslije dobre fakultete.
Što se tiče samog kraćenja časova, meni je bilo svejedno da li mi čas traje 30 ili 45 minuta tokom tog jednog mjeseca, jer sam se znao uspješno adaptirati na rad u oba režima. Uvijek sam stizao gradivo bez problema, što možda nešto govori o obrazovnom sistemu, kao i o meni kao osobi.
Stava sam da je hipokritski isticati kraćenje časova kao problem, a prešućivati stvari oko kojih se apsolutno svi koji imaju i bogdu zdravog razuma slažu da su problematične, među kojima su svakako i one koje si naveo.
Na kraju, svi imaju pravo da se ne slažu sa kraćenjem časova i da civilizovano iznesu argumente kojima će potkrijepiti svoj stav, kao što imaju pravo i da se žale nadležnoj instituciji koja je donijela tu odluku. Međutim, nemaju pravo da to zloupotrebljavaju u svrhu perfidnog vrijeđanja i etiketiranja određene religijske zajednice i njenih pripadnika, među kojima postoji značajan procenat i onih koji se sa prethodno pomenutom odlukom ne slažu ili su neutralni.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
admin je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:54Koji je to?Faraon iz Visokog je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:45Kakva je poruka ljudima na ovom forumu gdje si ti neka vrhovna vlast dopustanje pisanja forumasu da su nase majke silovane i da smo vecina potomci OHR-a u vise navrata?
Ili je odgovor da ce luftati svakako, bolje je da ga skola odmah tome nauci u prvom razredu?
Jos jedan slican post prije ovoga je pisaoTorres_9 je napisao/la: ↑27 feb 2025, 17:34Qmee liga nikad gore, qme sudije nas jbu, qme pola nam ekipe povrijedjeno![]()
![]()
![]()
Prosjecan izgleda i integencija 70% njihove fan baze![]()
![]()
Qmee samo ako
Izgleda da su oni unprofor vojnici s mracnijom kozom radili prekovremno po kalesiji i ostalim selendrama tokom rata![]()
Rođen s tobom da budem
Sve se slazemo, samo niko da odgovori koja korist je prvacicu od skracene nastave, Eto cak i ako tako mali posti, on i dalje moze sve stici uz normalnu nastavu?Asteriks je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:59Prema Islamu, djeca nisu obavezna postiti dok ne postanu punoljetni. Moje djete će "trenirati" post kada ga zakači na raspustu i ako težilo tome. U ovoj vjeri nema prisile. Kasnije je sam odgovoran za svoje postupke.admin je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:39Tolerancija bi trebala biti dvosmjerna ulica.Asteriks je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:34
Ljudi nisu roboti, a život nije utopija i suha teorija. Produktivnost ne zavisi samo od striktnog pridržavanja pravila, već i od međuljudskih odnosa, fleksibilnosti i poštovanja različitosti. Velike kompanije to shvataju i prilagođavaju se kako bi zaposlenici bili zadovoljni, jer srećan radnik je produktivan radnik.
To je suština Islama, koju mnogi roditelji ne shvataju i zbog toga nema te tolerancije u drugom smjeru.
U BiH se stvari nameću kroz drustvenu površnost, kao obaveza dokazivanja. Taj nekakav fenomen socijalnog pritiska.
Ovamo na Zapadu to je uveliko drugačije.
Stalno neki odgovori da je svejedno, ne mora se nikako ni ici u skolu, nebitno koliko… Ako je nebitno, sto prvacic ne moze normalnih 45 minuta odraditi?
I tu pise da smo potomci OHR-a i da su nam majke silovane?Faraon iz Visokog je napisao/la: ↑24 mar 2025, 14:08admin je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:54Koji je to?Faraon iz Visokog je napisao/la: ↑24 mar 2025, 13:45
Kakva je poruka ljudima na ovom forumu gdje si ti neka vrhovna vlast dopustanje pisanja forumasu da su nase majke silovane i da smo vecina potomci OHR-a u vise navrata?
Ili je odgovor da ce luftati svakako, bolje je da ga skola odmah tome nauci u prvom razredu?Jos jedan slican post prije ovoga je pisaoTorres_9 je napisao/la: ↑27 feb 2025, 17:34Qmee liga nikad gore, qme sudije nas jbu, qme pola nam ekipe povrijedjeno![]()
![]()
![]()
Prosjecan izgleda i integencija 70% njihove fan baze![]()
![]()
Qmee samo ako
Izgleda da su oni unprofor vojnici s mracnijom kozom radili prekovremno po kalesiji i ostalim selendrama tokom rata![]()
Ruzno, nekulturno, uvrjedljivo, nije fakat u redu… al 50% foruma bih za ovo trebao banovati. Pa cijeli forum Premijer lige je ovakav. To je ono sto se i treba rijesiti u skolama, a ne na forumu. Pa Ako je 30 minuta dosta za cas, onih 15 bi se sigurno moglo korisno upotrijebiti da se nauci kulturi i komunikaciji. Eto iz tog primjera vidis kako nam je svaka minuta neophodna.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.