Da li to etiketira cijeli srpski narod teroristickim

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Moras vidjeti jel u toj statistici ukljucuju kurseve i to. Opste je poznato da je trecina Americke populacije fakultetski obrazovana, s tim da ide ka gore.
Industrial revolution je kad su Ameri postali giganti, poslije toga samo unapredjivali. Naravno i uz to sto si rekao.sljivo je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:08Amerika je profitirala na gluposti nacistickog rezima. Ko god je bio pametan u evropi oni su ga protjerali, u ameriku. Dva svjetska rata su toliko unazadili evropu da je to strasno, a jos je strasnije da su uprkos tome opet pojam ili u vrhu razvoja, kako drustvenog tako i naucnog.
Zar to nije Faćina izjava (osim ako se na njega misli da je Elvisova kučkaVensanKasel je napisao/la: ↑23 mar 2025, 21:02Ma Fahd je tu preko 20 godina , nije bilo nikad problema do unazad 5-6 godina . Ok sad je više auta , dosta raje sa Vojničkog parkira u B-Fazi , ali ima 8 parkinga gdje ima mjesta uredno da parkiraš i maksimalno 200 metara pješke ...halabuka je napisao/la: ↑23 mar 2025, 19:56Citirao sam tekst ilahije koju je neko objavio na prosloj stranici i tjt.MaroonBjelave je napisao/la: ↑23 mar 2025, 19:48
Ako misliš na ova parkirana auta oko džamije, onda griješiš. A ako misliš na to (kao i ja npr) da svaka mahala i naselje u Sarajevu imaju po bar jednu džamiju, onda je to drugo. Ja stvarno ne kontam ovoliku pomamu za tom džamijom. Jer ta džamija nit je Mesdžidul Aksa, nit džamija Allahovog poslanika s.a.v.s. a niti Mesdžidul Haram, gdje je svaki namaz po nekoliko hiljada puta vrijedniji, pa da se toliko hrli u nju.
Bio sam prisutan na jednoj džumi gdje imam na hutbi govori o tome koliko je nekome njegov namaz ispravan, a da je pri dolasku na taj namaz nekog ugrozio.
A sa slika možemo vidjeti da se itekako neko ugrozio time što je neki bahil dobio upalu imana, pa ko veli daj da ja klanjam, a gdje ću parkirati koga zaboli klinac.
Sto se tice parkiranja i polemike oko te dzamije, slazem se s tobom. Nit bi kad preskocio svoju dzamiju samo zbog toga da odem u neku drugu klanjati dzumu ili teraviju nit bi se kad parkirao na sred ceste pa makar i propustio klanjati u dzematu zbog toga.
Unazad 5-6 godina je ovako postalo , jer prije je policija regulisala sad ih boli ona stvar .
Ma papnluk u Sarajevu opasno raste , neki dan drug mi na posao dođe u majici na kojoj piše ko ti je onako najdraži , od one Keljmendijeve kučke fora kao neka ... Troje djece ima lik![]()
Druga stvar je da su Ameri dokrorirali kapitalizam a kapitalizam je to sve poguro, hocu reci ulaganje u nauku da bi se stekao profit. Ko je mrljo sa socijalizmom, komunizmom taj nije daleko doguro.alemsa je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:12Industrial revolution je kad su Ameri postali giganti, poslije toga samo unapredjivali. Naravno i uz to sto si rekao.sljivo je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:08Amerika je profitirala na gluposti nacistickog rezima. Ko god je bio pametan u evropi oni su ga protjerali, u ameriku. Dva svjetska rata su toliko unazadili evropu da je to strasno, a jos je strasnije da su uprkos tome opet pojam ili u vrhu razvoja, kako drustvenog tako i naucnog.
Svakako, ali industrijskom revolucijom se bukvalno svijet promjenio, u periodu od 20 godina se bukvalno otislo s konja u autu. Tu su oni prednjacili, i mozes napraviti argument da nisu nikad ni stali. Onda s tim ide i sve ostalo, uticaj u svijetu, malo kradja tudjih resursa, malo uzimanje naucnika itd.
Moguce da je 50% ako ukljucuju associates degree (i kurseve), to ti je 2 godine fakulteta. Ja kad sam isao u skolu promjenili su zakon da policajac mora imati 2 godine fakulteta, do tad je morao samo imati srednju skolu, mislim da je taj zakon jos na snazi. Za ovu sto sam ti postavio je 4 godine i vise.Asteriks je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:42Mah, Kanada stoji sa 62 posto a Ameri sa 50 %. Sad koji je ciklus, to traži detaljan uvid.
Uglavnom visok je procenat visokoobrazovanih u SAD-u. Čak i da je većina primjer sedmi stepen obrazovanja, oni su ključ za funkcionisanje društva, jer postoji mogućnost specijalizacije, a već doprinose kao prosvjeta, neki analitičari itd.
Amerika je imala srecu da geografski na idealnom podrucju, prostiru se kroz vise vremenskih i geografskih, geoloskih regiona sto otvara mnoge mogucnosti razvija i resursa. Drugo, to je bila jedna zemlja, homogena politicki i uredjenjem pa se lahko mogu fokusirati na razvoj. Treca sreca je da nisu ratovali kod kuce u oba svjetska rata, a sto su iskoristili maksimalno. Evropa ima 3o, 40 nacija gdje nijedna nema kapavitet amerike, niti imaju jedinstvema drustvena uredjenja i zakone koji bi mogli pogurati razvoj i ulaganje u tehnologiju, recimo to rusija ima ali su se upropastili socijalizmom i komunizmom. Kina isto, a i ona se nedavno spasila, krajem 70 tih godina kad su se otvorili ka vani, i kapitalizmu pod kontrolom i patronatom drzave, a sad su vidimo eksplodirali. Najveci gubitnici, prema potencijalu i kapacitetu, su Rusi.alemsa je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:32Svakako, ali industrijskom revolucijom se bukvalno svijet promjenio, u periodu od 20 godina se bukvalno otislo s konja u autu. Tu su oni prednjacili, i mozes napraviti argument da nisu nikad ni stali. Onda s tim ide i sve ostalo, uticaj u svijetu, malo kradja tudjih resursa, malo uzimanje naucnika itd.
A imaju i drugi realno, mislim ne kao Amerika ali uzmi od Mexika do Argentine nemas ni jedne drzave da valja necemu. Ovi su imali srecu sto su ih naselili Anglo-Saxoni i Svabe realno, uzmi i Australiju pustinja ziva pa ih oni napravise pravom drzavom. Da li kradu ili sta rade o tome mozes povlaciti teze, ali cinjenica je da gdje su oni da su najbolje (ili medju najboljim) drzave svijeta, i da tu ima nesto.sljivo je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:50
Amerika je imala srecu da geografski na idealnom podrucju, prostiru se kroz vise vremenskih i geografskih, geoloskih regiona sto otvara mnoge mogucnosti razvija i resursa. Drugo, to je bila jedna zemlja, homogena politicki i uredjenjem pa se lahko mogu fokusirati na razvoj. Treca sreca je da nisu ratovali kod kuce u oba svjetska rata, a sto su iskoristili maksimalno. Evropa ima 3o, 40 nacija gdje nijedna nema kapavitet amerike, niti imaju jedinstvema drustvena uredjenja i zakone koji bi mogli pogurati razvoj i ulaganje u tehnologiju, recimo to rusija ima ali su se upropastili socijalizmom i komunizmom. Kina isto, a i ona se nedavno spasila, krajem 70 tih godina kad su se otvorili ka vani, i kapitalizmu pod kontrolom i patronatom drzave, a sad su vidimo eksplodirali. Najveci gubitnici, prema potencijalu i kapacitetu, su Rusi.
32-34 je za fakultet(BS), oko 15 je za masters, doktorati 2%.alemsa je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:47Moguce da je 50% ako ukljucuju associates degree (i kurseve), to ti je 2 godine fakulteta. Ja kad sam isao u skolu promjenili su zakon da policajac mora imati 2 godine fakulteta, do tad je morao samo imati srednju skolu, mislim da je taj zakon jos na snazi. Za ovu sto sam ti postavio je 4 godine i vise.Asteriks je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:42Mah, Kanada stoji sa 62 posto a Ameri sa 50 %. Sad koji je ciklus, to traži detaljan uvid.
Uglavnom visok je procenat visokoobrazovanih u SAD-u. Čak i da je većina primjer sedmi stepen obrazovanja, oni su ključ za funkcionisanje društva, jer postoji mogućnost specijalizacije, a već doprinose kao prosvjeta, neki analitičari itd.
soko je napisao/la: ↑24 mar 2025, 01:3332-34 je za fakultet(BS), oko 15 je za masters, doktorati 2%.alemsa je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:47Moguce da je 50% ako ukljucuju associates degree (i kurseve), to ti je 2 godine fakulteta. Ja kad sam isao u skolu promjenili su zakon da policajac mora imati 2 godine fakulteta, do tad je morao samo imati srednju skolu, mislim da je taj zakon jos na snazi. Za ovu sto sam ti postavio je 4 godine i vise.Asteriks je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:42Mah, Kanada stoji sa 62 posto a Ameri sa 50 %. Sad koji je ciklus, to traži detaljan uvid.
To 50% sto je asteriks stavio ukljucuje i ove community college, bas taj associate. Samo to nije university il ti eto "fakultet". 2 year degree, neka vrsta zanata. Mehanicari, tehnicari, elektricari itd.
Odlična analiza, samo bih dodao za Ruse da imaju još jednu značajnu kočnicu - mentalitet. Ljetos sam imao priliku prisustvovati kursu njemačkog jezika u Beču, pri čemu je u mojoj grupi bilo i nekoliko Rusa. Iz mog iskustva, jako je teško raditi sa njima jer uvijek žele uspostaviti dominaciju u grupi, bez obzira da li su kompetentni ili ne. Svaku kritiku su doživljavali personalno, što je bio uzrok nekih neugodnih situacija. U nekoliko navrata su čak došli i u konfrontaciju sa profesorom Austrijancem, braneći napisano/izrečeno, zanemarujući činjenicu da je osoba kojoj se konfrontiraju Muttersprachler i magistar jezika kojeg uče.sljivo je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:50Amerika je imala srecu da geografski na idealnom podrucju, prostiru se kroz vise vremenskih i geografskih, geoloskih regiona sto otvara mnoge mogucnosti razvija i resursa. Drugo, to je bila jedna zemlja, homogena politicki i uredjenjem pa se lahko mogu fokusirati na razvoj. Treca sreca je da nisu ratovali kod kuce u oba svjetska rata, a sto su iskoristili maksimalno. Evropa ima 3o, 40 nacija gdje nijedna nema kapavitet amerike, niti imaju jedinstvema drustvena uredjenja i zakone koji bi mogli pogurati razvoj i ulaganje u tehnologiju, recimo to Rusija ima ali su se upropastili socijalizmom i komunizmom. Kina isto, a i ona se nedavno spasila, krajem 70 tih godina kad su se otvorili ka vani, i kapitalizmu pod kontrolom i patronatom drzave, a sad su vidimo eksplodirali. Najveci gubitnici, prema potencijalu i kapacitetu, su Rusi.alemsa je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:32Svakako, ali industrijskom revolucijom se bukvalno svijet promjenio, u periodu od 20 godina se bukvalno otislo s konja u autu. Tu su oni prednjacili, i mozes napraviti argument da nisu nikad ni stali. Onda s tim ide i sve ostalo, uticaj u svijetu, malo kradja tudjih resursa, malo uzimanje naucnika itd.
Ovde se drami oko "fahdovaca" i ispade da samo oni smetaju, a ista stvar i sa ostalim vozačima, onima koji ne idu u dzamiju vec negdje piju kafu.MaroonBjelave je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:12Ne znam brate šta da ti kažem na ovo, znam da si nekoliko puta navodio ovaj problem. Svakako da se stvara ružna slika o nečemu, o čemu ne volim da se stvara i to zbog par futavaca.
Pa i ja u svojim postovim i pišem da se parking papanluk konstantno dešava mimo džume i teravije . Naveo sam i primjer kafića kod mog ulaza , sve je to zbog toga policijskog nearada . Šljivu konstantno prozivam zbog trotoara .kraljttbvb je napisao/la: ↑24 mar 2025, 07:45Ovde se drami oko "fahdovaca" i ispade da samo oni smetaju, a ista stvar i sa ostalim vozačima, onima koji ne idu u dzamiju vec negdje piju kafu.MaroonBjelave je napisao/la: ↑23 mar 2025, 23:12Ne znam brate šta da ti kažem na ovo, znam da si nekoliko puta navodio ovaj problem. Svakako da se stvara ružna slika o nečemu, o čemu ne volim da se stvara i to zbog par futavaca.
Ja kroz grad ne mogu sa kolicima proći jer je pun trotoar auta, ljudi piju kafu i parkiraju na šetnicu, hoce da iz auta odmah sjedne za stol. 50 metara dalje ima parking, marka prvih sat vremena, svaki naredni sat pola marke. Policija nekad naidje i popise ih, ali je to prilično rijetko.
Kod mene oko zgrade, posebno petkom kad je pijaca, ljudi sa sela dodju i parkiraju. Po cijeli dan tu budu. 100 metara od zgrade veliki parking, sat vremena marka. Djeca kad krenu u školu hodaju cestom, jer je trotoar pun auta. Sve ovo rade ljudi koji ne idu u dzamiju, a valjda bi trebali biti napredni, odgojeni i moralni, pa poštovati neki red i parkirati na parking.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Jabroni i 17 gostiju.