Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

suicidesquad
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la suicidesquad » 07 apr 2011, 15:34

Dabar je napisao/la:
suicidesquad je napisao/la:
-Paja je napisao/la:Potvrda suverene dominacije bundeslige nad oroonulim talijancicima koje uskoro i francuzi prestizu.
Ja sam davno rekao da je Bundesliga bolja i kvalitetnija liga od Serie A. 10. klub Bundeslige daje Interu, najboljem talijanskom klubu zadnjih nekoliko godina, 5 golova u gostima. Ja se ne sjećam kad je Schalke u Bundesligi zabio 5 komada u gostima. U zadnjih 5 gostujućih utakmica u Bundesligi (druga polusezona) zabili su samo 2 gola! Ove sezone su u gostima u 14 utakmica dali samo 11 golova, dok su večeras za 90+ minuta dali 5 golova. Protiv Bayerna su trebali primiti najmanje 3 komada u Milanu i 4-5 u Minhenu. Provukli su se i večeras im se sve vratilo.
2:5! Tu se svaka rasprava sa simpatizerima Serie A završava. Dominacija! :mrgreen:
O tome koja je liga bolja,Bundes ili Seria A da se raspravljati ali Ovo što 10 klub pobjeđuje najbolji talijanski ti je glupa usporedba totalno...onda se isto može tako i reći da je portugalska bolja od njemačke lige.jer je benfica izbacila leverkusena....ili da je ukrajinska jača od engleske,jer je City ispao od Dynama...manite se tih usporedbi
Pisao sam dosta postova na ovu temu i za mene je svaka rasprava suvišna. Pratim fudbal dovoljno dugo da bi mogao procijeniti kvalitet jedne utakmice, kluba i lige. Ova utakmica je jak argument koji ide u korist Bundeslige. Nije to bilo kakva pobjeda, nego rastavljanje Intera na proste faktore od ekipe koja se veći dio sezone nalazi u sredini Bundeslige. Schalke je u Bundesligi u gostima zadnji put 5 golova dao Minhenu 1860 i to u sezoni 98/99! To je ekipa čija se filozofija više bazira na dobroj odbrani. Zadnjih 5-6 sezona imaju jednu od najboljih i najkompaktnijih odbrana u ligi. Ne primaju mnogo golova, ali zato u napadu nisu mnogo efikasni u poređenju sa drugim ekipama u ligi. Ove sezone su samo Frankfurt, Wolfsburg i St.Pauli dali manje golova od Schalkea. Kada najbolja talijanska ekipa u zadnjih nekoliko godina, i ekipa koja se ove sezone bori za Scudetto i Kup, na svom stadionu od jednog Schalkea primi 5 golova, onda je kvalitet Serie A upitan.

Benfica je izbacila Stuttgarta koji se ove sezone bori za opstanak i koji igra cijelu sezonu loše, a Leverkusen je ispao od Villarreala koji se u Primeri bori za 3.mjesto zajedno sa Valencijom.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 apr 2011, 09:14

Ne znam da l' je neko napis'o, al' jučer sam gled'o na bivšem DSF-u kako je Dante (@Antone, želim potrvdu od tebe) blizu prelaska u Štuttgart, a visina odštete bi bila oko 6 miliona Eura.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 apr 2011, 11:53

Monolog je napisao/la:Ne znam da l' je neko napis'o, al' jučer sam gled'o na bivšem DSF-u kako je Dante (@Antone, želim potrvdu od tebe) blizu prelaska u Štuttgart, a visina odštete bi bila oko 6 miliona Eura.
Nije da je blizu prelaska al se Stuttgat za njega interesira kao eventualnu zamjenu za Tascija koji bi mogao napustiti klub. dante ti je sad "zlatna koka" jer je dobar igrač a Gladbach ispada iz lige. Puno pionuda će stići na njihovu adresu za tog igrača i gladbach će ga morati prodati. kad bi gladbach ostao u ligi onda ga nebi niko kupova jer bi bio preskup, a ovak 6 milja je i dobra cijena a i neće imati neku veliku plaću...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

napolitanke
Kontakt:

Post Postao/la napolitanke » 08 apr 2011, 17:51

St. Pauli uložio žalbu na suspenziju stadiona

Iz St. Paulija žalbom su odgovorili na rješenje Natjecateljske komisije Njemačkoga nogometnog saveza (DFB), koja je njihov stadion Millerntor suspendirala zbog incidenta potkraj dvoboja sa Schalkeom prošlog tjedna...

Žalili su se na kaznu jedne utakmice pred praznim tribinanama, koja ih je snašla za dvoboj protiv Werdera iz Bremena 23. travnja. Saslušanje pred Sportskim sucem DFB-a čeka ih sljedeći tjedan.

- Želimo objasniti našu poziciju - izjavio je predsjednik kluba Stefan Orth.

Utakmica prošlog kola između St. Paulija i Schalkea prekinuta je u 89. minuti, nakon što je linijski sudac Thosten Schiffner pogođen pivskom bocom u leđa.

Klub iz Hamburga šest kola prije kraja prvenstva nalazi se u zoni ispadanja, na 17. mjestu, s 28 osvojenih bodova.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 apr 2011, 00:02

Evo Daumova trupa ponovo remizirala, ovaj put protiv kolega iz donjeg dijela tabele, Schaaf-ovog Bremena, koji već 6 susreta ne zna za poraz.
Strijelci: autogol Altintop i Fenin u 83. minuti za izjednačenje Frankfurta.
Nisam još gledao sažetke, ali mogu pročitati da je Wiese bio junak utakmice.
Vom Jäger zum Gejagten

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 apr 2011, 18:50

Dortmund danas bogami nije imao srece, ali nikako...ma silovali su oni citavu utkamicu onaj HSV...ovi su imali toliko srece, da nisam dugo vidio onoliko propustenih prilika i to zicera koje je teze profulati...ono je bio i gol, kada je ko na liniji igrac zaustavio loptu, ali ipak vidjelo se da je ona malo presla gol liniju.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 apr 2011, 16:09

Gladbach vodi trenutno protiv Kölna 1:0. Arango je strijelac u 29' minuti.
U ovih 30ak minuta, potpuna dominacija Gladbacha, pobjedom bi se mogli nadati da se izvucu iz opasne zone. Ovo im je mislim zadnja sansa.

EDIT: 2-0, Marco Reus zabija.

Goalgetter
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la Goalgetter » 12 apr 2011, 14:45

Pezzaiouli napusta Hoffenheim na kraju sezone.
Nasljednik bi mu trebao biti Stanislawski.

slika

Po meni sasvim solidan, mislim da bi mogao napraviti nesto sa Hoffenheimom (Ako ostanu Vedo i Sejo)

number_01
Kontakt:

Post Postao/la number_01 » 12 apr 2011, 16:18

Ipak mislim da su mogli naći i neku bolju opciju od Stanislawskog... ;)
...Fernando Torres Chelsea's number 9...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 apr 2011, 18:12

Goalgetter je napisao/la:Pezzaiouli napusta Hoffenheim na kraju sezone.
Nasljednik bi mu trebao biti Stanislawski.

slika

Po meni sasvim solidan, mislim da bi mogao napraviti nesto sa Hoffenheimom (Ako ostanu Vedo i Sejo)
Ma kakav Stanisaw,jedino ako ne zele grcevitu borbu za opstanak.
Hoop je vec najavio odlazak,a ovi prave vec velike greske.
Sa trenerima su poceli kao i HSV od jednog kloca do drugog.
A bogami i pojacanja su im sve losija.Plus sto se ''izivljavaju ili olakoprodaju igrace koji imalo vrijede i daju sve od sebe u timu.
Sa ovakvom politikom,pogotovo bez Hoopa.vrlo ce se brzo vratiti na sami ''pocetak''
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 apr 2011, 20:04

@Hari: otkud to za Hoppa da zeli napustiti kormilo Hoffe?
Ja jos nigdje nisam naletio na tu vijest. :?

Sto se tice trenera nace se vec nesto i za Plavce, a Stanislawski je samo jedan od kandidata.
Moj izbor bi bio trener Maizna Tuchel, ali ce njega vrlo tesko pridobiti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 apr 2011, 21:05

Omerbavarac je napisao/la:@Hari: otkud to za Hoppa da zeli napustiti kormilo Hoffe?
Ja jos nigdje nisam naletio na tu vijest. :?

Sto se tice trenera nace se vec nesto i za Plavce, a Stanislawski je samo jedan od kandidata.
Moj izbor bi bio trener Maizna Tuchel, ali ce njega vrlo tesko pridobiti.
Ako se ne varam u kickeru je bilo.
Valjda 20014 se hvata noge, tako nesto.i sam kaze da se nada da ce Hoffenhaim do tada stati na noge.I sami iz kluba ce da financije vode.
Zato i prodaje ove igrace da ostane do tada na pozitivnoj nuli.Naravno imat ce postotak od ulaznica ili stadiona.Jer je najvise u njega i ulozio.
On je svoj cejf ispunio.Od nicega itekako napravio nesto.A sad nek se neko drugi,zaebava sa tim.
Tuchel je bolji izbor,kud ikamo.Ali ako odu u Evropu,cisto sumnjam da ce ici iz Mainza.
Imaju onog stevensa iz RB ,jest da ga ocima ne mogu.Ali moglo bi se sa njim.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 apr 2011, 09:20

Izgleda da će me Leverkusen za slijedeću sezonu razočarati. Njima je neophodno trebao jedan štoper, ali ŠPEK štoper da bi nekaj mogli napraviti u LP, a i ponoviti dobru sezonu u BUNDESLIGI. Prema kvaliteti igrača, ta štoperska pozicija je jedino kaj gdje škripi. nakon kaj su doveli Schurrlea iz mainza za mastne pare, odlučili su se na jeftine štopere koji za mene definitivno nisu dostojni LP. za BUNDESLIGU bi možda mogli i proči. Prvo dovest će najvjerojatnije Omera Topraka iz freiburga koji je za mene trenutačno talent i sigurno mi to nije neki štoper koji bi trebao uz Reinartza biti osigurač u njihovoj obrani. Drugi štoper za kojeg su se odlučili je također talent, iako ima 22 godine, je Philipp Wollscheid iz Nurnberga. Znači imat će reinartza, topraka i Wollenschieda koji imaju 21/22 godine te starijeg M. Friedricha koji nikada nije bio neki ŠPEK štoper.

razočarali su me...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 apr 2011, 09:27

Stanislawski sigurno nije loš odabir za trenera, bez obzira kaj sada trenira ST.Pauli. Pa i Klopp je samo trenirao Mainza prije nego je došao u BvB.

A kaj se tiće Hoppa, on želi "omogućiti" da Hoffenheim postoji i bez njega te se pokušava da Hoffenheim bude sve manje ovisan o njegovom nofcu. nije Hopp nikada niti imao plan ulagati milijarde u taj klub tako da bi se on mogao nositi sa Bayernom. Sve kaj se htjelo postići je da Hoffenheim postane stabilan prvoligaš i tu su na dobrom putu. E kad se taj cilj ostvari onda je na redu faza broj 2 u kojoj bi Hoffenheim sam, bez njegove financijeske pomoći trebao napraviti napredak, kao što rade neki drugi klubovi u BUNDESLIGI...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 apr 2011, 16:20

slika

Novi grb 1860 :lol:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 13 apr 2011, 16:23

anton 1983 je napisao/la:slika

Novi grb 1860 :lol:
:lol:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 apr 2011, 16:24

Fußballprofi Ilkay Gündogan (Foto) wird den 1. FC Nürnberg womöglich vorzeitig verlassen. Der 20-jährige Mittelfeldspieler steht mit Borussia Dortmund und dem Hamburger SV in Verbindung. «Club»-Sportvorstand Martin Bader bestätigte am Mittwoch dem Onlineportal «Nordbayern.de», die beiden Bundesliga-Clubs hätten beim FCN angefragt, ob sie mit dem Spieler verhandeln dürften. Der 1. FC Nürnberg habe diesem Wunsch zugestimmt. Gündogans Vertrag beim «Club» läuft noch bis Saisonende 2012.

Nurnberg službeno objavio da su se HSV i BvB raspitivali za Gundogana. Ništa čudno, ništa novo, al sad bar znamo da se to događa 100% i koji su klubovi u pitanju!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 apr 2011, 19:38

Valjda će Nurnberg klepiti nekih 6-7 milja za Turčina. Njegovim odlaskom, kao i Schiebera, pa možda i Ekicija, Club se mora dobro namučiti ne bi li sastavio ekipu koja neće biti glavni kandidat za ispadanje u narednoj sezoni.

Schaaf pred produženjem ugovora u Bremenu. Uprkos krizi, uprava (Allofs) se kani u narednom periodu ponuditi produženje važećeg ugovora (do 2012) čime bi ovaj urgestein ušao u svoju 13 sezonu kao trener. Od 1999. (od kada je nasljedio Magatha) Thomas je mahom imao ugovore na 1 godinu ili maksimalno 2. Ovo bi mu bilo 9-o produženje. Otto je bio trener 14 godina.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 apr 2011, 19:55

anton 1983 je napisao/la:Izgleda da će me Leverkusen za slijedeću sezonu razočarati. Njima je neophodno trebao jedan štoper, ali ŠPEK štoper da bi nekaj mogli napraviti u LP, a i ponoviti dobru sezonu u BUNDESLIGI. Prema kvaliteti igrača, ta štoperska pozicija je jedino kaj gdje škripi. nakon kaj su doveli Schurrlea iz mainza za mastne pare, odlučili su se na jeftine štopere koji za mene definitivno nisu dostojni LP. za BUNDESLIGU bi možda mogli i proči. Prvo dovest će najvjerojatnije Omera Topraka iz freiburga koji je za mene trenutačno talent i sigurno mi to nije neki štoper koji bi trebao uz Reinartza biti osigurač u njihovoj obrani. Drugi štoper za kojeg su se odlučili je također talent, iako ima 22 godine, je Philipp Wollscheid iz Nurnberga. Znači imat će reinartza, topraka i Wollenschieda koji imaju 21/22 godine te starijeg M. Friedricha koji nikada nije bio neki ŠPEK štoper.

razočarali su me...
a ti vec otpisao hyypiju vec prekrizio jel???
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 apr 2011, 20:01

@anton: a sto i ja rijeci dodadoh.... :D :D :D reko jesi vec to hyypiju prekrzio??ne spominjes ga medju ovim branicima leverkusena
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.