KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Jadnimi
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Jadnimi » 19 mar 2025, 22:56

Napokon Marinkovic izgleda kao centar.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 20 mar 2025, 00:12

JHam je napisao/la:
19 mar 2025, 13:20
InatSilniBosanski je napisao/la:
19 mar 2025, 11:31
Ma nebitna je ova utakmica danas, ako kojim cudom na guzove i prodjemo dalje, Vojvodini nista ne mozemo. Za ovo sto se uradili sa ekipom ove sezone neko treba krivicno odgovarati.
Pa ako Zlatibor i Vojvodina budu u finalu, zar ne igra ovaj 3. u ABA jer ne moze vise ekipa iz srbije? Ili sam ja nesto pogresno sracunao :mrgreen:
Tako je

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 20 mar 2025, 09:55

kovacic je napisao/la:
20 mar 2025, 00:12
JHam je napisao/la:
19 mar 2025, 11:31
Ma nebitna je ova utakmica danas, ako kojim cudom na guzove i prodjemo dalje, Vojvodini nista ne mozemo. Za ovo sto se uradili sa ekipom ove sezone neko treba krivicno odgovarati.
Pa ako Zlatibor i Vojvodina budu u finalu, zar ne igra ovaj 3. u ABA jer ne moze vise ekipa iz srbije? Ili sam ja nesto pogresno sracunao :mrgreen:
Tako je
znaci na kraju ce ipak ili Bosna ili Siroki...Ako oba tima zavrse kao drugi u grupi, Siroki ima 2 realne sanse, dok Bosna ili da iznenadi Vojvodinu sto nije nemoguce jel, ili da opet uzmu siroki...Je li se polufinala i finale igraju na 1 pobjedu ili ko prvi do dvije?

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 mar 2025, 09:57

Bosna treba da otpusti 2-3 igraca(Underwood, Kovacevic, jos neko) i da dovede nekog jeb.enog no1 igraca, ko ce imat 20 ppg na ovom nivou za te zavrsne utakmice, ako je to jos moguce naravno

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 20 mar 2025, 10:05

rece avdic sinoc da se u 1/2 finalu igra na 2 dobijene, u prevodu ako bude kako se ocekuje, vojvodina ima prednost domaceg terena i bosna tu sa ovom ekipom nema nikakve sanse. Da je jedna tekma na neutralnom terenu, lakse bi bilo iznenaditi.

Evo citam da po trenutnim pravilima srbija ima max 6 klubova u aba 1 ligi, niko od njih nece ispasti. Znaci da niko ne moze ni uci sto je bas bezze za ove poput vojvodine i zlatibora.
Bice evo neki sastanak gdje ce se raspravljati o tome i moguce da im dignu na 7 ucesnika.
sve u svemu, niko nema pojma ko i kako ce ici u aba 1:-)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 mar 2025, 10:08

Ovoga puta, prema saznanjima i pisanjima Mozzart Sporta iz Srbije postoje naznake da uskoro slijedi sastanak čelnika ABA lige koje bi to pitanje moglo riješiti.

Naime, fokus će biti dugogodišnje pitanje ograničenja broja kluova iz jedne zemlje u istom rangu, a odavno ni finiš ABA lige, kao ni ABA 2 lige nisu bili zanimljiviji.

Dva srpska tima Zlatibor Mozzart i Vojvodina su već polufinalisti i postoje šanse da će sa prvog mjesta ići u polufinala.

Tako bi jedan, a možda i dva srpska kluba mogli vidjeti u finalu ABA 2 lige, ali tu nastaje spor zbog nacionalnog ključa da li bi uopće te ekipe mogle igrati u ABA ligi.

Naime, u slučaju da niti jedan tim iz Srbije ne napušta ABA ligu, ova dva tima praktično ne bi imala nikakvu šansu da uđu u ABA ligu.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, upravo to će biti jedna od, ako ne i glavna stavka sastanka ABA lige koji će se održati početkom aprila.

Ništa nema guzovace
😭🤣😂🤣😭😭

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 mar 2025, 10:11

JHam je napisao/la:
20 mar 2025, 09:55
kovacic je napisao/la:
20 mar 2025, 00:12
JHam je napisao/la:

Tako je
znaci na kraju ce ipak ili Bosna ili Siroki...Ako oba tima zavrse kao drugi u grupi, Siroki ima 2 realne sanse, dok Bosna ili da iznenadi Vojvodinu sto nije nemoguce jel, ili da opet uzmu siroki...Je li se polufinala i finale igraju na 1 pobjedu ili ko prvi do dvije?
Nema teoretske šanse da bude Široki drugi u grupi
Ilirija bolja u međusobnom skoru i pobjedu više ima a jedno kolo do kraja

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 mar 2025, 10:12

Ilirija je vec prosla nista od Sirokog

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 20 mar 2025, 12:58

Ne mozes izgubiti od Podgorice i nadati se aba ligi pa cak ni guzovace. Ne obrukati se u polufinalu i play offu nase lige, te sacuvati prvo mjesto u regularnom dijelu. To je to za ovu sezonu, onda raspustiti debile i ponovo pokusati.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 20 mar 2025, 21:24

Ako postoji sansa treba pokusati sa dovodjenjem dva klasna igraca za zavrsnicu, naravno otpustiti Lukea, mozda i Underwoda, za centre je vjerovatno kasno jer je trziste slabo. Ne znam kakav ugovor ima Barovic, ali sigurno bi bio veliko pojacanje.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 mar 2025, 22:07

Ma ne mora 2 dovoljno je jedan ali da bude bas game changer za aba 2 ligu

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 21 mar 2025, 05:06

Ma nema od pojacanja nista, pogotovo sto se polufinala igraju odmah nakon zadnjeg kola u grupi (ako se ne varam, 6 ili 7 dana poslije). Dolazak ovakve Bosne u samu zavrsnicu je najveci dokaz koliko je ova liga bezveze. Pisao sam to 50x dosad i evo moram opet. :mrgreen: Da su samo malo pametnije dovodili igrace, hladno bi usli u aba ligu. Vojvodina je takodjer bezveze ekipa. Siroki ih kod kuce rutinski uzeo, a i u gostima su imali prednost do zadnjih par minuta.

Ako se uzme prvo mjesto u RS i ako skupo prodaju kozu Vojvodini, opet se moze reci da je ovo bila sasvim korektna sezona. Medjutim, dogodine ce sve osim ulaska u aba ligu biti neuspjeh.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 21 mar 2025, 19:40

kupus army je napisao/la:
20 mar 2025, 21:24
Ako postoji sansa treba pokusati sa dovodjenjem dva klasna igraca za zavrsnicu, Ne znam kakav ugovor ima Barovic, ali sigurno bi bio veliko pojacanje.
MElloo je napisao/la:
20 mar 2025, 22:07
Bas bi valjalo da dovedemo pojacanja. Ima jos vremena jer je polufinale 8,9 ili 10 aprila.

Otkad je Jokic prestao finansirati Joker vecina igraca im je otisla ali ostao je Roberts kojeg bih pokusao dovesti jer je jedan od najboljih igraca njihovog prvenstva, za nivo aba 2 odlican igrac.

Barovic bi bio vrhunsko pojacanje.

Uz ova 2 igraca realno bi bilo da izborimo aba ligu. Red bi bio da Vlada KS, Opcina Centar i sponzori poguraju finansijski da se dovedu pojacanja jer ko ce opet cekati sljedecu sezonu i novi pokusaj...

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 22 mar 2025, 13:09

Madafaka je napisao/la:
21 mar 2025, 19:40
kupus army je napisao/la:
20 mar 2025, 21:24
Ako postoji sansa treba pokusati sa dovodjenjem dva klasna igraca za zavrsnicu, Ne znam kakav ugovor ima Barovic, ali sigurno bi bio veliko pojacanje.
MElloo je napisao/la:
20 mar 2025, 22:07
Bas bi valjalo da dovedemo pojacanja. Ima jos vremena jer je polufinale 8,9 ili 10 aprila.

Otkad je Jokic prestao finansirati Joker vecina igraca im je otisla ali ostao je Roberts kojeg bih pokusao dovesti jer je jedan od najboljih igraca njihovog prvenstva, za nivo aba 2 odlican igrac.

Barovic bi bio vrhunsko pojacanje.

Uz ova 2 igraca realno bi bilo da izborimo aba ligu. Red bi bio da Vlada KS, Opcina Centar i sponzori poguraju finansijski da se dovedu pojacanja jer ko ce opet cekati sljedecu sezonu i novi pokusaj...
Odlicni prijedlozi, samo ja mislim da bi se pricalo o ABA 1, taj scorer mora biti rang kvalitetniji da pravi razliku, a moze mu se platiti sigurno.

Underwood, Lutete, Marinkovic, Zubac out

dovesti scorera kojeg nikad nisi nazalost imao u Underwoodu, sutera tipa Junakovica koji bi vrlo rado iz Sibenke dosao, a centar tipa Barovica bi legao perfektno.

Zubac je sprdnja od igraca i ja bi mu ponudio papire i platio kartu za Listicu poslije onih suteva sa poludistance.

Ali od svega toga vjerovatno nema nista, ja vjerujem da je Barbaric odustao od neke borbe za ABA 1 i da se zadovoljio tim sto ima sugurnu ABA 2 sljedece godine. Steta jedna velika ako se ispostavi tacnim
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 22 mar 2025, 13:18

Ghuraba je napisao/la:
21 mar 2025, 05:06
Ma nema od pojacanja nista, pogotovo sto se polufinala igraju odmah nakon zadnjeg kola u grupi (ako se ne varam, 6 ili 7 dana poslije). Dolazak ovakve Bosne u samu zavrsnicu je najveci dokaz koliko je ova liga bezveze. Pisao sam to 50x dosad i evo moram opet. :mrgreen: Da su samo malo pametnije dovodili igrace, hladno bi usli u aba ligu. Vojvodina je takodjer bezveze ekipa. Siroki ih kod kuce rutinski uzeo, a i u gostima su imali prednost do zadnjih par minuta.

Ako se uzme prvo mjesto u RS i ako skupo prodaju kozu Vojvodini, opet se moze reci da je ovo bila sasvim korektna sezona. Medjutim, dogodine ce sve osim ulaska u aba ligu biti neuspjeh.
Ne mozes nikako reci da je sezona korektna, ti si bar svjestan da 90% ekipa u ovoj ligi nije ni razmisljalo o borbi za promociju.
Prije pocetka sezone znalo se da su Bosna i Vojvodina najozbiljnije ekipe, a vremenom su pocele vrebati ekipe iz prikrajka.

Ova sezona na osnovu svega sto se imalo je uzasno losa, to prvo mjesto u ligi nije vrijedno pomena, iz ovoga rostera ja ne bih imao zelju da zadrzim ni jednog igraca, a to dovoljno govori.

Svaka trunku ozbiljnija ekipa ove sezone je razbila Bosnu, uzasno su vodjeni, menadzerisani i sve ostalo. Kilometri nas djele od toga gdje zelimo biti…
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 mar 2025, 15:49

slika

📲 𝐏𝐨𝐳𝐨𝐯𝐢 𝟏𝟕𝟎𝟎𝟐 𝐢 𝐝𝐨đ𝐢 𝐧𝐚 𝐮𝐭𝐚𝐤𝐦𝐢𝐜𝐮❗

U 𝐧𝐞𝐝𝐣𝐞𝐥𝐣𝐮 𝐨𝐝 𝟏𝟗 𝐡 naš klub igra prvenstvenu utakmicu protiv odlične ekipe 𝐇𝐊𝐊 𝐌𝐨𝐬𝐭𝐚𝐫, a ulaz na ovu utakmicu omogućen je svima koji izvrše donaciju za kampanju Pomozi.ba 𝐔𝐳̌𝐢𝐧𝐚 𝐳𝐚 đ𝐚𝐤𝐞!

Na ulazu je dovoljno pokazati poziv na telefonu ili dokaz o donaciji. ...

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 mar 2025, 15:56

svrakino1921 je napisao/la:
22 mar 2025, 15:49
slika

📲 𝐏𝐨𝐳𝐨𝐯𝐢 𝟏𝟕𝟎𝟎𝟐 𝐢 𝐝𝐨đ𝐢 𝐧𝐚 𝐮𝐭𝐚𝐤𝐦𝐢𝐜𝐮❗

U 𝐧𝐞𝐝𝐣𝐞𝐥𝐣𝐮 𝐨𝐝 𝟏𝟗 𝐡 naš klub igra prvenstvenu utakmicu protiv odlične ekipe 𝐇𝐊𝐊 𝐌𝐨𝐬𝐭𝐚𝐫, a ulaz na ovu utakmicu omogućen je svima koji izvrše donaciju za kampanju Pomozi.ba 𝐔𝐳̌𝐢𝐧𝐚 𝐳𝐚 đ𝐚𝐤𝐞!

Na ulazu je dovoljno pokazati poziv na telefonu ili dokaz o donaciji. ...
Svrakino, je li sigurno da je Uzina za djake ? :rol: :rol:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 22 mar 2025, 16:34

22 mar 2025, 13:18
Ne mozes nikako reci da je sezona korektna, ti si bar svjestan da 90% ekipa u ovoj ligi nije ni razmisljalo o borbi za promociju.
Prije pocetka sezone znalo se da su Bosna i Vojvodina najozbiljnije ekipe, a vremenom su pocele vrebati ekipe iz prikrajka.

Ova sezona na osnovu svega sto se imalo je uzasno losa, to prvo mjesto u ligi nije vrijedno pomena, iz ovoga rostera ja ne bih imao zelju da zadrzim ni jednog igraca, a to dovoljno govori.

Svaka trunku ozbiljnija ekipa ove sezone je razbila Bosnu, uzasno su vodjeni, menadzerisani i sve ostalo. Kilometri nas djele od toga gdje zelimo biti…
Slazem se i kritikovao sam sve te stvari puno puta ovdje, ali sam u momentima kad su platili ucesce u aba2 rekao da bi im se inekako moglo tolerisati da u prvoj sezoni ne udje u aba ligu. To i sad mislim, iako su katastrofalne stvari uradjene u pogledu sastavljanja rostera. Ako uzmemo u obzir da su prije 3 godine igrali A1 ligu, pa prije 2 godine jedna sastavili roster par dana pred pocetak Lige 12, onda malo i imam razumijevanja za ovakvo selektiranje igraca. Ako im to ne posluzi za iducu sezonu da puno pametnije sastave roster i da od prvog dana jasno napadnu ulazak u aba ligu (iako nikad ne znas hoce li iskociti neko s istim apetitima), onda je sva ova prica uzaludna i kroz par godina bi Bosnu ponovo mogla odvesti u A1. Sarajevo nema strpljenja gledati Zlatibor, Iliriju, Sutjesku i takve ekipe godinama, vec 1-2 maksimalno.

Ako ostanu prvi u regularnom dijelu sezone u domacem prvenstvu, moze se reci da su tu odradili zadatak. Ono sto poslije slijedi u Ligi 6 je skoro pa nebitno, jer do titule sigurno ne mogu. Protiv Vojvodine se itekako moze igrati, ali bi se mnoge stvari morale poklopiti, tako da ne vjerujem da ce ih proci i igrati finale. Poraz u Podgorici se nije smio desiti, ali gotovo je sad.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 23 mar 2025, 03:27

Ghuraba je napisao/la:
22 mar 2025, 16:34
22 mar 2025, 13:18

Slazem se i kritikovao sam sve te stvari puno puta ovdje, ali sam u momentima kad su platili ucesce u aba2 rekao da bi im se inekako moglo tolerisati da u prvoj sezoni ne udje u aba ligu. To i sad mislim, iako su katastrofalne stvari uradjene u pogledu sastavljanja rostera. Ako uzmemo u obzir da su prije 3 godine igrali A1 ligu, pa prije 2 godine jedna sastavili roster par dana pred pocetak Lige 12, onda malo i imam razumijevanja za ovakvo selektiranje igraca. Ako im to ne posluzi za iducu sezonu da puno pametnije sastave roster i da od prvog dana jasno napadnu ulazak u aba ligu (iako nikad ne znas hoce li iskociti neko s istim apetitima), onda je sva ova prica uzaludna i kroz par godina bi Bosnu ponovo mogla odvesti u A1. Sarajevo nema strpljenja gledati Zlatibor, Iliriju, Sutjesku i takve ekipe godinama, vec 1-2 maksimalno.

Ako ostanu prvi u regularnom dijelu sezone u domacem prvenstvu, moze se reci da su tu odradili zadatak. Ono sto poslije slijedi u Ligi 6 je skoro pa nebitno, jer do titule sigurno ne mogu. Protiv Vojvodine se itekako moze igrati, ali bi se mnoge stvari morale poklopiti, tako da ne vjerujem da ce ih proci i igrati finale. Poraz u Podgorici se nije smio desiti, ali gotovo je sad.
Losa je ovo sezona brate i nema izgovora, onaj ko je trazio, selektirao i dovodio ove igrace je jedini pravi krivac. Imao si budzet da udjes u ABA 1, sljedece sezone pitanje je kako ce se stvari posloziti i hoce li recimo COL odluciti da zele da im Cedevita Junior igra ABA 1.

Ova liga je toliko losa da 2 prava igraca mjenaju pricu, i ako hoce imaju dovoljno vremena da ih dovedu. U utakmici protiv Vojvodine Bosne nema nikakve sanse, dokazali su ove sezone da protiv imalo ozbiljnijih ekipa ne mogu igrati.

Daj Boze da uslovi i stanje u klubu ostane isto, a da se radi pametnije. Ta linija izmedju ABA i A1 lige je vjeruj mi jako tanka…
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

bihfanaticos66788
Kontakt:

Post Postao/la bihfanaticos66788 » 23 mar 2025, 11:52

Bio sam jucer na utakmici razvojnog tima, momci su stvarno super vidi se timski duh i sve, ali kako ih vodi onaj strucnjak sa klupe... to je kriminal, sve ove pobjede do sad su zasluzni momci i slabi protivnici jer je stvarno liga katastrofa. Dakle stvarno pravi debakl od igraca, cim nekog malo krene odmah ide na klupu ide izmjena, primi se neki nemoguci sut on **** ma*ke i ostalo isto kao da je moguce ne primiti kos, ako klub zeli da razvija mlade moraju pod hitno naci nekog trenera koji je strucan u tome( a ima ih mnogo) ovaj coban dobar samo za cuvanja ovaca...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.