Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Virtu4l
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Virtu4l » 19 mar 2025, 17:16

Obzirom da me danima optužuju za neko botovanje, zar toj mojoj navodnoj opciji ne bi odgovaralo hapšenje Dodika? Zamisli kofrčenje Konakovića nakon toga? Uduplao bi broj glasača. Jaka država, institucije, mi ovo, mi ono, ovi 20 godina nisu smjeli, itd, itd... pa to bi bio govor za pokoljenja...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 mar 2025, 17:21

Jedino što je ohrabrujuće je činjenica da Mile ne uživa neku podršku medju narodom, on da je skupio sto milja na skupu podrške do sad bi i vojsku oformio.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 mar 2025, 17:23

Trojka ga svakako mora hapsiti, inače im je pušenje na idućim izborima. To je sigurno. Ovaj smrad se mora skloniti sa političke scene. Prešao je sve mjere. Trojka ovo hendla dosta dobro za sad, što se ne može reći za Federaciju i ekonomiju. Cijene svega su otišle u nebo, inflacija na strašno velikom nivou. Minimalna plata bi bio dobar potez da sve nije poskupilo po 3 puta. I to mene iskreno dosta više interesuje od Dodika i njegovih prijetnji koje na kraju može okačiti mačku o rep. Šta on će kao silom preuzeti kontrolu nad granicama? Aha, hoće malo sutra. Za to treba ući u sukob, a čak ni on nije lud da to uradi. On je u boljoj poziciji jer država mora nešto uraditi, a on se može samo praviti da nešto radi. Jer ovi zakoni koje usvaja, ustavi, ništa ne znače jer su uvijek oboreni. Ali daju privid.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 19 mar 2025, 17:25

Virtu4l je napisao/la:
19 mar 2025, 17:13
chily-rz je napisao/la:
19 mar 2025, 17:05
Šta je onda plan ? Da se Mile dobrovoljno preda ili da ga uhapse oni koji su ga i doveli na vlast?
Plan je da se steže obruč oko njega. Bar se nadam da je to plan, sve do crvene interpolove potjernice. Paralelno s tim ga treba razvlašćivati gdje god je to moguće, odnosno na državnom nivou.

On još ništa konkretno nije uradio, usvaja zakone koji se ne primjenjuju i mlati gluposti u javnim nastupima kao što je mlatio posljednjih 10+ godina.

Kad napravi neki konkretan potez, prije svega sa granicama i graničnom policijom, onda vjerovatno treba djelovati, a do tada... neka svako radi svoj posao.

Nemojte prizivati hapšenja i akcije iz filmova, izginuće ljudi bez veze. Ne smijemo praviti greške, svaka bi bila preskupa.
Ti se uzivio kao da tvoje misljenje nesto znaci u politici. :urnebes:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 mar 2025, 17:27

samoposmatram je napisao/la:
19 mar 2025, 17:25

Naravno da ne znači, ali se uzbuđujete kao da znači.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 19 mar 2025, 17:29

Zasto ste tako ostrasceni

Kad odem do Djurica kod njih vidim samo zabrinutost, upravo zbog ovoliko ostrascenih glava u Federalnom Sarajevu
Don't believe the hype.

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 19 mar 2025, 17:32

Ma ja najbolje je da neko ide da ga hapsi da se porokaju, da izgine na obje strane ljudi i da krene sranje. Isti ovi sto bi to volili su naravno van zemlje i zele nam dobro, stalo im je do zemlje a napustili je kao brod koji tone. Wow
GGMU

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 19 mar 2025, 17:32

akisarajevo92 je napisao/la:
19 mar 2025, 17:29
Zasto ste tako ostrasceni

Kad odem do Djurica kod njih vidim samo zabrinutost, upravo zbog ovoliko ostrascenih glava u Federalnom Sarajevu
Zar nisi odustao od Đurića ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 19 mar 2025, 17:33

Virtu4l je napisao/la:
19 mar 2025, 17:27
samoposmatram je napisao/la:
19 mar 2025, 17:25

Naravno da ne znači, ali se uzbuđujete kao da znači.
Svi smo svjesni da drzava nema nikakvo dijelovanje na teritoriji rs. Bilo cija prica o suprotnom je suplja. RS ce biti izolirana, ali ce ostati u sakama kriminalaca.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 19 mar 2025, 17:35

Virtu4l je napisao/la:
19 mar 2025, 16:59
relativizam je napisao/la:
19 mar 2025, 16:38
Sad će doći durmitorski sendvičar da nas ubijedi kako je ovo šahovska partija i kako su naši odigrali mudro

Ali evo mijenja ga ovaj bugojanac

Evo recimo ovaj. On 20 dana navija da se formira operativni tim koji će krenuti u akciju hapšenja, akciju koja bi značila oružani sukob sa mnogo žrtava. Akciju koja bi odjeknula planetom, i ono najvažnije - akciju koja bi nam nanijela mnogo štete.
A jedini ti pominjes oruzani sukob,zašto bi to bilo.
Jel to nekome država prijeti sukobom ili narod u drzavi.
Odeš napraviš akciju uhapsis i cao ,a ovdje je stvar sto ljudi iz manjeg entiteta prijete da će silu i oruzje primjeniti, ako ne mozemo s njima izaći na kraj bolje da se ugasimo i da ne postojimo.

Dati na komadu, sve naše resusrse Hrvatima,Austriji ili Njemackoj biti njihova kolonija i nastaviti živjeti ,barem znaš ko s tobom upravlja.

Samo ne znam kako bi postupali da sutra nas neko napadne ,bilo bi sigurno pismo zabrinutosti,pismo un, pismo erdoganu,americi,pa čekanje odgovora pa ko je komandant koja trećina vojske će dje braniti itd itd...
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 19 mar 2025, 17:37, ukupno mijenjano 1 put.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 19 mar 2025, 17:36

Al šta ti je sudbina, ja sa hiljadama Sarajlija mogu ici kod Djurica u BH entitet RS finansirati ocjepljenje a visoki predsjednik u BIH iza kojeg stoje najjace zemlje tj PiK i OHR i Nato i Amerika ne smije. :bow:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 mar 2025, 17:42

chily-rz je napisao/la:
19 mar 2025, 17:21
Jedino što je ohrabrujuće je činjenica da Mile ne uživa neku podršku medju narodom, on da je skupio sto milja na skupu podrške do sad bi i vojsku oformio.
100%. Ni on ni Vucic nemaju podrsku i to nam bas ide u korist u ovoj situaciji. Kazu neki, Netanyahu je rijesio problem s ratom. Jest, al oni mrze Palestince vise nego njega, dok ovi studenti bas preziru i Dodika i bosanske Srbe.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 19 mar 2025, 17:47

ovo je cist nerad i nered zadnjih 30 godina svih vlasti
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 19 mar 2025, 18:14, ukupno mijenjano 1 put.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 mar 2025, 17:49

Cekamo reakciju Rame,koliko vidim i oni su dobili dozvolu da uhapse bjegunce,a sam rece neki dan na bht,da su imali dozvolu iznijeli bi ga iz skupstine.

Hajde Ramo :bih:

:rol:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 mar 2025, 17:50

Ne vidim neki voljni momenat za rat, a i ako bude pola bi stanovnistva prvih mjesec dana otislo iz drzave.

Sto je Dodiku i dobro jer svima je mrsko nesto, bilo sta u bilo kojoj sferi pa on i ako uradi nesto sto zasluzuje da po automatizmu bude sankcionisano, proci ce mu jer se nikom neda radit :mrgreen:

Svi bi pare i da nista ne rade. Nadmasili bi Ukrajince sa iseljavanjem.

Najbolja bi opcija bila da Dodik padne sa vlasti i da ga njegov narod skine. Sve ostalo je opstrukcija i njihovog i naseg zivota.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 19 mar 2025, 17:56

Tlo Federacije je najsigurnije za optužene da nikad neće biti sprovedeni u pritvor. Nemaju razloga bilo gdje bježati jer svugdje su veće šanse da će biti uhapšeni. Čak i u RS nisu svi pod njihovom kontrolom, Sarajevo je jedino mjesto gdje mogu biti apsolutno mirni.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 mar 2025, 18:04

Bojim se samo da kad tad dodje eventualno hapsenje da ce biti belaj neki, a da su ga odmah safatali mozda bi izazvali manju reakciju ostatka iz rs, a ovako kako dani prolaze i kako koji zakon iskoci bojim se da im se ne osladi i da Dodik pomocu njihovih institucija ojaca poziciju i postavi kompletan narod uz sebe. Mislim da svakim danom mu raste moc i da je sve vise spremniji na sve. Ne znam samo zasto bi mi pali u ocima svijeta ako su vec svi moguci zvanicnici i institucije stali na nasu stranu i sad ako bi ga nasi uhapsili uz neke mininalne zrtve mi bi automatski bili negativci u ocima svijeta, tako nekako? Hmm

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 19 mar 2025, 18:19

harry_90 je napisao/la:
19 mar 2025, 17:49
Cekamo reakciju Rame,koliko vidim i oni su dobili dozvolu da uhapse bjegunce,a sam rece neki dan na bht,da su imali dozvolu iznijeli bi ga iz skupstine.

Hajde Ramo :bih:

:rol:
moze, i MUP RS je masu puta intervenisao po tlu Federacije, npr. kad su upali u Klix da izuzmu neke audio snimke koje kompromitiraju Zeljka Cvijanovica
Don't believe the hype.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 mar 2025, 18:32

Sda i zeleni botovi, kliks i avav, su najveca izdaja ove drzave sto se moze desit, umjesto da podrze vlast bez izazivanja straha, eskalacije i da jednom za uvijek rijesimo pitanje dodika i slicnih njima je vaznije da oslabe bilo kakav odgovor iz federacije i da tako dobiju bilo kakve politicke poene. Traze akcije koje bi direktno ili indirektno pomogle dodika. To je po meni izdaja. To se javno i ne vidi ali ko imalo prati sve detaljnije doci ce do tog zakljucka.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 19 mar 2025, 18:36

sljivo je napisao/la:
19 mar 2025, 18:32
Sda i zeleni botovi, kliks i avav, su najveca izdaja ove drzave sto se moze desit, umjesto da podrze vlast bez izazivanja straha, eskalacije i da jednom za uvijek rijesimo pitanje dodika i slicnih njima je vaznije da oslabe bilo kakav odgovor iz federacije i da tako dobiju bilo kakve politicke poene. Traze akcije koje bi direktno ili indirektno pomogle dodika. To je po meni izdaja. To se javno i ne vidi ali ko imalo prati sve detaljnije doci ce do tog zakljucka.
Ako ti kazes onda je sigurno tako!
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.