Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 13 apr 2011, 09:05

Nimla_RZ je napisao/la: Joj frajera, eto ti 100 godina budite predsjednici (sad psujem)... samo vrati yebeni fudbal... Šta je on tu kriv?
eh jesi i ti naivan, pa mora prvo don dodo rec kako i sta
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 13 apr 2011, 09:21

napravljenje je napisao/la:Bilo bi lijepo da se napravi Savez koji će voditi isključivo računa o reprezentaciji, koja Srbe i Hrvate, da se ne lažemo, ne zanima...Tu neka budu isključivo ljudi kojima je stalo do reprezentacije...
A nek se napravi udruga prvoligaša gdje će svi imati udjela i gdje će se voditi računa o klupskom nogometu...

Ovo sve s tim da nijedan od ova dva tijela nema nikakav utjecaj jedno na drugo tj. da djeluju odvojeno...čiča miča...
Ovo je idealno rješenje ;)
YNWA!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 apr 2011, 09:46

No nije mi jasno otkud Osim u toj Komisiji, a covjek prije dan ili dva izjavio (i bas na ovom portalu stoji izjava) da ga niko nije kontaktirao, da bi se naravno onda svi popalili i poceli da ga kritikuju...

Kako to da se nakon jednog dana Osim nalazi u toj komisiji.. Haman Osim laze?

Ovo mi sve zaista nevjerovatno zvuci, ali eto, nadajmo se da jeste tako...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 13 apr 2011, 10:01

_dreamer_ je napisao/la:No nije mi jasno otkud Osim u toj Komisiji, a covjek prije dan ili dva izjavio (i bas na ovom portalu stoji izjava) da ga niko nije kontaktirao, da bi se naravno onda svi popalili i poceli da ga kritikuju...

Kako to da se nakon jednog dana Osim nalazi u toj komisiji.. Haman Osim laze?

Ovo mi sve zaista nevjerovatno zvuci, ali eto, nadajmo se da jeste tako...
Ovo me podsjeca na slucaj Dzeko.Svaki dan novi naslov.Dzeko ovdje te Dzeko tamo Dzeko vamo...........bla,bla,bla.

Dakle dok ne vidim crno na bijelo to jeste dok ne vidim te ljude kako sjede i rade u Savezu nevjerujem da se ista i radi po tom pitanju.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 apr 2011, 10:26

Ovdje se neki uhvatili konstitutivnih naroda, koji bi bili u Komitetu za normalizaciju. Nije uopće bitno, koje su nacionalnosti ti članovi. Bitno je da su to ljudske i sportske veličine, bez obzira na ime i prezime.

Siguran sam da bi svaki stanovnik Bosne i Hercegovine prihvatio i jednonacionalni sastav tog Komiteta od 6 naših imena, kada bi na primjer izgledao sljedeći način:

Komitet u kome bi bili svi Hrvati: Vlatko Glavaš, Blaž Slišković, Ivan Ćurković, Davor Jozić, Franjo Vladić, Ćiro Blažević

Komitet u kome bi bili svi Srbi: Radmilo Mihajlović, Predrag Pašić, Nikola Nikić, Duško Bajević, Dragan Škrba, Veselin Đurasović

Komitet u kome bi bili svi Bošnjaci: Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Mersed Kovačević, Muhamed Ibrahimbegović, Sead Kajtaz, Fuad Muzurović

Mogao bih nabrojati i Komitet u kome se ljudi nacionalno ne izjašnjavaju, odnosno osjećaju se kao Bosanci: Ivica Osim, Mišo Smajlović, Josip Katalinski itd...

- Bilo koji od ovih Komiteta bi dobio 95% podršku. Ovih 5% je uvijek bilo i biće, jer im je sve važnije od ljudskosti i sporta, kao na primjer nacionalnost iako se radi isključivo o sportu.

Volim Želju i bio bih izuzetno sretan kada bi u njemu igrao jedan Messi, C. Ronaldo, L. Modrć, Vidić ili Džeko. Libo me taki je su li oni Argentinci, Portugalci, Hrvati, Srbi ili Bošnjaci.

U pamet narode, da ne bi postali stoka, a malo nam fali.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 13 apr 2011, 10:27

Pa ovdje ni lokum nije rahat.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 13 apr 2011, 11:31

komitet za normalizaciju nije novi savez.. njegova je uloga cisto posrednicka - da omeksa stavove delegata sadasnjeg saziva generalne skupstine NFSBiH, da sazove sjednicu te iste i da oni izglasaju statut prema zahtjevima fife i uefe...

fifu ne interesuje nacin, ko i kako ce predlagat' clanove IO i predsjednika saveza.. koliko ce im trajat' mandat.. hoce li se rotirat' po nacionalnom, entitetskom ili nekom drugom principu... njima je jedino bitno da NFSBiH u jednom trenutku ima jednog predsjednika... sve ostalo je pitanje dogovora regionalnih, kantonalnih, entitetskih saveza i njigovih delegata...

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 13 apr 2011, 11:45

Dejan, BL je napisao/la:Nema tu nikakave dobrote ni za državu ni za fudbal dok god bošnjaci čekaju da padnu s neba neka rješenja koja će njihove želje ispuniti a zaobilazeći stavove druga 2 naroda i onda nadajući se da će se preostala dva naroda vremenom utopiti u tu priču. To je utopija i trebate mijenjati pod hitno koncept jer u tome nema sreće mora se nalaziti rješenja koja svi prihvataju i kojima su svi jednako nezadovoljni i zadovoljni
Ko bolan zaobilazi stavove 2 druga naroda? Ne miješaj politiku i sport. U ovom slučaju je te stavove zaobišla UEFA i FIFA, ako se to tako može reći. UEFA i FIFA su vlasnici igre koja se zove fudbal i propisali su pravila kojih se pridržavaju oni koji hoće da igraju fudbal u međunarodnim okvirima. Bošnjaci su to prihvatili, a ostali nisu. Gdje je problem?
Šta ćemo sutra, kada budemo kandidati za EU? Nekome se to ne svidi, a ostali automatski postaju taoci tih stavova. Postoje pravila, pa ko hoće burjum, kako u EU tako i u evropska takmičenja.
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 13 apr 2011, 11:54

amho je napisao/la:komitet za normalizaciju nije novi savez.. njegova je uloga cisto posrednicka - da omeksa stavove delegata sadasnjeg saziva generalne skupstine NFSBiH, da sazove sjednicu te iste i da oni izglasaju statut prema zahtjevima fife i uefe...

fifu ne interesuje nacin, ko i kako ce predlagat' clanove IO i predsjednika saveza.. koliko ce im trajat' mandat.. hoce li se rotirat' po nacionalnom, entitetskom ili nekom drugom principu... njima je jedino bitno da NFSBiH u jednom trenutku ima jednog predsjednika... sve ostalo je pitanje dogovora regionalnih, kantonalnih, entitetskih saveza i njigovih delegata...
TACNO, od rijeci do rijeci.

gazija87
Kontakt:

Post Postao/la gazija87 » 13 apr 2011, 12:05

amho je napisao/la:komitet za normalizaciju nije novi savez.. njegova je uloga cisto posrednicka - da omeksa stavove delegata sadasnjeg saziva generalne skupstine NFSBiH, da sazove sjednicu te iste i da oni izglasaju statut prema zahtjevima fife i uefe...

Delegati sadasnjeg saziva skupstine nemaju namjeru mijenjati svoje stavove (odnosno stavove svojih nalogodavaca),tako da nevidim izlaz iz ove situacije ako komitet za normalizaciju ima namjeru ubjedjivati delegate sadasnje skupstine,to je po meni sizifov posao.
Kako razgovarati sa nekim ko ne zeli jednog predsjednika niti pcelarske zadruge,a ne fudbalskog saveza BiH,a svi znamo da je to osnovni uslov FIFE i UEFE. :roll:
Bosanac u srcu,dusi i u gacama!!!

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 13 apr 2011, 12:06

26. Maj 2011, moj drugi rodjendan :) :D (nadam se)

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 13 apr 2011, 12:50

majoriziran ?! najpoplurnija rijec u BiH :mrgreen: :mrgreen:

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 13 apr 2011, 13:15

gazija87 je napisao/la:

Delegati sadasnjeg saziva skupstine nemaju namjeru mijenjati svoje stavove (odnosno stavove svojih nalogodavaca),tako da nevidim izlaz iz ove situacije ako komitet za normalizaciju ima namjeru ubjedjivati delegate sadasnje skupstine,to je po meni sizifov posao.
Kako razgovarati sa nekim ko ne zeli jednog predsjednika niti pcelarske zadruge,a ne fudbalskog saveza BiH,a svi znamo da je to osnovni uslov FIFE i UEFE. :roll:
komitet za normalizaciju ima upravo takav mandat... da pokusa nagovorit' delegate da promjene stav, a ne da namece rjesenja... komitet za normalizaciju je OHR za fudbal i nista drugo... ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 apr 2011, 13:52

Haha vidi Petkovica sto se usro. Cuj mislio da ce imat vise strpljenja. Moronu jedan, nema vise vremena. Ali dobro on to zna, kad god vidi ljiljane kako igraju, ubija ga. Vjerovatno ima nesto i protiv Borca, mozda ga nisu dovoljno potplatili.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 apr 2011, 14:26

Daj Boze da ovaj kamitet za normalizaciju nadje neko rjesenje. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 13 apr 2011, 14:27

amho je napisao/la: komitet za normalizaciju ima upravo takav mandat... da pokusa nagovorit' delegate da promjene stav, a ne da namece rjesenja... komitet za normalizaciju je OHR za fudbal i nista drugo... ;)
Pa zar mislis da bi Ivica Osim ili bilo koja druga poznata licnost prihvatila se ovog posla da ubjedjuje tamo neke levate u savezu.Ja bih prije rekao da su oni tu da izaberu nove ljude,odnosno budu novi savez jednu godinu

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 13 apr 2011, 14:37

delija je napisao/la:
amho je napisao/la: komitet za normalizaciju ima upravo takav mandat... da pokusa nagovorit' delegate da promjene stav, a ne da namece rjesenja... komitet za normalizaciju je OHR za fudbal i nista drugo... ;)
Pa zar mislis da bi Ivica Osim ili bilo koja druga poznata licnost prihvatila se ovog posla da ubjedjuje tamo neke levate u savezu.Ja bih prije rekao da su oni tu da izaberu nove ljude,odnosno budu novi savez jednu godinu
procitaj saopstenje na sluzbenim stranicama fife i uefe... ja sam to shvatio, ovako kako sam napisao... moguce je da grijesim... koliko znam imena clanova komiteta iz BiH se jos ne znaju... zna se samo da su 3 clana zavrl, benz i paquier (ako se ovako pise)..

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 13 apr 2011, 14:38

bekrija1990 je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la:Nema tu nikakave dobrote ni za državu ni za fudbal dok god bošnjaci čekaju da padnu s neba neka rješenja koja će njihove želje ispuniti a zaobilazeći stavove druga 2 naroda i onda nadajući se da će se preostala dva naroda vremenom utopiti u tu priču. To je utopija i trebate mijenjati pod hitno koncept jer u tome nema sreće mora se nalaziti rješenja koja svi prihvataju i kojima su svi jednako nezadovoljni i zadovoljni
Ko bolan zaobilazi stavove 2 druga naroda? Ne miješaj politiku i sport. U ovom slučaju je te stavove zaobišla UEFA i FIFA, ako se to tako može reći. UEFA i FIFA su vlasnici igre koja se zove fudbal i propisali su pravila kojih se pridržavaju oni koji hoće da igraju fudbal u međunarodnim okvirima. Bošnjaci su to prihvatili, a ostali nisu. Gdje je problem?
Šta ćemo sutra, kada budemo kandidati za EU? Nekome se to ne svidi, a ostali automatski postaju taoci tih stavova. Postoje pravila, pa ko hoće burjum, kako u EU tako i u evropska takmičenja.
Ja ne znam sta se raspravljas sa bolesno zadojenim ljudima. Takvi nacionalno zadojeni bolesnici su nas i doveli do ove situacije jer nisu htjeli normalan Savez. Takvi evo vec 20 godina unistavaju Bosnu i Hercegovinu jer ne zele da ona bude normalna drzava kao i sve druge.
Danas sutra nas ni u EU nece primiti sa troclanim predsjednikom, to i budala zna ali kako to dokazati bolesnicima. Vidis, kad je on iz BL ovakav, zamisli kakvi su oni iz sela i iz manjih gradova.

U Bosni ce sve biti kako treba tek kad/ako stranaca bude 30% ili manje i kad se mognu demokratski nadglasati. Svi koji BiH ne smatraju svojom domovinom su stranci, svejedno da li su Kinezi, Srbi, Hrvati, Albanci..... Ako neku drugu drzavu smatraju svojom i za nju navijaju, stranci su.
Neko ko iskreno voli Bosnu i Hercegovinu i kome je stalo do nje razmislja potpuno drugacije od ovog Dejana. Meni je npr. svejedno ko ce biti predsjednik Saveza. Hoce li to biti Ivica Osim narednih 100 godina ili Sergej Barbarez ili Meho Kodro ili Predrag Pasic...... Svejedno mi, samo da znam da je neko kome je stalo da fudbal u BiH napreduje. Neko ko ce fudbal koristiti za neke druge stvari je nepozeljan ali takve oni zele, da ti danas sutra opet moze blokirati Savez!

Oni mogu usporiti razvijanje BiH i fudbala u njoj ali unistiti nece nikada. Svjesni su toga a i demografska slika im govori da ce prije ili kasnije biti "OSTALI" jer nisu htjeli prihvatiti jednu i jedinu istinu a to je da je BiH njihova kao i nasa jedna i jedina domovina.
Zamisli da neki klub iz Novog Pazara svake druge ili trece godine mora biti sampion Srbije. Mislis da bi se Partizan razvio i bio jak kao sada? Isto je i u Hrvatskoj, da politicari iz Saveza odrede ko ce biti prvak i da Dinamo nije moglo osvojiti titula koje je osvojilo, danas bi bili bar 3x slabiji nego sto jesu.
Takav Savez zele Dejan i ostali. Njima je normalno da Brotnjo, Modrica i slicni klubovi mogu i moraju biti sampioni BiH. To naravno usporava razvoj fudbala u BiH ali njima i nije u interesu fudbal nego Srpstvo i slicne stvari! GADE MI SE!

Glupo je mjesati politiku i sport ali kad su je vec umjesali i kad se gleda ko je Srbin, Hrvat ili Bosnjak a ne ko je SPOSOBAN, onda im se mora politicki odgovoriti.
Nas je politika i dovela do suspenzije. :(

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 13 apr 2011, 14:53

Svi nesto spominjete Brotnjo,posusje i ostale.....Kad je Brotnjo bilo prvak imalo je daleko najbolju ekipu u BIH.Pa pogledajte malo taj sastav,barem ovi stariji i sve ce vam biti jasno.Ja se nadam da ce novi savez ,ma tko bude raditi onako kako se radi u EU.Znaci,imas dugove,zadnji rang.Nemas uvjete na stadionu,igraj na tuđem,ili igraj tamo gdje mozes.Ovakav savez,ako bude radio kao sto bi trebao najvise ce koristiti ovim dobro uređenim klubovima s vizijom,a zna se koji su to.Torpedo,Vehlez,Sloboda i ostali bi mogli lagano dole.... :D

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 13 apr 2011, 15:00

ŠB.TRN je napisao/la:Svi nesto spominjete Brotnjo,posusje i ostale.....Kad je Brotnjo bilo prvak imalo je daleko najbolju ekipu u BIH.Pa pogledajte malo taj sastav,barem ovi stariji i sve ce vam biti jasno.Ja se nadam da ce novi savez ,ma tko bude raditi onako kako se radi u EU.Znaci,imas dugove,zadnji rang.Nemas uvjete na stadionu,igraj na tuđem,ili igraj tamo gdje mozes.Ovakav savez,ako bude radio kao sto bi trebao najvise ce koristiti ovim dobro uređenim klubovima s vizijom,a zna se koji su to.Torpedo,Vehlez,Sloboda i ostali bi mogli lagano dole.... :D
ok, a hocel biti dozovljene zastave iz drugog Svijetskog rata na tribinama ?
Zadnja izmjena: bordo_Sarajevo, dana/u 13 apr 2011, 15:12, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: greenwood, Jegres, L-Train, Micron, Sheyi i 57 gostiju.