Pa pocetak karijere kao Messi ili bolji je imao i Bojan i Ansu. Lamin je fantazija ali ne treba trcati pred rudu i prizivati kakav peh. Messi je vec 2007 okruzen Ronaldinhom, Etom i ostalim Barcinim zvijezdama 3 komada spakovao Ikeru. Messijev pocetak u Barci je tezi od Laminovog glede konkurencije - Messi kad je ulazio u prvi tim Barca je bila medju najboljim ekipama svijeta gdje je imala fantastican napad i prilika da se daju minute nekom tinejdzeru je bilo malo. Dok Lamin ulazi u Barcu koja nema za kifle, gdje Osman ode iz ekipe i bukvalno nema ko da igra - i djete dobije priliku i pokaze sav talenat. I Lamin i Messi imaju nesto posebno u sebi, i Lamin moze postati Messi, ali za to se treba poklopiti puno stvari, treba krv propisati od rada i treniranja i imati ovaj nivo i povecavati ga minimum narednih 15 godina, a ako dobaci i pola od Messija bice upamcen kao jedan od najboljih Barcinih igraca ikad.Romariooo je napisao/la: ↑13 mar 2025, 22:44Sta je lupetanje, pomno sam ja pratio mesija na pocetku karijere, vise sam njega triput simpatisao licno nego sada sto lamina simpatisem, no lamin mi tu djeluje dosta zreliji i bolji igrac od mesija njegove prve tri cetiri sezone, tj. do njegove explozije u onoj prvoj pepovoj sezoni kad je uzeta tripleta.jasonstatham je napisao/la: ↑13 mar 2025, 15:00Pustite Romaria, dobar momak, ali voli često da lupeta. Porediti Messija i Yamal... to ni u vrtiću ne ide, bez komentara.
Polako sa prognozama. Tri dana je do velike utakmice na Wandi.
Barcelona svakako dolazi u rezultatskoj i psihološkoj prednosti nakon prekjučer i pogotovo sinoć.
Svi su spremni, nema povrijeđenih što je najvažnije.
Barceloni odgovara i x, ali svakako su nedavno pokazali da ih mogu natrpati samo je potrebna bolja koncentracija nazad.
Uostalom, Cholo veli da igraju najbolji fudbal, vala je vrijeme da pokažu.
Treba malo realno analizirati, mesi je poceo za prvi tim igrati od 2005. godine sa 18 godina, tacnije pred kraj 2004. ga je rajkard poceo uvoditi pomalo i odma u toj sezoni bio je odlican i vidljivo nevjerovatan talent, sve visecje dobijao priliku sjecam se poklopila mu se i povreda zilija i postao je odma u toj sezoni standardan skoro prvotimac, al je dozivio i povredu i propustio je kraj sezone i najbitnije utakmice kad je barca posstala i prvak spanije i evrope. Sledece sezone opet je dobro krenuo i opet teska povreda, onda ide ona sezona zadnja rajkardova gdje se desava raspad sistema i mesi je tu igrao odlicno i mislim bio medju tri najbolja igraca svijeta proglasen nakon kake i ronalda cristiana.
Eh sad cijeli taj period mora se znati da je glavni baja bii ronaldinjo, da je mesi realno bio wonderkind, no daleko od toga da je bio ono sto je lamin danas, ovaj mali je glavni igrac realno barcelone uz pedrija i to ekipe koja melje protivnike,na dobrom putu da osvoji titulu u spaniji i dogura daleko a mozda i osvoji ligu prvaka sto je sasvim legitimna nada uzevsi u obzir kako izgleda barca a kako konkurencija.
Osim toga, lamin je bio i jedan od najvaznijih igraca reprezentacije koja je osvajac evropskog prvenstva
Dakle, u svakom segmentu pocetak laminove karijere je jaci nego mesijeve, naravno i mesi bi vjerovatno bio jos i bolji da nije bilo dvije teske povrede dugotrajne i dobro sexja sjecam kako su ga mnogi otpisivali zbog staklenih nogu no hvala bogu ocvrsno je i sve ostalo je historija
Dakke, realno mesi je u top neku kremu igraca od hajno rec top 10 usao 2008. godine kad mu je bila 21. godina,lamin je to postao realno sa 18 godina.
Explozija mesija desava se 2009 godine, explozija cijele ekipe, i sad kad gledamo tu sezonu kako je mesi igrao,u prvenstvu domacem znacajno je bio bolji nego lamin sad, u ligi prvaka po meni tu negdje za sad, no vidjecemo kako ce lamin odigrati do kraja, al vec sad decko igra,dribla,probija,asistira i pravi razliku vrlo vrlo slicno ko mesi u svom prajmu, statistika jest na strani mesija, no na njegovoj strani je i tadasnja masinerija od ekipe koja ke znatno kvalitetnija od ove sada, ovakav lamin kakav je da je umjesto mesija u onom lepovom stroju sigurno bi imo daleko bolju statistiku itd
Ne trcim ja pred rudu,znam da treba sacekati i vidjeti kako ce se mali ponasati i nositi s pritiskom slave, no po njegovoj lakoci igranja, zrelom razmisljanju u toku utakmice , uticaju koji ima na ekipu i svemu ostalom, sasvim je legitomno da ga vec sad pocnemo porediti s mesijem, normalno bez pretjerivanja uz odredjenu rezervu, ne znam ja sta je tu lupetanje., mali razvaljuje realno vec sad sa 18 godina,glupo ga je porediti sa fatijem koji jeste bii veliki talent,no ni blizu na nivou lamina, ovo dijete je vec sad igracina,ponajbolji igrac svijeta koji vrlo realno ako se stvari do kraja sezone malo poklope moze biti proglasen i za najboljeg igraca svijeta
nemojte to zaboraviti, vrlo lako on moze biti znacajniji za barcu u osvajanju lige prvake nego sto je to mesi bio te 2009. godine, vrlo lako se moze desiti njegova neka dominicaja protiv dortmunda, intera il bajerna i u finalu protiv pariza il reala npr, i nasa ekipa i lamin pojedinacno vec orotiv tih i takvih ekipa pokazuje dominaciju ,nista ne mora znaciti normalno,al po meni nikakvo cudo nije da mali izdominira do kraja, kao sto ne bi bilo cudo ni da recimo rafinja do kraja izdominira pa da on uzme zlatnu loptu,
FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Pau Cubarsí, Iñigo Martínez, Marc Casadó, Pedri González, Ferran Torres, Dani Olmo and Lamine Yamal have been called up by Spain for their upcoming Nations League quarterfinal.
Makar nema Baldea.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Ni Gavija

Bilo bi odlicno kada Pedri i Yamal ne bi igrali ove utakmice u LN.
Za ostale me manje briga.
Reprezentativna pauza tradici9nalno nam je zadavala muke,no sta je tu je,valjda se niko ne povrijedi i valjda nece ekipa ispasti iz ritma, a ionako posle te pauze cekamo gironu i ne bi smjela tu doci pobjeda u pitanje
Bila je neka prica da bi nam mogli utrpat utakmicu protiv osasune 27. Ovog mjeseca, no izgleda da se nece to desiti, to bi bilo bas gusto i tesko za igrace
Ovako sad ako bude dobar rezultat protiv atletica onda ce ta reprezenrativna pauza prekinuti jedan strasno dobar niz pobjeda, no neka, treba malo i pauze, moze se rotirati protiv girone, bitno je atletico jos proknjiziti i onda smo ko na konju, lijep je raspored sve do kraja
Bila je neka prica da bi nam mogli utrpat utakmicu protiv osasune 27. Ovog mjeseca, no izgleda da se nece to desiti, to bi bilo bas gusto i tesko za igrace
Ovako sad ako bude dobar rezultat protiv atletica onda ce ta reprezenrativna pauza prekinuti jedan strasno dobar niz pobjeda, no neka, treba malo i pauze, moze se rotirati protiv girone, bitno je atletico jos proknjiziti i onda smo ko na konju, lijep je raspored sve do kraja
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Kao neko ko nije navijac Barce reci cj vam da je nesuvislo porediti Yamala s Mesijem.
Messi je najbolji igrac u historiji fudbala i tu sva prica zavrsava.
Dominirati 10ak godina, uzeti toliko zlatnih lopti i onda dodje dijete od 17 godina i da neko kaze bice bolji od Messija.
Ne treba se zalijetati u tim konstatacijama. Prije svega Yamal djeluje za sad kao veliki talenat, ima brzinu i dribling medjutim tehnicki je on jako daleko od nivoa Messija.
Messi je najbolji igrac u historiji fudbala i tu sva prica zavrsava.
Dominirati 10ak godina, uzeti toliko zlatnih lopti i onda dodje dijete od 17 godina i da neko kaze bice bolji od Messija.
Ne treba se zalijetati u tim konstatacijama. Prije svega Yamal djeluje za sad kao veliki talenat, ima brzinu i dribling medjutim tehnicki je on jako daleko od nivoa Messija.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Sta bi, jel ko poslusao maga i uzajmio?
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Jesu dcojica heh
Provuce se real, razlog vise da se sutra pobijedi atletico, ovo je bila najbolja sansa za kiks reala, no provukose se,sad i oni imaju laksi raspored ko i mi, no neubjedljivi su totalno i mislim da mi imamo dosta vece sanse za uzeti titulu
Provuce se real, razlog vise da se sutra pobijedi atletico, ovo je bila najbolja sansa za kiks reala, no provukose se,sad i oni imaju laksi raspored ko i mi, no neubjedljivi su totalno i mislim da mi imamo dosta vece sanse za uzeti titulu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Jedna od bitnijih utakmica sezone.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Ee mozes misliti, utakmica protiv konkurenta za titulu jedna od bitnijih.
Remember, remember the 5th of November.
Što si nervozan, @jeftha 

League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Zanimljiv sastav, od prve ide casado umjesto de jonga, cubarsi umjesto arauha, olmo od prve minute takodjer
Vrlo ofanzivno ce krenuti her flick, ne hebe zivu silu, ocekivo sam da ce mozda biti oprezniji i da ce casado poceti umjesto olma a ne de jonga
Vrijeme je da levandovski odigra dobru utakmicu i da gol dva, nadam se da nece puno rizikovati sa ofsajd zamkama jer kod atletica su naprijed sve sami niski i brzi igraci i vjerovatno ce tu priliku da uteknu vrebati alvarez,grizman, simeone
Ocito da flick planira napasti zestoko, nadam se presingu protiv njih kao skoro u kupu kad 70 minuta nisu mogli centra preci
Vrlo ofanzivno ce krenuti her flick, ne hebe zivu silu, ocekivo sam da ce mozda biti oprezniji i da ce casado poceti umjesto olma a ne de jonga
Vrijeme je da levandovski odigra dobru utakmicu i da gol dva, nadam se da nece puno rizikovati sa ofsajd zamkama jer kod atletica su naprijed sve sami niski i brzi igraci i vjerovatno ce tu priliku da uteknu vrebati alvarez,grizman, simeone
Ocito da flick planira napasti zestoko, nadam se presingu protiv njih kao skoro u kupu kad 70 minuta nisu mogli centra preci
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Nije Cubarsi umjesto Arauja kao da je Araujo prvotimac.
Frenkie povrijeđen izgleda.
Frenkie povrijeđen izgleda.
Don't hate what you don't understand.
Kod Atletica 2 promjene u odnosu na utakmicu s Realom.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
- jasonstatham
- Kontakt:
Iznenađenje je Casado umjesto FdJ obzirom da Frenkie stvarno igra dobro u zadnje vrijeme.
Večeras maximalno ozbiljno.
Sretno momci! Jako, žestoko, bez kalkulacija.
Večeras maximalno ozbiljno.
Sretno momci! Jako, žestoko, bez kalkulacija.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Šteta.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Šteta za promašaj Yamala. Idemo dalje.
Kunde vazda tanak u bitnoj utakmici. De Jong je trebao od prve
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.