FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 14 mar 2025, 15:51

Izgleda da smo zainteresovani za Nicu Williamsa klauzula 60-80 mil on bi bio pun pogodak za kriline pozicije.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 14 mar 2025, 19:14

Saurman je napisao/la:
14 mar 2025, 15:51
Izgleda da smo zainteresovani za Nicu Williamsa klauzula 60-80 mil on bi bio pun pogodak za kriline pozicije.
Ne znam sta bih ti rekao, gledam malo stats, ove godine u svim takmicenjima 9G/7A, prosle 8G/16A, nisu to neke wow brojke pa da pljunes 80M.

Svejedno je bolje od svih ostalih nasih krila sem Olisea, a i godine su na njegovoj strani pa mozda kod nas napravi bum.

Nasima je Wirtz prvi izbor, a mozda smo i mi njemu, koliko sam skontao pare se namjeravaju namiriti dobrim plasmanom na klubskom SP i prodajom prekobrojnih.

Racunica:
Wirtz i krilo (recimo Nico) IN cca 200+M,
Coman, Goretzka, Gnabry i/ili Sane, Guerrero ili Boey, Dier OUT cca 100+M
I na to jos 50-100M (negdje sam procitao da toliko dobiva pobjednik) moguce kroz klupsko SP

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 mar 2025, 19:50

Zlaja83 je napisao/la:
14 mar 2025, 19:14
Saurman je napisao/la:
14 mar 2025, 15:51
Ne znam sta bih ti rekao, gledam malo stats, ove godine u svim takmicenjima 9G/7A, prosle 8G/16A, nisu to neke wow brojke pa da pljunes 80M.

Svejedno je bolje od svih ostalih nasih krila sem Olisea, a i godine su na njegovoj strani pa mozda kod nas napravi bum.

Nasima je Wirtz prvi izbor, a mozda smo i mi njemu, koliko sam skontao pare se namjeravaju namiriti dobrim plasmanom na klubskom SP i prodajom prekobrojnih.

Racunica:
Wirtz i krilo (recimo Nico) IN cca 200+M,
Coman, Goretzka, Gnabry i/ili Sane, Guerrero ili Boey, Dier OUT cca 100+M
I na to jos 50-100M (negdje sam procitao da toliko dobiva pobjednik) moguce kroz klupsko SP
On je dosta mlad veoma eksplozivan brz tehnički jak baš kakav nam treba vjerujem da može još više napredovati.Na Evropskom prvenstvu je bio sa Yamalom među najboljim igračima.Prodaja Comana za nekih 40 mil Gnarbya 30-40 i eto keša možda i Sanea.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 mar 2025, 20:33

Williams bi mogao biti interesantan.

Samo u ovome svemu ako bi jedno od lošijih postupanja uprave uočio, to je ovo sa Comanom. Naime Coman se ne stavlja na prodaju i ne forsira se to od ljeta zato što je on najlošije krilo, već zato što jedini može od krila donijeti solidne pare. Naravno tu izuzimamo Olisea, tek ga kupili, momak sjajan. Ali ako gledamo u poređenju sa Gnabryjem i Saneom, Coman je sveukupno (iako je tu i duže od njih) puno više dao, od golova i drugih poteza. Gnabryja sam gotivio kada je malo ko, pa se on pokazao kao sjajan u jedno dvije sezone, ali trenutno je dosta, dosta pao. Ali imao je neki učinak sveukupno gledajući. Opet sveukupno gledajući Sane nije imao nikakav učinak, jer ovo je stvarno vrlo malo i zapravo NIŠTA što je pokazao. A toliko smo ga čekali i stalno ništa, ništa i opet se sada razmatra mogućnost da mu se možda produži ugovor.
Iako naša uprava njega možda drži zagrijanim do kraja sezone, a možda mu na kraju i ne produže. Ali sada im je potreban koliko toliko dobar Sane.

Samo moj osjećaj je kada vidim Comana na terenu, da će se nešto desiti, a kada je Sane na terenu nemaš opšte osjećaj da će se bilo šta desiti. Ono slučajno ćorava koka zrno ubode, ali....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 14 mar 2025, 20:50

effe_sa je napisao/la:
14 mar 2025, 20:33
Samo moj osjećaj je kada vidim Comana na terenu, da će se nešto desiti, a kada je Sane na terenu nemaš opšte osjećaj da će se bilo šta desiti. Ono slučajno ćorava koka zrno ubode, ali....
A vidis meni je Coman najnize od svih po tim parametrima, ne ocekujem od njega ni gola ni asistencije. Ima prvi korak, ima dribling, napravi visak i onda......kapak. Za ovoliko godina nije naucio dignut glavu i nabacit kako Bog zapovjeda. Zavrsnicu kod njega ne treba ni komentirati.

Zapravo je Gnabry, bar po meni, najbolji u toj zavrsnici od krila, a zna i dodat loptu, samo je on malo neozbiljan postao, zapustio se nekakav.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 mar 2025, 21:23

Zlaja83 je napisao/la:
14 mar 2025, 20:50

A vidis meni je Coman najnize od svih po tim parametrima, ne ocekujem od njega ni gola ni asistencije. Ima prvi korak, ima dribling, napravi visak i onda......kapak. Za ovoliko godina nije naucio dignut glavu i nabacit kako Bog zapovjeda. Zavrsnicu kod njega ne treba ni komentirati.
Pa dobro, ali nemoj mi reći da za svo ovo Comanovo vrijeme kod nas, nisi od njega vidio dosta i dobrih utakmica i dosta i bitnih golova i drugih poteza?
Koliko je to dobrih utakmica odigrao Sane? Možda ona prva utakmica protiv Reala prošle sezone. Sane bi i kod one greške Stuttgarta, kada je i Nubel istrčao, onu šansu fulio, što je Coman pogodio. :D Sane ima sve predispozicije, brzinu, dobar i dribling, ali sve je to pokazao prije dolaska u Bayern. Kod nas u toliko utakmica najobičniji pas zezne. U naznakama neka ko solidna utakmica ili dobar gol, ali to je premalo. Coman je u mnogo utakmica znao zabiti za 1:0, zabio je i onda u finalu LP (jest da bi neki rekli da mu je to gol koji ga je samo proslavio, što ne stoji). Zapravo je Coman krenuo još kod Pepa rasturat, kada je onda u utakmici četvrfinala briljirao protiv Juvea i zabio efektan gol.
Zlaja83 je napisao/la:
14 mar 2025, 20:50
Zapravo je Gnabry, bar po meni, najbolji u toj zavrsnici od krila, a zna i dodat loptu, samo je on malo neozbiljan postao, zapustio se nekakav.
Kada bi gledali sezonu 2019/20 onda je Gnabry najbolji od njih trojice. Ali nevjerovatno je koliko je Gnabry vremenom posrnuo, jednostavno čovjeka je malo slave ponijelo i bavi se drugim stvarima. Nije da on ne trenira i da nema tu želju, ali jednostavno nije zaluđen da dalje grabi, gazi, grize, nego se posveti drugim stvarima modnim revijama itd...
Ali eto jedino što kod Gnabryja i imam neku nadu da bi se donekle mogao vratit na te stare uspješne staze, kod Sanea nemam skoro nikakvu i zato bi mi bio prvi za otpis. Skoro da bi sada presjekao da ne potpisujemo s njim novi ugovor.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 14 mar 2025, 21:35

Nabrojao si taman ono cega se sjecam onako na prvu, gol Parizu i Juvetu kad istrca onu kontru i zabi u suprotnu stranu 😁

Ma najgore je sto poredimo Comana sa Saneom, ispade da govorim da je ovaj drugi lafo dobar, a nisam. Coman mi je jednostavno nedorecen, ko ona krava sto sutne mlijeko, tako i on, napravi dobar potez, probije stranu ali na kraju od toga ne bude nista.

Ja bi sad potpisao da odu i jedan i drugi, ali vjerujem da od terceta Sane/Coman/Gnabry na ljeto odlazi samo jedan.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 mar 2025, 22:09

Zlaja83 je napisao/la:
14 mar 2025, 21:35
Nabrojao si taman ono cega se sjecam onako na prvu, gol Parizu i Juvetu kad istrca onu kontru i zabi u suprotnu stranu 😁
Toga se većina sjeća, ko dovoljno dugo prati. To su upečatljivi momenti. :D
Zlaja83 je napisao/la:
Ma najgore je sto poredimo Comana sa Saneom, ispade da govorim da je ovaj drugi lafo dobar, a nisam. Coman mi je jednostavno nedorecen, ko ona krava sto sutne mlijeko, tako i on, napravi dobar potez, probije stranu ali na kraju od toga ne bude nista.
Ima tu istine, govorio sam u prethodnom postu da je imao dosta dobrih momenata. Ali je imao naravno i ovih gdje ko pogubljen djeluje na terenu ili zareda niz onih centaršuteva nebu pod oblake ili i šuteva. A dobro si ovo sada rekao za ovo poređenje, to je i suština one moje priče od malo prije...
Zlaja83 je napisao/la:
Ja bi sad potpisao da odu i jedan i drugi, ali vjerujem da od terceta Sane/Coman/Gnabry na ljeto odlazi samo jedan.
Pa eto ja sam se već izjasnio da bi Comana od njih trojice najprije zadržao. Ali generalno i kada bi sva trojica otišla, ne bi to bilo loše. Ekipu je nekad potrebno skroz osvježit. Coman je npr tu jako dugo. Sane čini se pokazao koliko može, ne može. I Gnabry možda svoje dao...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 14 mar 2025, 23:07

Istina je da treba svježe krvi, pogotovo na tim pozicijama, jer su svoje dali. Daleko od toga da su to loši igrači, ali očito da više nisu nivo Bayerna.

Nije tajna da se Coman prodaje, jer osim visoke plate, može se nešto i uzeti za njega.
Za Gnabrya nešto manje, ako isti uopšte pristane i bude imao nekih primamljivih ponuda.
Sane je od njih nekako fizički najspremniji, ima manja primanja i ulaziš u situaciju da ako ode ovo ljeto bez obeštećenja baš bude potpuni promašaj. Igrački i finansijski.
Imam osjećaj da u slučaju dobrih partija u nastavku sezone ( CL) klub donese odluku o njegovom ostanku. Naravno bez povišice.
Imaš džokera, rijetko povrijeđen i možeš uvijek ako ne bude išlo pomisliti na neku prodaju u budućnosti.
On, Džemo, Olise i Dejvis su u jako dobrim odnosima.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 14 mar 2025, 23:34

ovo što Sane igra, to je ok za klupe, i da ulazi u igru, ali takav igrač treba imati 3-4 puta manju platu od njega.
Neka mu uloge kao Kutinju u onoj 2020, a onda s njim treba definitivno raščistiti. u zadnje vrijeme se kao i uozbiljio ali malo, nema ono preko one stvari, ali od 5 godina, 3 mjeseca da budeš ozbiljniji, nisi zaslužio produženje.

Gnabri je izudaran povredama, modom te hip hop scenom. On je bio pravi nasljednik Robberija, jer takav igrač nama treba, jak, brz, neumoran, koji pritom još zna s loptom, zna pas dati, a zna i pogoditi hladnokrvno. Nama treba takav jedan Gnabri, on je u svoje vrijeme igrao odbranu kao niko, pritiskao, ginuo za lopte, a onda još naprijed i dar mar pravio, bio preaktivan i neumoran na terenu, glavni napadač u šampionskoj sezoni, rekao bih i glavni igrač koliko god se neko ne složio. U toj sezoni je bio ono što je Ronaldo za Real u njihovim osvajanjima.
A onda su krenule povrede, stalno povrede, moda, on i danas pokaže dašak te magije naprijed, ali više nije ni blizu aktivan i prisutan, teško da će biti godinama bolji, ima tu i zasićenja.

Koman je digao formu, izborio se za mjesto pored Olisea kao drugo krilo, on je najaktivniji od ove trojice, najviše trči i radi, vidi se želja, na kraju izgleda i najzdraviji, kao neko u TOP formi.

Tako da bi nama najbolje bilo Olise Koman i neka zvjerka u najavi npr. Williams + još neko npr.Zaragoza.

Sredinu terena treba pojačati, ko zna šta sa Pavlovićem, a i ovo što je igrao ne ulijeva mi sigurnost i stabilnost, Palinja izgleda nema šanse kod ovog trenera, a Gorecka kao feniks iz pepela se digao, pa ako ovako nastavi eto produženja i njemu. :D Eto vam sad što ste ga nazivali Kurecka i jedva čekali da ide :twisted: . Vrijeme je za još jedan ples njega i Kimiha kao prije 5 godina. :cool:

I treba ovog desnog beka riješiti, ko tu da bude glavni, a ko zamjena. Ovo krpljenje sa Laimerom dok su Stanišić i Boey na klupi mi se ne sviđa. Ako već Laimer tu treba da igra onda ova dvojica nemaju šta grijati klupu, jer mogu bolje. Mada Laimer mi nije tu najsretnija opcija. Dobar za LP, u nekoj mrtvoj taktici, gdje treba borba i on će pretrčati teren, ali za stalnu opciju mi ne ide, neprimjetan je. A ako je i takav bolji od Stanišića i Boeya, onda su ova dvojica višak. Čudan je taj put Stanišića, vratio se iz Leverkusena, lahko produžio ugovor, a znao sam da nije i neće biti prva opcija, ne sviđa se nekom takav tip igrača. Da igramo sa 3 pozadi kao Leverkusen prošle godine svaka čast, ali ovaj wing back on nije.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2025, 00:23

Kim se povrijedio, 2-3 sedmice out a zna napamet Inter jer je igrao u Seria a.

Nico ili Gittens dolaze uz prio 1, wirtza.

Sane i coman na izlaznim vratima.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 15 mar 2025, 10:08

Huske je napisao/la:
14 mar 2025, 23:34
Eto vam sad što ste ga nazivali Kurecka i jedva čekali da ide :twisted: . Vrijeme je za još jedan ples njega i Kimiha kao prije 5 godina. :cool:
Hoće li i sad uzeti 4 godine pauze kao prošli put :?:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 15 mar 2025, 11:08

Za sada se ne razmišlja o novom ugovoru Goretzki i mislim da do njega neće doći.

Eberl je izjavio da je riješio krucijalne ugovore, te da slijedi Sane i Dier, šta i kako dalje. Isto tako će se znati za Müllerovo stanje.

Ako se riješe Boeya, Tela, jednog ili dva krilna igrača, Leona i možda Palinje, onda će biti više transfera.
Ovako se puca na Wirtza, rezervnog napadača i možda desnog beka.

Ne uspiju li ( ove godine) dovesti Floriana, onda će biti neko drugi. Ponovo se spominje Cherki iz Lyona i David iz Lilla.
Ne znam što se ne pozabave onim Lookmanom iz Atalante :think:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 15 mar 2025, 11:21

Bayo je napisao/la:
15 mar 2025, 10:08
Hoće li i sad uzeti 4 godine pauze kao prošli put :?:
Hey, ako osvojimo LP, halal mu bilo nek uzme do kraja karijere. :cool:

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 15 mar 2025, 16:05

Nema muda Kompany sa klupira Musialu, a ubaci Millera, Laimera, Vidivića… ili Sanea desno a Olisea u sredinu… igramo sa igračem manje

Sagrotan
Kontakt:

Post Postao/la Sagrotan » 15 mar 2025, 16:18

Gnabry je očajan igrač. Nije ni za Augsburga više.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 mar 2025, 16:22

Koliko god bio los, Sane je ipak produktivniji od Gnabrya.

Union se brani svim silama, igraju jako korektan nogomet, ne odugovlace i ne udaraju bespotrebno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 mar 2025, 16:34

Coman je definicija onog puno zuji, a malo meda daje. Nevjerovatno mi je da se za njega govori da ostane. Za svo ovo vrijeme jedino vrijedno pomena su golovi PSG-u i Juventusu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 15 mar 2025, 16:39

Pustite Oliseu prekide, **** komedijaši.

Sagrotan
Kontakt:

Post Postao/la Sagrotan » 15 mar 2025, 16:46

Bundesliga je napisao/la:
15 mar 2025, 16:34
Coman je definicija onog puno zuji, a malo meda daje. Nevjerovatno mi je da se za njega govori da ostane. Za svo ovo vrijeme jedino vrijedno pomena su golovi PSG-u i Juventusu.
Realnost je da su i Gnabry i Sane i Coman trenutno u očajnoj formi i klub nema nikakve koristi od njih. Na ljeto ih prodati pošto zašto, probati izvarati arape ili engleze, bilo koga.

Bolje sve trojicu prodati i dovesti dvojicu koji će se bar truditi. Ovi su očaj živi, negledljivi, nesposobni. Bayernu se igra uvijek itekako oslanjala na krila, sad samo Olise nešto može izmisliti.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 9 gostiju.